star huglu mu torun sistemli kral mı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Eğer imkan olursa, mecburda değilseniz otm. sınıfındaki bu tüfekleri sakın almayın.

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • Yarı otomatik av tüfekleri genel olarak en fazla sorun teşkil eden mekanizmaya sahip tüfeklerdir,S-D Hunter Marine ve Armsan'ı inceleme şansım oldu hatta birini kullanıyorum,biri ithallerden daha kaliteli diğeri ithal silahlar düzeyinde diyebilirim,bu markalar hakkında bir fikrim yok kötüdür diyerek hak yemek istemiyorum ama yarı otomatik av tüfeği alırken güzel bir araştırma yapmanız lazım,diğer mekanizmalar da otomatiğe oranla çok daha az sorun yaşanır ama otomatik başka,kullanan arkadaşların yorumlarını bekleyelim

  • maalesef bu iki markadan birini alacam tabi gönül isterdiki ata armsan alalım ama bu arlar imkanlar biraz kısıtlı...

  • kaç paraymış ki bunlar ?? onun yerine 2. el ata alınabilir belki

    S410

  • hocam aslında bende 1 tüfek daha var ama sırf ucuzluğundan bi av bayinde gördüm.Kral ata sitemli olan 4+1 240 tl star huglu 200 tl ne dersiniz hangisini alayım?

  • valla ne diyim ki şimdi sana ? çok usturuplu cevap yazmak istiyorum , bir yandanda gözümü karartıp ağzıma geleni söylemek istiyorum ( tüfekler hakkında)


    bir yandanda kafanı karıştırmakda istemiyorum.

    S410

  • Bu iki tüfek hakkında hiçbir şey bilmiyorum hatta otomatik tüfekler hakkında hiçbirşey bilmiyorum. Tek yapabileceğim yorum arıza yapıp yada atışlarda takılıp kullanamadıktan sonra ucuz almanın hiçbir anlamı yok. Tüfeğiniz varmış memnunsanız onu kullanmaya devam edin.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • ağzına sağlık kadir. biriktir paranı bu arada elindekiyle idare edebiliyosan et. 750-800 liran olduğunda da bana haber ver gönderelim sana bitane 0 km ata ankaradan.......

    S410

  • "Pahalıdır vardır hikmeti, ucuzdur vardır illeti" demişler.


    İki yerli firma arasında 3-4 kat fiyat oynuyorsa oturup düşünmek lazım

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • +10000,üstadlar güzel bağlamış,bence de sabırsız davranmayın,idare edin,tüfeğiniz olmasa bir nebze,durumunuz uygun olduğunda tekrar düşünürsünüz

  • arkadaşlar avcılar mekanı diye bir site var, sadece ateşli silahlar üzerine bir site çokta güzel bir site. orada bu aradıklarınızın cevabını bulabilirsiz bence. arkadaşların söylediği gibi otomatikler en fazla arıza çıkaran tüfekler maalesef, iyi araştırmak lazım. torun silah smith wesson a tüfek üreten bir marka diye biliyorum ama kullanmadım. armsan, sarsılmaz, ata, huğlu bunların tüfekleri dünyada kendini ıspatlamış tüfeklerdir. ucuz modelleride var, bir de onlara bak bence. saygılar..

    AT44-10 LW (5.5) OPTİMA 3*9-44E


    GAMO WİSPER IGT 5.5

  • valla ne diyim ki şimdi sana ? çok usturuplu cevap yazmak istiyorum , bir yandanda gözümü karartıp ağzıma geleni söylemek istiyorum ( tüfekler hakkında)


    bir yandanda kafanı karıştırmakda istemiyorum.

    abim bence lafını hiç esirgeme zira konu ile ilgili tecrübenden dolayı bu başlıkta çok önemli bilgiler vereceğini düşünüyorm çünkü şimdi burda fiyatı da yazıldı belki bu fiyatları duyunca almak isteyen arkadaşlar çıkıcak varsa bi kusuru en iyi sen anlatırsın


    saygılar sevgiler

  • [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100616/temp/fyhjt5hj.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100616/temp/koi8w57c.gif]


    Herkese merhaba, gene ben...:)


    Peki üstadlara soru:


    Arkadaş otomatik yerine pompalı seçse (üstteki kral, alttaki hatsan' dan birini) ya da pompalı sevmiyorsa ben seçsem:)...


    Bu durumda da oluşabilecek sıkıntılar makul seviyelerde kalmış olabilir mi? Tutukluk yapmayarak atış keyfini bozmaması haricinde başka sıkıntılar baş gösterebilir mi?


    En önemlisi (tüm markalar için soruyorum) tüfeğin namlu ve yatak sağlamlığına güvenilebir mi ?


    [Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/100616/temp/v75xdcfp.jpg]


    Olmadı , çelik yeterince sağlam diyelim; bu durumda resimdeki sabot fişeği (1900fps hıza çıkıyor diyor) kullanmamız durumunda kazaya yol açabilir miyiz ? Ne olur mesela ?


    resimdeki 70mm fişeği 76mm yatağa sürsek sonra da bassak tetiğe ne olur ? İlle yivli slug namlu mu ya da paradox şok mu gerekli bu fişekler için...


    Paradox şok her tüfeğe takılır mı?

  • varsa bi kusuru en iyi sen anlatırsın



    şimdi ben forumda bulunan tanıdığım için söylüyorum ve haliylede gördüğüm için ; eblemis evren , thenighthawk murat kadar teknik bir adam değilim. diğerleri alınmasın lütfen bu arkadaşların elini gördüm sadece.


    evet uzun yıllardır tüfek atıyorum , profesyonel olarakta milli takım derecesindede attım , hali hazırdada avcılık olarak sürdürüyorum. ankaraya poligon açılınca bende kendime dt10 alınca şartlar değişir o ayrı.




    kendimden örnek vererek ateşli tüfeklerle ilgili bir çıkarım yapacağım dikkatli okuyan herkes pay çıkarabilir. bana sorarsanız dünyanın en iyi tüfeği hangisi diye beretta derim.neden peki benelliusa sayfasına girerseniz altta hangi markaları bünyesinde barındırdığını görürsünüz(berettanın). askeri anlamdada yivli tabanca,tüfek konusunda da ne kadar başarılı olduğunu netten çok rahat bulabilirsiniz.benelliyi yere göğe sığdıramıyanlar berettayı aşşağıda görenler beretta nın bir alt şirketi olduğunu unuturlar benellinin veya bilmezler. krieghoff kötümü asla, blazer kötümü hayır ,browning mümkün değil , vs vs bunların hepside harika silahlar. benim milli takıma girdiğim silah browning in japonyada üretilen versiyonu olan miroku 7000 sp modelidiydi..


    vurmayan tüfek olmaz eğerki siz tüfeği DOĞRU TUTUYORSANIZ. yani düzgün yere nişan alıyorsanız her tüfek patlattığı ve takılmadığı sürece vurur. hemde gayette güzel vurur. işin özü şudur havalıdaki gibi stabilite , her atışta değişkenlik, yok çekiç gücü , yok regülatör gibi faktörler yok işin içinde. otomatik tüfekte esas olan çalışmadır. dolayısıyla sistem iyiyse takılma ve kurmama gibi sorunlar yaşamıyacaktır.


    peki burada ben soran herkese niye ata diyorum? çünkü bügüne kadar yapılmış en hatasız , en çok taklit edilmiş , en çok kabul görmüş olan sistem olan beretta 303 ile tamamiyle aynıdır. camiadan dolayı ava gittiğim av arkadaşlarımda eski sporcular. fahri gökçek,ahmet gökçek,ufuk arman,menzil ovalıoğlu , vs gibi isimlerin hepside zamanında atıcılıkta çeşitli başarılara imza atmış ( türkiye şampiyonluğu, balkan şampiyonluğu vs) kişilerdir... ve bu insanların avda kullandığı marka hangisidir ata.


    tüfeğiniz hatasız çalışıyorsa ve en önemlisi yüzünüze iyi geliyorsa markanın önemi yoktur. !!!!!!!!!!!!!!!!


    avcılıkla ilgili sitelere girdiğinizde herkes vurduğu tüfeğin en iyisi, attığı fişeğin en öldürücü ve en iyi atıcınında kendisi olduğunu düşündüğü için sağlıklı bir bilgi bulamıyabilirsiniz....

