Safir t-14 hakkındaki düşüncelerim...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkeze merhabalar.Safir t-14 almayı düşünen arkadaşlar 1 kere değil bence 111 kere düşünsünler.Fiyat performans açısından bu kadar kötü bir tüfeğe bence ülkemizde rastlanmamıştır.Uğruna timler kurulan siteler açılan bir ürünün senelerdir bırakın kendini geliştirmeyi her geçen sene gerilemeside akıllara durgunluk verecek düzeydedir.Bu tüfeğin fanatikleri bile bir zaman sonra bu tüfeği elden çıkarmak durumunda kalmışlardır.Üretimden sonra satılan her tüfek mutlaka defalarca arızalanmıştır.Bin tüfekten belki bir tanesi çalışmıştır ama oda bir gün mutlaka sahibini yarı yolda bırakacaktır.Ufacık işletmelerin bile ar-ge çalışması varken safir firması bu konuda tam bir komedidir.İlk çıkan modellerde gövde metal iken yeni modellerde tamamen plastiğe geçilmiştir.Bu tüfek tamamen bir yetişkin oyuncağıdır.Tek artısı yakışıklı görünümüdür.Hakkıyla yapabildiği tek bir av bile yoktur.Savunma silahı olarak son tercih bile olmamalıdır.2005 yılında üretime başlamış olan bu silah geçen yedi sene içinde bir arpa boyu yol katedemediği gibi birde kullandığı malzemeden sürekli ödün vermiştir.Sadece ve sadece diğer tüfeklerinizin yanında veya duvarınızda güzel bir aksesuar olabilir.Genede zevk ve para bizlerin yani kullanıcılarındır.Benim acizane tavsiyem tüm tüketicilrin bu silahtan uzak durması yönündedir.Hepinize saygılar.....

  • hocam av amaçlı değilde, evde savunma amaçlı hangi yerli otomatiği önerirsiniz...

  • valla barış ustanın dediklerine katılıyorum bir avcı olarak evime sokmam ama ileride 250 tl gibi bir fiyata düşürürlerse görüntü amaçlı koyarım.
    lichazalin arkadaşım benim tavsiyem safir t14 harici herhangi 12 cal. bir av tüfeği işini görür. geçen bir dergide gördüm isim vermiyeyim 12+1 yapmış adamlar, ama avla bir alakası yok haybeye yük.

    yaşlanarak değil yaşayarak öğrenilir, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
    mod-125 5,5 ve 4,5
    vursan 92-A 7+1
    huğlu süperpoze
    gazelle süperpoze
    Hatsan BT-65 sw lw .22

  • Sn lichazalin çok fazla alternatif var.Fiyat aralığını yazarsanız nacizane 1-2 tavsiyede bulunabilirim...Saygılar.

  • Ben T14'ü yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum fakat ilk aldığımda baya bir uğraştırdı, ufak tefek işlemlerden sonra tutukluk sorununu kendi bilgi birikimimize dayanarak çözdük şuan hiç bir problem yaşamıyorum.Full seri atışlar dahil performansı çok iyi.Lakin ilk defa ateşli tüfek kullanıcak olupta safiri seçecek olursanız saçlarınıza aklar düşer.İyi düşünün derim ;) Saygılar.

  • Sn lichazalin çok fazla alternatif var.Fiyat aralığını yazarsanız nacizane 1-2 tavsiyede bulunabilirim...Saygılar.


    1000 tl 1500 tl civarı bakıyorum ..
    gerektiği zaman çalışması benim için önemli....

  • Sn lichazalin yerli otomatik olarak armsan-armtac rs-a2 güzel bir tüfektir.Asla sizi yolda bırakmaz.Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.Bu tüfeği 1000-1100 lira gibi bir fiyat aralığında bulabilirsiniz.Ancak ev savunması olarak yarı otomatikde saplantınız yoksa size pompalı almanızı öneririm.Pompalıdada winchester sxp defender tavsiyemdir.Bu tüfeği ise 1200-1400 gibi bir fiyat aralığında bulabilirsiniz.Alacağınız tüfek şimdiden hayırlı olsun.Saygılar....


  • Sn legatus tercih sizin.Saygı duyarım.Hayırlı günler.....

    Abi domuz avında süperpoze kullanıyorum ama ne yalan söyliyim tedirgin de oluyorum bazen. Yanımda sürekli otomatik kullanan birisini istiyorum. Poze muhteşem ama bazen şavrotin dahi yetmiyor domuza !!! Öyle mukavemetli öyle güçlü hayvan ki, 2. yi alıyor, 60-70 metre daha koşuyor!!!
    Domuz avı için bi otomatik istiyorum ama Safir Alıp almama konusunda bu arızalarından dolayı da çok tereddütlüyüm...

  • Sn legatus safir t-14 en son domuz avı yapılacak tüfek.Allah korusun mutlaka bir gün yarı yolda bırakacaktır.Diğelimki safir aldınız türlü türlü revizyondan geçirdiniz ve bir nebze olsun problemlerini hallettiniz ama gene olmaz.Nedeni kalibresinin çok düşük olması.Azılı bir domuzu 36 calibreyle indirmek biraz fantaziye kaçıyor.55 cm 12 calibre slug namlulu bir tüfek domuz avı için ideal bir seçim olur.Hatta 51 cm slug namlulu 12 cal bir tüfekle bile bu avın hakkını verebilirsin.Ayrıca 51 namlu alırsan çokta güzel bir home defence tüfeğin olmuş olur :thumbup: .Bereketli avlar........

  • Cem Kardeşim,
    Yarın Sarnıç'ta buluşmada Çatüs'ü getireyim , onu bir dene , kısmet olmadı öncekinde ama çatır çatır atıyor , problemi bence daha az hatta yok gibi.Youtube'da bir ara.
    11:00'de Yörem'de görüşmek üzere.


    Domuz için eğer sürekde , sıralandıysan ve bekliyorsan ve sağın solun doluysa 36 iş görebilir.Çünkü senden kaçan olursa yanlarındaki 12 likler ve 20 likler ya da yivlisi olan ne varsa onu devirir ve kaçma şansı küçük.Ben o şekilde gidiyorum.Ama tek başına isen kilosu ile ters orantılı olarak devirebilir.Önceden Osmanlı yayı ile avlanan bir üstad , daha sonra Arbalet ile devam etti ve yakında değişik bir tüfengle deneme yapçaz , ordaki sonuçları denedikten sonra ve detayı yarın söylerim.


    Şevrotinde 9 lu lar bildiğim kadarı ile 9 ad. 9 mm ve ~60 grain/ad. ama 36 cal/.410 ga ise 10,4 mm. ve 115 grain enerjisi daha fazla olduğunu düşünüyorum ama şevro'nun her birinin çıkış hızını bilmiyorum.Şans eseri 9 u ki imkansız gibi , aynı anda çarparsa devirir , diğer türlü mesafeye göre değişerek 1 tanesinin bile çarpma ihtimali düşük.Dağılımı çok yüksek bir fişek.Bir tane de çarparsa yüksek ihtimalle yaralı kaçmasına sebep olur.O yüzden 12 ga Slug yüksek ihtimalle geldiği yere bağlı olarak kısa mesafede devirir.

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com

  • Sn lichazalin yerli otomatik olarak armsan-armtac rs-a2 güzel bir tüfektir.Asla sizi yolda bırakmaz.Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.Bu tüfeği 1000-1100 lira gibi bir fiyat aralığında bulabilirsiniz.Ancak ev savunması olarak yarı otomatikde saplantınız yoksa size pompalı almanızı öneririm.Pompalıdada winchester sxp defender tavsiyemdir.Bu tüfeği ise 1200-1400 gibi bir fiyat aralığında bulabilirsiniz.Alacağınız tüfek şimdiden hayırlı olsun.Saygılar....


    çok teşekkür ederim.. ilk mermiyi hazırlama konusunda pompalı daha avantajlı geliyor bana zaten... çalışması herşeyden önemli tabii.

  • ilk tüfek pompalı sonra bi otomatik al en sonda bi safir alabilirsin.
    savunma amaçlı en iyisi kısa namlulu bi pompalıdır.
    otomatik ise kullanılışlıdır
    safir ise gösterişli bi oyuncaktır. ne avda nede savunmada kullanılmamalı. ben 5 senedir safir kullanıyorum çok severek kullanıyorum gayette memnunum ama zor bi tüfek sabır gerektiriyor. modifiyede sınır tanımıyor buda bütün olumsuzluklara ramen mutlu ediyor.

  • anlamıyorum bu domuzda nasıl bi can varmış , 9 mm kurşunu yiyip yaralı kaçıyor :) bu domuzdan değil avcıdan kaynaklı olmalı , kuyruk yağından vurulunca domuzda kaçar köpekte , kafasına , akciğerine , karaciğerine , beynine kurşun yiyen bir mahluk , bence ayakta kalır ama en fazla 2 dk kalır , domuzda bi mahluktur , ayıda öyle , doğru yerden vurusanız , 2 dk yaşar daha fazla , değil , bu bahsettiğiniz 9 mm kurşunlar domuzuda , insanıda ayıyıda delip geçer , namlu çıkış hız 700 m/s ye deniyor , kurşun bi yerden girip aksinden çıkıyorsa daha ne yapmalıki , benim derim yağım kalın diyemezsiniz , kurşunu yiyince bi an düşünürsünüz ama fazla değil 1-2 dk olur , o yüzden inandırıcı yorumlar yapın lütfen , yok domuz kurşunu yemiş 60-70 metre depar atmış , yok 9 mm değil 12 mm olmalıymış , uçakmı vuracaz , 12 mm den büyük kalibreler top olarak alınır teknikte , 5,5 mm - 6,35 mm bunlarda canlıları öldürür elbette sinekten bahsetmiyorum memeli canlılar...

    Walter Talon Magnum 5,5 cal Envantere yeni katıldı 3-9 x 50 mm dürbünü var(ince ayarla efsanevi bir makine)[/color]
    Zoraki hp01 ultra (diyecek söz bulunmaz , hedef nerde pellet orda , yaşayan efsane , emekli olmaması dileğiyle :))
    Birde şimdi Hatsan BT 65 var çok kuvvetli , düşman başına... vurduğu yerden ses çıkar...

  • gösteriş için safir yerine airsoft alın daha iyi. hem gerçeği gibi full metal. hem daha ucuz, hem de eğlenceli... :D (düşündüğünüzden daha eğlenceli)


    kesinlikle safir t 14 e para vermeyin...



    eğer savunma için bir silah düşünüyorsanız: HATSAN Escort MP-A derim. ;)