Havalı silah Taşıma yasası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Ben fatura taşınmasının ne işe yaradığını,başınıza gelebilecek bir ihtimali örnek vererek anlattım,bu demek değil ki herzaman böyle olacak.Sen taşımamakta ısrarcıysan taşıma,onun yerine kanunların fotokopisini taşı,paşa gönlün bilir,sonuçta taşıyan bana taşımıyor ;keyf; Ama kanunlar senin buraya kopyala yapıştır yaptığın kadar basit işlemiyor benden söylemesi.

  • Sayın Eblemis ;


    Anlatamadığım Bir Nokta Var ki ;


    Kolluk Kuvveti Türkiye de Kanunların Oluşturduğu Boşluğu Kısmen Doldurmak Durumunda Kalmıştır Her Dönem... Şöyle ki ; Hırsızlık Suçundan Defalarca Sabıkası Olupta Beşiktaş Valideçeşme Yokuşunda Araçların Camlarına Baka Baka İlerleyen ve Yakalandığında Ceplerinden Kırık Buji Parçaları , Yan Keski , Tornavida , Pinpon Topu v.b Hırsızlıkta Kullanılan Araç Ve Gereçler Çıkan Bir Şahıs Bizzat Yakınen Şahit Olmuşumdur ki Asayiş Büro Amirliğine Getirildikten Sonra Nöbetçi Savcının Olay Teşebbüste Kaldı Sonucuna Varması Gerekçesiyle Salıverilmiştir... Bu Şahsın Hırsızlık ve Adam Yaralamaktan Oluşan 17 Tane Yanılmıyosam Sabıkası Vardır.. Şimdi Hal Böyleyken Kolluk Kuvveti Ne Yapmıştır ? İnsanların Canını Yakan Bu Tiyniyetsizleri Caydırmak Maksadıyla Temiz Bi Eskitmişlerdir.. Şu Halde Kolluk Yasaların Boşluğunu Doldurmuş ve Söz Konusu Hırsızın Üzerinde En Azından Bir Müddet Caydırıcı Etki Yaratmıştır... Bu Bağlamda Kolluğun Bizim Konumuzdaki Yasal Boşluğu Doldurmak İstemesi Neden Bu Kadar Göze Batar ? Kaldı ki Kolluk Kuvvetleri Size Önce Tüfeğinizin Faturasını Sorar , Siz Elinizde Kanun Maddelerinden Oluşan Bir Kağıt ile Faturanızın Olmadığını ve Kanunen Buna Gerekte Olmadığını Söylersiniz.. Kolluk İkna Olursa Ne Ala Tabi.. Ancak Unutmayın ki Sizin Olduğu Kadar Kolluğunda Mevzuatı Derinlemesine Bilmesi Beklenemez.. Ki Zaten Ceza Muhakemeleri Kanunun Bir Amacı da Budur.. Yani Uygulamadaki Mevzuat Hatalarını Düzeltmek Adına Yetkiler Cumhuriyet Savcılarına Verilmiştir...Her Kolluk Anayasayı Ezbere Bilecek Diye Bir Zorunluluk Olsaydı CMUK'a Gerek Kalmazdı Takdir Edersiniz ki... Ancak Unutmayın ki Kolluğun Sizin Cebinizdeki Kendi Yazınız mı Yoksa Gerçekten Bir Yasa Maddesimidir Gibi Bir Kuşkuya Kapılıp Sizi Karakola Davet Etmeye Sonuna Kadar Hakkı Vardır.. Siz İtiraz Edersenizde Selahiyet ve Vazife Kanunun Kendisine Verdiği Yetkiye Dayanarak Hem Size Zor Kullanabilir , Hemde Hakkınızda Kolluk Gücüne Mukavemet Etmek Suçundan İşlem Yapabilir.. Ayrıca Savcıya Silahtan Şüphelendiğini , Her Ne Kadar Yasal da Olsa Bir Müdahale Yapıldığını Düşündüğünü Beyan Edip Silahınızı Kriminal Labaratuvarına Göndermesi Onun İçin Çokta Zor Bir Durum Değildir.. Öyleyse Fatura Konusunu Bu Kadar Hafife Alarak İnsanların Ellerindeki Faturalarını Çöpe Atmalarını Sağlamak Yerine , O Faturaları Bu Gibi Durumlarla Karşılaşmamak İçin Üzerlerinde Taşımaya Teşvik Etmek Gerekir... Saygılar..

