Av fuarı azizliği

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar geçtiğimiz günlerdeki bursa av doğa fuarına gittim.Büyük umutlarla sabah kalkıp eskişehirden yola koyuldum.İnternetten gördüğüm bir çok havalı tüfek ve silahı inceleme fırsatı bulurum ve alırım diyerek fuar alanına vardım.Sağolsunlar kapıda güleryüzle karşılandık davetiyemizde vardı masrafsız giriş yaptık.İçeri ilk girişte gözlerim ayna gibi parlamaya başladı.Her yerde silahlar tüfekler oltalar vs biliumun icat .Tamam dedim güzel şeyler görücem dokunup alabilicem :)


    İlk olarak büyük bir stand kuran GAMO firmasının standına baktım .Bütün tüfekler vitrinin içinde 2 yeni modeli kurcalayabiliyorsunuz.Diğerleri yasak :) Ama tabi o gazla eskişehirden geldiğim için merak ettiğim modelleri rica ederek firma yetkilisinin o süper nazikliği ile hiç sıkılmadan bütün pelletlerin özelliklerini bile dinleme fırsatı buldum .Beğendiğim internetten incelediğim tüfeklerini elime alıp kurcalama şerefine nail oldum .Adını doğru telafuz ediyorsam şamilbey firma sahibi ile samimi diyaloğumuz oldu kendisi standda satış olmadığı için diğer bir hangarda bulunan bir kaç av bayisi standından tüfeği biraz makul fiyata beraber giderek alabiliriz dedi.


    Üstüne birde Gamo nun 2012 gıcır gıcır dergisini tek olmasına rahmen bana hediye etti.Sevindim sıcak davranışından ötürü çok teşekkür ettim fuar alanını gezeyim tekrar geleceğim diyerek ayrıldım.


    Gözlerim türk firmalarını arıyor tabi internette 1000 lerce tüfek var model model hepsini bulurum umuduyla ilerlemeye başladım .Ara babam gez derken zar zor Hatsan firmasının standının önüne geldim .Ordada Gamo firmasından gördüğüm alakayı göremeyince bir kaç tüfeği elledim kaçtım.


    Diğer standlara göz atmaya başladım.Arada bir çok balıkçı standı doluydu kamışlar oltalar vs sonra uzaktan bir kestim şahin gibi gözlerle Hammerli standı hop dedim koş ufuk hammerlilarla içli dışlı ol .Gittim standa yine tüfekler vitrin içinde başında bir güvenlik gibi çalışan diyalog aynen şu şekilde.


    -Merhaba iyi günler tüfekleri inceleme fırsatımız varmıdır?


    -Malesef ellemek yasak sadece benim elimdeyken bakabilirsiniz.


    -Nasıl yani dokunamayacakmıyım şimdi burası fuar alanı değilmi bakmadan nasıl alacağım en azından bir kundağına vs bakayım.


    -Olmaz beyefendi müşterilerin eline satılan malzemeleri vermek yasak.


    -Peki saolun ne diyeyim ilginç .


    Dokunamadım anlıyacağınız tüfeklere başkalarıda geldi vitrine bakarken yok kimseye elletmiyorlar sanırsınız elmas kaplama:)



    Daha sonra av bayilerinin olduğu ikinci salona geçtim orada tüfek silah satışı yapılıyor.Hah dedim tamam sırıta sırıta girdim 2. salona oda ne içeri karnaval gibi çat çut pat pat pot puf heryerden boşa sıkılan tüfek ve silah sesleri.Kabus gibi standda silahlara ardı ardına tüp takılıp boşa otomatik pat pat pat boşaltmala ,tüfekleri boş kurup çat cut sıkmalar.


    Bir iki av bayisi standına gittim .Oda ne ne kadar gereksiz tüfek var ise duvarlarda asılı evinizde olsa bebek gibi bakacağınız tüfekler tozlu pislikten geçilmiyor.Üstüne üstlük internet satış fiyatlarından daha pahalı.Alabileceğim tüfek listesini yapıp gittiğim için ne ne kadar yanında ne gibi hediye var biliyorum.Lakin hangi av bayisine sorsam bu tüfek için hediye yokmu .Hemen var tabiki olmazmı 2 kutu sacma 10 liralık :)


    Ve inanmazsınız o çatırdı patırtının içinde günlerdir boşa sıkılan tüfekler faiş fiyata satılıyordu belliki kendi dükkanlarında duran ürünler kimbilir 100 lerce 1000 lerce kez de orada boşa atılmıştır.


