tavsiye istiyorum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • yivsiz av tüfeği alacağım bu işin acemisiyim uzun namlu mu,kısa namlumu tavsiye edersiniz kararsız kaldım.

  • 65 cm namlu tavsiye ederim. Hem av yapabilirsin (şok ile etkili mesafesi uzar) hem araçta taşıması kolay. Bende akkar firmasına ait altay silver var çok memnunum tavsiye ederim. x;.z

  • avda da amacına göre değişiyor .Örneğin çulluk avı için genelde kısa namlulu tüfekler kullanılıyor

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • namlu boyunun menzile direkt bir etkisi yoktur ama geri tepmeye ve nişan düzeltmesine etkisi büyüktür o yüzden,avda 71cm den uzun namlu pek tercih edilmez,bence ideali 65-71 arasıdır,ben ikisini de kullanıyorum,mobil şoklu bir tüfek alırsanız genel amaçlı da olur ve iyi olur

    :thumbup: HW 97K 5,5 :thumbup:


    zigana k 9x16


    perfectline crosbow 80lbs


    fusilrobust 16 (1913)


    huğlu özel yapım süperpoze


    huğlu standart süperpoze


    crossman 2100 airpump


    gamo cfx 4,5 :thumbup:

  • yaban tv de bir test görmüştüm. tüfekler namlu boylarına göre belli mesafelerde test ediliyordu.test sonucunda alınacak tüfek sayısı 1 ise optimum namlu boyu 65 tir die bir sonuç hatırladım.

    webley patriot 5.5

  • 66 ve 71 arasında çok bariz fark görmedim ben.ama 61 ile 71 i kıyaslarsak fark belirgin olur.namlu boyunun uzun olması bence menzili değilde ilk başta grupmanı etkiliyor.uzun namluda grupman daha dar oluyor.tabi doğal olarak şok olmasada mesafeyi biraz uzatıyor.öyle olmasa ördek avcıları 61-66 kullanırdı ama su kuşu şöyle diyelim geçit ve bek avlarında mesafe sürekli uzak olduğundan minimum 71 tercih ediliyor ve bu boyda namluyla her bence yapılır.yani tek tüfek için bence en uygun boy namluda 71cmdir.yok ördek-kaz avı yapacam ben dersen 76cm daha iyi olur.

  • yarı otomatikte seçim tam bir muamma.kişiden kişiye değişir seçimler.ama şunu diyebilirim sana şu an bizim yerli tüfeklerimiz poze-çifte ve hatta yarı otomatik olsun yabancıları aratmaz.özellikle kullandığım için söylüyorum ''armsan'' öncelikle kundak dizaynı ve işçiliği ile her yönden diğer yerli tüfeklerimizden bence ayrı biyerde.hatta çoğu yabancı tüfekten daha güzel ve şık.insanın gözü hiç biyerine takılmıyor.avda bile sahibine diğer avcılar arasında belli bir ayrıcalık sağlayan bir zarifliği var.üstelik hafif ve kibar,çalışmasıda harika.tek kurşunu slug namluyla şahane sürüyor.ata ile aynı kaliteye sahip bir marka.avrupa seviyesinde parçaları var.takılma vs gibi bişeyle daha karşılaşmadım ben.inllh da böyle bişey olmaz.kimseyi etkilemek değil niyetim.işim reklam yapmak değil sonuçta.ama sezarın hakkınıda sezara veriri.armsan ında böyle bir övgüyü gerek çalışanlarıyla gerekse ürettiği üst kalite silahlarla hakettiğini düşünüyorum.sonuna kadarda gazlı otomatikte armsan ı öneririm.saygılarımla..

  • Çift namlu tüfek almayacaksan 71 cm öneririm.Mobil şoklu olursa kısa mesafe avlar için geniş şok takarsın.

    Huğlu 601 GA Otomatik, Çiftsan Sp. , Sarsılmaz 2000 Mega 9mm