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • Ben kimseye taşımayın demiyorum. Taşımak zorunda değilsiniz diyorum. Siz kendinizi fatura taşımanın gerekliliğine bu kadar inandırırsanız polisi, jandarması da fatura sorma haklarının olduğuna gitgide daha çok inanacaktır. Ortada uydurma bir uygulama var, buna niçin bu kadar sadık bir biçimde destek verildiğini anlayamıyorum. Bu konuda birisi bir şey atmış orataya, fatura taşıyın demiş, şimdi herkeste bir fatura derdi, fatura telaşı. Tamam, alışverişlerinizde faturanızı alın fakat bunu fatura size lazım olduğu için değil, satıcının vergisini ödemesini sağlamak için yapın. İkinci elde fatura arkasına devir yazısı yazmak falan hukuken hiç bir bağlayıcılığı olmayan şeyler. Yalnızca ileride silahı satan kişinin "bu silah benim, işte faturası" diye ortaya çıkmasını engeller. İlla ki fatura meseleyse satış fatura arkasına isim yazıp imza atmayla olmaz, yeniden satış faturası kesip kdv'sini paşa paşa borçlanmayla olur ki ticari ünvanı olmayan son kullanıcı da onu yapamaz zaten.


    Bu silahları kullanmak, taşımak ya da bulundurmak için bir belge gerekli olsaydı o belgenin adı fatura değil ruhsat olurdu, rahat olun.


    Bu arada kanunlar yazıldığı gibi işler. Başka şekilde işliyorsa ne yargı, ne TBMM, ne de Başbakanlık bir işe yarıyor demektir. Kanunlar polisin canı nasıl isterse öyle işliyorsa seçimlerle, bakanlarla, mahkemelerle, hakimlerle falan da kendimizi kandırıyoruz o zaman.


    Üzerine alınma lütfen coolasice, genel konuşuyorum. Niyetim bağcıyı dövmek değil.
    Polis fatura sorarsa bu silahı taşımak için bir belgeye ihtiyacımız olmadını anlatmak yerine buyur abi diye faturayı uzatmak, suçlu olmadığımız halde sürekli potansiyel suçlu psikolojisinde dolaşmak, polise harfiyyen itaat ve biat etmekteki bu ısrarımızı oldum olası anlayamadım. Adamlar canı sıkılınca dolmuş çevirip kimlik soruyor, biz "Dur bakalım kardeşim, önce biz senin kimliğini görelim, köşedeki mağazadan polis üniforması giyip çıkmadığını bilelim." "Durduk yerde kimlik kontrolü gibi bir hakkın yok, neye dayanarak kimlik istiyorsun?" diyeceğimiz yerde herkesin kimliklerini toplayıp adamlara zahmet vermemek için topluca teslim etmek için ortak bilinç oluşturuyoruz. Bakın avrupa ülkelerine, amerikaya; geçtim polisleri, gizli serivs ajanları bile sivil ile muhattap olurken daha lafa başlamadan önce kendi kimliğini gösteriyor, biz de sırtında polis montu, kafasında şapkası olan eli cebinde adam yüzümüze baksa kafamızı çeviriyoruz, bakışlarımızı kaçırıyoruz. Sanki on dakika önce üç adam öldürmüş, iki banka soymuş gibi "Aman bana bulaşmasın" diye yırtmaya çalışıyoruz. Sonra da rüşvet alıyorlar diye, işlerini yapmıyorlar diye, meydanda dayak yedik diye ağlıyoruz. Yeriz tabii. Adamalar tanrıymışçasına her dediklerini sorgusuz sualsiz yerine getirirsek, işin yapmadığında haddini bildirmez, gölgesini gördüğümüzde kaçacak delik ararsak onlar da işlerinin bizi korumak olduğunu unutur, kendilerinde bizi darp edecek gücü ve cürreti görmekte bir sıkıntı yaşamazlar. İnsan haddini bilmiyorsa ona haddini bildirmek lazım gelir. Bildirmiyorsanız da yok polis şöyle, yok rüşvet, yok şiddet diye mızmızlanmaya hakkınız yok demektir.


    Polisin yetkileri ve kendi haklarımız konusunda daha çok bilgilenmeli ve daha bilinçli davranmalıyız.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • İlker bey,


    Söylediklerinizde haklısınız. Fakat benim anlatmaya çalıştığım şey suçluluk ve teslimiyetçilik psikolojisinde hareket etmemek gerektiğidir. Karakola davet ederse gideriz, alnımız ak çıkarız. Ne elimizdeki aletler yasadışı, ne de biz o aletlerle suç işliyoruz. Ben bunu anlatamıyorum. Ayrıca taktir edersiniz ki faturasının olup olmaması bir silaha müdahale edilip edilmediğini kanıtlamaz. Faturası o silahın vergisi ödenerek satın alınmış olduğunu kanıtlar, başka bir şeyi değil. Onun denetimi de kolluk kuvvetlerinin vazifesi değildir. Niçin faturayı fiili bir ruhsat haline getirelim ki? Yarın bir gün faturası kaybolan, ya da silahı faturası olmayacak kadar eski olan veyahut faturasını yanına almayanların başının derde girmesine mahal verecek alışkanlıklar yaratalım ki?


    Polis hortlak değil ki üzerimize atlasın. Fatura dediğinde "Memur bey bu silah havalı silahtır, aha burasında işareti, şurasında kolu, orasında tüpü vardır, spor tüfeğidir, taşımak ve bulundurmak serbesttir, bir zahmet telsizinle amirine de danış istersen, o da onaylayacaktır" diyince yatırıp kafamızı mı kesecekler? Eli yüzü düzgün, konuşmayı, sosyal ilişkileri bilen insanlarız. Onlar da çok mu meraklı durup dururken karakola adam taşımaya?


    Yine tekrarlayayım. Fatura taşımayın demiyorum. Hatta taşıyım, iyi olur, yardımcı olur diyorum. Ama taşımak zorunda olmadığınızı bilin diyorum. Sizlere hitaben değil, burayı okuyan başka kimselere hitaben, yanınızda fatura yoksa ezilip büzülmeyin diyorum, haklarınız ve kolluk kuvvetlerinin bu konudaki yetkilerini bilin diyorum. Silahlı kalkışma yapın demiyorum ki?

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Eblemis bu önyargılarını kır,atgözlüklerini çıkart sonra yazdıklarını bir daha oku! Polis'e eşkıya gözüyle bakarsan sana da öyle davranır.3-5 dangalak gazete televizyonun yazıp çizdiğiyle burda bir mesleğe atıp tutmanın alemi yok.Başına bugüne kadar ne geldi bilmiyorum ama gocunduğun birşey varsa gidersin kanuni yoldan hakkını ararsın.Olay kişiselleşmeye başladı yönetici arkadaşlar uygun görürse konu kapatılsın.

  • Üzerine alınma lütfen demiştim ama yine de kişiselleşmeye başladı demişsin. Canın sağolsun. Ben meramımı anlattığıma inanıyorum.


    Ne önyargılarım var, ne de görüşüm bozuk allaha şükür. Polise eşkiya gözüyle bakmıyorum, vatandaş gözüyle bakıyorum. Ne gazetenin, ne de televizyonun lafıyla konuşuyorum. Başıma bir iş de gelmedi ama şahit olduklarımı önceki mesajıma yazmıştım, polisliğe hakaret olur, genelleme yapmış olmayayım diye geri sildim. Yeri geldi hakkımı kanuni yoldan arayacağımı söylemem bile yeterli oldu hakkımı almama. O yüzden biliyorum ki kanunlar gayet güzel işliyor. Ama malesef bilene işliyor, bilenin işini çözüyor. Ben de sabahtan beri insanlar bilsin, işletsin, çözsün diye uğraşıyorum.


