Türk Silahli Kuvvetleri Aticilik Ve Uzman Nişanci Eğitim Birlik Komutanliği

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Parolaları: Tek atış tek ölüm.....!


    Türk Silahlı Kuvvetleri, "en çekinilen savaşçılar" olarak nitelendirilen keskin nişancılarını, özel kurulan birlikte yetiştiriyor.


    "Keskin nişancı okulu" olarak da anılan birlikte, kursiyerlere gizlenme ve sabır eğitimi veriliyor, "tek atış tek ölüm" parolasıyla hedefi vurmaları sağlanıyor.


    Birlik komutanlarınca seçilen fiziki kondisyonu yüksek, refleksleri sağlam uzman çavuşlar, ATUNEB'de 5 haftalık eğitimden geçiyor.


    Teorik ve pratik olarak verilen eğitimin sonunda başarılı olanlar keskin nişancı brövesini takmaya hak kazanıyor.


    Eğitmenler tarafından keskin nişancı tüfeği accuracy'nin özellikleri kursiyerlere detaylıca anlatılıyor. Eğitmenler ilk yerli üretim keskin nişancı tüfeği olan Bora-12 hakkında da kursiyerleri bilgilendiriyor.


    Kursiyerler en az tüfek kadar önemli olan mesafe ölçüm cihazı lazermetre, havadaki nemi, basıncı, sıcaklığı ölçen hava ölçüm cihazı, dürbün ve balistik bilgisayarı da kullanmayı öğreniyor.


    Ardından keskin nişancı adaylarına hava şartlarının atışa etkileri konusunda dershanede eğitim veriliyor. Kursiyerlere uzun mesafeli atışta rakımdan, hava sıcaklığına, basınçtan, neme kadar birçok unsurun etkili olduğu anlatılıyor.


    Eğitimlerin ağırlıklı bölümünü ise atış oluşturuyor. Kursiyerler havalı atış poligonunda nişancılık yeteneklerini geliştirirken simülasyon dershanesinde doğru atışın nasıl olması gerektiğini bilgisayar destekli öğreniyor.


    Birlikteki son teknolojiyle donatılmış olimpik atış polifonu ise dikkat çekiyor. Keskin nişancı adaylarına en az nişancılık kadar önemli olan hedefin tespiti ve teşhisi konularında da eğitim veriliyor.


    Gizlenme ise birlikteki bir diğer önemli eğitim konusu olarak kursiyerlerin karşısına çıkıyor. Keskin nişancı adayları bu eğitimde arazi şartlarına uygun bir şekilde gizlenmeyi ve mevzilenmeyi öğreniyor.


    Atışlarda başarılı olanlar keskin nişancı brövesi takmaya hak kazanıyor.


    Kaynak : Haberturk


    [Resim Engellendi: http://www.hurriyet.com.tr/_np/5961/24195961.jpg]

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • '' Eğitimlerin ağırlıklı bölümünü ise atış oluşturuyor. Kursiyerler havalı atış poligonunda nişancılık yeteneklerini geliştirirken simülasyon dershanesinde doğru atışın nasıl olması gerektiğini bilgisayar destekli öğreniyor. ''





    Bahsi geçen havalı atış poligonu acaba poligonun rüzgar etkisi yapan kısmı bakımından havalı ibaresi var yoksa zannettiğim gibi havalı silahlarla mı çalışıyorlar poligonda pek anlayamadım X]#+, X( ;şrofls;.

    At44-10 WX Long LW + Bushnell 3-9x50 Sportsman + Webley Pompa :thumbup:




    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. M.Kemal ATATÜRK....


  • Belirli yerlerden ruzgar verilen poligon bence

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/GnodP3.jpg]


    Namlulara bağlanan bir aparatla ile simülasyon atışlar yapıyorlar sanırım. Havalı atış konusunu aradım ama tek bulabildiğim bu ;grin;

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • Bahsi geçen yer Mamak ( Ankara ) da bulunmakta ve 300 metre ateşli silahlar poligonu olarak bilinmektedir. Hedefler elektronik olup müsabıklar 300 m. ye açık alanda 60 atış yaparak yarışmayı tamamlamaktadırlar. Atışlar sonucunda en çok puanı toplayandan başlamak üzere sıralamalar belli olmaktadır. Bunun haricinde 600 - 900 ve 1200 metreden balon...vs gibi hedef atışları da kursun bir parçası.

    Steyr Challange FT 4,5 mm + Falcon 10-50 / 60
    Cricket 5,5 mm PLB