Benjamin Marauder (MROD) & Kalibrgun Cricket

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar bu iki silahı kullandım merak edenler almak isteyenler olabilir fikir vermesi açısından dilimizin döndüğünce bilgimizin yettiğince artı ve eksilerini yazayım istedim.
    Öncelikle kimse yanlış anlamasın reklam yapıp tüfeğin satılmasını istiyor gibi düşüncelere kapılmaması için her iki tüfeğimi de sattıktan sonra tarafsızca bir karşılaştırma yapmak istedim.
    Herkes isabeti öncelik verdiği için bende oradan başlıyayım.


    İsabet: Cricketin regülatörlü olması nedeniyle isabeti ve kararlılığı tartışmasız 1 click ileride fakat Marauder 2800psı 2000psı değerleri arasında özelliklede 2000psı değerlerine yaklaşıldığında Cricketi hiç aratmayacak performans göstermektedir.


    Ses: Atışlarımı genelde köydeki evimin teras katından yaptığım için çok dikkat çekmemesi etrafı rahatsız etmemesi için benim isabet kadar önem verdiğim bir husustu. Burada marauderin ceketli namlusu altında bulunan Cricketin kine göre çok ufak olan moderatörü muazzam olarak sesi kesmekte ve Crickete göre kıyaslanamayacak kadar sessiz atış yapmaya elvermektedir.

    Kundak ve Görünüm: Tabiki bu olay kişisel fakat cricketin ağaç kundağı kalite olarak ve şekil olarak benim daha çok hoşuma gitti. Bunu özellikle belirtmek istiyorum cricket Maraudere göre çok ama çok hafif.


    Magazin, indeksleme ,kurma kolu: Marauderin şarjör ,kurma kolu ,indeksleme sistemi Cricketle kıyaslanamayacak kadar mükemmel. Marauderin kurma kolu müthiş hızlı ve kolay çalışmakta, Şarjörde 1 yılı aşkın süre kullandım bir kere tekleme problemi yaşamadım. Sarjör boşaldığı anda silahı kuramazsınız kaç saçma kaldığını direk gözle takip edebilirsiniz.Sarjöre 1-2-3 saçma yükleseniz sıkıntı yok saçmalar direk iğnenin ucuna otomatik gelir vs. Cricket bu noktada çok geri durumda.


    Hava doldurma ve Tüp basınç manometreleri: Marauderin dolumu quick caplin diye geçen model çok emniyetli ve hızlı siz mekanik olarak ayırmadan kesinlikle yerinden çıkmaz ve oring yıpratmaz. Cricket dolum ucu konusu ve emniyet olarak marauderin çok gerisinde. Bir iki dolum denemesi sonrasında uc oringlerinden biri deforme olmuştu bile. Tüp manometreleri yine marauder daha iyi en azından üzerinde psı cinsindende olsa basınç değeri sayısal olarak görülmekte cricket sadece renklendirme yaparak mevcut hava basıncını göstermeye çalışmış.


    Emniyet, Güvenlik : Saçmayı namluya sürdükten sonra Crickette hic bir emniyet mekanizması yok. Marauderde Tetiğin hemen önünde birde emniyet tetiği bulunmakta ve geri çekildiğinde tetiğin düşüşü mekanik olarak engellemektedir.


    Kavrama ve Kaynak Oluşturma: Burda önce cricketten bahsedeyim bu silah o kadar hafifki ayakta , yatakta , arabada, masada , sandalyede vs. istediğiniz heryerde destekli ve desteksiz atış yapabilirsiniz fakat silahın kısa olması sebebiyle iyi kavrayıp kaynak noktası oluşturmak ergonomik olarak biraz zor oluyor forumda zaman zaman atış yaparken şekilden şekile girmiş hobidaşların fotolarını görmek mümkün. Uzun mesafeli destekli atışlarda marauderle atış yapmak daha kolay dipçikteki yanaklık sayesinde kaynak oluşturmak çok kolay. İş desteksiz atışa geldiği zaman marauder tam bir kabus çok ağır desteksiz atış yapmak çok ve çok zor ama imkansız değil.


    Kabze ve tetik tertibatı: Her iki tügeğin ayarlarını çok kurcalamadım ama kabze olarak kavrama açısından cricket daha iyi birde tetik yüzeyi çok geniş bir çok ateşli yivli havalı silah kullandım ama böyle geniş yüzey görmedim çok hoşuma gitti tetik ezmek çok kolay. Marauder de bu konuda oldukça iyi hiç bir sıkıntı yaşamadım ateşli av siahı kullanmaya alışmış arkadaşlar için bu dipçik ve kabze daha iyi. Marauder ateşli av tüfeğine okadar benziyorki bir gün kendi arazimde atış yaparken ben 100 mt hedefi kontrole gittiğimde milli parklardan gelen memurlar tüfeğimi otomatik av tüfeği diye ben yanlarına gidinceye kadar sehpadan hemen kapmışlardı.


    Şimdi Marauder dünyanın en çok satılan pcp tüfeği yurt dışı için normaldir Marauder yurt dışında 500 dolar cricket 1300 Euro civarı


    Bu kadarı yeterli sanırım formumuzu aydınlatmak adına farklı düşünce ve tecrübe içerisinde olan arkadaşlar ilavede bulunabilirler.
    Saygılar

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • güzel olmuş elinize sağlık

    • Zoraki Hp 01_2 Ultra 4.5mm :thumbup:;kovboys;
    • Barska Sniper 6-24X50 ir 2G :thumbup:;#taban^lm;s,S
    • Stoeger Atac Suppressor 5.5mm :sleeping:
    • Stoeger 4-16x44 AO :sleeping:
    • XCORTECH X3200 ;tufey#+;tuftabV#
  • Değerlendirmeniz için teşekkürler. Bende onlarca pcp kullanış birisi olarak Marauderimden çok memnunum. başka bir projem olmasa ve 6.35 kalibreyle atışlar daha az maliyetli olsaydı kesinikle satmazdım

  • Konu açılmışken, 15 gün önce uzun bir ayar maratonunun sonunda istediğim stabliteyi yakalayınca krono ölçümü yaptım ve şimdilik bu şekilde bıraktım. pellet: 6,35 , 25.4 gr jsb , yay. orıjınal ve 15 mm sıkılı, hava transfer sarı vida( set screw) 1 tur açık , valf yayı ayar vidası (yanılmıyorsam) 1 tur açık , 3000 PSI : 853--855--848.6--857.5--858.2--858.6--858.4--858.8--864.5--857.3--857.1--852.3--846--839.8---2400 PSI 41 FPE tüp hacmi net 200 cc

    Cricket std .25 Makroptik 3-9x42
    AirArms S510 XtraFac .22 (REG), Nikko Stirling 8x32x60 FT
    Evanix Monster .22 (MOD), XD optic 8x40x50
    Benjamin Marauder .25 , Makroptik 8x32x44
    Drager 6lt Scuba
    Bushnell Rangefinder

  • Okuyup beyenen iyi dileklerde bulunan tum arkadaşlarima teşekkür ederim.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel