Teknosman adlı kullanıcının mesajları


    abü, şişe dedinmi aklım hep başka yerlere gidiyor ;( .. airarms yaylısı en üstteki nasıl kurluyor kolu nerde bunun.eminim süper bir silah.ilk müşterisi benim bir kere.
    şişe olayını masaya yatırsak diyorum. yeşil başlı olanlar,kara olanlar, kahvrengi olup temmuz aylarında hızla uçuşan şişeler vs.. g;$i



    Sayın Tuka Kardeş sıramı kimseye vermem ilk talibi benim üstte yazdımmmm ½bay£bay`;

    Osman bey bir zamanlar bende bu handikapın içinde çok bocaladım ve çoook uzun süre PCP almadım,aynen sizin gerekçelerinizden dolayı,daha sonra PCP aldım, :!: PCP . . . ap ayrı bir olay,yaylı ile alakası yok,A M A A A A . . . aynen dediğiniz gibi 15 civarı Havalı tüfek duvarda asılı duruyor ve aniden havada uçan bir siyah şişe görünce (evim orman da) o an yaptığım şey Yaylılardan birini alıp 15 saniye içinde şişeyi yere indirmek oluyor. ;şrofls;.


    Uzun lafın kısasi,bu hobiyi yapıyorsanız her iki silah ta olmalı AMA bu hobiyi yaşayıpta PCP silahı olmadan bu dünyadan giderseniz de çok büyük bir kayıpla gitmiş olursunuz. #hims



    Mustafa bey PCP almam demiyorum Ama onları şarjı bitmiş cep telefonları gibi düşünüyorum.şarjı bitince kimseyle konuşulmadığı gibi. ;kihhik,
    Potföyde bulunsun .Geniş zamanda teşkilatı ile toplanıp zevki sefa yapayım diye alabilirim.ama sık kullanacaklarım yine yaylı olur.bagaja atıyorum müsait her ortamda kılıftan cıkarıp kullanıyorum.PCP de bunu yapmak zor.

    benim şahsi düşüncemde:
    800-900 hw97k'ya veriliyorsa, 1250 YTL tx200 vs.ye verilir.


    Erdem bey Fikrinize katılıyorum.


    Mustafa beye duyurulur...Katresu (Air-Arms Pro-Sport ) getirebilirse ilk alıcısı benim.

    Şayet Türkiyeye ithal edilmiş olsa,olası satış fiyatı 1.500 YTL (Ceviz kundak olanı) kaç kişi alır ?


    Mustafa bey
    Yaylı silahları seven biri olarak ben alırım...ama genel olarak ticari anlamda düşünülünce haklısınız.istisnalarda kaideyi bozmaz. ;tese;kkur

    Evet tanışırız kendisiyle en son Pazar günü görüştük , iyi bir müşterimizdir kendisi , ama ilhami beyin böyle bir hobisi olduğunu bilmiyordum ^^


    Serdar, onun böyle hobisi yok,onun hobisi balık tutmaktır.ama tabiatı sever. katılmak istermisin diye sorunca olur dedi.amaç birlikte hoşca vakit geçirmek, iş ve hayat stresinden 1 günlüğünede olsa uzaklaşmak,dinlenmek ,değişiklik yaşamak.Biz birlikte zaman zaman kaçarız bir yerlere..belli olmaz Hoşuna giderse sürekli katılımcı olabilir.Kendi ve cocuklarının evleri senin bölgen dahilinde arsa yatırımıda yapıyor o bölgelere.sevilen iyi ve dürüst bir insandır.

    Geçmiş olsun


    Benim Patriotta Su koyverdi Tetik kırıldı, aliminyum veya zamak döküm sanırım.1000 pellet ancak attım.Kundak bağlantı vidasının bulunduğu noktadan komple çatladı.Hatsanın servisini aradım göndermemi söylediler.Bende 13.03.2008 de kargoladım Bakalım benimki nasıl gelecek.inşallah sizin söylediğiniz tarzda düzeltilip gönderilir.


    Webley Patriotun yukarıda yazdığım sorunların olduğunu ve Hatsan ın servisine gönderdiğimi yazmıştım.
    Hatsan'a Yüneticilerine ve Vermiş olduğu servis hizmetinden dolayı çalışanlarına teşekkür ederim.


