daystate & at44

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bende ar6 da var :rolleyes: tamam işciligi çok iyi ama isabeti rezalet at-44 ar6 dan isabet yönünde daha iyi ar6 air rangerin yanına bile yazaşamaz

    buda benim hazinem :)
    daystate air wolf .22cal 40 fpe! Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    airarms s410 extra fac .22 cal (regulator'lü) bsa 6-24x50
    evanix windy city sb .22cal bsa 8-32x44
    bt65 rb w .22cal bsa 8-32X44 sf deer hunter
    at-44 .22cal th long 6-9x44
    evanix ar6 .22cal 4-9X44 walther night pro
    weihrauch hw-90 .22cal dürbün sevmiyor namussuz :)
    daystate air ranger .22cal 70 fpe! Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    samyang .357 recluse 3-12x44 optima

  • bence en büyük fark day state çok güçlüe ve eş değer güçteki pcp lerden daha isabetli, elektronik özlleikleri işçiiğil vb o kadar yüksek fiatı haketmez ama bu güce rağmen isabetinin bozulmaması başarıdır. benim pcp silahım sumatra ve isabei tfena değil, gücü mükemmel ama day state de ikisi de nerdeyse mükkemmel. herşeye rağmen 3200 3400 Tl eder ama bence daha fazlası markanın, şöhretini korumasına yardımdır.


    At44 biraz daha geliştirilse iyileştirilse ve fiyatı aynıysa kendi gücü dahilinde mükemmel anlamına gelir.

  • AT-44 benim ilk PCP tüfeğim, kullanırken oldukça memnundum, stabil, isabetli ve yeteri kadar güçlü olduğuna inanıyordum. Sonrasında HW-100 aldım, o zamana kadar bana yeterli gelen AT-44 ile bir daha atış yapmadım :rolleyes: Şimdi Daystate Wolverine kullanıyorum, ve HW-100'ü satmamış olsaydım o da AT-44 gibi dolapta istirahate çekilmiş olacaktı.


    Olay sadece fiyatı değil, tüfeğin yeterliliği. HW-100 AT-44'ten çok daha stabildi, 50 metreden toplu iğne başını vurduğum videoları foruma yükledim, ama AT-44 benim 130 metrede vurduğumda bazen seken veya gövdeden kayıp patlamayan şişeyi her seferinde patlatabiliyordu. HW-100 52 atışı 30 FPS dağılımla atıyordu, ilk 40 atışı ise nerdeyse 15 fps dağılımla atıyordu, AT-44 ise Allah'a emanetti o konuda. Şimdi Wolverine 5 atışı 10 FPS dağılımla atıyor, HW-100 ve AT-44'ün toplamından iki kat daha güçlü :P Hem çok güçlü hem çok isabetli başka tüfek bulamadığım için onu aldım, rakiplerinden pahalı değil çünkü gerçek anlamda rakibi yok.


    Aynısı dürbün için de geçerli, sadece uzağı yakınlaştırıyor diye düşünüyor insan ama başka dürbünleri de denemeye başlayınca, 100 liralık dürbünle başladığı yolculuk en sonunda dürbüne toplu konut taksidi kadar para vermesiyle sonuçlanıyor.

  • insanoğlu daima en iyisini ister her ikiside aynı işi görse bile ha birde at 44 bozuldumu gönder hatsana yapsınlar fakat daystate bozulursa ne olur bilemem

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Konu başlığından anladığım, marka olarak Daystate ve Hatsan karşılaştırması ise;


    Mercedes ve Fiat örneği daha doğru olabilir. Burda mercedesin hızı veya fren mesafesi değil kıyaslama. Kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi. Daha dün İsa kardeşim AT-44 ile bir grupman yaptı umarım burada paylaşır, o vakit ne demek istediğimi anlarsınız.


    Hatsanın kalitesi için yorum yapmayacağım tek sıkıntısı hangi kalitede yapacaksa yapsın, yeter ki bir standartı olsun. Bir AT-44, bir AT-44 den bu kadar mı farklı olur. İsabeti, namlusu, çekici, kundağı, tetiği vs tamamen şansınıza...