    Sabahın köründe kalkıp bursaya gittiğimemi yanayım birşey alamadan gelemememi yanayım bilemedim.Balık oltası alayım dedim bizim burdakilerle aynı fiyat 1 lira ucuzu bile yok taşımak gereksiz bir tek iğne alamadan 1 saatte terk ettim sinirlendim üzüldüm.


    Bir çok firmanın olmayışı bende hayal kırıklığı yaşattı büyük bir organizasyon olabilir lakin benim dişimin kovuğuna kesinlikle girmedi.Dönüş yolunda otobüsde Gamo kataloğuna baka baka yalana yalana eskişehire geri döndüm .


    Bir kaç fotoğraf cektim telefonla zaten çekebilecek kayde değerde birşey yoktu .Yazıyı okudugunuz için de teşekkür ederim :)

  • Aynen,silahlara donunamayacaksam neden fuara gideyim, silahların bazılarını müşterilere inceletmek için açık tutmaları lazım sonra onların makul fiyata alıcısı olacaktır.Belkide fuar mantığı budur. :P :)

  • İyi gözlem yapmışsınız , kaleminize sağlık.

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • Gözlemleme yazınız için öncelikle teşekkür ediyorum.Ben de bu fuara gidemedim diye üzülüyordum.Anlattıklarınızdan sonra kaybım olmadığını anladım.Ben de İstanbulda'kine gitmiştim.Anlattıklarınız orada da geçerliydi.Biz Türkler hala nasıl Fuar yapılır bilmiyoruz.Örneğin koca Türkiye distribütörü GAMO firması burnundan kıl aldırmıyor.İstanbul fuarındaki gamo standından parasıyla pellet almak istedik 1 kutu adamalar bize satış yok dediler??? Bu ne anlama geliyor.BAyilerimizden başka yerden alamazsınız...Bir sürü marka var bizim gördüklerimiz hatsan ve gamo.Fuar alanında zaten havalı tüfek dürbünü bulmak nerdeyse imkansız gibi.Dürbünler var swarovski marka 3000 euro'dan başlıyor.Yazdıkça yazasım geliyor.Ama daha fazla moralimi bozmak istemiyorum.İnternetten alış ve satışa devam.Forum sitelerinde arkadaşlarımızın yaptığı incelemelere tavsiyelere devam.

  • Paylaşımınız için teşekkürler, bir çok arkadaşımızın merakını gidermiş oldunuz sağolun. Yine herzaman ki gibi bir Fuar olmuş beni çok şaşırtmadı anlattıklarınız. Özellikle havalı silahlarla ilgili olan "ilgisizlik, bilgisizlik" hat safhada. Bir yandan seviniyorum, bir yandan üzülüyorum. Fuara katılan firmalara sorsanız utanmadan yakınırlar kesin "rağbet görmüyor" diye, acaba neden????? Saygılar

  • Valla fuar tıklım tıklımdı katılım var ama sanki kan kaybediyor gibi bir izlenime kapıldım.Geçen senelerde katılan yabancı firmalar elini eteğini çekmiş.Bunu anlayabiliyorum adamın en ucuz malı 1000 eurolardan başlıyor ee vatandaşın alım gücüde belli.Yerli firmalarla da gittiği yere kadar gidecek anlaşıldı.Yani,uluslararası kavramından uzaklaşmaya başladığını görüyoruz.Hatsan bol çeşit getirmiş ama vatandaş pcp kavramından hala bi haber.Koy oraya dev bir ekran scubayla dolumundan hedef tahribatına kadar her türlü görseli ver.uygulamalı da anlat al sana süper tanıtım ama yok Vatandaş ne olduğunu bilmeden kurcalayıp duruyor.Camianın ileri gelenlerinide fuarda göremiyoruz maalesef.Yatagun kayıp,Hil.. av neden katılmaz anlayan varsa beri gelsin,uçar av kaçar av v.s Yani havalıya yönelikte fazla bir icraat yok maalesef.Ama yinede hoşca vakit geçirebileceğimiz böyle bir organizasyona sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek az diyor selamlarımı yolluyorum.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • yurtdışındaki fuarları görünce türkiyedeki fuarlara inanın fuar diyemiyorum, benim sektörüm farklı ama almanya essendeki fuarı görüdm, dubaidekini gördüm, döndüm istanbula fuar diye gittim, dedim bizimkilerden olsa olsa mısır çarşısı olur :) sektör farklıda olsa demekki mantık aynı olunca bişe değişmiyor, otomobil fuarında bile adamlar bayi fiyatı ile aynı fiyata hatta pahalıya araba kakalamaya kalkıyor memleketimde,pes... üzüldüm ama

