Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca. Remington 722 BDL .222

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ülkü abi, walther in resimlerine baktım fena değil gibi. bunun namlu çıkış hızı vs gibi verileri tatmin edicimidir? yani destekli atışlarla 100 metre hedef vurabilirmi? çünkü bunu 9mm lerle olmaz buna eminim.


    mermileri yerlisi yok galiba .ekonomik olmasıda önemli tabiki.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Tuka silah alırken dikkat edilecek en önemli husus bence mermisinin kolay ve ucuz temin edilmesidir. 22 kalibre fişeği hem zor hem de pahalıya bulursun. Yerli mermisi olan silah alman daha mantıklı bence. Bende .32 cal Smith&Wesson var toplu, mermisi ucuz. Fakat attığı mermi 100 grain ve 50m den sonra ciddi düşme başlıyor. 9mm mermi çok daha az düşme yapar. Tabanca ile 100m atışı imkansız değil ama zordur. (Gez arpacık ile vurabileceğin hedefi görebilmen çok zorlaşıyor) illa 22 kalibre silah alayım diyorsan walther ların namlusu sabit ve daha isabetli atış yapabiliyor. İğneli sistem olduğundan tetik hassasiyeti daha güzel. Bulabilsen Target tipi .32 toplu Smith&Wesson öneririrm. Mermisi ucuzdur, kolay bulunur ve kişisel savunmada da kabul edilebilir güce sahiptir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • şimdi şarjörlü olanlarda 9mm olarak düşünürsek, sürgü oynuyor namlu oynuyor . sıfırda alsan belli zaman sonra salataya dönüşüyor.elinize aldığınızda isabet sorunu olabilitesi yüksek gözüküyor. toplu alsan taşıma problemi öne çıkıyor ve topu ile namlu arası gaz kaçağı sorunu genel sorun olarak gözüküyor.tabi bunuda yüksek barut hacmiyle telafi etmeye çalıssalarda ses felaket oluyor. isabetliliği daha sorunsuz gibi.


    bunları göze alarak havalı silah hobimiz ile değerlendirildiğinde isabet + güç isteği ön plana çıkıyor. sabit namlu olan waltherin yada hitler tabancası denilen tabanca sanki kusursuz gibi dikkatimi çekti. namlu sabit ama şarjörlü. bunlardan elinde olan arkadaşımız varsa talibim.yada bu istekler doğrultusunda başka tavsiyeniz ?


    ( mustafa abi kusura bakmayın yivli tüfekler bölümünde tabanca tartışıyoruz :) )

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen tuka ().

  • degerli abimiz yeni tüfeğiniz hayırlı olsun kesinlikle muhteşem bir makina allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin bir fikrinizi alabilirmiyim remington m700 7.62 diye biliyorum dogrumu fiyatı 22 kalibrelerle farklımı birde neden mke ürettigi g3 modeli avtüfeklerini yurt içi satışı yapmıyor :thumbup: tekrar hayırlıolsun sınaypır abim

  • tuka canım jarjörlü kulanan birdost olarak tabanca alırken dikkat etmekte faydaolacak etkenler kısaca silahı neden istediğin 1 düğünlerde havaya sıkmak 2 savunma amaclı 3 gösteriş yapmak 4 düşmana kullanmak 5 hedef istikrarı şimdi 1 ila ilgileniyorsan kesinlikle jarjörlü kılasık 14lü 2. 7.65 barabellum makaralı ss subayı tabanca namlusabit yarım otamatik bir top jarjorlü busilah ayrıca hedef istikrarıiçin de mükemmel denebilir 5. uzunnamlulu bir zigana t yada ithal bir desert 9 mm kesinlikle düşmaniçin mükemmel bir secim gerisi sana kalmış :huh:

  • çetin ışkın,


    Remington 700 serisi 60 yıllık bir geçmişe sahip. İlk modeller 721 ve 722, 1948 yılında üretilmeye başlanmış.
    Model numarası silahın bütününden ziyade mekanizmaya verilen ad. 721 serisi uzun hareket mesafeli ve toplam boyu 92 mm ye kadar olan mermiler, 722 serisi ise daha kısa, toplam boyu 60 mm yi aşmayan mermiler için.


    1962 yılında bazı ufak tefek değişiklerle Model 700 piyasaya çıkıyor ve 721 -722 serisi üretimi sona eriyor.


    Dünyada en çok satan av silahı ünvanına sahip. Günümüze kadar 3.5 milyon adet Mod 700 üretilmiş. Kısa mekanizmalı Mod 700 SA (short action) .17 Remington Fireball ile .300 Savage arası; Mod 700 LA (lomg Action) ise .416 Remingtom Magnum'a kadar uzanan bir kalibre yelpazesine sahip. Ayrıca çeşitli namlu ve kundak yapısında 20 yi aşan alt modeli var.


    MKE'nin G3 tipi av tüfeği hakkında bilgim yok. Böyle bir silah varsa bile neden piyasada olmadığını kimse bilemez.
    Görüntüsünü beğenmeyip, Airforce Talon - Condor gibi havalı silahlara ithal müsaadesi vermeyen sayın yetkililer, Safir T14'ü av ;$., silahı olarak kabul edip imalat ve satış izni verebiliyorlar.


    Canım Türkiyem'de yaşananlara akıl erdirmek mümkün olmuyor.

  • amarett,


    Türkiyede yivli silah almanın yegane zorluğu fiyatı. 8-10.000.- YTL'yi gözden çıkaran herkes alabilir.


    Yarı otomatik yivli silahların sivillere satışının yasaklandığını sanıyordum. Böyle bir silaha sahip olduğunuz için çok şanslısınız.


    Benim fikrime göre SL8-6, .223 gibi magnum bir mermi ve 50 cm namlu ile aynı kalibrede bir Remington 700 SPS Varmint'in atış istikrarını yakalayamaz. XR-100 ile kıyaslamayı bile düşünmem.
    Söz konusu isabetlilik olunca mekanizmalı (bolt action) silahları tercih ederim, ama forumda ki Revolution hayranlığını görünce, aksi fikirde olanların çoğunlukta olduğu anlaşılıyor.


    .223 mermi bulmak zor olmuyor mu?

  • Bu hobinin ulaşabileceği uç noktalardan biri sanırım. Çok güzel tüfek. Kazasız belasız atışlar dilerim.

  • 22likle epey bi atma imkanım olmuştu lokum gibidir

    Optima 635

  • orum

    bildiğim kadarı ile yivli tüfek için yivsiz av ruhsatı ve avcılık belgesi istiyorlar


    selamlar arkadasım yukarıda da belirtiğim gibi bende tufeğimi modifiye ettirmek istiorum yardımcı olabilirmisin konu dısı ama :thumbup:

    optima 6,35 tasco3-9*40
    optima5,5
    hatsan,4,5


    sarsılmaz concorde 5+1


    veeeee cz 75 16+1 :thumbup:

  • Günaydın acaba sınırsız silah bilgi hazinenizde Winchester 1890 içinde birşeyler varmı çok sevinirim

  • Günaydın acaba sınırsız silah bilgi hazinenizde Winchester 1890 içinde birşeyler varmı çok sevinirim


    Winchester Model 1894 demek istediğinizi sanıyorum.
    M 1890 bildiğim bir model değildi, web deki tarama .22 RF bir model olduğunu gösterdi.


    Model 1894 ise, tasarımı John Browning'e ait olan, Winchester'in dumansız barut için ürettiği ilk silah.


    [Resim Engellendi: http://www.winchestercollector.org/images/guns/1894.jpg]


    Çeşitli kalibrelerde üretilmiş olmasına rağmen, en popüler olanı .30-30 olup silahın da .30-30 Winchester olarak anılmasına neden olmuş.
    100 yılı aşan bir süre üretimi devam eden model, üretimin sona erdiği 2006 yılına kadar, yaklaşık 7.000.000 adet üretilmiş.


    Benzer görünümde bir başka silah olan Marlin Model 1894 ise halen üretiliyor.


    [Resim Engellendi: http://upload.wikimedia.org/wi…g/360px-44-right-side.jpg]


    İki silah arasındaki en belirgin fark, boş kovanı Winchester'in üstten, Marlin'in ise yandan dışarı atması.
    Bu nedenle Marlin, dürbünlü kullanıma daha uygun kabul ediliyor.


    Winchester M 1894 ile ilgili bazı linkler:


    http://www.chuckhawks.com/win_1894_classic_test.htm
    http://www.winchestercollector.org/guns/1894.shtml

  • yok 1890 bu farklı bir silah .22 lik çok narin görünüşlü rimfire 16 artı 1 alıyor namlunun arka kısmı sekizgen pump action benzeri bir şekilde tekrarlıyor sessiz enteresan bir tüfek