Gamo Cfx Modifiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar son günlerde silahımdaki güç düşmesi nedeniyle sonunda cfximim modifiye etmeye karar verdim.bildiğim kadarıyla maccaride e2000 yok artık R9,10,11, 77,97,85,95 XLS Hornet Spring (set edilmiş şekilde)almamız gerekecek herhalde. contayla beraber birde Mustafa Abi nin yay tutcularına da ihtiyacımız olacak. veya sadece yay tutucularla beraber silahı söküp kaucuk gresle yağlasak ilk zamanki gücüne kavuşur mu. eğer olursa modifiye ye de gerek kalmıyabilir. çünkü modifiye sonrasında yay kırma vb . problemlerle karsılasmaktan da çekiniyorum.bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.

    • Official Post

    Merhaba Tolga


    Bence yay kırık,eğik yada tamamen kavuşmuş yorulmamışsa yay değiştirme,yay tutucusu,yay uç ağırlığı ve güzel bir temizlik ve yeşil kauçuk gres ile silahın orijinal ilk geldiği andan çok daha güçlü ve çok daha sıhhatli hale gelir.

  • Gamolarda elde edebileceğin güç modifiyeden sonra çok değil fakat fabrika çıkış halinden gerek tepki gerek çalışma açısından büyük fark oluyor. Ama bir gamo hunter'ı 900 fps nin üzerinde atabileceğini sanmıyorum.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Abi o zaman senin yay tutucu lardan kaldıysa bir tane alıcam özelden bana telefon numaranı gönderirsen sevinirim.

  • Merhabalar


    cfx 4.5 için sizin ölçtüğünüz namlu çıkış hızı değerlerini öğrenebilirmiyim.
    cfx in transfer deliğini 4 mm ye çıkarttım kaç m/s artiş olmuş olabilir.
    selamlar.hamzaali :)

    Gamo Hunter 440 4,5 mm
    Gamo cfx 4,5 mm Tasco 3- 9 *40
    Benjamin Discovery 5,5 mm Nikula 6-24*50

    • Official Post

    Merhaba Hamza bey


    Öncelikle foruma hoşgeldiniz,


    Benim 4,5mm CFX için standart (modifiyesiz) ölçümlerim 770fps


    Transfer deliğini büyültmebiz sonucu bu silahdan elde edeceğiniz enerji,yaklaşık %3 - 5 civarı olacaktır.çok daha fazla transfer deliğini büyültmeniz halinde,özellikle 5,5mm li CFX kullanıcılarını uyaralım buradan,pellet yükleme yuvası çöp olur,ve yenisi satılmıyor,bilginize.

  • selamlar Hamzaali :)

    Gamo Hunter 440 4,5 mm
    Gamo cfx 4,5 mm Tasco 3- 9 *40
    Benjamin Discovery 5,5 mm Nikula 6-24*50

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen hamzaali ().

    • Official Post

    Aynı olayı bende yaşadım zamanında o yüzden uyarayım demiştim,

  • CF-X ile ilgili düşündüklerim bir anda çöp oldu. Kendi verileri 1000 fps derken sizin 770 bulmanız beni çok şaşırttı.Bunun pelletin ağırlığı ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Forumda hemen hemen tüm başlıkları okudum. 4.5mm cfx almaya karar verdim. Benim için görünüş çok önemli ve gördüğüm en iyi silah görünüş olarak. Şu an vazgeçtim almaktan. En az onun kadar güzel görünümlü bir silah bulana kadar. Namlu kırmalar bana çok basit görünüşlü geliyor. :S


    Birde cfx ile çok fazla atış yaptıktan sonra namluda yivset kalmamış diye bir yazı okudum forumda (.22 için) . Maccari piston contası ve E2000 yay takıp, piston içi ağırlık ve yay tutucu taktıktan sonra cfx in performansı % 8-10 dan fazla artmaz sanırım. Kauçuk gresle yağlamak ve transfer deliğini genişletmek de dahil bu duruma. Anladığım kadarıyla modifiyeye pek yatkın değil. ?(

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Jay ().

    • Official Post

    4,5m (.177 cal.) düşünüyorsanız,Neden Diana Stutzen düşünmeyesiniz. :) Yada 5,5mm (.22 cal) Diana 460 Magnum.

  • Ben daha görmemişsinizdir, editleme yapayım o yüzden dedim ama aynı anda yazmışız :)

    • Official Post

    Bakın hiç bir arkadaşıma Gamo marka silah tavsiye etmek istemiyorum,bunun nedeni bu silahların çok kötü silah olması anlamında değil,Dahası Bu CFX - CF30 oldukça hafif ve isabetli silahlardır,ama son yıllarda kaliteyi oldukça dşürdüler,namlu kalitesi olabildiğine düştü Ve asıl önemlisi Gamo ithalatçısı bu silahlara ait kesinlikle yedek parça satmıyor,son 20 yıldır bu silahların montajında yapılan bir hata sonucu hepsinin piston keçesi kenarları yırtık,bir adet keçe isteyin (10 YTL en fazla) vermezler,silahı gönderin yapalım derler,Adanaya silahı göndereceksiniz,Yaklaşık 50 YTL tamir parası,gitti geldi kargo 30 - 40 YTL,zaten bu silahın 2. el fiyatı 250 YTL yarısı kadar masraf.


    Diana da istediğiniz parçayı istediğiniz zaman satın alabiliyorsunuz,servis de veriyorlar.

  • Allah allah çok ilginç. Hepsinin keçe kenarları yırtıksa neden hala satılıyor peki ? Hatalı ve ayıplı mallar eğer bu şekilde satıldı ve alıcının göremeyeceği yerde ise malın ayıbı, ya para iadesi yapılmalı ya da ücretsiz tamir. 20 yıldır diyorsunuz ve bana en ilginç gelen nokta bu. :S

    • Official Post

    Allah allah çok ilginç. Hepsinin keçe kenarları yırtıksa neden hala satılıyor peki ? Hatalı ve ayıplı mallar eğer bu şekilde satıldı ve alıcının göremeyeceği yerde ise malın ayıbı, ya para iadesi yapılmalı ya da ücretsiz tamir. 20 yıldır diyorsunuz ve bana en ilginç gelen nokta bu. :S


    20 yıldır sözüm belki abartılı gelebilir ama,ben Gamo CF benzeri,(henüz model adları yok idi) silahımı 20 yıl önce aldım onda da aynısı vardı geçtiğimiz yıllarda bir arkadaşımızın CFX ini söktüğümde de aynısı vardı,ve son 1 yıl içinde 8 tane CFX söktüm onlarda da vardı,Termopl İlkerin 2 tane CFX ini beraber söktük onlarda da vardı ve tüm bu silahlarda silindir içi metal çapaklarını traşlayıp yeni keçe taktık.


    Siz silahın içini görmediğiniz içinde garantiden bunu yapın diyemezsiniz.


    Lütfen Gamo silahı olanlar bana kırılmasınlar.

  • Peki cfx i aldıktan sonra piston içini sizin bahsettiğiniz bir zımpara vardı, onunla zımparalarasak dediğiniz yöntemle ve maccari keçe kullansak nasıl olur. Gresleme ve yay için tutucu ve ağırlık uygulamasından sonra durum baya farklanır sanırım. Silah o zaman stabil ve düzgün çalışır sanırım. Birde transfer deliği genişletmeyi uygulamakta iyi olur herhalde.

    • Official Post

    Aynı sözleri tekrar etmeyelim,bu konuda ne kadar bir güç artışı olacağını zaten yazdım,Ama bunlar yapılırsa silah stabil,düzenli daha zevkli hale gelir,dahası bu silahı satın almak isteyen arkadaşlarıma önerim,mutlaka önceliği forum satılıklar kısmındaki ilanlara versinler,çünkü bu ilanlardaki silahların genelinde bu iyileştirmeler yapılmıştır.

  • Peki cfx i aldıktan sonra piston içini sizin bahsettiğiniz bir zımpara vardı, onunla zımparalarasak dediğiniz yöntemle ve maccari keçe kullansak nasıl olur. Gresleme ve yay için tutucu ve ağırlık uygulamasından sonra durum baya farklanır sanırım. Silah o zaman stabil ve düzgün çalışır sanırım. Birde transfer deliği genişletmeyi uygulamakta iyi olur herhalde.


    bu kadar masrafı cfx"e yapacağına opara ile git diana 460 magnum "al daha iyi 200 ytl masraf yap sonra 200ytl "ye sat çünkü bu cfx ileride sana yetmiyecek




  • üstad bu işe kafam takıldı ya biz silahı 305 m/sn diye aldık hikaye mi şimdi bu. bir de maccarinin ürünleri hilal ava gelecekti diye bişey hatırlıyorum yanlışmı hatırlıyorum

    • Official Post

    Yukarıda belirttiğim yazıda modifiyesiz diye belirtmişim,bunu bakımsız olarakta söylemek doğru olur,çünkü CFX lerin , CF 30 ların hepsinde de rasladığım,keçeler hasarlı,bakım yapılması halinde 4,5mm de olsunda 850 - 900 fps olsun en fazla,ama hafif pelletlerde bu hızlar dahada fazla çıkar,ben bu ölçümü kaç grains lik bir pelletle bile yaptığımı hatırlamıyorum.

  • Merhabalar


    Ben ilk önce gamo hunter 440 4.5 mm silah aldım 40 50 metrelerde soda şişelerini gamo nun pro magnum paletiyle şişeler kırılıyordu bu silahımın piston keçesi bozuldu tabi yayıda kırıldı .


    Hemen sonrasında cfx 4.5 mm aldım memnundum atışları çok düzgündü ama dikkatimi çeken 20 30 metre gibi şişe atışlarımda bazan şişelerden paletler sekiyor ve şişeler kırılmıyordu. Belkide palet koyulan yerinde siyah conta var ordan kaçırdığından şişeleri kıramıyordur bilemiyorum .yeni piston contası ve yay bulabilirsem onuda bir test edeceğim.


    Bende cfx ten piston keçesi yay ve yay ön ağırlığı gibi parçaları söküp gamo 440 tüfeğime taktım .


    Sabun testinde her türlü paletle sabunun uzun kısmına atıyorum evde 8 metre gibi sabunu her seferinde delip geçiyor .


    şu an gamo 440 ımdan çok memnunum guruplarımda gayet istikrarlı .


    Cfx alacak arkadaşlara gamo 440 öneririm. Ama 50 metreye kadar olan atışlar için daha fazla mesafeye atacaksanız ve başka silah seçin derim .


    Mesele ben şimdi forumlarda 80 metreden daha fazla atan havalıları veya PCP leri inceliyorum. 50 metrelerden hevesim geçti.


    Hamzaali :)

    Gamo Hunter 440 4,5 mm
    Gamo cfx 4,5 mm Tasco 3- 9 *40
    Benjamin Discovery 5,5 mm Nikula 6-24*50

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen hamzaali ().