Araba Koruma Sistemi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ARKADAŞLAR 2.el 2005 model 407 aldım.siyah renk de acaba nasıl bir cila ve koruma sistemi uygulamalıyım.? ufak cizikleri nasıl bir sistemle kapatabilirim .?önerebileceğiniz koruma sistemleri varmı.? kendim uygulayacağım için buna uygun tavsiyelerinizi bekliyorum.Şİmdiden teşekkür ederim.


    [Resim Engellendi: http://img133.imageshack.us/img133/4733/26052008409py6.th.jpg]

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen skyplume ().

  • Turtle Wax ürünlerini tavsiye edebilirim. Çizikleri kapatmak için uğraştıkça aracının boyasından yiyeceksin, içinde boya olan cilalar da ilk kullanımda çiziği kapatmış gibi görünür ama 5-10 yıkama sonra çizikler yine meydana çıkar. Ben cila işini kendin yapmanı tavsiye etmem. İşin uzmanı bir yere götürmen bence daha sağlıklı olur. İlla ben yapacağım diyorsan da normal cila kullan, pasta yapmak el ile çok zor, aracın siyah ama metalik mi değil mi söylememişsin, metalikse verniğe zarar verebilirsin. Opak boyaysa, normal cila işini görecektir. Mutlaka araç soğukken mümkünse kapalı bir yerde yap cilayı. Güneş görmemesi lazım. Resimden anladığım kadarıyla araç metalik boya. Bence sadece normal cila uygula. Çiziğe de tırnağın takılıyorsa kaybolmaz. Tırnak takılmıyorsa cila yaparken kaybolacaktır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • araban hayırlı olsun kazasız belasız ... bendede siyah renk bir araba var vede temizken cok guzel ama bakımıda o denli zor ... sana tavsiyem kendin uğraşma , cila atıyorsun dalga dalga oluyor sonra , sonax yada ziebart car gibi firmalardan profesyonel işlemler yaptırman .. İST de olsan arkadaşların vardı bu işleri yapan .. bazı dergilerde guzel indirim kuponları cıkıyor onlardanda bulursan guzel olur :)

  • Ben pasta cilayı hep kendim yaparım hiç de sorun olmaz. Cila olarak Turtle Wax kullanıyorum. Dikkat edeceğiniz şeyler:


    - Araba gölgelik bir yerde olsun, kapalı bir alan tavsiye etmiyorum çünkü nerelerde cila izleri kaldığını tam göremiyorsunuz. Asla güneşin altında yapmayın çünkü bu durumda cila hemen kurur ve silmeniz zorlaşır.
    - Arabayı parça parça cilalayıp hemen ardından silin. Örneğin bir çamurluğa önce cilayı sürün, ardından diğer yerlere geçmeden kuruyan cilayı kuru üstübü ile silerek parlatın. Öbbür türlü yine cila çok kuruyacak ve silmeniz ızdırap olacaktır.
    - Pasta işlemi de aynı sila gibi uygulanıyor; pastadan sonra cilaya geçeceksiniz. Pasta için üstübüden ziyade yumuşak bir bez kulanmanızı öneririm.


    En az 2 saatinizi alan zahmeli bir iştir ama ben severek yaptıgım için sorun olmuyor :) Kolay gelsin.


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.


    Ben de geçen hafta sonu kendim, arabaya cila uyguladım. Zor bir iş, zevk almayan insan uğraşamaz bence, yaklaşık 3 saat falan sürdü, aracın tamamını cilaladım. Ama benim hatam güneş vardı ve bu yüzden parça parça yapmak zorunda kaldım, ayrıca kısmi, yani ihtiyaç gördüğüm yerlere pasta da uyguladım.


    Netice güzel emeğinin karşılığını alıyorsun. Pırıl Pırıl oluyor. Tabi dediğim gibi arabayla uğraşmaktan zevk almak ve epeyce bir vakit lazım. Benim şimdi düşündüğüm şey aracın tavan döşemesini temizlemek daha önce bunu yapan varsa nasıl ve hangi malzeme ile yaptığını anlatabilirse sevinirim.


    Selamlar.

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • hayırlı olsun, kazasız belasız kullan.


    siyah? çok zor renk, ama gülü seven dikenine katlanır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png