100 Metre Tek kurşun atışı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • belki ki yerli tüfek ler çok yıpranmış sizi anlıyorum. Ben yerli tüfek ve fişek Avrupa dan daha iyidir diye birşey iddia etmedim. Ancak dediğim gibi bu topik de yerli tüfek yada fişek daha iyidir daha dayanıklıdır demedim. Ben atışı yaptım çektim buraya ekledim. Yerli tüfeklerdeki sıkıntıları çok iyi bilirim ve nitro kullanan ve fabrikaya iade edip namlu alt ve sol vuruyor diye fabrikayla münakaşa eden ve videolar çeken de benim. Bu yüzden dir ki halen Huğlu facebook sayfasında engelleyim. Yani o firma beni hiç sevmez:). Lakin ben taraflı yada yanlı davranıyorum şu anki tüfeğimle o kötü kursunlar ve fişeklerle güzel atışlar yapıp yarışmalarda dereceye girebiliyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Avda da keklik tavşan domuz ördek de bu güne kadar keşke ithal bir tüfek sahibi olsaydım dedirtecek duruma düşmedim. Hatta 95 özellikle 95 yapımı üzümlü lazer tüfek arayıp buldum ve inanılmaz memnunum. Yalnız kullandığım fişekler Avrupa saçmalar dır. Tüfeğime de güvenirim fişeğimede bileğimede. Av vurulmuyorsa bu suçun tamamı tüfek de değildir. Ya tüfek den ya fişekden yada arkasındaki eşek dendir:)


    Evet ben o saydığınız testlerin hiçbirini yapmadım ve yapma gereği de duymuyorum. Tek yapacağım test 35 36 metre mesafeden grupmanına bakmak ve o mesafeden tek kurşunun attığım noktaya gidip gitmediğidir. Ne kadar ilkel değilmi:)
    Siz dolamışsınız dilinize bir köy kahvesi muhabbeti yok yakma yok bilmem ne diye. Tamam siz test yapıyorsunuz anladık da benim köy kahvesine gidip öyle muhabbetler yaptığımı nereden çıkardınız. Köylü avcıları küçümseme cüretini nereden buluyorsunuz. Herkeste sizin gibi imkan olmayabilir kendi çapında avını yapar muhabbet ederler amcalar dayılar çok da güzel olur. Ayrıca atış şenliklerinde çok görüyorum elinde üzerinde kaç binlik malzeme ile kasıla kasıla atışa gelip de arkasına baka baka gittiğini:) bakıyorum adam köy kahvesinden gelip bizim çok bilmiş arkadaşın ağzına çarpıp gidiyor:) Neden? Çünkü adam avcı ömrü test yapmakla geçmiş bir Kemancı değil:)

  • Komser dostum boşver... Ülkemizde avcılık ve atıcılık işleri hep hurafelere dayanır ki ziruh adlı üyede bir adet paylamış. Bayide çalıştığım sürede yerli markaların hepsiyle haşırneşir oldum ve güvenilecek bir marka haala yok ülkemizde. Huğluyu öven sevgili arkadaşlara ithafen şöyle diyeyim gidin bir bayiye 2 aynı model huğlu tüfeğin namlularını birbirine takmayı deneyin bakalım ne olacak ? Kooperatif kafası işte 1962 de neyse haala aynı kalite ve standarttan yoksun... Kataloglarında varolan 51 cm namlulu çifteyi sorduğumda 3 ila 6 ay bekleme süresi veriyorlar mübarek ağaçta yetiştirecekler sanki :) Şimdi konyalı arkadaşlar bu mesajımıda beğmezler hemen eksi ye basalar ama olan bu. Yerli üreticilerimizden en iyilerinden biri olan armsan bile bir dünya hatası varken kimse boşuna övmesin. Yerli fişek konusuna gelirsek ucuz olduğu için tercihimdir 2-3 kutu alıp bütün tüfeklerimde deneyip kullanılabilir normlarda olduğuna karar kıldığım modellerden stok yapıyorum(hedef atışı plinking ve güvenlik için) . Sayın albatros atışlarınıza söylenmiş bir laf göremedim ben ama tavsiyelerinize bakılırsa bence sizinde pek alakanız yok ateşli silahlarla...

    burada ben Huğlu yu övmedim onu da nereden çıkarıyorsunuz arkadaşlar:) zamanında çok çeksem de şu an Tüfeğim den memnunum. Kesinlikle marka yanlısı değilim. Yukarda yazıda belirttiğim gibi Huğlu beni hiç sevmez. Varsa benim yapamayıp sizin yapabileceğiniz bir atış görelim. Avrupa tüfek kıyaslaması yapmıyorum ben.

