Webley Patriot 1'inci Nesil 6 farklı pellet 10 metre grupman çalışması.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bugün öğleden sonra biraz zaman bulup birliğimdeki poligona gittim. Yeni aldığım 1'inci nesil Webley Patriot ile 6 farklı pelletin denemesini yaptım. Bütün atışlar 10 metre, atış yastığı desteği ile yapılmıştır. Sıfırlama Gamo Pro Hunter 15,43 ile yapılmıştır.

    1. Hatsan-JSB 13.43 gr. çapaksız, üretimi güzel. Daha önceden Webley Raider ile en sevdiğim pellet idi. :love: :love: Webley Patriot ile denemek istedim. Pro Hunter'dan hafif olmasına rağmen grubun merkezin altında çıkması beni şaşırttı. 5 atış


    [Resim Engellendi: http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmsf.jpg]



    2. Daha sonra sıfırlamada hata mı var diye Gamo Pro Hunter 15,43 ile atış yaptım. Pro Hunter fiyatına göre isabetlilik olarak Webley Patriot'ta devamlı kullanacağım pellet gibi duruyor. Çapaksız ve çizgisiz, narin değil etekleri kolay ezilmiyor. ancak Hatsan-JSB 13,43 kadar kaliteli değil. Sıfırlama biraz rüzgarlı bir havada yapılmıştı. Bu atıştan sonra düzeltildi. 5 atış




    [Resim Engellendi: http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmtb.jpg]



    3. Gamo ile devam etmek istedim. Bir daha almayacağıma söz verdiğim Gamo Pro Match pellete geçtim. Çapaklı ve çizgili olmasına rağmen son atış hariç güzel bir grup çıktı. Kısa mesafede grupman için kullanılabilir. 5 atış




    [Resim Engellendi: http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmtv.jpg]



    4. Elimde bulunan Kro-Osman Hollow Pointlerin Webley Patriot ile arkadaşlığını 10 atış ile denemek istedim. Çapaksız ve üretimi güzel olan bu pelletler grupman konusunda beni yine hüsrana uğrattı. Ancak 40-50 metreye kadar tahribat atışlarında tekrar denemek üzere kutusuna kaldırdım.


    [Resim Engellendi: http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmsv.jpg]



    5. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bana her zaman hilkat garibesi gibi gelen Gamo Rocket 14,50 gr. pelletleri de bugün atış listemdeydi. Ben nedense bu pelletleri bir türlü sevemedim. 5 atış




    [Resim Engellendi: http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmvl.jpg]


    6. Poligondan ayrılmadan önce, yaylı tüfeğim omzuma verdiği haz ve kolumdaki tuhaf yorgunluk ile malzemeleri toplamadan H&N Barracuda ile de 5 atış yapmak istedim. Kalitesiyle ilgili yorum yapmak bana düşmez zaten. 8o


    [Resim Engellendi: http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmwp.jpg]


    Bu atışları yapmadan önce Evanix S10 ile 50 atış yaptım. PCP'den sonra yaylı garip geliyor ama Webley Patriot'u aldığıma çok mutlu oldum. Benden önce bu tüfeğe çok iyi bakan Murat Bey,Serdar Bey ve Sencer Beye teşekkürü borç bilirim. Sanırım yaylıları seviyorum. :love: :love:

  • Harika çalışma Cem abi ellerine sağlık, ben crosmanı ya senin webley sevmedi yada sorun psikolojik olarak görüyorum bugün evin başından sonuna kadar uzanan 12m lik koridorda Crosman HP ile 5 atış yaptım 5 ide aynı delikteydi silah Daystate, birkaç gündür Tx200 ilede çalışıyorum elimde sadece kro hpler var senin tabirinle :) sonuç pekte farklı değildi tek deliğimsi :) fakat crosman pelletlerde sevmediğim bir olay var jsb lerde pelletlerin dışı bildiğimiz kurşun elementi görünümüde, Crosman ve Gamo pelletler ise yağımsı eli siyaha boyayan bir meretle kaplı namluyu kirletmesi vb durumlar sebebiyle aldıktan sonra cilit bangin içinde biraz bekletip sonra bol tazyikli suyla yıkıyorum ardından kurutma aşaması sonunda kullanıma hazırlar. Saygılarımla

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • Alper çok teşekkürler. Şu Kro-Osman HP'i bir de Eva ile deneyeceğim. Kro-Osman ve Gamonun elime bıraktığı izi ben de sevmiyorum. Prille yıkıyorum ama cilitbang buna da mı çare oluyormuş? g;$i g;$i Artık 10 metre yeter yakında 50 metreye geçeceğim.

  • Üstad,
    ne güzel çalışmalar,eline sağlık,
    Bizimle bulunacağın süre senden çokca faydalanmamız lazım. :thumbup:

    ''Sig Sauer p229 9x19 mm''

    "S&W 357 magnum"

    "Beretta F81 inox 7.65 mm"

    "Zig M 1911 .45ACP"

    "Cz 550 .308 Win Yivli "

    ''Walther Cp99''


    ''Air Arms S510 S/lite xtra fac 5,5 mm PCP+Hawke 8.5-25x42 Sidewinder 30' :love:;tacli#
    ''Webley Raider 10''
    ''HW 97K 5.5 mm''


    ''Safir T14 Classic-s 36 ''
    ''Hüsan arms 20 ve 12 Cal"
    "Huğlu Trap "
    "Mag-1618 20 cal Bolt action"

  • ellerine sağlık üstad,aslında bende dersanenin kantininde biraz atış yapsammı teneffüslerde:)) :thumbup:

    Bu pcp bağımlılık yapıyo kardeşim :love:

  • Hemşehrim ellerine saglık malatya ya geldigimde tanışmak isterim sizlerle... Elinize saglık :)

    Steyr m9a1
    S&W mp R8
    Umarex cp88

  • Tüfeği beğeneceğinize emindim. Artık 30m ve daha uzak grupmanlar da bekleriz. Silahın yivset yapısı pek pellet seçen türden değil gibi görünüyor. Asıl isabet durumu bence 30m de belli olur. O zaman atacağınız pellete karar verirsiniz. Ama bence Barracuda bu tip silahların en çok sevdiği pellet. Suya ya da pelletleri tutacak bir malzemeye atış yaparsanız daha iyi anlarsınız. Hafif pelletlerin etekleri aşırı şişip deforme olabiliyorlar. Hatta daha yüksek süratlerde yiv set pelleti komple traşlayabiliyor. Bu daha çok setleri kalın ve yüçlü yaylılarda (mesela mod 54 gibi) yaşanıyor. PCP silahlarda basıncın salınımı daha uzun sürüyor. Yaylıda ise güç daha anlık olduğundan pelletlere karşı daha acımasız. Bu da isabeti kötü yönde etkileyebiliyor. Neticede hiç birimiz balistik uzmanı değiliz, uygun pelleti ancak dağılımına bakarak seçebiliriz. Ben karton bir ayakkabı kutusuna kırpık kumaş tıkıp koli bantıyla bantlayarak bir pellet tutucu yapmış, ve sağlam durumda bir kaç pellet bulabilmiştim. Şu sitede güzel resimler var. Seçimde yardımcı olabilir.


    Pellet database


    Balistik


    http://www.network54.com/Forum…y+and+a+request+for+proof

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen TheNightHawk ().


  • Hocam faydalı bilgiler bunlar bu işin önemli ayrıntıları teşekkürler paylaşım için demek istediginiz bu resimde acık ve net görülüyor.


    [Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/v392/Kyogle/JSBshotintowool.jpg]

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Rica ederim ne demek. Zaten forumda eminim daha önce tartışılmıştır. Yaylısever biri olarak yazma ihtiyacı duydum. Faydalı olduysa ne mutlu.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Abi güzel bir çalışma olmuş, TheNightHawk ın dediği gibi artık daha uzak mesafeler.... Saygılar

  • Murat Bey;


    Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Sitedeki resimleri tek tek inceledim. Pellet seçimimde doğrudan etkisi olacak bilgiler bunlar. Çok sağolun, size daha soracaklarım olacak ancak ÖM atamıyorum size bilginze sunarım.


    Saygılarımla

  • Abilerim ve arkadaşlar,


    Çok teşekkürler mesajlarınız için. Öncelikle Airgun44 Malatya Takımının kapısı herkese sonuna kadar açık,herkesi bekleriz. Ben de bu birkaç haftadır gergin bir mesai geçiriyorum. Atış, bu ve diğer forum beni çok mutlu ediyor. Fırsat buldukça poligona gidiyor ve en güzel şartlarda denemeleri yapıyorum, artık bu son 10 metre çalışması oldu. Yakında 50 metre grupmanları ve diğer çalışmalar da gelecek. Herkese güzel ve bol atışlı bir gün dilerim.

  • çok güzel çalışma abi tebrikler :thumbup:

  • Cem bey elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş ama artık daha uzun mesafeli grupmanlar bekliyoruz:)


    Saygılar...

    Air Arms s510 Xtra FAC .22 + Hawke 6-24x56 Sidewinder 30

  • Bu daha çok setleri kalın ve yüçlü yaylılarda (mesela mod 54 gibi) yaşanıyor. PCP silahlarda basıncın salınımı daha uzun sürüyor. Yaylıda ise güç daha anlık olduğundan pelletlere karşı daha acımasız. Bu da isabeti kötü yönde etkileyebiliyor.


    Bilgi ve linkler için teşekkür ederim. Güçlü yaylılarla güçsüz yaylıların ve PCP lerin güç farkından dolayı üretimde hepsi için farklı yiv mi çekiliyor? Yaylı tüfekte sadece tepme ve yay vibrasyonunun isabeti kötü yönde etkilediğini öğrenmiştim. Yanlış anlamadıysam PCP basınç transferi yaylıdan daha uzun sürüyor. Fiziğim kötü ama mantık olarak yuvada oluşturulan güçlü basınçla ivmelenip yola çıkan pelletin gerisindeki hacim büyüdükçe, artı havanın basıncı düştükçe, pellete yuvadan çıktıktan sonra hala itme uygulayabilir mi? Yaylıda piston seyahat mesafesi uzun olduğu için hava transfer süresi uzun olup, Pcp de tüpten anlık ve darbeli basınç uygulanmıyor mu? Yaylıyı seviyorum ama PCP ile ikisinin arasında gidip geliyorum :) Anlaşılsın diye uzun sordum yardımlara teşekkürler.

  • PCP tüfeklerde namlu uzadıkça tüfeğin gücü artmaktadır. Hatta pellet namludan çıktıktan sonra bile ayarsız silahlarda hava çıkmaya devam edip hava israf olabilmektedir. Bu tamamen tüfeğin valf dizaynı ve iç mekaniği ile ilgili fakat, tüfek regülatörlü değilse, çekicin vurduğu valfin tüpten gelen basınçlı hava gücü ile tekrar kapanması için geçen süre zarfında pellet namlu içindeki yolcuğuna başlamış oluyor. Namlunun uzun olması daha fazla ivmelenme kazanmasına yardımcı oluyor. Ama yaylı silahlarda tetiği çekmeniz ile basıncın oluşması arasında geçen süre o kadar az ki, bir de pcp de itici gaz (bu co2 silahlar için de geçerli) genişlerken soğumaya maruz kalıyor. Ama yaylıda tam tersine çok yüksek bir ısıda sıkışıyor. Yanmanın temelinde ne vardır, ısı yakıt ve oksijen , yaylıda bu üçü de olabilir, yaydan gelen yağ piston contası tarafından sıyırılır. Sıkışırken dizel etkisi ile içerideki mevcut oksijen be basınç altında ateşlenir. Yaylı silahlar (deneylerle de ispatlanmıştır) bu detonasyon olmazsa güçlerinin büyük kısmını kaybederler. Peki fazla yakıt olur aşırı detonasyon olursa ne olur derseniz, pelletin kafasının kopabildiğini, twist oranından dolayı yumuşak kurşunun aşırı güç altında setler tarafından traşlanabildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca yaylı silahlarda pcp nin aksine kısa namlunun isabete daha çok fayda sağladığı düşünülmektedir. Bu da yaylıdaki gücün anlık olup birden de kesilmesiyle açıklanabilir. Daha pellet namluyu terk etmemiştir, fakat tüfek yayın itme kuvvetiyle ivme kazanmıştır. Bu yüzden güçlü yaylı silahlarda dürbün montajının zorlukları vardır. Ateşli silahların lineer geri tepmesine karşın yaylıların kamçı hareketine benzetilebilecek bir tepmesi vardır.
    Dizelleme Deneyi


    Piston Dinamiği


    Tepme dinamiği

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Açıklamalarınızı yeni fark ettim. Benim için önemli bilgilere emek harcadığınız için çok teşekkür ederim.