Diana 56 TH vs AirArms ProSport 5.5mm

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Esasında henüz vazgeçmiş değilim hiç bir şeyden yarın iki ürünü de elime aldığımda kesin kararımı vermiş olacağım.Kesin dediğim tek şey alacağım tüfeğin markası Diana olacak sanırım ben güçlü bir makine istiyorum diğer markalarda isabet istikrarı ön planda kağıt üzerine grupman yapmak için çokta güce ihtiyaçları yok açıkçası. Diana ise gücü ile ve ben bu klasmanda bir tüfeğin isabet konusunda sorun çıkaracağına inanmıyorum ayrıca yanılmıyorsam Sinan beyin forumda mod 52 ile yaptığı grupmanlar beni tatmin etti. 470 th ın öne çıkmasının sebebi ise 56 th ile tamamen aynı özelliklere sahip olması bir tek recoil sistemi kullanılmamış, ayrıca kullanan arkadaşlarımız pcp düzeyinde az tepmesi olduğunu söylüyor açıkçası recoil sistemi yarın yapacağım atışlarda beni çok tatmin etmezse fazladan 600 tl vermek için bir neden görmüyorum bunun yerine diğer aksesuarlara harcarım o parayı ve tam bir setim olur.

    Tolga ERENER

  • Tolga Bey bu arada 56 ya da 470 alırsanız güzel bir dürbün ve kaliteli tek parça dürbün ayağı almanız gerekecek. Onlar için ne düşündünüz?

  • Tolga Bey bu arada 56 ya da 470 alırsanız güzel bir dürbün ve kaliteli tek parça dürbün ayağı almanız gerekecek. Onlar için ne düşündünüz?



    Tek parça ayak yetmez dampa ayak kullanmalı.

  • Sevgili tolga. Hiç konusulmayan bir diger mesele daha var aslinda.mod 54 ve 56 recoil sistem sayesinde olusan tepmeyi dipcige aktarmaz fakat durbune aktarir.hemde her atista durbunu kirarcasina hirpalar.bu bakimdan bu tufegin üzerine koyacaginiz durbun kesinlikle diananin havali tufek setifikali durbunu olan durbunu olmali.http://avdoga.com/default.asp?x=9&urun=45
    Urunun linki.bu durbunu tek parca ayaklada kullanabilirsiniz.asla bozamayacaginiz bir durbun.sanirim turkiyede havali tufek setifikasiyla satista olan tek model.baska durbun kullanacaksaniZ.bu bence hawke olmali dampasiz kesinlikle kullanmayın. Ayrica on mercek capi 44 ten buyuk olmasin.
    Baska turlu markalardan alacaginiz ve dampasiz kullanacaginiz her durbun cok kisa zamanda bozulacaktir.unutmayin bu silahlarin lakabi durbun kiran.fakat 470 48 52 de boyle problemler yadamazsiniz.misal ben 52 tufegimde tek parca ayakla optima 3 9 32 kullaniyorum.ne bozuldu ne ayar kacirdi.oyle yuksek buyutmeli bir durbunde almayın. 9 yaklastirma ile cok rahat uzak mesafe atislari yapabilirsiniz. Simdiden hayırlı olsun.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Açıkçası bu konuda pek bir fikrim yok önceki tüfeğimden kalan nikula 3*9-32 var memnun kaldığım bir üründü hemde namludan kırma bir kral magnumun titreşimine rağmen ne kırıldı nede ayarında çok sık kaçma oldu bu yüzden belki bir süre bunu kullanabilirim sadece ya tek parça bir ayak alırım yada dampa ayak. Esasında sormak isteğim sorulardan biride buydu 470th gibi az tepen bir tüfekte dapma şart mı? bunun yerine tek parça bir dürbün ayağı alsam alacağım dürbün zarar görebilir mi ya da ayarında devamlı bir kaçma olur mu?

    Tolga ERENER

  • Tek parca durbun ayagi 470th de bence iş gorur
    Fakat saglam bir durbun kullanmaniz sart. Falat mod54 ve 56 normal bir yayli gibi shake yapmaz.tepmesi durbun uzerinde oldukca siddetli olacaktir.bu bakimdan dampa kullanmak sart.umarim durbununuz kisa zaman icinde bozulmaz.size tavsiye ettigim durbunu bir dusunun derim.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Tolga Bey bu arada 56 ya da 470 alırsanız güzel bir dürbün ve kaliteli tek parça dürbün ayağı almanız gerekecek. Onlar için ne düşündünüz?