    Tekrar edeyim; niyetim bağcıyı dövmek değil, münakaşa etmek değil. Şurada güzel güzel tartışıyoruz. Kavga etmiyoruz ki yöneticiler aramıza girip ayırsın. Yine de varsa kusuruma bakma coolasice.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/


  • Kolluk Kuvveti Türkiye de Kanunların Oluşturduğu Boşluğu Kısmen Doldurmak Durumunda Kalmıştır Her Dönem... .........Şimdi Hal Böyleyken Kolluk Kuvveti Ne Yapmıştır ? İnsanların Canını Yakan Bu Tiyniyetsizleri Caydırmak Maksadıyla Temiz Bi Eskitmişlerdir.. Şu Halde Kolluk Yasaların Boşluğunu Doldurmuş ve Söz Konusu Hırsızın Üzerinde En Azından Bir Müddet Caydırıcı Etki Yaratmıştır...


    kabul edilemez bir olayın böylesine övülmesine sadece Türkiye'de rastlanır sanıyorum.ne demek savcı tarafından şüpheli olarak bile görülmemiş kişinin polis tarafından dövülmesi?bir kere kolluğun yasa boşluğunu doldurma gibi bir yetkisi yoktur.cebinde ıvır zıvır bulduğu kişiyi dövme yetkisi hiç yoktur.yasalara aykırı bu tür mesajları yazmayın lütfen forumda.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bende havalı tabanca almak istiyorum. Fakat merak ettiğim bu havalı tabanca yada tüfekleri taşımak için işte faturası olsun teşhir etmeden taşıyın kılıfında kamu malına zarar vermeyin insanların orda ateş etmeyin vs. bunları okudum öğrendim. Fakat tüm şartları yerine getirdiniz yada herhangi bir şekilde kolluk kuvvetleri silahınızı gördü. örneğin arabada taşıdınız çevirme var adamlar aradı buldular silahı yada tüfeği. bu tip durumlarla karşılaşan arkadaşlar varmıdır. ne tip muamele gördünüz yada herhangi bir sorunla karşılaştınızmı merak ediyorum.


    çünki ben çocukluğumdan beri ortalıkta gezen ve bir elinde havalı tüfek diğer alinde hedef tahtası son zamanlarda da denize balon serip 3 atış 1 lira şeklinde gezen heriflerle dolu. onlar her türlü alanda atış yapıor silahıda olduğunca teşhir ediyor olmasına karşı siz gidip 300 metre ev olmaycak insan olmayacak falan nedir durum?

  • Hemen Mantar dolu bir atış tahtası yaptır. Onu da yanında gezdir. Polis falan silahını görürse "Abi atış yaptırıp ekmek paramı kazanıyorum" dersin ve yırtarsın :)


    Şaka bir yana burası Türkiye olduğu için bu durum normal.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • Ankara'nın göbeğinde, Tunalı Hilmi'de bir sürü polis devriyesinin arasında elimde tüfek kılıfıyla çok gezdim, kimse bir şey demedi. Mühye'de çeşitli yerlerde atış yaparken jandarma araçlarının durup uzaktan bir süre bnei izlediği oldu ama yine kimse gelip bir şey demedi. Ben bu konuda bir güvenlik gücüyle muhattap olmak zorunda kalmadım ama olsam da ben şüpheli hareketlerde bulunmadıkça problem çıkaracaklarını sanmıyorum. Örneğin beni izleyen jandarma aracından rahatsız olup atışlarımı kesseydim, ya da onlara gülümseyerek başımla selam vermek yerine bakışlarımı kaçırsaydım eminim araçtan inip kim olduğumu, ne yaptığımı soracaklardı.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Ha bir de; polisten çok taksiciler soruyor "abi tüfek mi o?" diye... ;kihhik, #hims

