Air Ranger mi, Steyr lg 110 hp hunting mi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Esasen şu anda türkiyede satılan her türlü havalı tüfeğin gücü nispetinde yapabileceği en iyi grupmanı(minimum atıcı hatası ile) özellikle havalı silah sitelerinde görsek eminimki yazılan dünya kadar yorumdan çok daha etkili olur kanısındayım.Bu sektörün içine girmiş hassas atış, grupman, stabilite gibi kavramları bilip önemseyen insanlar yeni bir silah geldiğinde direkt olarak 50m 70m 100m grupmanlarını merak edip bu grupmanlara göre alacaksa alır.Elbette fiyatı 4000tl olup 50m den 5cm lik grupman yapacak bir pcpyide almak isteyen olabilir ama genel olarak üst sınıf bir silah alacaksak yapacağı grupmanlar hakkında fikir sahibi olmak isteriz.
    Naçizane düşüncem imkanı olan arkadaşlarımızın mümkün mertebe tüfek masası gibi min. atıcı hatasına mahal verecek aletlerle en azından sürekli konuştuğumuz tüfeklerin 50,70,100m grupmanlarını ayrıntılı bir şekilde yayınlamaları.
    Bu konuda örneğin raptorx un steyr lg110 ile yaptığı grupmanlar benim iki silah konusundaki hassasiyet düşüncelerime büyük ölçüde yön verdi en azından air ranger ile 300m den çanak vurma testinden çok daha etkileyici ve somut bir kanıt oldu benim için.
    İşin aslı air ranger, fx serisi,air arms, steyr bu silahların yukarıda yazdığım(hatta 100m+ setyr sahiplerinden beklentimizdir 150m mesela...) mesafelerdeki yapacakları grupmanları aynı atıcıyla ayrıntılı bir teste tabi tutup en hassas kimmiş yada hangisi ne kadar hassasmış grupman kağıtlarından okumak lazım aynı şey pistonlular içinde geçerli elbette sürekli; diana 350 magnum ile 100m den 4cmlik grupman yapılabilir tüfekte bu hassasiyet var şeklindeki yorumlardan ziyade net bir şekide 50m deki ve 100m deki en iyi grupmanlarını bi görebilsek herşeyden önce bu hobiye başlayacak kişiler için ;hani bir laf vardır iki saaat baklavayı anlatacağına bi tane azına at anlarsın diye...grupmanına bakar ve tutupta ne bileyim 100m den ar6 ile şişe kapağı vurmaya çalışmaz yada her vuramayışında tüh beee buda benim hatam diyerek sanki tüfek o hassasiyette atacakmışta kendisi vuramıyormuş gibi düşünüp sinir harbi yaşamaz.
    İşte bu noktada silah sahiplerine biraz iş düşüyor elbette uzak mesafelerden şişe gibi hedefleri vurmak zevkli ve güzel ama silahlarımızın hassasiyetlerini en iyi anlayabileceğimiz yerler grupman kağıtlarıdır daha da önemlisi bu silahları almak isteyecek kişilerede en iyi referans bunlar olacaktır(hassasiyet noktasında).
    saygılar.

    1.Webley patriot 22cal.(1.nesil) nikula 6*24-40
    2.Mod 140 22cal. tasco 9*40
    3.Mod 125 22cal.busnell 9*40
    4.mod 60 22 cal.tasco 9*32
    5.kral cfx 17 cal.tasco 9*32

  • benim sabah 5.30 - 6.00 gibi atışa gitme nedenim rüzgarsız ve gürültüsüz bir ortam yakalamak ve 100m atış yapmak. Saat 7.30 gibi rüzgar başlıyor. Grupman yapmak aslında sıkıcı ve yorucu bir iş, 2 kişiden fazla iseniz dikkat dağılıyor. Tek başınaysanız hedef git gel, konuşacak kimse yok can sıkılıyor vs vs.


    ben bundan sonra daha iyi grupman yapabilmek için pelletleri tartmak ve ölçmek gerekliliğine inanıyorum. Geçenlerde yabancı bir forumda okudum 1 kutu JSB'den 5-6 farklı ağırlıkta pellet çıkmış, sonuçta 16g ama içinde 15.98 var, 15.93 var, 16.02 var gibi. İşte grupmanlardaki o 4. veya 5. pelletin azizliği bu farklarda yatıyor.