    Dediğim gibi elimde ki nikula 3*9-32 ile belki bir süre idare edebilirim.Şuan için sadece avdoğa da satılan diana'nın kendi dürbünlerini inceledim ama bir karar veremedim birazdan av doğa ya gideceğim bakalım ne olacak.

    Tolga ERENER

  • Tek parca durbun ayagi 470th de bence iş gorur
    Fakat saglam bir durbun kullanmaniz sart. Falat mod54 ve 56 normal bir yayli gibi shake yapmaz.tepmesi durbun uzerinde oldukca siddetli olacaktir.bu bakimdan dampa kullanmak sart.umarim durbununuz kisa zaman icinde bozulmaz.size tavsiye ettigim durbunu bir dusunun derim.

    Bende sizin gibi düşünmüştüm sanırım 56 yı tercih edersem bana ek olarak bir çok masraf çıkartacak en iyisi 470 ile beraber tek parça bir ayak almak. Elimdeki dürbünle şimdilik idare etmem gerekecek bir heyecanla her şeyi alıp sonradan pişman olmak istemiyorum ayrıca önerdiğiniz dürbünü de bu gün av doğa da inceleyeceğim.

    Tolga ERENER

  • Bakin diana alipta ben pisman oldum diyen arkadas yoktur sanirim.470 th cok yakisikli bir tufek ayrica isabetli ve guclu . alacaginiz silahta sadece 2013 uretimi olmasina dikkat edin yeter.nedenini daha once belirtmistim.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Forumda okuyup not aldığım o kadar çok şey oldu ki hepsini bu gün sormayı düşünüyorum. :)

    Tolga ERENER

  • Bu gün Avdoğa ya gittim sağolsun Mehmet bey çok yardımcı oldu tüm sorularıma eksiksiz cevap verdi hatta 56 ve 470 ile bir kaç atış yaptım iki tüfekte çok başarılı.


    Öncelikle 56th ile görüşlerimden bahsetmek istiyorum.


    Tüfek 470e göre daha ağır ama çok ergonomik tasarlanmış ayakta atış pozisyonuna geçtiğiniz zaman ağırlık merkezi çok iyi ayarlandığı için tüm yük neredeyse omzunuza kalıyor ve hiçte 5kg mış gibi hissetmiyorsunuz tabi ben 10 dakikada çok hissedememiş de olabilirim ama ama nişan almak çok kolay hatta aynı fotoğraf makinelerinde olduğu gibi ağırlığı sayesinde titreşim minimum düzeyde oluyor.Atış yaptığınızda ise recoil sistemi sayesinde hiç ama hiç bir tepme hissetmiyorsunuz sadece kundak içinde hareket eden sistemin ufak bir titreşimi oluyor. Recoil sistemi bu anlamda çok iyi çalışıyor ama daha önce arkadaşların bahsettiği timing farkını hissedebiliyorsunuz bu yüzden biraz rahatsızlık verdi bana, ayrıca sistem titreşimi size hissettirmese de dürbüne uyguladığı hareket gerçekten çok fazla bu sebeple dampa ayak+buna uygun olan diana dürbün ile kullanılmalı. Tüfek üzerindeki t-06 tetik inanılmaz hafif ve güzel çalışıyor.Tüfekle ilgili beni en rahatsız eden şey kesinlikle kurma kolu oldu belki acemiliğimden bilmiyorum ama yandan kurma kolu bir türlü elinize oturmuyor nasıl tutacağınıza karar veremiyorsunuz ve çekme açısından dolayı biraz zor kuruluyor ama dediğim gibi bu benim acemiliğimden kaynaklanan bir sorun olabilir.