    Konumuza dönecek olursak; dediğim gibi iki firma arasında en belirgin fark kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi farkıdır. Ha bu fark bu kadar aşikarken, Hatsan firmasının BT-65 ve Galatian fiyatlarını görünce Daystate lerin fiyatlarına da çok abartı diye bakmamak lazım. Şayet konuya 4000-5000tl verince 100m de 1 kuruşluk grupmanı kendisi yapsın diye beklemek komik olur. Hiçbir pcp, kötü bir kullanıcı elinde harikalar yaratamaz bu 7000tl lik feinwerkbau içinde geçerli. Burada insanların ödediği rakam kalite ve işçilik, daha sonra performansı teşkil etmekte.


    AT-44 ile Air Ranger ı kıyaslamak çok adaletli olmaz, rakamlar tamamen alım gücüyle alakalı lakin daystate pcp nin elektronik tetiğini anlatamam denemeniz lazım, işçiliğini ve malzeme kalitesini çok övemem, bir AA, bir HW, bir FX ondan aşşağı değil. Fiyat konusu %80 olarak Türkiye de ki satıcısı ile alakalı yoksa yurt dışı fiyatları max 3000-3500tl arası. Saygılar

  • arkadaşlar iyi güzel yazmış iç aksamı titanyummu demiş bir arkadaş evet son çıkan regal modeli valf ve çekiç kısmı artı birkaç kısmı daha titanyum :)
    daystate e gelince tüfeğin pahalı olmasının birkaç nedeni var kısaca açıklayayım;
    en büyük nedenlerden biri ingiliz malı olduğu için sterlin x Türk lirası kur farkı artı olarak türkiyeye gelirken yani son kullanıcıya gelinceye kadar bilmem kaç kişin geçirdiği kılıf (kdv+karı+kargosu+gümrüğü+Türk insanın alım gücü GSMH) tüfeklerde kullanılan malzeme gerçekten çok kaliteli, her hafta sonu hatsan&daystate kullanan biri olarak söylüyorum yanyan kullanınca farkı çok daha iyi anlıyorsunuz daystate 16grain 875fps ile atarken pellet başı sadece 2-2.5bar kullanıyor 144cc 230bar tüpe sahip 125-130bara kadar 50 regüleli atış yapabiliyor hatsan da bu rakamları yakalamak çok ama çok zor harper valf çok büyük bir faktör bu konuda tabi bunu nerden anlıyorsunuz diyorsanız tüfeğin üzerinde dijital göstergeden her atış sonrası kalan barı takip edebiliyorsunuz...
    Bunlara artı olarak daystate tüfeklerinin kundaklarını italyan minelli firması yapmakta(www.minelligroup.it) ve kullanılan ceviz 2 ya da 3 numara yani cevizin ham hali bile en az 600-800tl bunun işlenme işlemi-yağı-verniği derken en kötü 1000tlyi bulur(bunları kafandan mı sallıyorsunuz demeyin fbde 2.el daystate kundakları bile 200 pounddan satılyor tabi bulursanız o da) hatta son çıkan regal modelinin kundağı çok yüksek kalitede sanırım kök cevizi bunların hepsi birer maliyet bunların yanı sıra firmanın üretim amacı fiyat/performans ya da pazarda yer edinmek değil tamamiyle kalite ,adamlar artık bu havalı tüfek olayın amiral gemisi olan firmalardan biri...
    Ek olarakda bu tüfekler ülkemizde malum herkesin alım gücü yok 2.el piyasasında fazla gezmiyorlar yoksa 2.elde bu tüfekleri 3000tl gibi fiyata almak mümkün bir at44 bir AA,hw gibi piyasada fazla el değiştiren tüfekler değil çünkü çok tüfek değiştiren kişiler bunun daha üstünü bulamıyor :)
    Kısaca toplamak gerekirse Hatsan bu pcp olayında giriş seviyesinde iken Daystate en üst seviyesinde...her zaman diyorum hatsanın daha iyi tüfekler üretmesi için 1xxxfps olayından vazgeçmesi lazım yap 900fps regüleli zaten kuvvetli tüfeğin piyasada mevcut(bt65) nedir bu hala fps takıntın ?
    2 fotoğraf koyuyorum aşağıya 2 firmanın piyasadaki en üst modelleri elinize almadan resimden bile insan fikir sahibi olabiliyor....Burdaki amacım hatsanı kötülemek değil sadece kıyaslamak açıklamak istedim kimse fanatiklik yapmasın bunları yazan biri olarak bende at44 kullanıyorum ve bu fiyata bana pcp deneyimini yaşattığı içinde çok memnunum...
    [Resim Engellendi: http://www.hatsan.bg/userfiles…galatian%20presents01.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img829.imageshack.us/img829/7964/m11p.jpg]
    daha detaylı fotoları şurdan bulabilirsiniz...
    https://www.facebook.com/pages…437730?ref=ts&fref=ts

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen s3k0 ().

