Diana 56 TH vs AirArms ProSport 5.5mm

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sanırım 100 120 metre konuya hakim olmadığından çok ütopik bir istek oldu ama en azından 60 metrede güzel sonuçlar almak istiyorum 4.5mm bunu sağlar mı?Yoksa hw97kt nin 5.5mm versiyonunu mu almalıyım.


    Pcp ye teferruatları yüzünden bir türlü sıcak bakamadım belki biraz daha hakim olduğumda pcpye geçiş yapabilirim hem elimdeki yaylı ile güzel bir takım olmuş olurlar. :)


    Arkadaşım sen önce ne yapmak istediğine karar ver 8o 60 ile 120m x 2 demek :thumbup: İsabet & güç olarak 60-70m de Hw97 4,5 yada 5,5 ile çok güzel sonuçlar alırsın.Ben şuan 4,5 kullanıyorum ve söylediğim mesafelerde isabetine hayranım.Karar sizin g;$i bu arada elimden 1 prosport 1 tanede tx200hc geçti ama Hw97k halen duruyor.Sanırım bu sana daha iyi bir fikir verebilir ;)

  • -Mod 56 pahalı, fiyatına rağmen kundak cevizde değil ama çok albenili bir tüfek.
    -Prosporttta gereksiz pahalı iç aksamı tx200 carbine aynısı , onun yerine normal tx200 mk 3 öneririm.
    -Diana ve weihrauch , AA dan daha sağlam TX200 ün işçiliği biraz daha özenli olabilir ama almanlarında onadan kalır yeri yok.
    -Hw97k iyi dir ama çok güçsüz 4.5mm zaten yarışmacı değilsen yada bir atışa gittiğinde 250 tane pelet atmıyorsan gereksiz. e bu silahında 5.5mm alınmaz.
    -İçlerinde stok olarak en güçlü ve modifiyeye en uygun mod 56/54 dür tepmesiz sistemi müthiş bir kolaylıktır bir kere alıştınmı birdaha normal yaylılarla atamazsın.
    -56 isabeti kötü değil kim demiş grupmanda tat vermez diye, isabeti kesinlikle olnlardan aşağı kalır yeri olmaz. daha fazla güç istersen kit ve transfer deliği modifiyesi ile isabetten hiç ödün vermeden 30 fpe bir yaylın olabilir yada yarışma dersen 12 fpe lik ft kitlerinden takabilirsin.
    -Ağırlık konusu hepten boş muhabbet 4 kg lik bir silahı bile dampa ve dürbünle zaten ayakta atışta kullanamayacaksın. o yüzden 4-5-6 kilo farketmez. ayakta yada desteksiz atış zaten saçmalıktır ben 3 kg lik tüfekle bile desteksiz atmam, atış demek destek demektir.
    -Yaylılarla 100 m düşünme hayal kırıklıgı yaşarsın, hatta pcp bile olsa sonuçta havalı silah oyuncaklarımız için 100 m ciddi mesafe. ateşlilerde bile o mesafede düşme yapiyor. namluyu dikiyorsun.


    Senin yerine olsam hiç kafamı kurcalamazdım illa 4.5mm diyorsan ikinci el bir HW97K alırım.
    illa 5.5mm dersenki şahsi tavsiyem budur. yine ikinci el bir Mod 54 alırdım kafama göre ileride modifiye yapardım. ne kadar havalıda olsa sonuçta silah insan güç olsun istiyor mod 54 ün 22 fpe stok gücü bile az kalıyor.


  • -Hw97k iyi dir ama çok güçsüz 4.5mm zaten yarışmacı değilsen yada bir atışa gittiğinde 250 tane pelet atmıyorsan gereksiz. e bu silahında 5.5mm alınmaz.


    İsmail 5,5 alınmazmış birader kaldır at sendekini nasılsa bir işe yaramaz ;rofl.; Bende hayrına bağışlayayım birine ;kihhik,


    -56 isabeti kötü değil kim demiş grupmanda tat vermez diye, isabeti kesinlikle olnlardan aşağı kalır yeri olmaz. daha fazla güç istersen kit ve transfer deliği modifiyesi ile isabetten hiç ödün vermeden 30 fpe bir yaylın olabilir yada yarışma dersen 12 fpe lik ft kitlerinden takabilirsin.
    -


    Sinan taş sana gelmiş kardeş demekki her ikisinide sahip olan ve kullanan biri olarak bilgi birikimin zayıf kalmış ;d;

  • İyi niyetle yardımcı olan herkese bir kez daha teşekkür ederim arkadaşlar.

    Tolga ERENER

  • benim öyle bi bütçem olsa ilk dianayı düşünürrüm. Namludan kurmada diana mod 350 magnum. Ama alttan kurmada kesinlikle AA derim. Beklentilerinizi karsılıyan bi tüfek. Emre abinin dediği gibi 60-70 metreden hw97k süper işler cıkarabilir. Ama daha fazlası ve tahribatı için AA prosport diyorum.


    İsmail abide demiş ben memnunum diye hw97k için. Demekki ismail abinin beklentilerini karsılıyo.
    Ama sizin beklentileriniz farklı olabilir ?
    Kafanız hiç karışmasın alın AA prosportu

    Gecenin Öfkesi

  • Nedense Diana 460 magnumun adını anan olmamış ama pcp den yaylıya geçmiş ve bu silahı kullanan biri olarak seçenekler arasında en güçlü adaylardan biri olabilir(güç ve isabet)



    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • Nedense Diana 460 magnumun adını anan olmamış ama pcp den yaylıya geçmiş ve bu silahı kullanan biri olarak seçenekler arasında en güçlü adaylardan biri olabilir(güç ve isabet)




    Saygılar

    Doğru söylüyorsunuz 56 th ile arasında sadece tepme engelleyici sistem farkı var güç olarak aynı ve 1kg daha hafif tepme çok hissedilmiyorsa tercih edilebilir.


    Yaptığınız atışlardan deneyimlerinizi paylaşırsanız bana çok yardımı dokunur. Örneğin kaç metreden %kaç isabetli ve tahrip gücü ne oranda.

    Tolga ERENER

  • Doğru söylüyorsunuz 56 th ile arasında sadece tepme engelleyici sistem farkı var güç olarak aynı ve 1kg daha hafif tepme çok hissedilmiyorsa tercih edilebilir.


    Yaptığınız atışlardan deneyimlerinizi paylaşırsanız bana çok yardımı dokunur. Örneğin kaç metreden %kaç isabetli ve tahrip gücü ne oranda.


    Kısaca şöyle ifade edeyim;


    PCP den sonra(Benjamin Marauder 22.cal)bana(kişisel fikrim)pcp kullanıyorum hissi veren bir silah.İyi bir dürbün ile çok rahat 100 metre ve üstü atış yapabilirsiniz,T06 tetik oldukça etkileyici.



    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • Diana mod 470 TH modelinden de bahseden olmamış :) Av doğa ya gidince göreceksiniz zaten. Çok yakışıklı bir tüfek. 54ü alırken aklım kalmıştı..

  • 460 magnum ve 470 th mod 48 52 54 56 arasında teknik değerler bakimindan bir fark yok.gecmiste 460 ve 470th nin kurma kolunu tutan mafsalin kirilma problemi vardı fakat yeni ithal edilen 2013 tufeklerde bu sorun cozuldu.470th bence de düşünülebilir. Oldukca guclu ve yakisikli bir tufek
    Fakat ben size mod 48 veya 52 almanizida onericem.56 ve54 butcenize agir gelirse recoil siztem olmayan fakat oldukca az tepen bu iki silahta sizi fazlasiyla memnun edecektir.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Esasında recoil sistem çok mu gerekli bilmiyorum av doğa ya gidip hem 56 th hemde 470 th ile atış yapmak istiyorum sanırım kesin sonuca o zaman vara bileceğim.Halil Bey'in dediğine göre 460 da tepme neredeyse hissedilmiyormuş ve 100 metrede şişe patlatabilecek güce ve isabetliliğe sahipmiş sanırım 470th de aynı işi yapacaktır elime aldığımda da hoşuma giderse sanırım 56th yerine bu 470th alacağım.

    Tolga ERENER

  • Sahsen 54 kullanmis biri olarak recoil sistemin verdigi hissiyat benim hosuma gitmedi.nasil soylesem bir timeing sorunu varmis hissiyati uyandirdi bende.tufegin patlamasiyla recoil sistemin kayması arasindaki zaman farki bende sikinti uyandirdi. Bir tepme yok ama bir vibrasyon mevcut.mutlaka kullandiktan sonra satin alin.ben 100 e yakin atis yaptim 54 ile ve almaktan vazgectim.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Sanırım bu hafta av doğaya bir uğramam gerekecek umarım bir iki deneme atışı yapmama izin verirler.Recoil sistemi madem bu kadar etkili bir sistem değilse 56th almanın bir manası yok çünkü 56 ve 470 arasındaki tek fark recoil sistemi onun dışında güçleri birebir aynı hatta 470 1kg daha hafif ki bu onu daha avantajlı kılar.

    Tolga ERENER

  • Sanırım bu hafta av doğaya bir uğramam gerekecek umarım bir iki deneme atışı yapmama izin verirler.Recoil sistemi madem bu kadar etkili bir sistem değilse 56th almanın bir manasıyok çünkü 56 ve 470 arasındaki tek fark recoil sistemi onun dışında güçleri birebir aynı hatta 470 1kg daha hafif ki bu onu daha avantajlı kılar.



    +100


    Aradaki fiyat farkı da cabası,hayırlı olsun şimdiden

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • Teşekkür ederim Halil bey bu kararı vermemde sizinde payınız büyük.

    Tolga ERENER

  • bi taş atayım ben ugraşsın millet.... benjamin nitro cıkış hızı ve fiyatı ile kesinlikle bakılması gereken bir silahmış gibi duruyor...meydan avda rafta görmüştüm....elime almadıgıma şu an pişman oldum...millete sevgiler :)

  • bence bu taş yerine ulaşmaz. diğerlerinden daha alt sınıf bir tüfek galiba.

  • Eğer Benjamin alırsam bu pcp olur rouge .357 çok hoşuma giden bir model av için ama maalesef pcp dünyası şu an benim çok teferruatlı. :)

    Tolga ERENER

  • Mod 54 almayacaksanız ki bu hatadır en konforlu 0 tepen bir yaylıyı siz tepiyorsunuz.
    ve illa alacağınız tüfek 5.5mm olucaksa AA TX200 MK3 alın carbine değil normal versiyonu. üstüne birde Vmatch Fac kiti takarsınız tadından yenmez