Nitrolu RC arabalar

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar herkese.. Nitro yakıtlı RC arabaları tavsiye edermisiniz ? Artıları eksileri nelerdir ? Fiyat/performans orantılı güzel bir makine önerebilirmisiniz ?

  • bende geçen gün birisine denk geldim izleme fırsatım oldu,inanılmaz zevklidir diye düşünüyorum acayip torkluydu kanadı olsa uçardi vallahi..bende şarjlı bişeylerle başlamak istiyorum,biride bana önerirse 500 tlye kadar sevinirim...

    hatsan mod 125


    BSA STS 4-16x44

  • Aynen bende o yüzden istiyorum. Bidonla yakıt satılıyor. 1bidon epey götürür zaten.. Bide yakıtlı istememin sebebi hız ve ses. Şarjlılar mak 30 yapıyor lakin yakıtlılar öyle değil 140 lara kadar gidiyor. Fakat fiyat sıkıntısı var. Yakıtlılar baya pahalı. Bulurum inşallah ucuzunu. (Tabi ki PCP)

  • bende ilk görünce hemen fiyatına felan bakmıştım . bin tl civarında idi. o zaman öğrenciydik hevesimiz kursağımızda kalmıştı. bak yine aklıma getirdiniz...

  • vallaha öğrenciyken para yetmedi,şimdi evlendik hatun napacan cocukmusun diyor,anlaşılan bizim iş yalan gibi görünüyor. :)

    hatsan mod 125


    BSA STS 4-16x44

  • Bende HPI NITRO RS4 EVO 3 var. Göründüğü gibi değil. Çok masraflı. Eğer Sıfır alacaksanız benim aracım şuan itibarıyla 1500₺ civarında. İkinci el alırsanız fiyat biraz düşer. Ancak araç gerçek araba gibi malzeme eskitiyor. Yedek parçaları oldukça pahallı. Sadece motoru 500₺ civarında. Ayrıca 2,5lt yakıtı 85₺ civarında ve Yakıt konusunda oldukça iştahlı. Kısa sürede 2000₺ uzun vadede ise binlerce lira harcatacak bir hobiden bahsediyorsunuz. İyi düşünün bence.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • LPG yi nefes alır gibi tüketir. :) Zaten çoğu Nitro yakıtlı oluyor. Benzinli olanları daha pahalı. :)

  • Elektrikli bir modelim var. Nitronun sesi işe zevk katmakla birlikte, o ses yüzünden her yerde oynama imkanınız olmaz. Bunu da hesap etmek lazım yer sorununuz olacaksa. Elektrikli ile bile oynarken dikkat ve bazen tepki çekebiliyor. Abi ben de süreyim mi diye başınıza toplanan çocuklar cabası :) uğraşması ve masrafı çok bir hobi. Nitro harici kurşunsuz benzin ile çalışan modeller de var. Onların yakıtı nispeten ekonomik. Keyifli mi derseniz kesinlikle çok keyifli. Ama arabayı sökmek takmak, parça değiştirmek, süspansiyon vb ayarlarıyla uğraşmaktan da keyif almalısınız. Yakıtlılar için karbüratör ayarları, zorlu temizlikler vs de bunlara ek. Bunlardan keyif almıyorsanız hiç girmeyin. Hafta sonu benimkinin spur dişlisi sıyırdı mesela yatıyor öylece şu an değiştirmeye üşendiğimden. Başlardaki heves azaldıkça insanın arıza ve kırıma olan tahammülü azalıyor. Ben ucuz bir modelle başlayıp parçaları daha iyileri ile değiştirerek ilerledim şimdi tavsiye etmem bu şekilde. Baştan iyisini alın derim. (Hpi traxxas vb.)

    Ankara TR

  • Yakıtlı rc araç alacaklara tavsiyem eğer elleri söküp takma işine yatkın ve bu söküp takma işinden zevk alıyorlarsa yollarına devam etsinler çünkü parmak derileri sıyırılacak aracı çalıştırırken veya rodaj yaparken ve elleri yağdan alerji olup yara olacak bu hobiyle uğraşırken. Daha bu aracı her yerde kullanamazsınız. Gayet pürüzsüz ve geniş alan lazım. Zira elinizi tetikte tam gaz pozisyonunda iki saniye bekletmez tabiri caizse aracın moleküllerine ayrılmasına yetecektir. İlk aracımı tam gaz ile duvara çarptığımda parçalarını yaklaşık 30 metrelik bir alandan topladım ve emin olun parımparça olmuşlardı. Bu aletler çift otomatik vitesli olup inanılmaz hızlara çıkıyorlar. Sürekli dört çekerdirler genel olarak ve disk frenlidirler. Değişkenlik göstermekle birlikte nitrolu olanlarının motorları dakikada 35000 devir gibi çılgın rakamlar çevirmektedir. Haliyle motor ömürleri oldukça kısadır. Bu hobiye başlatacaksanız çok iyi araştırın ve ikiden fazla kez düşünün. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Önerileriniz için teşekkür ederim. Nitrolular benzinlilere göre daha hızlı oluyor galiba. Doğrumu anladım ?

  • Genel manada evet nitrolular benzililere kıyasla daha hızlıdırlar bir kaç istisna dışında. Nitrolu on-road araçlar genelde iki vitesli ve çok atik araçlardır. HPI firmasının yeni çıkardığı benzinli üç vitesli aracı istisna.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • abi şöyle 400 500 tlye 30 40 km hız yapan şarjlı yada benzinli araç yok mu tavsiye edebileceğiniz yeni başlamak için ??

    hatsan mod 125


    BSA STS 4-16x44

  • 500₺' ye ne elektrikli nede yakıtlı araç bulabilirsin. En dandikleri bile 700₺ civarı elektriklilerin. Yakıtlıların en ucuzu 900₺ civarı ki kesinlikle tavsiye etmiyorum çok başın ağrır. Elektrikliler ortalama 55-60 km/h hız yapabiliyor ve gerçekten seri araçlar ama...... Kullanım hızına göre 10-15 dakika batarya ömürleri var. Ya 15 dakikayla yetineceksin yada kendine yedek batarya yada bataryalar alacaksın ki li-po diye tabir edilen yeni teknolojik ve yüksek kapasiteli bataryaların fiyatları 400₺ civarlarında. Sana tavsiyem az kullanılmış temiz kaliteli yedek parçası bol bulunan bir araç alman. Sana tavsiye edebileceğim internet siteleri var. Eğer istersen site isimlerini verebilirim. Söküp takmaktan hoşlanmıyorsan elim yağ olmasın diyorsan arada evde de oynarım diyorsan ayarlarla uğraşmam ben keyfime bakarım arabamı sürerim diyorsan sana elektrikli tavsiye ederim. Hem elektriklilerin ömrü uzun olur. Çünkü daha yavaş gidiyorlar.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • teşşekkür ederim değerli yorumlarınız icin,zahmet olmazsa önereceginiz marka model elektrikli araçlardan alabilirim,yağ pas beni yormazda islerimden dolayı ilgilenemem pek,elektrikli iyi olucak gibi şuanlık :)

    hatsan mod 125


    BSA STS 4-16x44

  • Bu hobi Japonlar'ın tekelinde. Japonlardan başka bu aletleri üreten yok. Ancak acizane tavsiyem yedek parçası bol bulunan bir marka seçmen çünkü parça değiştireceğin zaman ortada kalma sonra arabayı vitrine koyarsın süs diye. Tavsiyem HPI markasıdır. Türkiye'deki en yaygın markalardan biridir. Kesinlikle yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz. Kolay modifiye edebilirsiniz. Motorunu veya bataryasını kolaylıkla upgrade edebilirsiniz. Size uzun yıllar hizmet eder. Tavsiyem az kullanılmış ikinci el almanız.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • tesekkur ederim demekki bi bilene sor boşa dememisler,hpi alicam kesin :) sıra aracı bulmakta şimdi..

    hatsan mod 125


    BSA STS 4-16x44

  • hpı 3 cc lik motor var bende blok yarıldı. Tamir denedik olmadı. Yenisi ali expreste 80 usd civarı burda pahalı. Nitro demek sorun demektir. Buji ve nitro yakıt oranı önemlidir. Çol hassastır. Elektirklilerde fazla sorun olmaz ama şarjı az gider. Nitro arabanız 500 m ilerde stop eder. Yanına gitmek zorunda kalırsınız. Yani çok hassas ve bakımlı ayarları denk olması gerekiyor. Benzinli olursa onlarda büyük oluyor ama en iyisi .

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png