dampa ayaksız dürbün montesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • iyi günler arkadaşlar. mod 125 5,5mm havalı tüfeğim var. tüfeğin üstündeki dürbün kızağına onun boyutunda şamrel parçası koydum.(bisiklet lastiğinden çıkan daha uygun)dürbünü kızağa oturtup iyice sıktım. şimdiye kadar 50-60 arası atış yaptım. dürbünün ayarı kaçmadı. vidalardada gevşeme yok şimdilik. dampa ayak sorunu olan arkadaşlara duyrulur. en azından geçici olarak iş görür gibi. denemede fayda var. iyi günler

  • bildiğim kadarıyla dampa ayak dürbünün ayarını değil kendisini korumak için kullanılyor, dürbünün ayarı bozulmamış olabilir ama darbenin tamamını hissediyor, ve bu ilerde kırık bir dürbüne sahip olmanızı sağlayabilir.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • arkadasım senin açtiğin konuyu şimdi inceledim. tam olarak senin yaptigin gibi degil ama mantık olarak ayni. ben lastigi tüfegin üstündekii dürbün kızagi ile dürbünün tırnaklari arasina koyuyorum. tüfek hatsan mod 125 dürbün kızagi buna müsait.seenin uyguladigin yöntemle birlikte uygularsak daha sağlıkli olur. ve titreşim emme yüzdesi azalir. dampa ayak dürbünden pahali. yani o parayi hak etmiyor.50 lirasik bir şeyi korumak için 150 lira harcamak mantıksız geliyor. inat ettim almayacağim. kendim bişeyler yapmaya çalışacağim. kırılırsada kendi düşen ağlamazmiş :) birde dürbün vidalarini degiştirim çif tarafli somunlu bişey uydurmak gerekiyor daha iyi sıkabilmek için. bunda fazla sıkmaya korkuyorum kırılacak gibi. iyi geceler.

  • selamlar abi cok iyi dusunmussun yarın ilk is deniyecegim insallah olur dampada alıcam ama bi türlu gelmedi :thumbup:

    optima 6,35 tasco3-9*40
    optima5,5
    hatsan,4,5


    sarsılmaz concorde 5+1


    veeeee cz 75 16+1 :thumbup:

  • arkadaşlar , bir hong kong sitesi var ,


    http://www.dealextreme.com/products.dx/category.914


    burada birkaç tüfek , silah gereçleri var , siteden sipariş verdiğinizde yaklaşık 2-3 haftada geliyor , ve kargo ücreti yok.


    1 dolarlık bir eşya bile alsanız geliyordu. dampa ayakların hangisi olduğunu bilmediğim için link i genel başlık üzerinde yazdım.

  • bu yabancı sitelerden ne ile alışveriş yapıyorsunuz kredi kartıylamı? ayrıca ordakiler dampa değil galiba tek parça ayak. çünkü 9$ ve bu fiyata dampa olmaz.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Dampa hem geri kaymayı önlemek için hemde dürbünü korumak için alınır. Ama dampada kullansanız Mod 125 e dürbün dayanmaz. ama dürbünü 2 yıl kullanacakasnız bu 3 yıla çıkar. Ama sonunda dağılır. Dampa alacaksanız uğraşmayın yabancı sitelerle, katresuyu bekleyin.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • 1- İyi bir dürbününüz varsa ve onu korumak istiyorsanız dampa ayak kullanın.


    2- Dampa ayağın yerini alacak alternatif uygulamalarla vaktinizi ve paranızı harcamayın. Yaratıcılığınızı ve kaynaklarınızı başka alanlarda kullanın.


    3- Ucuz dürbün kullanıyorsanız " 50 YTL'lik dürbünü korumak için 150 YTL harcamam" sözüne katılıyorum


    4- Dampa kullanmazsanız, tüfeğinizin gücüne bağlı olarak dürbününüz üç vakte kadar dağılır


    5- Dampa kullanmazsanız dürbün ayarınız sıkça bozulacağından


    a) Dürbün ayarı ve sıfırlama konusunda uzman olursunuz
    b) Bir müddet sonra bu hobiden soğuyabilirsiniz ( aile bütçenize katkısı olur)



    Selamlar

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Dampa hem geri kaymayı önlemek için hemde dürbünü korumak için alınır. Ama dampada kullansanız Mod 125 e dürbün dayanmaz. ama dürbünü 2 yıl kullanacakasnız bu 3 yıla çıkar. Ama sonunda dağılır. Dampa alacaksanız uğraşmayın yabancı sitelerle, katresuyu bekleyin.


    nasıl yani mod125 dampa ile de mi işe yaramaz? ayrıca 3 sene az bi zaman değil. 3 seneye oooo. zaten o zamana mod125 mod33 olur. peki mod125te kaymayı engellemezmi dampa?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • dampa ayak da kayma yapıyor geriye doğru ama azar azar patriot un üzerinde :)
    mustafa abi az bir miktar loctite sürmemi önerdi sorun ortadan kalktı :thumbup:
    belki o 4 tane alyan vida normal 6 köşe vida ile değiştirilip takılsa, alyan anahtar ile deyilde normal lokma takımı ile sıkılsa daha iyi sıkışır diye düşünüyorum,çünkü alyan anahtarın ebatı küçük olduğun dan fazla bir güç bindiremiyoruz üzerine.lokma takımı ile sıkılsa 2 el ile daha kuvvetli sıkabiliriz.
    ben 3 4 tane hırdavatçı gezdim 6 köşe vida bulamadım düz vida buldum,aldım ama henüz denemedim,zaten dampa nın 4 tane alyan vidası aşındı mecburiyetden takacağım,loctite kullandıkdan sonra gerek duymuyacağım o ayrı bir konu,dampa ayak 2 parça alt ve üst parça dan oluşuyor,bunun yanında alt ve üst parçayı birleştiren 2 tane vida ve 4 tane o ring contadan oluşuyor,bunu hepimiz biliyoruz,dampa da olsa mümkün olduğunca hafif dürbün terih edilmeli,
    mod125 de mercek çapı küçük hafif dürbün olma kaydı ile dampa ayağını gönül rahatlı ile kullana bilirsiniz,

  • Ben orijinal dampa olsaydı kaymazdı diye düşünüyorum

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)