FX "SMOOTH TWIST" NAMLU TANITIM VIDEOSU

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Fx firması yeni geliştirdiği "Smooth Twist" namluları geçen sene sadece Amerika'ya gönderdiği Royal 400 ve Whisper modellerinde kullanıyordu,sonuçlar olumlu gelince artık tüm modellerde kullanmaya başlıyorlar herhalde.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • dahice ;d;

    bsa side wheel focus 8x32-44
    özel yapım 36 ga tek kırma
    whalter falcon hunter edition(tasko3x9)
    crosman 2240
    daisy powerline 5170(red laser)
    ekol s 66 saten
    delta bolt action 36 ga
    safir t 14 yeni versiyon

  • Hayır benim anlamadığım zaten çok ünlü ve kaliteli bir namlu olan lothar walther kullanıyorlar onun bile en hassas modeli olan match grade olanı.
    Ne için yeni bir namlu üretimi yapma gereği duymuşlar anlamadım.Zaten kullandıkları namlu çok iyi değilmi?
    Acaba tek amaç kendi üretimi olan bir namlu üretmek mi yoksa lw den daha isabetli bir namlu geliştirmek mi?
    Ve dolmuşta olduğumdan videoyu izlerken anlayamadım farkı ne bu buluşun?

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

    • Official Post

    Kullandığımız mühimmatlar paraşüt dizayn pelet olduğu için, bu yeni namlu dizaynının isabetlilik ve ekstra yüksek namlu çıkışı sağlamada etkili olduğunda iddialılar ve testler ve müşteri deneyimleride bunu ortaya koymuş.


    Yivsetli silahlarda silahın yada barutun ürettiği enerjinin büyük bir bölümü mühimmatın yivsetlerde sürtünmesi esnasında yok oluyor, bu yeni dizaynda namlunun %70 lik bölümü kaval namlu, %30 luk kısmında ise çok hassas ve eser miktarda setler mevcut, bu durumda pelet ilk harekete geçişinde sıfıra yakın sürtünme ile ilk %70 lik etapta yine sıfıra yakın hava kaçağıyla yüksek hıza ulaşmasını sağlamak.


    Yivli namlular konusunda biraz araştırma yaptığımızda yeni nesil yüksek teknoloji namlularda, namlu başlangıcında düşük twis (tur) , namlu sonuna doğruda yüksek twis (tur) uygulanır, bunda da amaç barutun ürettiği ve mühimmata uyguladığı enerjinin maksimum seviyede korunarak namludan çıkmasını sağlamaktır.


    Bence başarılı bir uygulamadır, havalı müsabaka silahlarında bir devrimdir ama yine bana göre solid peletlerde bu namlu dizaynı başarısız olacaktır, çünkü solid peletlerde paraşüt yapının olmamasından ve kütlesel ağırlığının fazla olmasından dolayı, bu tür namluda pelet namluyu terkettikten kısa süre sonra taklak atmaya başlayacaktır tahmin ediyorum, çünkü eteği olmayan solid peletlerin namludan çıkıpta hedefe giderken takla atmasını önleyen en önemli faktör, güçlü jiroskopik dönüştür, paraşüt peletlerde buna çok fazla ihtiyaç yoktur.


    AirArms bile 2007 ye kadar kullandığı LW namluları 1/16 twis ve 100 metre gurupmanı 35mm iken, yeni nesil namlularını LW ye 1/18 twis olarak ürettirdi ve 100 metre gurupmanını 25mm ye düşürdü yani tur sayısını düşürmek paraşüt peletler için olumludur, Samyang bile bunun farkına varıp, yeni nesil namlularını (Alman üretimi) 1/18 twis olarak ürettirmektedir.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Tamam şimdi oldu Amca bilgi için teşekkürler.
    Demekki 16-18 grain gibi ses hızı altındaki atışlar için bu namlu ideal daha yüksek hızlarda ağır solid pellet kullanılacağından yine bizim namlular iş görür konumda

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Smooth Twist namlularda videoda da bahsedildiği gibi daha az sürtünme olmasından kaynaklanan klasik yiv-setli namlu ile kıyaslandığında aynı miktarda hava ile daha fazla hız ve daha düzgün bir uçuş yolu sağlandığı iddia ediliyor.Kullanıcı yorumlarıda isabetin LW namludan aşağı kalmadığı hatta daha iyi olduğu yönünde.Bence esas hikaye büyük ölçüde bir ticari operasyon.Bu namluların uç kısmında peletin dönmesini sağlayan kısım namlunun dışından preslenerek sağlanıyor ve yanlış hatırlamıyorsam bu namluların maliyeti çok daha düşük.Yıllık binlerce üretim yapan bir firma için LW yada başka bir namlu üreticisine bağlı kalmayıp kendi namlusunu üretmesi karlılığı bir süre sonra müthiş arttırabilir.Birde isabette kendini iyice kanıtlarsa diğer silah üreticilerine bu namluyu satabilirler.Patenti onlarda çünkü.Eğer hisse senedi borsada işlem görseydi Fx hisselerinden orta vade için bir miktar mutlaka portföye atardım.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • sadece eser miktardaki namlu ucundaki yiv&set in klasik yiv&set den daha iyi jiroskopik etki yaratması bana mantıksız geldi. ama sonuçta adamlar denemişler görmüşler ki daha isabetli :him:s bari solid pelletlerle de deneseler de şu iş tamamen aydınlansa

    bsa side wheel focus 8x32-44
    özel yapım 36 ga tek kırma
    whalter falcon hunter edition(tasko3x9)
    crosman 2240
    daisy powerline 5170(red laser)
    ekol s 66 saten
    delta bolt action 36 ga
    safir t 14 yeni versiyon

  • değerli forum arkadaşlarım,fx lere uygulanmaya başlıyan bu tip namlu benzerleri 12 cal. yarım ototmatikler de uzun zaman önce kullanılmaya başlandı.normal tüfek şokundan biraz daha uzun ve içinde yiv set bulunan bu parçalarda sabot denilen genelde


    bakır kaplamalı tek kurşunlar kullanılıyor.yorumlarda ise bu şekilde hem daha uzağa,daha isabetli birşekildeatış yapılabileceği söyleniyor.fakat yaptığım araştırmalarda bu parçaların Türkiye de satışının yasak olduğu belirtilmesine rağmen internet ortamında satıldığıda söyleniyor.tahmin ediyorum ki fx mühendisleri de bundan esinlenmişlerdir.