    Gelelim 470 th a ürün 56 ya göre daha ince ve daha atak bir görüntüye sahip boyu da 56 ya göre daha uzun ayakta atış pozisyonuna geçtiğiniz zaman 56 sanki kısa namlu boyu sayesinde bir tık daha rahat ama bunla da nişan almak gayet kolay ve keyifli atış yaptığınızda ise çok hafif bir tepmesi var ama bu biraz zevk meselesi 470 in tepmesi 56 nın hissizliğin den daha çok hoşuma gitti. Recoil sistemindeki timing sıkıntısını esasında bu tüfekle atış yaptığınızda daha iyi anlıyorsunuz.Ayrıca üzerindeki dürbün 56 dan çok daha az bir titreşime maruz kaldığı için dampa ayağa ihtiyacınız kalmıyor standart bir tek parça ayak işinizi rahatlıkla görecektir. Bu üründe de t-06 tetik kullanılmış ve performansı gayet iyi sadece kabza ve tetik aralığı 56 ya göre biraz daha açık bırakılmış bu bana bir rahatsızlık vermedi ama eli nispeten daha küçük olan arkadaşlar biraz zorlanabilir.Son olarak kurma kolu 56 ya göre bin kat daha çok hoşuma gitti alttan kurma, kavrama ve kurma açısından daha avantajlı kurarken vücudunuzdan çok daha rahat destek alabiliyorsunuz.


    Ben iki ürünü de inceledikten sonra 470th modelini almaya karar verdim.Karar aşamam da bana yardımcı olan arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim.

    Tolga ERENER

  • Anlatmak istediklerimi deneyerek tam olarak anlamış olmanıza cok sevindim.Recoil sistemin vermis oldugu hissiyat bir cok arkadasın hosuna giderken beni rahatsız etmisti.Tüfek alacak arkadaşlara nacizane tavsiyem alacagınız tüfeği mutlaka deneyin.İyi bir tercih yapmıssınız.Fakat 48 52 nin kurması 54 ve 56 dan bir tık daha rahattır.Recoil sistemin kurulumu için biraz güç harcamak gerek.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Kaç kez denedim ama yandan kurmalı modelleri bir türlü kullanışlı ve estetik göremedim. Güzel tercih yapmışsınız.

  • Tolga bey hayırlısı olsun sanırım 470 de karar kılmışsınız sevdiğiniz silah sizin için en iyisi olanıdır hiç başka görüşe bakmayın.
    ancak kişisel olarak görüşüm yaylılarda en rahat sistemin yandan kurmalı olmasıdır. silah yatarak dahi olmak üzere , araç içinde sıkışık alanda,oturduğunuz yerde.. vs hertürlü abes pozisyonda dahi yandan kurma ile kolay kurulur. yay ne kadar güçlü olursa olsun yandan kurmada pek hissedilmez. ve neredeyse saniyenin yarısında tüfeği kurabilirsiniz.bizzat tüm kurma pozisyonlu silahların sahibi oldugum için yandan kurmanın üstüne yoktur. en az güç harcayan ve en çabuk kurulan sistem oldugundan kurmalı yaylılarda en sağlam mekanizmada yandan kurmadır.


    son olarakda time ing dediğiniz sıkıntı tamamen piskolojik 8o , sizin dediğiniz bir türden sıkıntı olması için tetiğe bastıktan bir süre sonra pistonun yayı itmesi lazım ama böyle birşey yok time ing tabiri çok yanlış birazda komik kusura bakmayın 8o
    recoil sistemli seri aynen diananın diğer serilerinde oldugu gibi tetiğe bastığınız anda atışı gerçekleştirir peletin atılmasının recoil sistemle ilgisi yoktur, piston silindirin ön yüzüne çarpıp peleti atacak havayı bastıktan sonra oluşan kinetik enerji ile recoil sistem mıknatıslı rayların üzerinden geri kayar ve tepme kullanıcıya yansımaz. yani timing falan külliyen sizin recoil sistemin geri gelmesi sonucu hissetiğiniz birşeydir, recoil sistem daha hareket eder etmez pelet namludan fırlamış olur zaten .
    hatta 350 magnum yada 460 serilerinde namlu uzunlugu daha fazla oldugu için pelet namlu içinde daha fazla kalır dolayısı ile ilk çıkış zamanı denen zaman daha uzundur üstüne birde recoil sistemin olmayıp pistonun ön kısma vurdugu andaki tireşiminden dolayı silahı titretirseniz pelet namnluyu terk etmeden isabet bozulur.
    bu yüzdendir kısa namlusu ve recoil sistemiye diananın en isabetli silahı tartışmasız mod 54 dür.
    son olarak şahi fikrimi yeniden beyan ediyorum, sizin yerinize olsam ikinci el bir mod 54 beklerim kendime