    S410

  • paradox şok eğerki tüfeğiniz için üretilmişse takılabilir. ama sabot kurşunu büyük hayvana atmıycaksanızda uzun mesafelerde o paraya yazık .o şoka da o para verilmez . eğerki amatörce domuz vurucam diyorsanız daha öncede yazdığım gibi normal 32 gram tek kurşun sizi 50 60 metre mesafelerde üzmez. 100 kilo ve üzerindeki azılılarıda devirir.


    pompalı tüfeklerle ilgili olarakta pek sempatim olmadığından yanlış yönlendirmek istemem kimseyi . forumda avda tüfek testleri diye konu açmıştım orada kullanılan tüfekler hep otomatiktir ve berettadır. ata olsaydı orda onu kullanırlardı ;kihhik,

    S410

  • eblemis evren , thenighthawk murat hocalarımız da muhakkak ki bilgi ve birikimlerle dolu kişilerdir fakat forumda daha yeniyim kimin nekadar bilgili olduğunu tam oturtamadım kafamda sizinle diğer topiclerde de bazı konular üzerinde tartıştığımız için nickinize bi aşinalık olustu.

    "Aaa kafasi yazmış dur okuyayım bakalım ne öğrencem"
    düşüncesi aklımdan sıklıkla geçmekte bu örneğe diğer hocalarım alınmasın kimden ne öğrendiysem hepsine müteşekkirim.


    kafasi hocam (isminizi öğrenemedim daha) bu ata nın kardeş firması armsan için ne düşünüyosunuz ben sadece bi modelini inceleyebildim daha doğrusu cahilliker içinde gittiğim şu meşur av bayisi armsan ı önerdi bende elime alıp inceledim ve namlu içine bakmam da fikrimi oluşturmama yetti de arttı namlu içi oksitlenmişti.


    hiç sahaya çıkmamış ve bayide duvarda asılı olan bi tüfek nasıl olur da oksitlenir?yada şöyle diyim bi tüpeğin namlusunun içi oksitlenirmi?


    elime aldığım ürün bu firmanın 2. 3. kalite silahlarındanmıdır yoksa firmanın üretim kalitesi bumudur?

  • evren, murat biraz önce unuttuğum kadir bu arkadaşlar havalıda gerçekten yorum yapabilecek bir çok havalı silahı gözü kapalı söküp takabilecek kadar ( benim gördüğüm kadarıyla) iyiler. gerçi evrenin ben tv,buzdolabı sökebileceğinede inanıyorum o ayrı.


    ismim alper bu arada. armsan da gayet güzel silah. zaten ata ile baba-oğul lar. yani aynı aileden 2 marka. benim şahsi kanaatim ve bugüne kadarki deneyimim otomatik silahta dipçik içinde yay olması gerektiği yönündedir ki bu armsanda yok. ata ile farklı olsun diye sistemi değiştirip el kundağının içine yay koymuşlar.


    para varsa beretta yoksa ata sizi üzmez , 2. elde çok değer kaybetmez , en zor şartlardada çalışır........

    S410

  • memnun oldum alper abi zaten av hevesim geçti küçük hayvanları vuramıycağımı üzücü bi deneyimle anladım zaten yiyemiyeceğim hayvanı da vurmam domuz gibi e türkiyede av hayvanı da bırakmadılar sağ olsun yetkililerimiz keşke karaca,geyik,dağ keçisi vb hayvanlarımız bolca olsada bizde yivli avları yapsak ;tufey#


    Özel avlaklar dünya para can dayanmaz onlara