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Benimde aynı olay polislerle başıma geldi. uzun süre karşıdan izledikten sonra yanımıza gelip bir yığın nasiyat verdiler. Yok biri görürsizi gerçek tüfek sanır çıkarır silağı karşılık verir gibilerinden. Neyse uzun lafın kısası 5 dakika nasiyattan sonra dayanamayıp arabadan indiler ve bende bikere atayım bende atabilirmiyim diyip sırayla yarım saat kadar hedefe bizle atış yaptılar. ;avci; İtiraf edeyim oldukca başarılılardı ;,;-

    bursateam.png
    AT44 WX 10 LW NAMLULU
    Tasco 6-24x50Q
    Zoraki hp-01 Ultra 5,5mm
    Sarsılmaz Concorde Otomatik



    Serkan YETİM "AB(+)"

  • kabul edilemez bir olayın böylesine övülmesine sadece Türkiye'de rastlanır sanıyorum.ne demek savcı tarafından şüpheli olarak bile görülmemiş kişinin polis tarafından dövülmesi?bir kere kolluğun yasa boşluğunu doldurma gibi bir yetkisi yoktur.cebinde ıvır zıvır bulduğu kişiyi dövme yetkisi hiç yoktur.yasalara aykırı bu tür mesajları yazmayın lütfen forumda.


    Sadece Suçüstü Yakalanmadı , Olay Teşebbüste Kaldı Diye 17 Sabıkası Olan Ve Üzerine Basa Basa Söylüyorum Arabaların Camlarından İçeri İki Elini Siper Ederek Teyp v.s Arayan Bir Zanlı Savcı Tarafından Serbest Bırakılacak ; Polisin Hiç Bir Caydırıcılığı da Olmayacak , Ertesi Gün de Bu Herif Gelip Benim Arabamı Soyacak... Oldu İkinci Defa Yakalandığında Madalya Takalım.. Saçmalamışsınız Resmen...

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • Sadece Suçüstü Yakalanmadı , Olay Teşebbüste Kaldı Diye 17 Sabıkası Olan Ve Üzerine Basa Basa Söylüyorum Arabaların Camlarından İçeri İki Elini Siper Ederek Teyp v.s Arayan Bir Zanlı Savcı Tarafından Serbest Bırakılacak ; Polisin Hiç Bir Caydırıcılığı da Olmayacak , Ertesi Gün de Bu Herif Gelip Benim Arabamı Soyacak... Oldu İkinci Defa Yakalandığında Madalya Takalım.. Saçmalamışsınız Resmen...


    suçüstünün tanımını polis de sizin gibi yaptıysa kişinin serbest kalması normal.çünkü suçüstü bir olay yok anlattığınız şeyde.cmuk 2 yi okuyun.ayrıca anlattığınız olayda kişi bir suça teşebbüs etmiş değil.eğer teşebbüs aşamasında kalmış bir suç olsaydı savcı işlem yapardı.bu olayda savcı bırakın suçüstü yakalanmayı suça teşebbüs olarak bile nitelendirmemiş olayı.doğrusu da bu zaten.sırf adam sabıkalı diye arabanın içine bakarken yakalayıp dövemezsin.ama bunu yapan polis hakkında çok rahat hukuki işlem başlatılabilir.asıl saçmalayan,yasalardan bihaber konuşan sizsiniz.


