Mod 125 Tetik Problemi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar arkadaşlar, öncelikle herkese kolay gelsin.
    Geçtiğimiz ay aldığım Hatsan Mod 125 TH bu haftasonu aniden garip bir problem çıkardı. Tüfeği normal olarak kurduğumda arada bir tetik düşmemeye başladı. Daha doğrusu tetik boşa düşüyor. Sonra emniyeti kapatıp tekrar açtığımda normal haline dönüyor ve atış yapıyor. Bazen de tetik düşmeyince, emniyeti açıp kapadığım anda tüfek kendi kendine atıyor. Sanırım tetik mekanizmasında bir anormallik var. Bu hafta içi tüfeği fabrikaya kargoluyacağım ama daha önce aynı sorunu yaşayan bir arkadaş varmı yokmu diye merak ettim. Bir de tetiğin altındaki ayar vidalarıyla oynadığım zaman sorun geçici olarak düzeliyor. Acaba problem tetiğin fazlasıyla yumuşak veya sert olarak ayarlanmasından kaynaklı olabilir mi? Herkese saygılar sevgiler..

    • Official Post

    yayın boşanmasını sağlayan tırnakta sorun olabilr. malüm tetik onla cok alakalı bir pozisyonda

    agt agtagt

  • tetik ayarı yapmaya çalıştınızmı hiç?

    Aynı sorunu mod 99 da yaşamıştım fakat öncesınde tetiği ayarlamaya çalışmıştım.Yatığım ayarı geri alınca sorun çözüldü.Fakat siz tüfeğinizi her halukarda fabrikaya yollayın başka bir sorun da olabilir!

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Sarsıntıdan tetik ayarı kaçıyor olabilir aynı sorun dıana 460 dada olmuşdu tetik önemli fabrika yolu görünmüş .

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Aynı sorunu mod 99 da yaşamıştım fakat öncesınde tetiği ayarlamaya çalışmıştım.Yatığım ayarı geri alınca sorun çözüldü.Fakat siz tüfeğinizi her halukarda fabrikaya yollayın başka bir sorun da olabilir!


    Genelde bu tarz sorunlar tetikten kaynaklanıyor ve hatsan tüfeklerde tetik ayarı yaptıktan sonra ortaya çıkabiliyor ben sorun nerde onu anlamak için sormuştum ama haklısınız konu hakkında bilgi sahibi olmadan tamire kalkınca tüfeği toplayamamakta mümkün olablir bunun için imkan varsa fabrikaya yoksa bilen birine gösterirseniz en sağlıklısı olacaktır diye düşünüyorum...

  • tetik ayarı yapmaya çalıştınızmı hiç?

    Merhabalar, tetik ayarına hiç dokunmadım. Fakat ilginç bir şekilde tüfekle yaklaşık 30-40 atış yaptıktan sonra arıza baş gösteriyor. Sanırım attıkça sarsıntıdan kaynaklı birşeyler değişiyor tetikte. Ben de tetik ayarından kaynaklandığını düşünüyorum ama sanırım fabrikaya yolluyacağım. Bu ayarın bir standartı yok mu acaba?

  • ilk aldığımada bende becerememiştim fabrikaya yolladım adamlar standart 2 kademeli çok güzel bir ayar yapıp yolladılar ondan beri hiç ellemedim fabrikada çok güzel ayar yapıyorlar