    150metre deneyebilirim ama orada Steyr'in gücü veya dürbün ayarları yetmeyebilir. Kullanmayacağım mesafeler için dürbün ayarlarını çok değiştirmek istemiyorum açıkçası.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Erdem abi, ben sadece az çok sahsım, ankarateam ve sana ait tüfeklerle kazandığım tecrübemi yazdım, pcp konusunda uzman olduğumu iddia etmiyorum ki :) hem pcp konusunda bildiğim gördüğüm en bilgili iyi atıcılardan birisin, bu yuzden söylediklerimin sadece tecrübem olduğunu farketmişssindir.
    benim düşündüğüm bu, düşüncemin sonuna kadarda arkasındayım :) Diğer arkadaşlar farklı şeyler tabiiki düşünebilir, burası özgür bir forum sonuçta. Hatta 300 metreden 1 TL vuranda vardır, o durumda bizede sadece helal olsun demek düşer :) Bu konuyu polemik konusu yapmak gibi ne isteğim var ne de zamanım :)
    Yazdıklarımı glad revo veya AA (bilmeyenlere glad sahibiydim, şu andada gladdan sonra Mustafa abi nin yardımları sayesinde FX revo sahibiyim, kendisine yardımları için sonsuz minnettarım bu konuda) isabetsizdir diye anlamak oldukça yanlış diye düşünüyorum. arada 50 metrede 1 cm fark gördüm , bu fark belkide atıcı dan veya pelletttendir sonucta değişken çok...
    Soran arkadaşlara Glad ve Revo danda cok memnunum, genel günlük kullanışa uygunluk açısından AR den çok daha üstün ve keyifli tüfekler. camdan açık alana ev içinden AR biraz zorlar, ama revo veya glad ile çok rahat atış yapıyorum, sessiz sakin güvenli. ama elma ile armut olayınıda unutmamak lazım, bence AR porsche 911 dir, Fx glad , revo veya AA bmw 320d, porscheyi hergün her yolda kullanamazsınız ama 320 d yi kullanabilirsiniz. yani karşılaştırma secenekleri sonsuz. airwolfu bilmem ben güç istediğim için AR aldım, genel kullanım içinde revo ve sonuçta ikisindende çok memnunum.
    AR hakkındaki soruna gelince abi, Ar stabildir diye bir iddiam olmadıki, bencede stabil değil ama sağa sola flyer oldukca azdı gördüğüm, belkide gerçekte fazladır ben görmedim, belkide AR ile fazla atış yapmamamdan kaynaklanıyor. Osman abiyle 250 barla başladık, hem yeni dürbünü hemde aldığımndan beri adam gibi bir test yapamadığım için birgün önceden yavaş yavaş tam 250bar yapmıştım. 110-120 ye kadar 65 civarı pellet attık 25gr monster ile 4-5 sarjor ben, 1-2 sarjorde osman abi. 170-160 bar sonrası belirgin düşme oldu tabiiki bunuda mildot la hallettik. dediğin gibi kulvarları farklı, ama söylemem lazım LG kesinlikle şimdiye kadar gördüğüm en isabetli ve yakışıklı tüfek ama dolduruşu tekli olmasıda dezavantajlı yönleri.
    Şunuda söylemek istiyorum burada insanları değil tüfekleri ve kalitelerini konuşuyoruz, bence insanları konuşmak hem zaman kaybıdır, hemde forumun amacına ters düşer. Şimdiye kadar 1 kişi! ile sorunum oldu, ortalığa soylemedim gerek yok allahından bulsun dedim , bu konuyuda Mustafa abi ve ankarateam in hepsi biliyor.

  • tekrar ediyorum AR ve LG kendi kulvarlarında extrem silahlardır ve ne AR ne LG bence ilk alınacak havalısilah değildir. İkinci veya üçüncü bir PCP olarak alınıp/kullanılabilir.


    kal sağlıcakla

    Sayın RaptorX abim mesajlarınızın neredeyse hepsinde ilk alınacak silha değil diyorsunuz bu markalara. peki siz neyi öneriyorsunuz?

  • Erdem abi, şimdi aklıma geldi, bu hafta belki gelemem ankara dışında olabilirim ama olmazsa gelecek buluşmada AR getireyim, 50-100 m grupman denermisin 25 gr monster, 29 rangemaster ve eley wasp ile. Abi atıcıda sen ol en azından o faktörü kaldıralım ortadan bu bilgiyide diğer gavur forumlarına yazarız ;)

  • Sayın RaptorX abim mesajlarınızın neredeyse hepsinde ilk alınacak silha değil diyorsunuz bu markalara. peki siz neyi öneriyorsunuz?


