martı kuşu avladı bende onu...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • siz en iyi bildiğiniz şekilde devam edin ben mani olmayayım.


    martıların bu davranışları zaten doğalarına mudahale edilmiş olmalarında kaynaklanmaktadır bilinçsiz ve aşırı avlanmadan dolayı ortamları olan denizden uzaklaşmışlardır yapılacak 2 şey vardır yiyecek yemekleri kalmamış olan martıların nüfusunu kontrol etmek ve diğer kuşları korumak amacıyla avlamak yada burdan kuru sıkı atmak yerine tüm insan oğlunun doğaya karşı işlediği bu suçu nasıl telafi edeceğini düşünmek.



    sonuç olarak bu bi katliyam yada soykırım değildir martılar de nesli tükenen hayvanlar kategorisinde değildir ve vurulan martı moleküllerine ayrılmamıştır onuda yiyecek olan bir diğer tür vardır.

  • martıların bu davranışları zaten doğalarına mudahale edilmiş olmalarında kaynaklanmaktadır bilinçsiz ve aşırı avlanmadan dolayı ortamları olan denizden uzaklaşmışlardır yapılacak 2 şey vardır yiyecek yemekleri kalmamış olan martıların nüfusunu kontrol etmek ve diğer kuşları korumak amacıyla avlamak yada burdan kuru sıkı atmak yerine tüm insan oğlunun doğaya karşı işlediği bu suçu nasıl telafi edeceğini düşünmek.



    ellerine sağlık doğru yazmışsın.ancakbir kaç düzeltme yaparsak martıların doğalarına müdahale edildiği için böyle bir davranış içinde değiller. ankarada ne kadar martı olduğuna hayret edersiniz.ne oldu ankarada denizlerini mi kuruttuk.keza aynı şekilde karga ve saksağan onlara ne yaptık çok mu genişledi şehir veya kırsal alanlar çok mu azaldıda bu hayvanlar şehre indi???? bu işin bir tek mantığı vardır . un fabrikalarının ve camilerin yanından geçerken bakarsanız binlerce güvercin görürsünüz. neden yine doğasına müdahale mi ettik yoksa bu kuşlar imana mı geldi?? hayır kolay ve emeksiz yiyeceğe alıştılar. çöplüklerden , camilerden, şehirden beslenmek avlanarak veya toplayarak beslenmekten daha kolay çünkü. mantık zaten video da görünmekte. martı önünde ekmek varken serçenin peşinde neden daha besleyici ve ayağına kadarda gelmiş. buna adaptasyon denir. doğada güçlüler değil adapte olabilenler hayatta kalmıştır. bir çok ülkede karga ve saksağan için avlanma metodu ve limiti bulunmaz.çünkü diğer hayvanlar adapte olamazken bunlar olmuş ve üstünede bu canlılara verdiği doğal zararada devam etmişlerdir. bir karga yılda 110-120 civarı ördek-kaz yumurtası veya yavrusu yemektedir (kanada). şimdi bu doğal dengemidir? evet öyledir ama bu hayvan o yumurtaları yerken gidip çöplüktende yiyebilmektedir dolayısıyla hem taşıdığı virüsleri diğer canlılara bulaştırırken hemde zekaları dolayısıyla sayıları katlanırken diğer canlı nüfüsa tehdit oluşturmaktadır.


    ülke olarak havalı silahla avlanma bilinci olmadığı için yasaklanmıştır.çünkü serbest bırakıldığı takdirde sokaklardan güvercin ,kumru ve serçe leşleri toplamaktan ve görmekten gına gelir. ekonomik koşullardan dolayıda kaç kişi zevk olsun diye şehir dışına çıkıp karga veya saksağan avına gider ki?


    zamanında kıbrısta av teskeresi almak için 5 adet karga veya saksağan kafası getirmeniz gerekirdi.adamlar avlayacakları hayvanları kendileri yetiştirip korurken kargalar bunları telef ederken önlenemez sayılarda da çoğalmışlardır. ördek avlarken vurduğumuz ördek uzak düşünce hemen martılar başına üşüşür .doğa da bakir ,suda balık da bol ama alışmış işte artık kolay yiyecek varken niye yorsun kendini.

    S410

  • Bence çok iyi yapmısın eline saglık. Bir şahinin kekligi avlamasına varım ama bir karganın bir felak (gök kargası) kekligin yumurtasını sonra palaz zamanı bir alay yavrusunu saniyede talan etmelerne dayananıyorum. Durum böyle olunca kara yılan glada görev düsüyor

  • Bir Ankara'lı olarak dediklerinize katılıyorum. :thumbup:

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776