    yok eğer yasalar yetersiz diyorsanız bana ya da kişiyi serbest bırakan savcıya değil yasaları çıkaran meclise kızın.kafasına göre suçlu tanımı yaparak birilerini döven polisleri övmeyi de bir kenara bırakın.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Şahıs Yakalanmadan Önce Tam 20 Dakika Takip Edilmiş , 20 Dakika Sonunda Bir Otomobilin Etrafında Diğerlerinden Daha Fazla Tur Atmaya Başladıktan Sonra da Polis Ekipleri Tarafından Alınmıştır... Alındığı Esnada Ağzından Islanmış 2 Buji Parçası Çıkmış , Ceplerinden de Buji ve Hırsızlıkta Kullanılan Diğer Malzemeler Çıkmıştır..Ve Bu Haliyle Savcının Verdiği Karar ''Suç Teşebbüste Kalmıştır'' Olmuş , ve Suç Teşebbüste Kalmıştır... Ayrıca Zanlı Karakoldaki İfadesinde Gazi Mahallesi Yakınlarında Oturduğunu Söylemiş , Beşiktaş Bölgesine Gezmek İçin Geldiğini Belirtmiştir.. Fakat Yapılan Üst Aramasında Cebinden Tek Bir Kuruş Para Bile Çıkmamıştır... Daha Sonra Şahıs Bölgeye Arabasıyla Geldiğini Belirtmiş , Yapılan Arama Neticesinde Şahısın Otomobili ''Gayrettepe'' de Yani Olay Yerinin 3-4 km Kadar Uzağında İçerisinde 2. Bir Şahıs Oturur Halde Bulunmuştur.. Şimdi Neyin İspatından Bahsediyosunuz ? Adam Yaralamış , Onlarca İnsanın Canını Yakmış , ve Son Olayda Polis Müdehale Etmese Aynı Gecede Onlarca İnsanın Daha Canını Yakacak Bir Adamdan Bahsediyoruz Burada.. Ne Yapmalıydı Polis ?


    Gerçek Hukuk Devletlerinde Hukuk , Kamu Vicdanının Kağıda Dökülmüş Şeklidir.. Bu Haliyle Suçluların Serbest Bırakılıp , Bırakılmayanlarında 3-5 Ay Yatarak Tekrar Kaldıkları Yerden Devam Etmelerini Sizin Vicdanınız Kaldırıyorsa Ben Size Söyleyecek Kelime Bulamam... Yazılı ve Görsel Basın Adaletin Çoğu Zaman Yerini Bulmadığını Hergün Bas Bas Bağırıp İnsanlara Duyurmaya Çalışmıyorlar mı ? Peki Bu Ülkede Yaşayan İnsanlar Bunun Farkında Değiller mi ? Öyleyse Ben Sizin de Söylediğiniz Gibi Yasalardan Bihaber Olup , Yapılan Hukuksuzlukları Vicdanıma Havale Etmeyi Tercih Ederim.. Bilmem Anlatabildim mi...

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • Şahıs Yakalanmadan Önce Tam 20 Dakika Takip Edilmiş , 20 Dakika Sonunda Bir Otomobilin Etrafında Diğerlerinden Daha Fazla Tur Atmaya Başladıktan Sonra da Polis Ekipleri Tarafından Alınmıştır... Alındığı Esnada Ağzından Islanmış 2 Buji Parçası Çıkmış , Ceplerinden de Buji ve Hırsızlıkta Kullanılan Diğer Malzemeler Çıkmıştır..Ve Bu Haliyle Savcının Verdiği Karar ''Suç Teşebbüste Kalmıştır'' Olmuş , ve Suç Teşebbüste Kalmıştır... Ayrıca Zanlı Karakoldaki İfadesinde Gazi Mahallesi Yakınlarında Oturduğunu Söylemiş , Beşiktaş Bölgesine Gezmek İçin Geldiğini Belirtmiştir.. Fakat Yapılan Üst Aramasında Cebinden Tek Bir Kuruş Para Bile Çıkmamıştır... Daha Sonra Şahıs Bölgeye Arabasıyla Geldiğini Belirtmiş , Yapılan Arama Neticesinde Şahısın Otomobili ''Gayrettepe'' de Yani Olay Yerinin 3-4 km Kadar Uzağında İçerisinde 2. Bir Şahıs Oturur Halde Bulunmuştur.. Şimdi Neyin İspatından Bahsediyosunuz ? Adam Yaralamış , Onlarca İnsanın Canını Yakmış , ve Son Olayda Polis Müdehale Etmese Aynı Gecede Onlarca İnsanın Daha Canını Yakacak Bir Adamdan Bahsediyoruz Burada.. Ne Yapmalıydı Polis ?