  • Munakasaya girmeyelim bende isterim yerli uretici iyi mal uretsin yurdum kazansin. Ama gozumun onunde Remington 11-00 a yeni aldigi red dotu yaf speddy sluglar ile sifirlama yapmaya calisip sinir harbi olan yillarin aticisi bir abimiz, sanki sihirli bir deynek deymiscesine bendeki farkli parti speedy sluglari kullaninca 0 lama yapti. Bizim yerlilerde standart yok. Malesef cok iyi bir silah ve muhimmat denk gelecegi gibi, kotusude denk geliyor. Cok iyi cikan phenoma biliyorum. İlk denemede 5 ci kursunda patlama etkisi ile mekanizmasi geriye vurup kasayi sisirip kitlenen phenomayada gozumle sahit oldum. Yillardir atan belki 2000 tane tek kursun atmis hatsan var, halen igne ve yay degisimiyle sorunsuz calisiyor. Ama fabrikadan ciktigi gibi namlu kepinin yamuk monte edilip icinde fisek sıkıstirdigi hatsani bizzat ben almistim zamaninda.
    Yerlide standart yok,kalite kontrol yok, en onemliside benim gibi surekli tek kursun atiyorsaniz ve bunlar yuksek patlamali basincli tek kursunlar ise, uzun soluklu dayanacak yerli tufek yok malesef.


    Mesela Armsan RSA2 vardi , problemsiz guzel iscilikli bir tufekti. Test icin yuksek patlama guclu ve sivanmasi cok olan yaf speedy slug kullandim 200 atisa bir ceyrek vardi ki silah sarj etmemete basladi, sorunu hassaslik, temizlik istiyor surekli. Bu ve bunun gibi sorunlar, malesef oluyor yerli ureticilerde.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Sıkıntı yok münakaşa diye düşünmeyelim bir nevi atışma:) Yerli firmaların tüfekleri konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Bu durumda da şans devreye giriyor ve biri aynı markadan memnun olurken diğer avcı arkadaşımız memnun kalmayabiliyor standart yok tabikide. Ben kendimi şanslı sayıyorum şimdilik.

  • Bilgileriniz ile bizleri aydınlatmanızı bekler iken yine bildiğimiz klasik avrupa mal iyidir mantığı ile karşı karşıyayız. Avrupa mal iyidir bunu hepimiz zaten biliyoruz ancak aradığımız şey f/p olarak en iyiyi bulma çabasıdır. Haliyle bu bir hobi ve bunca masrafın arasında kişisel olarak kendimize ayırabileceğimiz bütçe (en azından benim için) sınırlıdır. Bizler elimizdeki envateri en iyisi budur mantığı ile , ben yaptım en iyisi oldu mantığı ile övünmez iken ne yazıkki sizlerin eleştirisine maruz kaldık. Bahsettiğiniz otomatik tüfekler Akdaş 212 kinetik serisi, Stoeger M3000, ve Ata Neo kinetik....bu tüfekler ne kadar sorunsuz ? Yada tüfeğimizi seçmeden önce bu tüfekler ile ilgili hiç karşılaştırma yapmadığımızı düşünüyorsunuz?
    Seçtiğiniz bu 3 tüfekte Akdaş ta; mekanizmanın tam kapanmamasından kaynaklı fişek sürme sorunu (rodaj mantığını eleştiriyorsunuz ancak bu sorunun bu tüfekte 500 atımdan sonra azalacağı bilgileri mevcuttur.), ki bu sorun gerek atış esnasında ve gerekse kurma koluna ilk müdahale sırasında da olmaktadır. Akdaş ın herkesin dilinde olan ama köy kahvelerinde fazlaca vakit geçirmediğinizen mütevellit en büyük sorunu vuruş noktası şikayetlerinden hiçmi haberiniz yok. Sıfırlamada 25 mt de 20 cm kayan bir vuruş noktasından bahsediyorum, ki bunun bir istikrarıda yok, kimine sağdan, kimine üstten denk gelmiştir, arpacığı eğik gelenlerden bahsetmiyorum bile... Bu sorun ile tüfeği fabrikayı arayanlar ve çözüm için gönderenler ise trajikomik öneriler ve uygulamalar ile karşılaşmışlardır. Diğer önerdiğiniz Stoeger M3000 ise benimde uzunca gündemimde kalmış ancak alanların %90 ı nın ilk kullanımda en az bir kere servise gidip geldiğini öğrendiğimde uzak kaldığım bir tüfek olmuştur, bir kez servise gittikten sonra tüfek kendini toparlamaktadır. Diğer bahsettiğiniz Ata Neo da yine listemde bulunmuş ancak yerli kinetiklerin genel sorunu bel hizasında gevşek atışlarda tahliye sorunlarından dolayı almadığım bir tüfek olmuştur, youtubede konu ile ilgili videolar mevcuttur. Gazlı mı kinetikmi sorusu hep tartışılagelmiştir, siz temizleme yapmadan uzun atışlar için kinetik alırsınız, ben temizlikten zevk aldığım ve tutuklukla karşılaşmamak için gazlı alırım, kişiye ve zevkine göre değişen bir durumdur, bu arada düşük gramajlarda phenoma sorunsuz çalışmaktadır, yine youtubeden bakabilirsiniz. Sözün özü ne kadar ekmek o kadar köftedir, herkes avrupa kullanmak ister tabiki 4000-5000-TL bütçe ayırabiliyor ise...Fişek konusuna gelir isek yerli yabancı birçok fişeği denemiş biri olarak şuan MECA fişeklerini gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. İki katı fiyata alacağınız fişeklerle boy ölçüşecek kalitededir ve umarım böylede devam eder...

    Artık demir almak günü gelmişse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

  • Düzeltme: Üstteki mesajımda Remington modeli 11-87 dir.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Akdaşın nişangah sorununu yazmıştım zaten, 2500 tek kurşun atışında yok kabul edilebilecek kadar parmak sayısından az problem çıkaran Akdaş 212, Malesef 4 kere fabrikaya gitmiştir sadece nişangah sıfırlanması için.
    Stoeger M3000 ise Amerika 3-gun yarışmalarından Benelli M2 alamayanların kullandığı gayet sıhhatli bir tüfektir.Orjinali ile biraz oynama yapmak lazımdır.
    Ata Neo ise yine muadillerine göre az sorun teşkil eden alınabilecek 3 yerli modelden birisidir. Yerli kinetiklerin klasik sorunu desteksiz atmama,yada zaman zaman düşük gramajlı fişeklerde tahliye sorunu yaratma gibi hallerini saymaz isek.


    Az bütçede olanlara BaikalMP 153-155 yarı otomatik, Orta bütçede olanlara ise Franchi Affnity yarı otomatik şiddetle tavsiye ederim.


    Aynı şekilde Aküs ü saymazsak( o spesiyal üretim yapıyor sadık usta bizzat silahları tek tek dener, tam çakmaklı 8 pimli kubuzları meşhurdur) En iyi yerli diyeceğimiz Akkar çifte ve pozelerinin yerine bir Baikal çifte yada poze almak çok daha mantıklıdır.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • hocam süper poze olarak ne tavsiye edersiniz yaklaşık 2500-3000 lira bütçe ayıra bilirim

  • Tabi ki Baikal tavsiye ederim. İscilik cok hassas degildir ama saglamdir, namlulari guzeldir. Tek tetik ,ejektor, selektor ,mobil şok, nikel kasa olani var. Evladiyelik bir tüfek.


    İlla yerli alicam dersen Yildiz yada Akdas al

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Tabi ki Baikal tavsiye ederim. İscilik cok hassas degildir ama saglamdir, namlulari guzeldir. Tek tetik ,ejektor, selektor ,mobil şok, nikel kasa olani var. Evladiyelik bir tüfek.


    İlla yerli alicam dersen Yildiz yada Akdas al

    hocam valla yerli olanların yorumlarına baktım biraz korktum bende biraz araştırmayla ata, cesa ve baikal da karar kıldım sıfır olarak ama yorumlardan sonra acaba 2. El benelli falan mı bakayım dedim tabi yine de fiyat 5000-8000 TL arası. Ata ile benelli nin karşılaştırmasını izledim kesinlikle benelli her ikisi de y. Otomatik kinetik idi ama benelli bariz çok iyiydi. Tabi SP ler le alakalı çok fark olur mu bilmiyorum. Hocam bende mantıken avda yarıyolda kalmak istemiyorum. Acaba kinetik y. O olarak ne öneririsiniz. Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkürler

  • Stoeger M3000 alın, Türkiyenin en iyi yerli kinetik sistemli tüfeğidir kendisi.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Stoeger M3000 alın, Türkiyenin en iyi yerli kinetik sistemli tüfeğidir kendisi.

    hocam çok sağolun forumda yazdıklarınızdan bilgili olduğunuz belli o yüzden sizi rahatsız ediyorum..

  • hocam hiç cesa yı test etme şansınız oldumu özellikle süper pozesini onu merak ediyorum bayağı bi araştırdım ama bi paylaşım bulamadım. Zaten sizle yazıştıktan sonra baikal SP de ve stoeger m 3000 de karar kıldım bunları almayı düşünüyorum. Keklik, tavşan, ördek avına gidiyorum bunları göz önünde bulundurarak başka tavsiyeniz olursa değerlendirmek isterim

  • Cesa çift kırmalarda ve pozelerde orta sınıf yerliler arasındadır. Bulunduğum ilde çok fazla sayıda kullanılıyor. Zaten kullanııcların %99 uçar avında kullanıyor. Memnun değilim diyeni duymadım. Tabiki işin birde başka boyutu var,sadece Sezonda çıkarıp 2-3 kutu fişek atıp. Onlarda 32 ve 34 gramı geçmeyen saçma fişekleri oluyor. Silahtan memnunum demek ne derece doğru bir bilgilendirme olur, orasıda tartışılır.


    Bütçem fazla yok, uçar avı yapıcam, sürekli atıcılıkta kullanmayacağım, 32-34 gramı geçmeyen saçma fişeği atıcam, diyecek olanlara zaten 300-500 tl lik üzümlü merdivenaltı tüfekleri hariç her türlü yerli tse standarlı üretim yapan markayı önerebilirim.


    Alacağın modelin;
    Çelik kasa ve ejektörsüz olması da hem tüfeğin ömrü, hem de arıza çıkarmaması bakımından bir avataj sağlayacaktır aynı zamanda.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova