Skeet Trap

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar.
    Spor amaçlı Skeet Trap atışları yapmak istiyorum ve mevzuata oldukça yabancıyım. Bunun için 400-600 ytl arası nasıl bir silah önerirsiniz ? Tavsiye ve önerilerinizi bekler teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

    egeteam.png

    • Official Post

    Bir zamanlar Huğlunun ürettiği Süper Poze dizayn özel trap tüfekleri vardı,oldukça hafif,şimdilerde aynı silah halen üretiliyormu bilmiyorum ama benim favori silahımdı.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Skeet ve trap tüfekleri birbirinden farklı. (ben de aynı şeyleri yapmayı düşündüğümden biraz araştırdım) birinde 66cm namlu tercih edilirken diğerinden 76 cm tercih ediliyor. Birinde tüfeğin biraz hafif olması tercih edilirken diğerinde biraz ağır olması isteniyor. Kundaklarının yüksekliğinde de farklı şeyler isteniyor.


    Netten araştırınca daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin. Benim özetle anladığım ya skeet ya trap tüfeği alacaksın. her iki disiplini birden istiyorsan 2 tüfek. Bir de ben bazen ava da giderim diyorsan işler iyice karışıyor. Gerçi, her iki disiplin de farklı türde uçarların avından benzetilerek türetilmiş.


    Ben de, hem av da kullanabileyim, hem trap yapabileyim hem de sağlam olsun dedim (malum spor tüfekler standart av tüfeklerinden biraz daha sağlamca). Baikal 27 EM-C1 71 cm. s.pozede karar kıldım.



    Belirttiğin fiyat aralığında sarsılmazın tüfekleri var diye biliyorum. Edindiğin bilgileri paylaşırsan memnun olurum.

  • Trap ve Skeet tüfekleri "mcema" nın dediği gibi biraz özel üretim olduğu için sarsılmaz,huğlu,akkar gibi markalar bunları 1000ytl den yüksek fiyatlara satıyor.Ancak belirttiğin fiyat aralığında piyasa da birçok süperpose tüfek bulabilirsin.Müsabakalara katılmayacaksan bence o kadarda önemli değil tüfeğin özel olması :rolleyes:

  • ikinçi el yerli trap ve skeet tüfeği alabilirsin bunların en iyi olanı huğlu ama trap ve skeet ide aynı tüfekle yapamassın skeet tüfeğinin özelliği hemen saçmaları açması diğerininde tam tersi ama skeet en zevkli olanı hızlı olanı.

    Beretta 682 Gold Skeet


    Huğlu 101BE Trap


    Sarsılmaz Apollo sp Ga12 (3-2)


    Hatsan Mod 95 Sas 5,5 (Walther Red Point)Optima 1*40 red dot