Artıkıl sıfırken tüfek sıfırlama

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkılın sıfırlamasını bozmadan tüfeği 10 mt de sıfırlamak için arka ayağa koyduğumuz şim, dürbün yükseklik ölçüsünde dikkate alınır mı? Teşekkürler

  • Chairgun için soruyorsan şim kalınlığı ihmal edilebilir bir kalınlık (olması lazım), ama o hassasiyette ölçebiliyorsan, ölçtüğün değeri girersin.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Chairgun için soruyorsan şim kalınlığı ihmal edilebilir bir kalınlık (olması lazım), ama o hassasiyette ölçebiliyorsan, ölçtüğün değeri girersin.



    Dürbünün en üst noktasından iki metre gibi uzaklığa ip çekiyorum. Tüfeğin namlusunu ile ip arasını bir kaç noktadan ölçerek ikisini paralel hale getiriyorum. Namlu ip arası mesafeden dürbün yarıçapını düşüp namlu yarı çapını ekliyorum. Namlu ve dürbün merkezi uzaklığı böyle yanlış olmaz diye düşündüm. Fakat arka ayağa koyduğum şim nedeniyle dürbün namluya paralel yükselmemiş oluyor. İki şekilde de sıfırlama ile 50-60 mt atış yapıp yükseklik ölçüsünü değiştirmeden chairgunla karşılaştırmadım ama
    artık uğraşmak zor geldiği için soruyorum. Belki kolayı olabilir ve yaptığım komik olabilir :rolleyes: Onun için çok gülmeden biraz gülerek beni aydınlatırsan sevinirim :thumbup:

  • owww sen çok yoruyormuşsun kendini ^^ ben namlu orta noktası ile dürbün orta noktasını yaklaşık olarak ölçüyorum metreyle oluyor bitiyor ... ha 45mm çıkmış, ha 47mm (örneğin) çıkmış çok bişey farketmez bence.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Söylediğin gibi belki gereksiz ve fazla didinmişim. Keyfim olursa şimli ve şimsiz sıfırlama ile click kullanmadan uzak atış yapıp farklı sonuç alırsam bilgi veririm. Böyle bir fark varsa tabi clickle halledildiği için sorun görülmüyor. Teşekkür ederim g;$i

  • Ben Tüfeği mengene ile sabitliyorum. 15 mt den hedef kağıdına tek atış yapıyorum. Bu atış esnasında ve atış sonrasında tüfeği kesinlikle hareket ettirmiyorum. (Aynı zamanda hedef kağıdıda hareketsiz kalacak. Mermi hedefe değdiği anda harekt etmemeli)


    Tüfeğin hedef kağıdında açtığı mermi deliğine dürbün ayarı yapıyorum. Böylelikle dürbündenden baktığım noktayı vurmuş oluyorum. Bundan sonraki atışlarda grupman oluşturuyorum...

  • Şim dürbün ayağı içine konulan dürbünü yükseltmeye yarayan genelde rontgen filminden kestiğimiz ince parçalar. Ateşli silah ayaklarında metalden hazır yapılmış olanları bile vardır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776