    0 Kilometre Webley patriot göndermişler.Hatsan Mod 135 silahtada sorun vardı onuda göndermiştim.Sadece dürbün yatağının perçini atmıştı, oda 0 Kilometre geldi.


    Uzun süre yaklaşık 20 yıl,sanayicilik ve imalat yapan bir kişi olarak,Hatsanı Sanayimize vermiş olduğu katkı,ihracat,istihdam ve hizmetlerinden dolayı kutlarım.Eksiklerimiz şüphesiz olacaktır.ancak eleştirileri dinleyip eksikleri giderebilmek önemli.Hatsan bunuda yapmaya çalışıyor.Yerli sanayimizi desteklemek gerekir diye düşünüyorum.Formda bazı arkadaşlarımız Yanlışlıkla "Haltsan" yazıyor düzeltmelerini ve yanlışlık yapmamalarını dilerim.Tüm formdaki üyelere selamlarımla.


    Osman Taşpınar

    Sayın Levent Bey
    Yasalarla ilgili Açıklamalarınız için teşekkür ederim.Biginize baş vurmak istediğim konu Pest Control kapsamında talep üzerine her türlü zararlı ile mücadele ediyorum.zehir kullanımında sağlık bakanlığı onaylı ve müsaade ettiği tarzda uygulama yapıyoruz.Elektronik Kovucu cihazlarla mücadelede Dünyada değişik ülkelerde üretilmiş cihazları ithal edip , Talep edene satıyoruz. ancak bununla ilgili bir yasa'da yok ama yinede satışını yapıyoruz..Havalı veya Ateşli Silahla mücadelede yasalarda çelişkiler var bu konuda bilgileriniz varsa bizleri aydınlatırsanız sevinirim.örnek vermek gerekirse çiftcilerimizin Domuz ve ayı gibi canlılarla,Meyva bahçesi olan çiftcilerimizinde Kuşlarla ilgili büyük sorunları var bunlarla mücadele etmeleri zorunlu hale gelebiliyor Mahsulün %40 ını telef edebiliyorlar bu ekonomide toplandığında cok büyük rakamlara ulaşabiliyor.Yasalara göre bunları avlamak suç ama öbür taraftan üreticinin mahsulü heder oluyor kayba uğruyor.

    Geçmiş olsun


    Benim Patriotta Su koyverdi Tetik kırıldı, aliminyum veya zamak döküm sanırım.1000 pellet ancak attım.Kundak bağlantı vidasının bulunduğu noktadan komple çatladı.Hatsanın servisini aradım göndermemi söylediler.Bende 13.03.2008 de kargoladım Bakalım benimki nasıl gelecek.inşallah sizin söylediğiniz tarzda düzeltilip gönderilir.

    Bordo bereliler'in kullandıkları keskin nişancı(sniper) tüfeği


    Tüfeğin tam adı "Intervention Model 200 Military" Üretici firmanın adı THEIS (Tactical High Energy Impact Systems). 408 kalibrelik Cheyenne Tactical adı verilen son derece gelişmiş bir mühimmat kullanıyor. Pek çok farklı kaynak bu tüfeği şu anda dünya üzerindeki en etkili ve modern keskin nişancı tüfeği olarak tanımlıyor. Bunun sebebi olarak tüfeğin şu özellikleri gösterilebilir sanırım:


    1. .408 Cheyenne Tactical mermisinin etkili menzili yaklaşık 2400 metre. Bu inanılmaz menzilin sebebi üretici firmanın (CheyTac) geliştirdiği "Balanced Flight Theory" isimli tasarım yöntemi. (bu teori, merminin lineer ve rotasyonel sürüklemelerinin dengelenmesine ve dolayısıyla spin, sapma gibi sonuçların yok edilmesine dayanıyor)


    2. Tüfek üzerinde son derece gelişmiş optik ve elektronik ekipman bulunuyor. Bunlar:


    a. Night Force 5.5-22 X 56 NXS Dürbün
    b. PVS-14 III. nesil gece görüş dürbünü
    c. Kızılötesi hedef işaretleme cihazı
    d. Kestrel 4000 mini meteoroloji bilgisayarı
    e. Advanced Ballistic Computer (ABC) - balistik bilgisayarı. Bu el bilgisayarı, hedefin koordinatlarından, dünyanın dönüşünden kaynaklanan Coriolis ivmesine kadar pek çok veriye erişim olanağı sağlıyor
    f. OPSINC susturucu sistemi. Bu sistem namlunun atış esnasında yaydığı ısıyı emiyor, sesi minimuma indiriyor, ayrıca özel kumaştan yapılmış ve susturucuya sarılan bir kaplama da namlunun parlamasını engelliyor.


