Yeni dürbün ve ilk izlenim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Katıldığım ilk ft müsabakasından sonra bu disiplinde devam etme niyetim iyice oturdu.
    Yaylı kategorisinden pcp'ue geçtim öncelikle. Daha fazla rakibin olacağı bir alan daha çok cezbetti açıkçası.
    Umarım ileride daha kalabalık katılımşarla yaylı sınıfına geri dönerim.


    Dürbünü değiştirme fikrine gelecek olursak, ilk yaışmada Hawke sidewinder 6-24x56 kullandım. Hem büyütme hem de 38metrelerden sonra mesafe ölçümü konusunda çok sıkıntı çektim.
    Bu noktada kalitesini bildiğim Hawke'den devam ederek 8-32x56 sidewinder ile değiştirdim. Durum bir miktar dah iyileşse de FT disiplini için en önemli hususlardan olan mesafe ölçümü konusunda sıkıntım devam etti. Ayrıca 50x büyütmenin avantajı da azımsanamayacak ölçüde.


    Böylece rotamı Falcon T50 silver modeline çevirdim.
    Dürbünün beklentilerimi karşılaması konusunda acele etmeyeceğim. Biraz farklı koşullarda, aydınlık, karanlık, sıcak soğuk veya deniz seviyesi gibi durumlarda kullanarak performansı görmeliyim.


    İlk aşamada söyleyebileceklerim, malzeme kalitesi Hawke'ye benzer. Kutusu sidewinder serisinin kutusu gibi gösterişli değil, sade karton bir kutu. İlk Hawke dürbünü açarken yaşadığım premium hissi uaşamadım açıkçası.
    Falcon t50 yanında büyük parallax tekeri, büyük kule kapağı, sunshade ve flip up kapaklarla geliyor. Yani aksesuar aramanıza gerek yok.
    Yurtdışı forumlarda kliklerin pek belirgin olmadığını yazmışlar ancak Hawkeye göre oldukça daha kemikli ve hissedilen bir uapısı var, oldukça beğendim.
    30x zoomda ışık biraz daha fazla alıyor , 60mm mercek sayesinde sanırım. Tabiki 50x de oldukça daha az ışık var ancak yeterli.
    Mildot artıkıl biraz daha kalın, ben ince tercih ederdim ancak rahatsız etmiyor.
    Benim için en önemli kriter olan parallax konusu da çok net bir test yapmasam da ilk izlenim doğru karar vermiş olabilirim diyor.


    Şimdilik yapabileceğim yorum bu kadar kullandıkça buradan konuyu güncellemeye devam edeceğim.

  • Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın. Size isabet ve başarı getirmesi dileklerimle hoşçakalın.

  • Yerimi alıyorum ben de dürbün ameliyatı yapacağım yakın vadede, başarılı olamazsam seneye mod 125e dürbün bakacağız artık. Gerçi extrem bir durum olacağını sanmıyorum artı kılı yayla destekleyeceğiz en kötü ihtimal artık illallah edersem japon yapıştırıcısını dürbünün içine bir güzel dökeceğim hadi bir daha tutmasın ayarı.

    Mod 125 Sniper Vortex 5.5


    VEFALI TÜRK GELDİ YİNE, SELAM TÜRK'ÜN BAYRAĞINA

  • Fatih Bey güzel günlerde kullanın yorumlarınızı bende bekliyorum

    ||