    Ali kardeşim sayfa sayfa yazdık, galiba okumuyorsunuz yazılanları. Ne istediğinizden eminseniz ve bu silahlar isteklerinizi karşılıyorsa istediğinizi alın, ne diyeyim.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Erdem abi, şimdi aklıma geldi, bu hafta belki gelemem ankara dışında olabilirim ama olmazsa gelecek buluşmada AR getireyim, 50-100 m grupman denermisin 25 gr monster, 29 rangemaster ve eley wasp ile. Abi atıcıda sen ol en azından o faktörü kaldıralım ortadan bu bilgiyide diğer gavur forumlarına yazarız ;)


    bende iyi atıcı olduğumu iddia etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. bu hobim ve haftanın sıkıntısını atmak, sizlerle iki sohbet etmek için yapıyorum. grupman tabiiki deneriz, ama sen silaha alışıksın seninde atmanı isterim.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • çoğumuzun amacı aynı abi, maksat muhabbet azcıkta hobi :)
    ok bende atayım ama seninkileri referans alalım sonuçta senin tecrüben ve diğer tüfekler ile verilerin daha fazla.
    Bu arada syteyr ile yaptığın 100 m grupmanını herkes kolay kolay yapamaz.
    selamlar .....

  • bence bu konu bastan yanlış bugatti veyron ıle rollsroys phantom karsılastırması gıbı kulvarları cok farklı bu sılahların ar steyrın ısabetını tabı veremez ama steyrde arın hızını yıkıcılıgını veremez bu ıkı tufegı karsılastırıyorsan arkadasım sen daha ne ıstedıgını bılmıyorsun bence boyle en ust tufeklerden degıl basıtlerden bır basla guclu tufek dene yasayarak artısını eksısını ogrenırsın sonra gucsuz ısabetlı ulasabılcegın tufeklerı dene ozaman ben pire mı vuracam yoksa vurdugumu takla mı attıracam ıyıce anlar karar verırsın bu tufekler den sonra gelen hobıyı bırakmaktır daha ustu yok cunku bu işin erdem abının 100 metre atısını gordun oyle bır grupman zevkı farklı bırsey 200 metreden ayakta bır elektrık dıregını vurmak baska bır hıs ben yaptım ordan soyluyorum ne ıstedıgıne ıyıce bır karar ver bence benım havalı seruvenı ar6 s410 ve en son airranger sımdı aırrangerımı satıyorum ama sana kesınlıkle benım tufegımı al demem cunku senın beklentılerının ne oldugu bellı degıl husrana ugrayabılırsın (isabetsızlık falan degıl kast ettıgım) benım satma sebebıme gelırsen ateslıye merak salmam bırdaha donermeyım satarsam havalıya belkı sımdı aklımda ne var tdr s410 yada carbın s510 sebep se hafıflık ve o fıyata maksımum ısabet air ranger bıdaha alırmıyım tek almama almam sebep grupman uzun mesafe atısları ıle ugrasamıcak olmam yapacagımda plinkıg ve elımde gezdırmek ıcın de 3100 gramdan agır tufek ıstemıyorum

    airarms s410 FP raptor mp8 reticle 6-24x50
    green laser 300 lumen flashlight


    B RH +

  • bence bu konu bastan yanlış bugatti veyron ıle rollsroys phantom karsılastırması gıbı kulvarları cok farklı bu sılahların ar steyrın ısabetını tabı veremez ama steyrde arın hızını yıkıcılıgını veremez bu ıkı tufegı karsılastırıyorsan arkadasım sen daha ne ıstedıgını bılmıyorsun bence boyle en ust tufeklerden degıl basıtlerden bır basla guclu tufek dene yasayarak artısını eksısını ogrenırsın sonra gucsuz ısabetlı ulasabılcegın tufeklerı dene ozaman ben pire mı vuracam yoksa vurdugumu takla mı attıracam ıyıce anlar karar verırsın bu tufekler den sonra gelen hobıyı bırakmaktır daha ustu yok cunku bu işin erdem abının 100 metre atısını gordun oyle bır grupman zevkı farklı bırsey 200 metreden ayakta bır elektrık dıregını vurmak baska bır hıs ben yaptım ordan soyluyorum ne ıstedıgıne ıyıce bır karar ver bence benım havalı seruvenı ar6 s410 ve en son airranger sımdı aırrangerımı satıyorum ama sana kesınlıkle benım tufegımı al demem cunku senın beklentılerının ne oldugu bellı degıl husrana ugrayabılırsın (isabetsızlık falan degıl kast ettıgım) benım satma sebebıme gelırsen ateslıye merak salmam bırdaha donermeyım satarsam havalıya belkı sımdı aklımda ne var tdr s410 yada carbın s510 sebep se hafıflık ve o fıyata maksımum ısabet air ranger bıdaha alırmıyım tek almama almam sebep grupman uzun mesafe atısları ıle ugrasamıcak olmam yapacagımda plinkıg ve elımde gezdırmek ıcın de 3100 gramdan agır tufek ıstemıyorum


    Yorumunuz için teşekkür ederim. Konuyu açmamın sebebi zaten yanlışlarımı görüp düzeltmekti. yüksek pcp ile başlamamam gerektiği önerildi. bende öyle yapacağım. bumuydu yanlış olan? konuyu açmasaydım kendi kafama göre dalacaktım hobiye...

  • sen konuyu acarak tabı dogrusunu yaptında 4 sayfa bu ıkı ayrı kulvar tufegın karsılastırması esas yanlıs olan sen anladın en azından ne demek ıstedıgımızı sana tavsıyem bu ıkı tufek kafanı kurcalıyorsa ıkısınıde alma haftasonu bursada arkadaslar var hemen hemen her tufek var onlarda onları bır gor dene en son yıne ıkısınden bırını alırsın :thumbup: ama bu sefer airwolfmu steyrmı dersın yada air rangermı yanına ne gelır onu ben dusunemıyom sımdı ? oyle yaparsın


    ben bır oncekı mesajımda sanırım senı bıraz kırdım kusura bakma senın boyle sorman gayet normal ama bu kadar dallandırmak budaklandırmak garıp geldı bana bunda da senın sucun yok tabı

    airarms s410 FP raptor mp8 reticle 6-24x50
    green laser 300 lumen flashlight


    B RH +

  • En mantıklı cevabı ben vermişim. Bu silahların her ikisinden de almak gerek. Hatta hepsinden birer tane edinilmeli. Hepsinin kendince artı yönleri var. Ama senin yanlışın, ne istediğini ortaya koyamamış olman. Önemli olan fiyat- fayda maliyet hesabını güzel yapabilmek. Ben bu aralar bu oranın en yüksek olduğu silahlardan birisi olarak evanix windycity yi görüyorum. Belki fx royale gelince fikrim değişir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776


  • En mantıklı cevabı ben vermişim. Bu silahların her ikisinden de almak gerek. Hatta hepsinden birer tane edinilmeli. Hepsinin kendince artı yönleri var. Ama senin yanlışın, ne istediğini ortaya koyamamış olman. Önemli olan fiyat- fayda maliyet hesabını güzel yapabilmek. Ben bu aralar bu oranın en yüksek olduğu silahlardan birisi olarak evanix windycity yi görüyorum. Belki fx royale gelince fikrim değişir.

    silahı gormedım ama kagıt ustunde bırde kullanıcı deneyımlerı (crono ısabet vs.) +11111

    airarms s410 FP raptor mp8 reticle 6-24x50
    green laser 300 lumen flashlight


    B RH +

  • Ayrıca içimden samimiyetle bir de şu geçti. Atıcılığınız ne durumdadır bilemiyorum. Bir silahın kalitesinin ortaya çıkabilmesindeki en önemli unsurlardan birisi de tetiği çeken kişidir. O hassasiyete sahip değilse zaten Steyr , Daystate değil hatsan'ın da bir farkı kalmaz. İyi bir atıcı hatsan ile ortalama bir daystate kullanıcısından daha isabetli atabilir. Belki pelletini tartar, ağırlığını ölçer, daha konsantre olur rüzgarı yoktur... Yani demek istediğim meslek kısmınızda öğrenci yazıyor. En pahalı silahı almak sizi usta bir atıcı yapmaz. Netice, bu spor sadece tüfekle bitmiyor, pompasıydı peletiydi vs ciddi para tutar. Tüfeği alıp numunelik duvara asanlar istisna. Yılda 50.000 atış yapana eley wasp atan silah çok lüks gelir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Murat Abi süper vücut yapmışsın :) :) :P

    Steyr Challange FT 4,5 mm + Falcon 10-50 / 60
    Cricket 5,5 mm PLB

  • En iyisi sapanla devam edeyim bu işe... :)


    Bukadar yorumların neticesinde sizin dediğinize kani geldim. Fx Gladiator ile başlamaya karar verdim. Hadi Hayırlısı...
    Emeği geçen, bilgilerini paylaşmaya çekinmeyen bütün abilerime çok çok teşekkür ederim...

  • ben bır oncekı mesajımda sanırım senı bıraz kırdım kusura bakma senın boyle sorman gayet normal ama bu kadar dallandırmak budaklandırmak garıp geldı bana bunda da senın sucun yok tabı

    Canın sağolsun abicim. Bende alınganlık yaptım sanırım. bende özür dilerim. hakkını helal et.

  • uzağa sıkacaksanız eley wasp lazım diğer solidler işe yaramaz. Wasp da artık satılmıyor. Yani fazla uzağa sıkamayacağız. Ranger işi yatar.


    steyr a selam atışa devam