  • Sonuçta bu bir hobi ve hobiye ayrılan meblağa göre hareket etmeye çalışıyoruz. Yoksa mantık olarak 4-4.5 bin lira büyük bir para değil ama herkes o rakamları ayırmaz, keyif meselesi.


    Ben şahsen ilk bu hobiye başladığımda bu kadar para harcayacağımı bile tahmin etmemiştim. 450 liralık yaylıyı acaba değer mi değmez mi almaya diye düşünmedim değil. Hobiye yabancı olan insanlar genelde oyuncağa o parayı vereceğime gerçek tüfek alırım filan diyorlar.


    Birde tabi bekar olmayınca, o tüfeği alıp eve sokabilme meselesi var o konuya hiç girmiyorum :)


    2 tüfek konusunda karşılaştırma yapılmamış, konu fiyat farkı ama birde şu var, eğer büyük hedeflere atış yapıyorsanız ve amacınız sadece stress atmaksa, akşamları silahı okşamayı planlamıyorsanız :P Regulatörlü bir at44 yeterde artar bile.


    Mesela bende sadece zoraki olsaydı bile bana yeterdi çünkü uzun mesafe atışlarına gitmiyorum, evde ya da depoda zaman buldukça en fazla 27 metreye atma şansım var. Ama her gün atış yapmaya müsait bir yerde yaşasaydım belki alırdım bilmiyorum. Diyorum ya maddi imkan ve ayrılan bütçe meselesi.


    Ben ilk av sitesinde daystatenin fiyatını gördüğümde, yuhh bu paraya 3 tane 14 lü alınır demiştim şahsen ama şimdi demiyorum, ateşliler ve havalılar arasında mantalite farkı olduğunu, yaptığımızın bir hobi olduğunu anladım.


    Her hobide bu vardır, maket arabalarda da bu böyledir, balıkçılıkta da çok pahalı takımlar vardır. Tamamen keyif meselesi.



  • :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

    +100000 sevdim yorumu :D

    Retay 135 x
    Mod 99 -- Optima 3-9x32 -- SportsMatch DM60 Dampa
    At 44 W-10 Bushnell Banner Dusk & Dawn 6-24x50 Hatsan Pompa Ghost Moderatör



  • Evet İngiliz malı ama AA da İngiliz malı ve Türkiye fiyatı ile yurt dışı fiyatı arasında çok fark yok???


    Daystate ise tamamen satıcının arz-talep dengesi üzerine keyfi uygulamasıdır. Bende buna benzer fiyatlardan nasibimi almış bir Daystate kullanıcısıyım. Yukarıda Allah var şayet yurt dışından alma imkanım olsa idi kendisine para kazandırmak asla istemezdim. Lakin dünyanın hiçbir yerinde kendisi gibi fiyata satıcı yok. Saygılar

  • Bir iki yorum da da okuduğumuz gibi büyük oranı da marka oluşturuyor bu fiyatların, bundan dör beş sene önce haberlerde izlemiştim orjinal ferrari parçalarıyla ferrari yapıp 20,000 dolar gibi bir rakama satan kişi yakalanmıştı , bu da aynı mantık parça parça bölsen malzeme fiyatı ve üretim zaman maliyet fiyatı arasında çok az fark olabilir ama markanın da bu fiyatlara çok etkisi var , birde pcp silahlardan örnek vereyim gamo dynamax ve aynı sisteme dayalı ve aynı firmanın ürünü olan bsa arasında 4 misli fiyat farkı var ürün aynı ama marka farklı.


  • [Resim Engellendi: http://farm4.staticflickr.com/3831/9200140975_04d0fa041c_b.jpg]
    CIMG1699 by isarslan06, on Flickr


    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7381/9200144087_2f9e551a55_b.jpg]
    CIMG1698 by isarslan06, on Flickr

    AA s510 carbine .22 ( Audrius regülatör ) BSA 8-32*44ao


    AB Rh (-)

  • Biraz geç oldu kusura bakmayın :)

    AA s510 carbine .22 ( Audrius regülatör ) BSA 8-32*44ao


    AB Rh (-)