  • Dediğim gibi benim bu tüfeklerde fazla bir tecrübem yok sadece namludan kırma bir tüfeğim vardı ama bu gün 56 yı bir türlü istediğim gibi rahat kuramadım kurarken vücuttan bir türlü destek alamadım bu yüksek ihtimalle alıştıkça üstesinden gelebilinecek bir sıkıntı ama alttan kurmayı da ilk defa denedim ve sorunsuz kurmayı başardım.Recoil sisteminine gelince dediğinizde tabi haklısınız tetiğe basınca namludan pelet fırlıyor ama verdiği hissiyat bir garip 470 teki ufak tepme daha gerçekçi bir atış deneyimi sunuyor atıcıya ve beni çeken birazda bu oldu, yoksa 56 da çok kaliteli bir ürün alan kişiyi kesinlikle memnun eder. Ben son olarak Sinan bey'e katıldığımı söylemek istiyorum tüfek alacak kişi yorumlardan belli bir seviyede faydalanabilir ama mutlaka alacağı ürünü bir görüp bir kaç atış yapması lazım kendine en uygun olan tüfeği ancak o şekilde seçebiliyor.

    Tolga ERENER

  • Öncelikle hayırlı olsun Tolga Bey. her iki tüfek de üst seviye sahibinin keyifle uzun yıllar kullanabileceği tüfekler.


    Mod 56 kurulurken tetik mekanizması da ana gövde ile ileri hareket eder. Atış ile birlikte aynı sekilde geri gelir. Kızaksız modellerde ise tetik sabittir. 470in tetiği ileride derken belki 56 nın kurulmadan önceki tetik pozisyonu ile karşılaştırmış olabilirsiniz. 54 ve 56 da kurulmadan önce tetik cok güzel bir mesafede iken kurulunca malesef baya ileride olabiliyor. Ben bunu tetiğin ilk kademesinin yolunu biraz uzatarak kendi erişim mesafeme göre ayarladım.


    Yandan kurma kimine göre garip gelebilirken ben gayet kullanışlı buluyorum. Tek olumsuz yanı tüfeğin estetiğini bozması bence. Ayrıca 54/56 nın kurulmasında şöyle bir püf nokta var. Tüfeği kurmadan önce başparmağınızla gövdeyi itip mekanizmayı kilitliyorsunuz sonra kuruyorsunuz. Böylece kızak sisteminin kurulumu için aksiyonun sonunda fazladan güç harcamanıza gerek kalmıyor. Dipçiği kasığınıza dayadığınızda ise kurulum gayet kolay. Ben namludan ve alttan kırma tüfekleri sol elimle kurarken yandan kurmada sağ elimi kullanıyorum bu da diğer bir artısı benim için. Yandan kurmalılar diğerlerine göre daha kompakt oluyorlar bu da ayrı bir güzellik.

  • Teşekkür ederim Emir Bey. Anlaşılan yaşadığım zorluk benim acemiliğimden kaynaklanan bir sıkıntı yoksa iki üründe elinize aldığınızda atıcıya gerçekten güven veriyor ve atış yaptığınızda gücü hissedebiliyorsunuz.

    Tolga ERENER

  • ben 460 kullanıyorum ve ona hayranım


    470 ve 460 diananın namludan kırma olmayan en güçlü silahıdır.

  • yaklasık 6 aydır diana mod 56 th kullanıyorum. Atışlarda gerçekten çok istikrarlı. yaklaşık 130-140 metre arasında 3-4 atışta kutu kola teneksini vurabiliyorum. tüfeği eline aldığın zman kaliteyi hissediyorsun gerçekten. şuana kadar çok şükür tüfekten dolayı bi sıkıntıyla karşılaşmadım. biraz ağır sayılır ama taşıması çok kolay. Tüfeği omzuna at elinide dipçikten geçir :) benim tek sıkıntım oldu oda dürbünden çin malı diana dürbün aldım çok pişman oldum. değişime gönderdim yine sınıtı çıkardı tavsiyem iyi tüfek alıcaksan orjınal de dürbün al.