    Firmanın iddiasına göre, bu tüfekle dünya standartlarının altındaki bir atıcı 2000 Metre mesafeden rahatlıkla ve büyük hassasiyetle hedefini vurabilir. Bu gerçekten büyük bir şey, çünkü bu silahın dahil olduğu büyük kalibreli-uzun menzilli keskin nişancı tüfeklerinde 1500-1800 metrelik bir menzil başarı sayılıyor. (Örneğin Rusya'nın geliştirdiği OSV-96 tüfeğinin 1800 metrelik menzili epey sükse yaratmıştı)


    Televizyonda bu tüfeği tanıtan subay, bu tüfeğin dünyadaki tek kullanıcısının Türk Ordusu olduğunu söylemişti. Internet sitesinde 2001 yılından sonra üretilen 3 tüfeğin askeri testler için kullanıldığı, 11 tüfeğin satıldığı yazıyordu. Eğer ABD henüz bu tüfeği satın almadı ise, bu 11 tüfek büyük ihtimalle Türkiye'ye gelmiştir.



    --------------------------------------------------


    Yunan gazeteleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde 11 adet çok özel KESKİN NİŞANCI silahı olduğunu yazdı


    Yunanistan, Türkiye'nin elinde olduğu öne sürülen 11 adet keskin nişancı silahı için alarma geçti.


    - Yunanistan'ın Elefteros Tipos gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde 11 adet yaklaşık 2 bin 280 metreden nokta atışı yapabilen keskin nişancı silahı olduğunu öne sürdü.


    Yunanistan, Türkiye'nin elinde olduğu öne sürülen 11 adet keskin nişancı silahı için alarma geçti. Ülkede yayımlanan Elefteros Tipos gazetesinin haberinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde, 'asimetrik' faaliyetlerde sınırsız yetenekler sağlayan çok pahalı bir süper silah olduğu ifade edildi. Habere göre, Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin elindeki silahla ilgili inceleme başlattı. Konuya ilişkin hazırlanan üst düzey bir raporda da Türkiye'nin pusudaki nişancılar için mevcut silahlara nazaran çok daha yüksek yetenekli yeni bir silah elde ettiği belirtildi.


    'Intervention 200 Military' adlı silahın menzilinin 2 bin 500 yard (yaklaşık 2 bin 280 metre) olduğu ve bu mesafeden nokta atış yapabilme yeteneğine sahip olduğu kaydedildi. Silahın kullandığı mermilerin diğer silahlardan farklı olarak bir milden fazla mesafede süpersonik hızda uçuş yapabildiği ifade edildi.


    Raporda ayrıca, bin 500 metreden fazla olan mesafelere nişan almak için dünya çapında yetenekli bir nişancı olmak gerekli iken, söz konusu silahla 100 metre mesafede elde edilen netice bin 500 metreden sağlanıyor. Amerikan piyasasındaki fiyatının 11 bin dolar olduğu ve dünyada sayılı üretildiği vurgulanan silahlardan 11'inin Türkiye'nin elinde olduğu iddia edildi.


    Öte yandan, Yunan Silahlı Kuvvetleri de Türkiye'nin sahip olduğu ifade edilen silaha karşı tedbir geliştirmek için kolları sıvadı. Yunan Savunma Bakanlığı'nın, ABD Savunma Bakanlığı'nın İleri Savunma Programları Teşkilatı'nın Irak'ta pusudaki nişancıların yerini belirlemek için geliştirmekte olduğu bir sistemin peşinde olduğu belirtildi. Yunanistan'ın peşinde olduğu sistemin; karbondioksitli bir lazer ile havaya fırlattığı bir ışın sayesinde insanların yerlerini tespit ettiği biliniyor. Rus ve İsrail piyasasında da keskin nişancılara karşı geliştirilmiş sistemlerin olduğu varsayılıyor.


    [Resim Engellendi: http://img337.imageshack.us/img337/238/59460209ej5.th.jpg]