    Gerçek Hukuk Devletlerinde Hukuk , Kamu Vicdanının Kağıda Dökülmüş Şeklidir.. Bu Haliyle Suçluların Serbest Bırakılıp , Bırakılmayanlarında 3-5 Ay Yatarak Tekrar Kaldıkları Yerden Devam Etmelerini Sizin Vicdanınız Kaldırıyorsa Ben Size Söyleyecek Kelime Bulamam... Yazılı ve Görsel Basın Adaletin Çoğu Zaman Yerini Bulmadığını Hergün Bas Bas Bağırıp İnsanlara Duyurmaya Çalışmıyorlar mı ? Peki Bu Ülkede Yaşayan İnsanlar Bunun Farkında Değiller mi ? Öyleyse Ben Sizin de Söylediğiniz Gibi Yasalardan Bihaber Olup , Yapılan Hukuksuzlukları Vicdanıma Havale Etmeyi Tercih Ederim.. Bilmem Anlatabildim mi...


    suçun teşebbüs aşamasında kalması kişinin savcı tarafından salıverilmesini gerektirmez.bilakis teşebbüs aşamasında kalan bir suçu işleyen kişi cezalandırılır.bu durumda sadece verilecek ceza azaltılabilir.yani ortada teşebbüs aşamasında kalan bir suç varsa savcının yapması gereken iddianameyi hazırlamaktır,kişiyi salmak değil.burada yanlışınız var.


    olay eğer anlattığınız şekildeyse burada teşebbüs yok.hırsızlığa teşebbüs için kişinin icra hareketlerine başlamış olması gerekir.örneğin aracın kapısını açması gerekir.kişinin cebinden saydığınız aletlerin çıkması da kişinin hırsızlık yapacağına kanıt değil.dediğiniz aletlerin bin tane kullanım yeri bulunabilir.nerden çıkarıyorsunuz suç aletleri olduğunu?


    siz ceza yargılamasının nasıl işlediğinden sanırım habersiz olduğunuz için bu mantıkla düşünüyorsunuz.polisin bu şekilde olayın teşebbüs aşamasında kalıp kalmadığının ya da suçüstünün ne olduğundan habersiz tutumları yüzünden binlerce şüpheli savcı tarafından serbest bırakılıyor malesef.polis iş bilse zamanında müdahale eder.erken ya da geç değil.


    gerçek hukuk devletlerinde hukuk, kamu vicdanının kağıda dökülmüş hali falan değildir.o sizin düşünceniz ya da temenniniz.hele ki ceza hukukunda kamu vicdanı gibi muğlak bir kavramın kullanılması ancak totaliter ve otokratik rejimlerde görülür.bu tür kavramların hukuk devletiyle uzaktan yakından alakası yoktur.


    son olarak polis yasal çerçevede işini yapsın yeter.polis durumdan vazife çıkarmaya çalıştıkça kazanan suçlular oluyor.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
    - Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
    Bir başkası :
    - Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
    Bir diğeri de :
    - Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
    - Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?


    Polis olaya zamanında müdahale edeceğine,hırsızlar istediği gibi kıvıracağına, halk bilinçli olsa yasaları öğrense denileceğine mevcut yasalar gözden geçirilse daha iyi olmazmı. Ben cahilim ne totaliterden ne otokratikden anlarım. Biz her konuda geri kalmış bir toplumuz. Hayat şartlarımız, sağlık haklarımız, gelir düzeyimiz kimlerin seviyesinde ise ben oradaki yasalar gibi olsun isterim. Ama nedense bizim ülkemizde yunan filozof toplantılarından , fransız balo gecelerinden gelmişiz gibi davranmaya çalışanlar var. Yapmayın ağalar neysek o olalım. Toplum ne istiyor çevirin gözlerinizi bir bakın, girin halk arasına diyoruz siyasetçilere ama hukukçular olunca iş değişecek mi. Ben şu an Türkiye'de birçok kişinin adalete güvenmiyoruz, dediğini duyar gibiyim. Adalete güvenmeyen insanlar kendi cezalarını kendi keserler. Hukuk adamlarının istediği bu mu yoksa. Hogo sanırım sende hukuk okuyorsun ki eski mesajlarında öyle birşey okuduğumu hatırlıyorum. Sende kendini toplumdan soyutlamış biri imajı çiziyorsun ki böyle bir hukuk adamına ben kendim güvenmem. Belki hırsızların elinde buji ile beklemesi suç değildir bu dediğim suçtur. Anlamadığımdan bu düzeni aklım ermiyor sizin işlere.

