TU-KA marka havalı tüfek varmı _?_

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • üsdadlar bir akrabamın ricası üzerine bilgilerinize başvurmak istiyorum tuka marka pistonlu havalı tüfek varmı varsa değeri kalitesi vs. nedir





    tüfeğin çok eski olduğunu söyledi üzerinden dünya etrefında ayağa kalkmış 2 arslan olduğunu söyledi (ispanya arması gibi ) bende düz mantıkla yola çıkarak ispanyol malı olabileceğini düşündüm ama nette tuka olarak hiç bir tüfek ve havalı tüfek markasına rastlayamadım .



    görüşleriniz için tşkler ederim

  • bende war fiyatı üzerinde bi bilgim yok ama süper kalitedeydi. Yayı bozulana kadar yeni yay almak istedim kimsede yok..göz gez arpacıkla 30 mtde küçük elektrik direklerinde olan fincanlar war porselen onu kırıyodu.(Fincan bizim kendi aldıgımız eski bahçe diregindeydi :D devlet malı degil yani yanlış anlaşılmasın.)


    ayrıca 20 mtde babam sigarayı diker tam filtresinden vururdu.

  • evet hassasiyet kuvvetini duydum akrabamdaki tüfeğin tektik tertibatı bozulmuş bu yüzden yedek parçayı nereden buluruz gibi soru ortaya çıkıyor peki tu ka ne menşeyli

  • Tu - Ka Av Tüfekleri Sanayi
    Aziziye Mahallesi Yeni Sanayi Çarşısı 1 Blok No.9
    81000 Merkez
    Düzce
    Türkiye Asya
    Yetkili: Muhsine Engin
    Telefon: 380 5144879
    Vergi Dairesi/No: Düzce/3350024744,Faal,Hakiki Şahıs


    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • eyv. saolasın kardeşim teşekkürederim

  • eyv. saolasın kardeşim teşekkürederim


    Rica ederim ABİcim... :)


    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Rica ederim ABİcim... :)


    Sevgiler,

    arıza bu adam ya ;lol;


    cemal abi bu tu-ka ne olaki ya nette aradım bulamadı hiç?

  • tu-ka artık üretim yapmıyor bildiğim kadarıyla sadece özel sipariş ve tamirat işlerini yapıyor markanın gerçek sahipleri yani marka türk düzcenin silah sanayiinin merkezi olduğu yıllardan kalma bir atölye. bendede var 18 yıllık bir havalı yüfeği ve daha eski bir tek kırması namluları çok iyi çok düzgün atış yapıyor hala 5-10mt eriği sapından vurup düşürüyorum dürbünsüz havalıyla(sapından dalından değil) tüfek yeniyken saçma her atışta ancak yarım namlu boyu ilerliyordu yani içinde kalıyordu sonra kendim yayını, piston keçesini, namludaki contayı değiştim tabi ozamanlar dahi kendi parçası bulunamadığından hatsanın parçalarını uydurdum o tüfeği seviyorum hala iyi çünkü ama parçasını bulmak çoook zor.

    WALTER TALON MAGNUM 5,5mm TU-KA 4,5mm OPTİMA 3,9x32 TORUN BRİLLANT 12 CAL. +;tuftabV#

  • 1980 de aldığım ilk havalı tüfeğim tuka , 2000 yılına kadar hizmet verdi. o zamanlar için oldukça iyi olan bu tüfek hw 35 ayarında üretilmiş olup şimdiki hatsan yaylılarından işçiliği yüksektir.
    sürtünmesi çok az olan meşin kullanılan pistonu ise yüksek performans sergiler. yayı da diana yayı gibi dayanıklı ve istikrarlıdır. tukanın gücü ise meşin olan piston keçesinin yağı emdiğinden dolayı stabil bir dizel etki yapmasındandır. bu nedenlede sürekli patlardı. bizde sürekli meşin takardık. isabetlilikle diana mod 32 den üstündü desem yeridir. çatı kremitini deler geçerdi.
    elimde bir tane sıfır ayarında vardı. tamir diye getirdiler belki nerdeyse kullanılmamış . patlamayan sağlam meşin olan keçe olacakki bu tüfekler tadından yenmez.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • ama bendekinde performans kalmadı . Yay lazım ama tukaya uygun hangi yay olur bilmiyorum hatsan yayı taktım tüfek kurulmaz oldu sonra çıkardım.