crosman 1077 yi pcp tüfek haline çevirme.. yardım lazım..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhaba değerli forum üyeleri abilerim ve kardeşlerim...
    benim bir çalışmam olacak crosman 1077 için...
    12gr co2 girişine tüp takmayı düşünüyorum


    bunun için co2 tüpünün giriş yerinin
    dış çapı : 2.1cm
    iç çapı : 2.cm
    derinliği : 17.9mm
    tüpün namluyu geçmemesi için gereken uzunluğu : 43cm



    tüp uzunluğu önemli değil belki daha da uzun olabilir. ama ihtiyacım olan şey çapı 2cm ya da 1.8-1.9 cm olan bir tüp...


    at-p2 lerin tüp ölçüsünü bilmiyorum elinde olup yazan olursa sevinirim..
    ayrıca buna benzer bir şekilde tüp temin edilebilir mi?
    ya da evlerde kullanılan demir su borusu bu işi görür mü :D
    şaka bir yana böyle bir düşüncem var abilerim kardeşlerim tüfeğin orjinalliğini bozmadan pcp ye dönüştürmeyi düşünüyorum..
    aklıma gelen bir başka şey ise 12 gr co2 tüpünü sıkıştırmak için kullanılan parça yerine içinde delik olan uzun bir aparatı onun yerine takıp o aparatıda dışarıdan tüpe bağlamayı düşünmüştüm


    bu konu kafamı çok karıştırdı. burda, forumda illa ki bunu düşünmüş olan kafa yoran ya da başka birşey de karşılaşıp "şunu sakın yapma, bak böyle yaparsan daha iyi olur gibi" bana tavsiye de bulunan abilerim kardeşlerim olacaktır. fikirlerinizi yorumlarını bekliyorum.. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler tüm foruma saygılar ve sevgiler.... g;$i


    Not 1: bu konuda bana fikir verenlere özellikle Alparslan, İzzet ve Murat abiye teşekkür ederim... (ismi aklıma gelmeyen abim varsa kusuruma bakmasın =) )
    Not 2: sanırsam bir arızadan dolayı tuning modifiye kısmında yeni konu aç kısmı kaybolmuş o nedenle en uygun yer olarak burasını gördüm. konu yanlış yerde açılmışsa moderatörlerimizden yardım bekliyorum teşekkürler..

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen alperen692 ().

  • Yabancı sitelerde birkaç modifiye görmüştüm ama pcp değilde paintball tüpü takmışlardı yani yine co2. Bu arada aksilik çıkmazsa 1077 elimde olucak yarın :) Sen dene ben arkandayım :D Şaka bi yana bu forumda cok aktif yazmasamda bikaç yıldır girer dururum neler neler yapıldı bunuda halledecek ustalar bulunur

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Onunla uğraşacağına at44 al 2. el :) Ufak tüp taksan çok atış yapamayacaksın bir manası olmayacak. Büyük tüp taksan 2. el at44 parasına gelecek sana bu işlemler, bu yüzden hiç uğraşma. Çünkü sonuç olarak at44 den daha iyi bir tüfeğin olmamış olacak.


  • Keşke Hatsan yarı otomatik model çıkartsada biz böyle işlerle uğraşmasak :)

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Senin ilacın bu:


    http://www.airgunhome.com/agforum/viewtopic.php?p=20389


    Bir tornacıda gerekli adaptör rahatlıkla yaptırılabilir. Uğraşamam dersen, burada satılık olanı var:
    http://www.gmaccustomparts.com…-Powerlet-Eliminater-1077



    Geriye kalan dışarıdan bağlanacak bir doldurulabilir CO2 tüpü veya paintball'da kullanılan 200 barlık, 58 bar çıkışlı regülatöre sahip alüminyum paintball tüpü.


    eBay'da 200 bar giriş / 58 bar çıkışlı regülatörler posta ücreti dahil 20-25 USD arasında satılıyor. Örneğin aşağıdaki satıcı, daha önce bir çok kez alış veriş yaptığım çok sağlam bir satıcıdır:


    http://www.ebay.com/itm/NEW-PA…OR-3000-PSI-/310667790378


    Bu regülatörlerin tüpe takılan kısmının diş ölçüleri 5/8"-18UNF'dir, dolayısı ile kullanacağın tüpün vana diş ölçülerinin de böyle olması gerekir.


    Diğer bir ihtiyacın ise regülatör çıkışını tüfeğin adaptörüne bağlayacak hortum, onlar da bol miktarda mevcut:


    http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=paintball+remote+hose&_frs=1


    Eğer büyük CO2 tüpü kullanmak istersen:
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=20+oz+co2+tank&_frs=1


    Ama boşaldığında doldurabileceğin yer ya sanayi siteleri, ya da paintballcular. Ayrıca CO2 tüplerini ısıdan korumak gerekir, 50 derecenin üzerinde çok tehlikelidir, özellik ile yazın araba da bırakılır ise !!!


    Dolum kolaylığı ve atış gücü bakımından kuru hava daha etkilidir. O neden ile 200 barlık, 0.8 lt lik bir tüp ve regülatör kullanmak daha iyi olacaktır.

  • Kendi tüfeğim için aşağıdaki gibi bir uygulama yaptım.


    Önce aynen 12 gram CO2 tüpü boyutunda bir sahte tüp yaptırarak iç kısmına arka tarafından çıkmayacak şekilde 2 mm çapında bir delik açtırdım. Sonra bu deliği kesecek şekilde yan duvardan bir delik açtırarak, 1/8" NPT diş çektirdim (buraya bağlanacak çabuk dolum uçlarının 1/8" NPT erkek diş olması nedeni ile). Ancak bu deliği açtığım yerin, tüfeğin plastik kundagını söktüğünüzde tüpün girdiği boruda var olan deliğe denk gelmesine dikkat ettim:


    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/1077-01.jpg]


    Bu sahte tüpü tüfeğe normal olarak takarak çabuk dolum ucunun takılacağı yere denk gelecek şekilde sıkıştırdım. Daha sonra plastik kundağın alt tarafında çabuk dolum ucunun gireceği kadar 15 mm çapında bir delik açtım ve çabuk dolum ucunu teflonlayarak buraya bağladım:


    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/1077-02.jpg]


    Geriye harici CO2 tüpünü veya regülatörlü kuru hava tüpünü tüfeğe bağlayarak atmak kaldı:


    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/1077-03.jpg]


    Benim yaptığım modifiye de plastik kundağı delmek zorunda kalıyorsunuz. Ama hortum girişi alt tarafta kaldığı için çok rahat bir atış pozisyonu sağlıyor ve engellemiyor. Hatta tüpünüzü sırt çantanıza koyarak rahatça dolaşabilir ve ayakta atış yapabilirsiniz (aman, sakın ha! keisnlikle avlanmak amacı ile değil!).

  • Bu tüfeğe sadece daha büyük CO2 tüpü takabilirsin, pcp tüpün basıncına tüfeğin parçaları dayanamaz.



    Ben yaptım ve taktım ama patlamadı ;şrofls;.;şrofls;.


    Şaka bir yana, konuyu dikkat ile okursanız, kullanılan tüpün 200 barlık olduğunu, ama çıkışında 58 bar olan regülatör ile regüle edildiğini göreceksiniz. Ayrıca çıkış kısmında ani basınç yükselmesine önlem olarak emniyet diskleri var. CO2'nin de buhar basıncı 20 derecede deniz seviyesinde 58 bardır. Yani hiçbir farkı yoktur (ani soğuma etkisi dışında).


    Yapılan aynen örneğin 200 veya 300 barlık tüpe sahip olup 120 bar ile regüle edilmiş PCP'ler gibi. Zaten bu modifikasyon ile tüfek artık PCP olyor, tek farkı tüpünü entegre olarak taşımaması.

  • Bu işin yaklaşık maliyetini soran arkadaşlar oldu, ayrı ayrı yanıtlamamak ve merak edenler için burada yazıyorum. Böyle bir modlamanın maliyeti:


    Adaptör yapımı tornacısına bağlı olarak 30 - 60 TL, bazısı maalesef iş yerinin bir günlük yevmiyesini bile isteyebiliyor !!!
    Spiral hortum, vana ve bağlantı ucu dahil 30 - 40 TL (eBay'den posta dahil)
    200 bar tüp + 58 bar çıkışlı regülatörü, komple 130 - 150 TL (eBay'den yurtdışı fiyatı, nakliye dahil değil, posta yolu ile gelir ise yaklaşık bir 70 - 100 TL bedel ek olarak gelebilir).


    veya alternatif olarak
    58 bar regülatör 50 TL (eBay'den posta dahil), bu regülatörü 300 bar girişli seçerek ve tüpe bağlanan yerine 300 barlık scuba tüpüne bağlayarak bu basınca dayanacak şekilde paslanmaz çelikten bir adaptör yaptırarak da kullanabilirsiniz.


    Regülatörü de almak istemezseniz, mevcut scuba tüpünüzde 60-70 bar arasında bir basınç kaldığında, dolum hortumu ile direkt tüfeğinize bağlayıp atabilirsiniz.


    Yani maksimumda posta bedelleri dahil 250 - 350 TL bir masraf ile tamamını veya sıkı bir bütçe ile sadece 100 TL civarında adaptör ve hortum ile yapılabilecek bir olay.


    Elinizde tüp, regülatör ve hortım olduktan sonra, bu tür modifikasyonları tüm CO2 ile çalışan silahlarınızda sadece adaptör değiştirerek kullanabiliyorsunuz ki, ben benzer bir çalışmayı Desert Eagle ve Crosman 2240, 2300S tabancalarda, Crosman 1077 ve multi pump olmasına rağmen Crosman M4 177 üzerinde yaptım. M4 177 üzerinde yaptığım modifikasyon ile ilgili konu da forumda araştırılır ise bulunabilir.


    CO2 tüplerinin maliyetleri ise daha düşük. Ancak dolum sorunu var ve tüpün çıkışına göre ayrıca adaptör yaptırmanız da gerekebilir.

  • Alperen, İzzet Abi sana konuyu kısaca özetlemiş.!!!!!!

    Niksan tacto sb ----- ------------5.5--4,5mm

    Huğlu Effecto pro---------------------------5.5mm

    Diana mod 46 c -----------------------------4,5mm
    Sheridan 342 Multipump(1978-1979 )- 5.0 mm
    Zoraki ultra hp 02 mod aşamasında---- 4.5mm
    Cybergun colt 1911 CO2------------------- 4.5 mm
    Umarex H&K Usp CO2 -------------------- 4.5 mm

    ASG cz75 CO2----------------------------4.5mm

  • Konu ile ilgili daha önce yazmış olduğum benzer bir yazı:


    http://www.airgunturk.com/2038…7/thread2.html#post234580


    Bu da benzer Crosman M4 177 modifikasyonu:


    http://www.airgunturk.com/p233…an-m4-177.html#post233987


    Desert Eagle adaptörü uygulamam:


    http://www.youtube.com/watch?v=4YgnGGc9gyM


    http://www.youtube.com/watch?v=osgahwVcGtE


    Görüldüğü gibi adaptör haricinde her şey aynı...


  • Onunla uğraşacağına at44 al 2. el Ufak tüp taksan çok atış yapamayacaksın bir manası olmayacak. Büyük tüp taksan 2. el at44 parasına gelecek sana bu işlemler, bu yüzden hiç uğraşma. Çünkü sonuç olarak at44 den daha iyi bir tüfeğin olmamış olacak.


    abi at 44 üm var zaten =) yalnız crosman 1077 çok zevkli geldi ve hoşuma gitti. ayrıca modifiyeye çok açık bir tüfek. düşüncem 200 bar basıçlı (at44 tüpü gibi göstergeli ve dolumu kolay olması için) tüp bulup ona 65-70 barlık regülatör takılması çok güzel olacak. atış sayısı ise 200 bardan 70 bara düşene kadar bir kutu pellet (250 tane) biter diye düşünüyorum. at44 800 fps hızla (tüp180 cc) 70 atış aparsa 190dan 90 bara kadar benim crosmanda 4.5 olduğu için ve harcayacağı hava 5.5 mm at44'ten dşük olacağı için 200 bardan 70 bara kadar 250 atış yapar diye tahmin ediyorum böylelikle 12co2 masrafından kaçınmış olacağım ve bende ki scuba tüple normal at44 doldurur gibi rahatlık yaşayacağım düşüncem bu yöndendi =)





    abi bu proje zaten başlı başına süper olmuş ellerine sağlık. sana gerçekten özeniyorum.. keşke bizimde imkanımız olsa uğraşabilsek lakin uygun değiliz :(..
    telefonda da konuştuğumuz gibi abi bir kaç seçenek var. ya senin yaptığın gibi bende yapacağım ya da benim istediğim gibi olacak tüfek olmazsa yine seninki gibi yapacağım =)



    Alperen, İzzet Abi sana konuyu kısaca özetlemiş.!!!!!!



    murat abi ne özetlemesi ya İzzet abi herşeyi döktürmüş....

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • regülatörle uğraşmak yerine geniş hacimli bir tüpe 90-100 bar basınçla halledilebilir diye düşünüyorum. bu konuda arkadaşların görüşünü alalım

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen rainstorm ().

  • Alperen bizim düşündüğümüz parçanın bir benzerini rainstorm rmuzlu arkadaşın verdiği bu linkte yapmışlar http://bron.iweb.pl/printview.…c42222724b234f24455b5f5c9 demekki aklın yolu birmiş.Ama fırsat verilse daha iyi şeyleri yapabiliriz. Yanılmıyorsam İzzet abinin yaptığı daha güzel en azından atışı fazla etkilemez.

    Niksan tacto sb ----- ------------5.5--4,5mm

    Huğlu Effecto pro---------------------------5.5mm

    Diana mod 46 c -----------------------------4,5mm
    Sheridan 342 Multipump(1978-1979 )- 5.0 mm
    Zoraki ultra hp 02 mod aşamasında---- 4.5mm
    Cybergun colt 1911 CO2------------------- 4.5 mm
    Umarex H&K Usp CO2 -------------------- 4.5 mm

    ASG cz75 CO2----------------------------4.5mm