  • Paylaşımınız için teşekkürler, bir çok arkadaşımızın merakını gidermiş oldunuz sağolun. Yine herzaman ki gibi bir Fuar olmuş beni çok şaşırtmadı anlattıklarınız. Özellikle havalı silahlarla ilgili olan "ilgisizlik, bilgisizlik" hat safhada. Bir yandan seviniyorum, bir yandan üzülüyorum. Fuara katılan firmalara sorsanız utanmadan yakınırlar kesin "rağbet görmüyor" diye, acaba neden????? Saygılar

    Sayın Meenet aslında fuar için sizden öneri almıştım önceki ay pm atmıştım fuar nasıldır ,ucuz vs kampanyalar olurmu diye.Sizde cevap yazmıştınız eski kullanışmış silahları elden çıkarmak için satmaya uğraşıyor av bayileri diye sonuna kadar haklıymışsınız önünüzde saygıyla eğiliyorum . :thumbup:

  • bende fuara gittim ama ben çok ama çoık tehlikeli durumlarla karşılaştım desem yalan olmaz teşhir ürünleri arasında fişekler havalı saçmalar var ve hiç yok denecek kadar önlem yok yani orada bulunan tüfeğe istesem fişeği koyar atardım havalıları boş patlatan patlatana ver saçmayı namluya at gitsin yani ben beklentimden çok daha yaşanabilecek sıkıntıları düşünür vaziyetteyim ama yerli tabanca firmaları arasınde endyarlı firma tisaştı mümkün mertebe çocukları standından hatta silahlardan uzak tutma çabaları ben çok mutlu etti


    bende bir kaç resim ekledim
    http://imageshack.us/homepage/?user=kamehmet

  • Ben de fuardan bir tane AT44-10 sahibi oldum. Fiyatlar piyasadakinin aynısı tek avantaj alacağım tüfeği kurcalayabilmemdi. Ben bir çok stand'ta tüfekleri kurcalama fırsatı buldum ama gelemeyen arkadaşların da hiç bir şey kaybetmediklerini söyleyebilirim. Satıcıların çoğu ne sattığını bile bilmiyor. 5.5 mm AT44'e abi bu 385 m/sn ile atıyor diyen satıcı vardı. G3 mü bu abi demekle yetindim kendi kendime. Hatta bir satıcı, pcp tüfekleri ilk defa gören ve kendisi anlatırken ağzının suyu akan insanlara AT44-10 için 950 lira fiyat çekti. Ben abi bunun piyasası 650 lira diyince de o zaman sana 650 liraya vereyim dedi :)

  • Yurdum insani dokunmayi,ellemeyi sever :thumbup: Madem elletmeyeceksin o zaman niye gosterirsin 8o


    Annesi oyle tembih etmiştir ;lol;;rofl.;#hims;,;-;kihhik,;şrofls;.

    huglu süperpoze 12 calibre


    mke çifte 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    ford c max 1.6 182 hp ecoboost

  • Bende ilk defa fuara gittim ve hayal ettiğimden çok daha fiyasko bir duruöla karşılaştım. Pazar günü gittiğim için fuar alanı hınca hıç kalabalıktı ve gürültüden patırtıdan çatırtıdan hiç zevk alarak gezemedim. Fuarda diğer arkadaşlarında belirttiği gibi standlarda hiçbir silaha dokundurmuyorlar ve neden dokundurmadıklarınıda anlamış değilim insanlar orda kullanmadığı görmediği silahları görme eline alma fırsatı için gelmişken çok saçma bir uygulama ile karşılaşmak hiç hoş değildi. Millet PCP silahlardan bir haber kimse ne olduğunu bilmiyor bilenlerde kulaktan dolma. Hatsan standında AT44 de bir dolumda 600 atış yapıyor diyen mi ararsın, 400 metreden kuş vuruyormuş diyen mi ararsın, varda var. Havalıları eline alıp boş atış yapanların haddi hesabı yok özellikle küçük yaşta çocuklarda dahil. Bir av bayisinin standında Webley Raider 10 gördüm ve elime aldım amcanın biri geldi ve başladı anlatmaya şöyle atış yapıyor böyle vuruyor v.s dedim ne kadar bunun fiyatı ? 1.350 TL demezmi...!!! Hiiiiç sesimi çıkarmadan usulca yerine koydum ve hayırlı işler diyerek ordan ayrıldım. İnsan bu kadarda enayi yerine konulmaz. Bir mal ederinin bu kadarda üstüne satılmaya çalışılmaz. İnsanları fuarladan uzaklaştırmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Şahsen bir daha gitmeyi düşünmüyorum.
    Ayrıca Airsoftçularada buradan müjde vereyim fuar alanında M4 replikalarla 10 atış 5 TL valla çok karlı bir iş geldi bana. Birkaçtane Airsoft alıp standa açmak lazım akşama kadar tüfeklerin parası çıkar :thumbup::thumbup::thumbup:

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Sorun fuarın isminde, yap şunu hobi fuarı, hem satıcı hem de ziyaretçi profili nasıl değişiyor gör !

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • Bende ilk defa fuara gittim ve hayal ettiğimden çok daha fiyasko bir duruöla karşılaştım. Pazar günü gittiğim için fuar alanı hınca hıç kalabalıktı ve gürültüden patırtıdan çatırtıdan hiç zevk alarak gezemedim. Fuarda diğer arkadaşlarında belirttiği gibi standlarda hiçbir silaha dokundurmuyorlar ve neden dokundurmadıklarınıda anlamış değilim insanlar orda kullanmadığı görmediği silahları görme eline alma fırsatı için gelmişken çok saçma bir uygulama ile karşılaşmak hiç hoş değildi. Millet PCP silahlardan bir haber kimse ne olduğunu bilmiyor bilenlerde kulaktan dolma. Hatsan standında AT44 de bir dolumda 600 atış yapıyor diyen mi ararsın, 400 metreden kuş vuruyormuş diyen mi ararsın, varda var. Havalıları eline alıp boş atış yapanların haddi hesabı yok özellikle küçük yaşta çocuklarda dahil. Bir av bayisinin standında Webley Raider 10 gördüm ve elime aldım amcanın biri geldi ve başladı anlatmaya şöyle atış yapıyor böyle vuruyor v.s dedim ne kadar bunun fiyatı ? 1.350 TL demezmi...!!! Hiiiiç sesimi çıkarmadan usulca yerine koydum ve hayırlı işler diyerek ordan ayrıldım. İnsan bu kadarda enayi yerine konulmaz. Bir mal ederinin bu kadarda üstüne satılmaya çalışılmaz. İnsanları fuarladan uzaklaştırmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Şahsen bir daha gitmeyi düşünmüyorum.
    Ayrıca Airsoftçularada buradan müjde vereyim fuar alanında M4 replikalarla 10 atış 5 TL valla çok karlı bir iş geldi bana. Birkaçtane Airsoft alıp standa açmak lazım akşama kadar tüfeklerin parası çıkar :thumbup: :thumbup: :thumbup:

    airsoft olayı manyaktı ya :D bu kadar mı sömürülür.


    Hatsan standında adamın teki geldi evanix windycity i mıncıklıyorudum tam o ara nişan aldım ama diyo niye ateş ediyosun .dedim sen neyin kafasını yaşıyosun. parmağım tetiktebile değil.eğer düşünce yoluyla ateşleyenn tüfek yapmadıysanız ateş etmem imkansız dedim :D anlıcağınız komikti .
    bir tezatlıkta şurda.
    hem ateş etmeyin diyorlar hemde pcplerde hem hava dolu hemde tetik kilidi yok .scubada getirmişler doldururuz diye tam saçmalık tı yani.


    hammerli cr20 modeli harikaydı onuda mıncıklama fırsatım oldu . mükemmel tasarlanmış .denge harika ,çok beğendim ben bu tüfeği.


    kendime 10 kutu Rws pelet aldım oh mis :D


    blowback özelliğini tattım. desert eagle harika bu konuda . mükemmel bir sistem. o paraya değer.


    kısacası fuarın ateşi sönüyorr...

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein