CROSMAN PUMPMASTER 2100 & Crosman Air Master 77

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu amca 1077 ile gayet uzağa atıyor yav. Modludur sanırım ama bence gayet iyi.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Arkadaşlar bir yerlerde yanlışlık var.
    Ben Remington Airmaster 77 kullanıyorum. Mod 125'ten sonra bu silaha geçtim. Tabiri caizse. Yatakta eski gelinin koca beklediği gibi Mod 125 bekliyor. İlk geldiğinde tamam oğluma iyi bir oyuncak alımışım dedim. 125'in dürbününü söküp AM 77 yetakıp sıfırladım. Atışlarımda mükemmel sonuçlar aldım. Aşağıdaki atışı Gamo match ile 30 metrede destekli 10 atış olarak gerçekleştirdim.


    [Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1010/dsc00221xn0PP93H.jpg]


    Bu silahla şu ana kada en mükemmel atışım 50 metrede 3 cm.
    30 metre bu silahın en iyi mesafesi. 30 mtrede önce şişenin (soda bira şarap seçmiyor, ilişemediği tek şişe cola şişeleri. Onlarda mübarek evladiyelik yapılmış) üstü sonra teker teker kırılan parçalarını vurabiliyorum. Özellikle avcıhocanın verdiği 2100 modifiyesini uyguladıktan sonra silah bir kat daha güzelleşti. 25-30 metre gibi teneke deliyor (cola veya bira tenekesi değil bildiğimiz teneke.)
    Namludaki yiv setin belli belirsiz olduğu doğrudur, ama bana göre mükemmel bir namlusu var. Oğuz'un dediği başka bir silaha takmak aklımda çok geçti mesela Mod 125'e, ama sonradan vazgeçtim. Silahtan pereformans alamıyorum diyenler öncelikle pompadaki keçeye 5-10 damla 10 numara yağ damlatsınlar, ve güzel bir namlu temizliği yapıp Gamo match veya Bulabilirseniz gamo hunter ile deneyin. Eğer hala aynı ise gerçekten silahta sorun vardır.
    Ha bu arada ev içi atışlarında ben çabuk sıkıldım. 10 metrede her attığınız tek delik olunca atıştanda bir şey anlamıyorsunuz.
    Selamlar...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png


  • abi dediklerine noktası virgülüne katılıyorum hatta az bile demişsin, ancak ergonomik açıdan kullanış bakımından bu plastik işi yaş ;#^+.
    birde ahşap kullan sen, gör o zaman curcunayı ^^

  • bu 2100 modifiyesi kolay birşey mi.kolaysa ben de yapayım.tüfeği soktuğumuzde sağa sola fırlayacak parca var mı içinde.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bolca var :)

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • o zaman hiç ellemeyeyim :wacko:

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • benim gibi bilinçsizce açarsan parçalar avcuna dökülür ondan sonra can havliyle kapağı kapatıp acaba çalışır mı diye düşünürsün ;kihhik,
    ben ilk açtığımda dipçiğin arka kısmından vida ile sıkıldığını bilmiyordum ve diğer vidaları açtıktan sonra zorlayarak içini açabilmiştim ve hemen her parçası dökülmüştü, parçalarını temizleyip paket yaptım bir bilene yollarım diye çünkü o sıra internet bağlantım kesilmişti şema dahi bulamıyordum, sonra bir sabah uyandım hallettim tamamen içgüdüsel :thumbup:
    http://www.havalisilah.com/for…ight=2100+par%E7alamal%FD
    linkte elimden geldiğince anlatmaya çalıştım deniz seninde söküp toplayabileceğini düşünüyorum ama sadece temizlemek için, modifiye etmeye pek müsait bi tüfek değil.
    en fazla aykut hocamın yaptığı gibi sıvı conta ile kaçakları önlersin.

  • ben 2100"ün plastik kısımlarını eczanelerde satılan 5cm"lik yapışkanlı hani şu yara bantına benziyor onunla kapladım birde dipciğin üstüne yanaklık olarak sünger koydum ve bantı doladım sonra mat siyah siprey boya ile boyadım ve harika oldu hemde pompalarken plastik elimi acıtmıyor ve silaha sanki ateşli havası verdi

  • İçini açmak kolay da hele o BB şarjörünün yayı varya :) insanı çileden çıkartır ;şrofls;.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Alıntı

    TheNightHawk®
    İçini açmak kolay da hele o BB şarjörünün yayı varya insanı çileden çıkartır


    O sıkıntıyı ben de yaşıyordum,yay yatağına yarım parmak gresi yiyince aklı başına geldi :thumbup:.
    Arkadaşlar ,ayrıca bu tüfeğin namlusundaki set yüksekliği ve yiv derinliği saçmayı (pellet)güç modifiyelerinde kavrayamaz pozisyonda yani çok zayıf ,yiv ve seti derinleştirmek de pelletin daha sıkı kavran masına saçmanın (pellet)çıkış hızının düşmesine sebep olacaktır

  • namlu konusunda sana katılıyorum hocam, kabaca 900 fps hızdan sonra istenilmeyen durumlar ortaya çıkacaktır.
    bb şarjör yayı sizi nasıl uğraştırıyor, açıkçası çözemedim ben namlu ile birlikte ilk o yayı takıyorum ve bir daha dokunmuyorum.
    deniz senin tüfekte o yay yok sen sökebilirsin ;keyf;

  • sökerim de geri takamazsam ne olacak :wacko:

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Sormak istediğim bir sorum var.Benim 2100 ile şu ana kadar hiç bb atmadım.Bazı yerlerde okuduğuma göre bb namlu içine zarar veriyormuş.Bu zararın boyutları fazlamıdır.İleriye dönük hızı ve isabetliliği olumsuz etkiler mi.Tek tek pelet yerleştirmek yerine bb kullansam pelete göre dez avantajları nedir.Yardımcı olursanız sevinirim.

    AA S410 XTRA.22 ;tufey#
    CROSSMAN 2100
    ZORAKİ HP-01 ;tese;kkur

  • bb zamanla namlu ıcındekı yıv setlerı asındırıp bozuyor buda ılerıde ısabetın dusmesıne sebep oluyor
    hem bb hem pellet atabılen tufek-tabancalarda bb kullanılması pek tavsıye edılmez yinede bu karar kullanıcıya kalmıs

  • Arkadaşım bana sorarsan gönül rahatlığıyla bb kullanabilirsin, çünkü crosman 2100 ve benzeri silahların namlularında zaten yok sayılabilecek derinlikte yiv set var.
    Ben açıkçası bu silahlardaki yiv set lerin pelleti döndürdüğüne dahi inanmıyorum. Fakat bir Diana, HW yada yüksek kalitede namlusu olan bir pcp silah ile denemeni
    tavsiye etmem. Yani sözün özü Crosman 2100 le bb kullanmayı bence dert etme, gönül rahatlığıyla kullan.

    Fx Maverick Sniper ,25



    bursateam.png

  • Cevaplarınız için teşekkürler.Bir soru daha sormak istiyorum.2100 için 10 pompada hız değeri yanılmıyorsam 700-750 civarı.Benim tüfekle 50 metrede içi su dolu kola kutularını çift taraflı delebiliyorum.Ancak düşme payı bir hayli oluyor.Yaklaşık 1 metre kadar.Bu normalmidir.

    AA S410 XTRA.22 ;tufey#
    CROSSMAN 2100
    ZORAKİ HP-01 ;tese;kkur

  • 700-750 fps bence doğrudur. Tabi TS-10 kullanmıyorsan.
    50 metrede 1 metre düşmesi düşündürücü. Benim AM 77 25 metreye sıfırlı iken 50 metde 10 pompa ile 10 cm gibi düşme yapıyor. Birde Silahı sıfırlama mesafende önemli diyecem ama ne kadar olursa olsun 10 pompada 1 metre düşmemesi lazım.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Crosman larda BB nin namluya yüklenmesi manyetik etki ile sağlandığından bu silahlarda çelik bilye kullanmalısınız...
    Ancak çelik olması sizi korkutmasın çünkü bu çelik bilyeler namluya zarar vermemesi ve havadaki sürtünmesini azaltmak için nispeten daha yumuşak alaşımlarla kaplanır ( Örneğin bakır gibi )...
    Ben kendi silahımda hemen hemen ilk günden beri BB kullanıyorum... BB ile yaklaşık 2000 atış yaptım, isabetlilikte veya performansta bir değişim gözlemlemedim... BB kullanmak bir sorun oluşturmuyor...
    BB sert yapısı sebebiyle hedefte daha ciddi tahribat yapıyor olsada uzak mesafelerde cayroskobik dengesi zayıf olduğundan etkisiz kalıyor...
    Uzak mesafe atışlarında palet tavsiye ederim... Yakın mesafede de BB nin hızlı yüklenmesi sayesinde yapılan ard arda seri atışların keyfi bir başka....
    Birde BB kullanırken yapılan atışlarda mutlaka gözlük kullanılmalı çünkü BB ler beton gibi sert zeminlere çarparak muazzam sekmeler yapıyor...