Dürbün Artı Kılı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dürbünle atış yaparken gündüz güneşli (ışığın bol olduğu) zamanlarda dürbün artı kılı çok silik görünüyo hatta zor seçiyorum atışı yaparken sizce bunun sebebi ne olabilir yada optima dürbünlerin hepsinde sıkıntı aynımı?

    Hatsan Mod 85 Sniper Vortex
    Optima 3-9x44E

  • Zoom un çok yüksek olmasından mesela 10 metreye 15 metreye 9x zoom la nişan aldiğimda bu durumu bende yasadim optimada, paralax olayı böyle
    durumlardan kurtulmak için sanırsam tecrübelerim boyle..

    Kral N-11 Gas Piston

  • paralax ayarı var ise dediğiniz gibi paralax yapıyoruz, paralax yok ise focusu kullanın, focusu +- şeklindedir - ye doğru çevirin sonuna kadar getirin. kapatın focusu artı kıl netleşecektir.

  • Optimaların 12x44 hariç hepsinde bu sorun var focus yapmak 20 metre üstünde işe yaramıyor focus 6. zoomdan sonra netlikte sağlamaz bu dürbünlerde malesef böyle bir sıkıntı var sadece 12x44 te paralax ayarlanabilir olduğu için artıkıl netleniyor

    "Ali Bumaye"!!!

  • ve paralaks olmazsa aslında baktığımız yer ile gördüğümüz yer aynı olmayacaktır,
    özellikle mesafe uzadıkça bu durum daha da önem kazanır..


    grupman dağılır, isabetsizlik ortaya çıkmaya başlar..


    Paralaks'ın önemi diye bir konu olacaktı, detayları oradan okuyabilirsiniz..