pcp tufeklerde joule

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • joule; namlu çıkış kinetik enerjisi birimidir. Pelletin kg cinsinden ağırlığını, Pelletin m/s cinsinden namlu çıkış hızının karesi ile çarpıp çıkan sonucu ikiye bölerek hesaplanır.

  • Cahilliğimi hoş görün arkadaşlar, bu FP ne tür güç birimi oluyor? şu bu silah için 150fp falan deniyor nedir bu?

    swiss arms jericho 941
    hatsan striker edge 5.5
    Kral puncher mega 5.5
    Hatsan Bt65 Sb Elit 5.5

  • cevap icin cok tesk.benim tufek fabrika cikisi 1300 fps 61 ju anladim kadariyla kulanilan palete gore hesaplaniyo daha agir palet oldugunda fps ve josu dusor .dogrumudur

  • Fpe ve joule ikisi de enerji birimidir. Biri İngiliz Amerikan diğeri Avrupa da kullanılan enerji birimidir. Joule tüfeğin gücüdür. Arkadaşların açıkladığı gibi namludan çıkan pelletin hızı ve ağırlığına göre hesaplanır. Pelletin ağırlığı artınca hızı düşer ancak bu gücünün düşeceği anlamına gelmez. Çünkü ağırlığı artmıştır. Ayrıca pcp tüfekler ağır pelletleri daha güçlü atmaya eğilimlidir.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • metrik sistemde hız m/s, Pelletin ağırlığı gram ve kinetik enerjide joule cinsinden tanımlanır. Amerikan biriminde ise hız fps, Pellet ağırlığı grain ve enerjide fpe (ftlb/s) şeklinde birimlendirilir. Yani enerji ya joule yada fpe cinsinden ifade edilir. 1 fpe = 1.3558 joule 'dur.

  • kardeş arabalarda beygir ve tork vardır joule fps de onun Gibidir. fps tüfeğin namludan çıkan pelleti ne kadar hızlı atabildigini gösterir. joule de o atılan pelletin uyguladığı tahribatı gösterir. pellet ne kadar ağır olursa o kadar çok tahribat yaratır ama pellet ağırlaştıkca namlu çıkış hızı da düşer. Yani hafif bir pelleti 1200 fps ile atan bir silah hedefe ufak bir delik açarken. ağır bir pelleti 900 fps ile atan bir silah hedefi parçalayabilir. Yani sadece hız önemli değil silahta.

  • joule; namlu çıkış kinetik enerjisi birimidir. Pelletin kg cinsinden ağırlığını, Pelletin m/s cinsinden namlu çıkış hızının karesi ile çarpıp çıkan sonucu ikiye bölerek hesaplanır.



    820 fps =249 metre/s
    22grain =1.42 gram
    (249*249*1,42)/2=44020 joul 44 joul mu deniyor

    Hayat herkes için bildikleriniden ibarettir. Ne bildiğinize ne öğrendiğinize dikkat edin.
    Herşeyin bir şeyini ama bir şeyi herşeyini bilin bu size ustad dedirtir.
    mod 125 sniper vortex .22 kullanıcısıyım
    at 44 tac long pcp ve 6lt scuba tup :)

  • aynen, 44 joule veya Amerikan sistemini kullananların anlayacağı şekilde 32.45 fpe.