Armsan RS-X2, Kral PA-002T, Derya Lion SX-2

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yakın zamanda bir tane pompalı tüfek alacağım, av yapmayı düşünmüyorum, arada bir hedef atışında kullanacağım. Biraz da taktik görünümlü olsun, orasını burasını süslerim diyorum. Şu ana kadar en beğendiğim model Armsan' ın RS-X2 si oldu, şekil şemal kalite iyi gözüküyor. Ancak fuardan hatırladığım kadarıyla Kral PA-002T, bir de Derya Lion SX-2 modelleri vardı benzer özelliklerde. Bu modellerin ortak özellikleri yanlış hatırlamıyorsam pompalarken kundağı geri çektikten sonra yay ile otomatik olarak tekrar ileri gitmesiydi, bu özellik Hatsan' larda yoktu. Armsan fiyat olarak 850 TL civarı, Kral 490 TL civarı, Derya' nın fiyatına ise hiç rastlamadım nette. Sadece fuarda 500-600 TL civarı bir rakam söylendiğini hatırlıyorum. Armsan ile ilgili çok fazla negatif bir yoruma rastlamadım ancak Kral ve Derya' nın bu modelleriyle ilgili hiçbir yorum yok. Bu modelleri veya en azından bu markaları kullanan bilen arkadaşlardan bilgi paylaşımı ve tavsiye rica ediyorum.


    Pompalıyı basit ve sorunsuz olsun, fişek sıkışıklığı vs ile uğraştırmasın diye tercih ediyorum, bir de çifte/süperpozeye göre daha fazla fişeği üst üste atsın istiyorum. Bazı yerlerde pompalıların da fişek sürerken problem yarattığını okumuştum, bu nedenle eğer yukarıda bahsettiğim modellerde bu konuda herhangi bir sorun olacaksa hiç bulaşmayayım diyorum :) Usta arkadaşlardan bu konuda neye dikkat etmek gerektiği konusunda bilgi gelirse sevinirim.

    GAMO CF20 4.5MM (1991)
    ZORAKI HP01 4.5MM (2011)
    ARMTAC RS-X2 12 GA (2011)

  • fabarm tavsiye ederim. tek kurşun atmanın zevkine varın. namlu harika. fiyatta 110 tl civarı

    evanix windy city


    hatsan at44 lw 3-9x40 optima


    fabarm pump action 5+1 sarsılmaz concorde 12 ga


    elektrikli pcp pompası (proce sürüyor)

  • fabarm tavsiye ederim. tek kurşun atmanın zevkine varın. namlu harika. fiyatta 110 tl civarı


    Bahsettiğiniz hangi model acaba? Nereden temin edebiliriz?

  • araların da pek fark yok herkes armsanın ilk tüfek üreten firmalardan olduğu için tecübesi fazla diye hemen o firmayı tavsiye ediyorlar he evet çok güzel sorunsuz tüfek yapıyorlar ama ithal tüfek parasına satıyorlar haklımı dersen kısmen yani ben daha ata vursan armsa kardeşlerden zarar gören duymadım ama ben her türlü o paraya ithal tüfek alırım kral bu firmalardan sonra kendini geliştiren en iyi firmalardan ata ve vursan dan sonra kinetiğe geçen kral oldu ayriyetten yeni gazlı otomatiği baretta a400 kopyası he kopyacı bir firma ama kendini tipik konya malı firmalardan sıyırdı derya av tüfekleri yurt dışına çalışıyorlar normal yurt içine vermiyorlar anca fabrikayı arayıp ordan sipariş ediyorsunuz tüfek yapıldıktan sonra bankaya parayı istiyorlar sanırsam bi asya ülkesine satıyorlardı. şimdi şöyle bişey var kırmızı kasa av tüfeği armsan 1.300 den kral 700 den veriyor aralarında da hiç bir fark yok bunu ben değil çoğu avcı üstadlar söylüyor bence durum böyle olunca armsan bence düdüklüyor. kusura bakmayın.

    smith wesson 5906-
    safirt14
    -zoraki925 otomatik
    -crosman 760 177
    blow auto 92
    blow crazy auto.
    blow desert tiger
    hatsan torpeedo 25
    hatsan mod 25 supercharger 177

  • Armsan ı tavsiye etmem, boyası çok kalitesiz. Tamam yurt dışına çalışıyorlar ama nerdeyse tüm Türk firmaları fason üretim yapıyor çoğu yabancı firmaya. Yerli tüfeklerin sorunu özellikle yurt içine verdiklerinde mevcut olan üretim toleranslarının oluşturduğu handikaplar. Bu yüzden fişek şişmesi nedeni ile yerli pompalılarda tutukluk ihtimali olabiliyor. Ben olsam gazlı sistem yarı oto bir silah alırım. Hatsan olabilir mesela. Kinetiklerde fena değil ancak fişek seçme ihtimali daha fazla.

  • Pompalı tüfek alma arefesinde olsam Hatsan'ın 20 numarasını incelerdim,20 numara pompalı tüfek,atış-domuz avı-güvenlik maksatlarını kombine edersek en makul tercih olur.

  • Önemli bir noktayı atladım. Neticede pompalı tüfek almak istese idim, Stoeger p 350 den başkasına bakmazdım. Yurt dışında Benelli nin neredeyse kopyası olmasından dolayı p350 tercih ediliyor. Benelli lerde olduğu gibi, p350 de de döner başlık mevcut. Bu sayede, atış esnasında pompa mekanizması bir miktar kendiliğinden geri geliyor ve fişek şişmesinden meydana gelebilecek sıkışma ihtimalini nerdeyse bertaraf ediyor. 89mm fişek yatağı var ve 4+1. Bence Türkiye de p350 ye rakip bir yerli pompalı yok. 750tl fiyatı da uygun.

  • Nette gezerken bir de Wizard Arms diye bir markaya rastladım. Combo modelinde 2 namlu ve 2 dipçikle beraber 580 TL ye veriyorlar, oldukça uygun geldi. Bu markayı bilen var mı? Wizard.jpg

    GAMO CF20 4.5MM (1991)
    ZORAKI HP01 4.5MM (2011)
    ARMTAC RS-X2 12 GA (2011)