  • yasaları ben yapmadım.ilerde uygulayıcısı olursam da bakış açım yukarıdaki gibi olur.çünkü soruşturma evresinde yapılan hukuk ihlalleri yüzünden temyiz aşamasında bozulan ya da suçlu olduğu gün gibi ortada olduğu halde kolluğun iş bilmezliği yüzünden delil yetersizliğinden serbest kalan olaylar biliyorum.


    benim yukarıda belirttiğim düşünceler benim bireysel olarak ortaya attığım tezler değil.yürürlükteki tck ve cmk bu.bana inanmayan güvendiği bir avukata ya da hakime sorsun,savcıya sorsun.özellikle de savcılara.kolluk görevlilerinin hukuk bilmezliği yüzünden ne adamların sokağa salındığını onlardan iyi bilen olamaz.


    sokağa soralım türünden sözlerin de ciddiyetine kesinlikle inanmıyorum.kime sorsan cezaların yetersizliğinden,adaletin işlemediğinden yakınır tabi.ama ne kadar bilgiyle yaparlar bu yakınmaları orası şüpheli.türk adalet sisteminde sorunlar olduğunu kesinlikle inkar etmiyorum.ama adli yargı makamları işini yapmazsa polis o adamı döver,hakkıdır şeklindeki bir yaklaşımı da kabul etmiyorum.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Hukuktan bahsediliyorsa herşey kitaba bağlı olmalı. Aksini düşünmek istemek hukuksuzluk olur. Hogo87 ye katılıyorum bu konuda.

  • Sevgili İlker Erginer


    Kalbim tamamen senden yana. Hangi normal insan cebinde buji, pinpon topu vs. ile gezer. O p..çi ıslatmak yetmez kolunu bacağını da kırmak lazım ki en azından bir müddet işe çıkamasın. Bu CMUK çıkınca ite uğursuza gün doğdu. Polis yakalayıp savcıya götürüyor, adam polisten daha önce çıkıyor. Her hırsız, yankesici artık avukat sahibi. Benden kesilen vergilerle bu heriflere avukat veriyor devlet.
    Gelgelelim işin diğer yönüne. Anlattığın olayda polisin aceleciliği veya suç unsurlarını iyi bilmeyişi bu herifin serbest kalmasını sağlamış. Gerçi suçüstü olsaydı da tutuksuz yargılanmak üzere bırakılacaktı muhtemelen CMUK sağolsun. Hogo'nun haklı olduğu nokta polisin eylem gerçekleşmeden müdahalede bulunmaması gerektiği. Bu mantıkla yanında suç aleti taşıyor diye bütün erkekleri tecavüzden içeri almak mümkün. Ayrıca bir müddet sonra polis hem savcı hem hakim hem de infazcı olmaya ve kendi değer yargılarına göre karar vermeye başlar ki bu da en az diğer durum kadar tehlikeli ve rahatsız edicidir.
    Burada gerekli olan AB-D'ye yarannmak için insan hakkı vs. diye kanunlarla oynayıp gevşetmek yerine hem caydırıcılığı olan hem de kamu vicdanını rahatsız etmeyecek yaptırımlar getirmektir.
    Polisimiz gene iyi niyetle gayret ediyor. Sen yakala CMUK bıraksın... 1,2 derken sonunda polis de işin peşini bırakırsa halimiz nice olur

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)