Bisiklette Uzman Arkadaşlar

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bİr kaç gün önce nette araştırma yapmıştım. Durduk yere bisiklet sevdam ateşlenmişti. Forumda bu konunun konuşulduğunu görmek beni sevindirdi. Beldeyama marka 3 bisiklet ağırlığında motorsiklet görünümlü bisikletim vardı 4 sene önce. Kaslardan pantalon alamıyordum :D


    Şimdiki modelleri inceledim. Ekonomik düzey düşmüş heralde 4 sen önceyegöre. Birde bekardım tabi o zaman. Bisikletler çok pahalı geldi.


    Ayrıca motorsiklet tutkunuyum. İki tutkuda çok farklı şeyler. Birbirinin yerini tutmaz. Kalçamda bir sorun var. Ne olduğu netleşsin herhalde Kron alıcam.

  • Eskiden kadro alıp kendimiz bisiklet yapabiliyorduk ama o iş şimdi bitti sanırım öyle değil mi? :him:s

    • Official Post

    Eskiden kadro alıp kendimiz bisiklet yapabiliyorduk ama o iş şimdi bitti sanırım öyle değil mi? :him:s


    Hayır asıl şimdi bu daha geçerli oldu, Çin Shimano bisiklet parçaları markası dünya bisiklet pazarının %90 ını elinde tutuyor ve Türkiyeye de bunlar ithal ediliyor, hatta bir arkadaşımız vardı forumda ve parça ithal edip kendi modellerini oluşturuyordu, sanırsam bu işe devam ediyor.

  • Yanlışlık olmasın abi, Shimano Japon bir firma ve üretimlerinin büyük çoğunluğunu da Japonya'da yapıyorlar.


    Kadrolar genelde Tayvan üretimi ve piyasadaki Kron, Sedona, Geotech gibi yerli markaların kasrosunu da alsanız Giant, Trek, Cannondale gibi büyük markalarile aynı fabrikalardan çıkmış oluyorlar. Üzerine istediğiniz şekilde çok ucuzdan çok pahalıya sonsuz seçenek ile ekipman toplayabiliyorsunuz. Örneğin arka attırıcı, diğer bir deyişle arka vites Shimano modellerinde 14€ ile 175€ arasında değişen fiyat etiketlerine sahip. Veya amortisörlü bir maşayı 50€'ya da alabiliyorsunuz, 1250€'ya da.


    Türkiye'de Shimano dışında bulunabilen pek çok marka da mevcut. Sram, Truvativ, Avid, RockShox, Fox, SR Suntour, Hayes, Amoeba, KCNC, Mavic, DT Swiss, Hope, Alex, Ritchey, RST, Magura, Crank Brothers bunlardan ilk etapta aklıma gelenleri.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Official Post

    Evren şayet sen shimanoyu Japonyada üretiliyor diyorsan o zaman Kron markasının üreticisi arkadaşım çinden aldığını sanarak japonyadan alıyor demektir. ;kihhik,

  • Abi kısa süreliğine bir bisiklet servisinde çalıştığım süre de dahil olmak üzere bisikletlerle uğraşmaya başlayalı çok çok az çin üretimi shimano ile karşılaştım. Genelde Japonya, Malezya ya da Singapur üretimi parçalar çoğunlukta. Ama benim elime geçen parçaları genelde orta-üst seviye modelleri oldu hep. Belki alt serileri çine kaydırmışlardır, iddia etmeyeyim. Belki de sevikyatı toplu olarak Çin'den yapıyor da olabilirler bisiklet firmaları Çin'den çok büyük toplu alımlar yapıyor çünkü.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Şişhanede Kule dibinde bir ithalatçı firma var. Bizim teye oğlu her sene en iysinden, oradan kendine yeni bir bisiklet toplatır.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • bir yol bisikletçisi olarak,bisiklet konusunda bilgi edinmek isteyen herkese yardımcı olabilirim.özelden mesaj atabilirsiniz.arkadaşın birisi GİANT diye biryerde yapılıyor demiş.giant bir bisiklet markasıdır.çok satar.kalite açısından fena olmasa da pek beğenilmez. bisikletlerin çoğu da amerika ve avrupada tasarlanıp tayvanda üretilir.tayvan dünyanın bisiklet üretim merkezidir.ancak unutulmamalıdır ki iş komponentlere gelince bütün markalar kökenlerine bağlı olarak ülkelerinde üretim yaparlar.shimano japonyada, campagnolo italyada, sram amerikada.başka ülkelerde ürettikleri ürünler en alt sınıf malzemelerdir. 8)

  • Mustafa hocamın dediği şöyle doğru geçen bize bir müşteri geldi carreffourdan almış bisiklet kampaya girmiş gerçekden uygundu parçalara ve kadroya baktık kadrosu güzeldi..


    PArçalarda shimano ağırlıklıydı..


    Ama arka attırıcıya dikkatli bakınca bizde bulunan orjinal shimano olmadığını anladık..


    Aynısını yapmışlar ama makaraların bağlantı yapıldığı yassı demir çok çok inceydi(arka attırıcının en önemli yeri yoksa biraz yüklemede pedala vites yamulur) büyük itimal Mustafa hocanın dediği gibi çin üretimidir..


    Bisiklet satanlar markalı olarak yani genelde bunu yapıyorlar kar etmek için birden çalıyorlar,shimanodada bunu görünce şaşırdık....


    Toplama olayına gelince mühite göre değişiyor bizim buralarda pahalı geliyor insanlara o yüzden ancak kendimize topluyoruz dükkanın maskotu oluyor..


    Ama bisikletten anlyanda 2.el demeyip satın alıyor bizim kendi toplayıp bindiğimiz bisikleti...


    Toplama er zaman iyidir bilgisayardada bisiklettede..

  • Çin malı Shimano ile sahte Shimano aynı şeyler değil. Çin'de Shimano üretimi günümüzde Kunshan ve yanılmıyorsam Tianjin'de yapılıyor. Önceki mesajımda da söylediğim gibi, sektörden ayrı kaldığım sırada üretimin bir kısmı Çin'e kaymış. Fakat bu üretim yine Shimano'nun kendi tesislerinde yapılıyor.


    Öte yandan, Shimano'nun henüz üzerinde yapım yeri yazmayan bir parçasını görmedim. Yani bir Shimano komponent Çin malıysa üzerinde China diye yazıyordur. "büyük ihtimal çin üretimidir" diye yazmışsın, o yüzden söylüyorum. Ayrıca Shimano her ne kadar ben çok sevmesem ve kullanmasam da son derece kaliteli ve dayanıklı parçalar üretir ve kalitesinden taviz vermeyen bir firmadır. Yani öyle "Çin malı olanların şurası ince olsun, Malezyalar daha sağlam olsun." gibi bir yaklaşımı kabul edecek bir firma değildir.


    Eğer incelediğiniz parçanın emsallerine göre böyle bir zayıflığı varsa muhtemelen sahte bir parçadır. Ya da başka bir ihtimal olarak aslında size ince görünen o parça aslında gerekli mukavemete sahiptir ve öyle pedala yüklenme vs. ile yamulmaz. Örneğin Shimano'nun en üst düzey serisi olan XTR'ın ya da SRam X0'ın arka attırıcısı korkulacak derece hafiftir ve son derece kolay hasar görecekmiş gibi bir izlenim verir ama kendilerinden alt serilerdeki daha ağır ve hantal parçalardan daha sağlamdırlar.


    Dediğim gibi, Shimano hastası olduğum bir firma değil. Kendi bisikletimde de bir çift pedalından başka bir parçasını kullanmıyorum. Fkata yiğidi öldürsek de hakkını teslim etmek gerekir.


    Piyasada bunların sahtelerini kullanıp insanları dolandırma alçaklığını gösteren firmalar varsa da günahları boynuna.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • http://s12.directupload.net/file/d/1862/mtu3yz9w_jpg.htm




    buda benim külüstür
    kadro: 2danger alman üretimi 1500 gr
    jant seti: 24 tel mavic crossride 2009
    firenler: avid juicy hidrolik ddisc kar beyazı
    amortisor: manitou skareb süper elit 1380 gr havalı
    gidon: ritchey world champion series 146 gr
    gidon: bogazı ritchey world champion series 120 gr
    sele:sele italia slr xp 180 gr
    ayna: kol truvativ stoylo 2009
    vites kolları: 2009 shimano xt
    arka attırıcı: 2009 shimano xt
    ön attırıcı: 2009 shimano xt
    zincir 2009: shimano xt
    dişli 2009: shimano xt
    lastikler: schwalbe frious freed evo

    cukurovateam.png

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ÇÖL_KAPLANI ().

  • Hocam boyun kaç metre :!: Külüstür fena değilmiş. Kadro şık duruyor.


    Heralde yeni topladın, kazasız belasız kullanman dileğiyle.


    Stylo OCT 3.3 çok yakışırdı bisikletine ya da Hammerschmidt ?(Çıkmış sonunda) , ayrıca bence beyaz frenler genel görünüme uymamış. Elixir serisi daha iyi gidebilirdi.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Toplama aşamasında oldugum için selle borusunu yerleştirmemiştim ayna kolda Truvativ Stylo 3.3 ock.team 2009 fren kollarına gelincede biraz kullandıktan sonra zaten avid juicy ultimate carbon serisine gececegim jantlarıda mavic crossmax serisiyle degişitirecegim bisikletin suanki toplam agırlıgı agırlıgı 9.9 grm

    cukurovateam.png

  • Sele borusunu takmadığını fark ettim, biraz takılayım dedim sadece ;tese;kkur Zevkli ve güzel bir bisikletin olmuş. Renk olarak uyumu da yakalayınca çok süper olacağına eminim. Güzel günlerde kullan. Seti de bence sokma milli düşün. Yanal esnemezlik %6.5 daha fazlaymış ve amortisörün dikey esnemezliğine de katkısı var. Ağırlığı ise her zaanki gibi :thumbup:

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Bir tanede ben toplayayım diyorum yavaş yavaş kışın işim olmaz toplar bahara binerim ;dance;

    Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerliyebiliyor. "James B.Conont"


    ankarateam.png


    Bizde bilirdik sevgilimize karanfil almayı lakin; aç idik yedik karanfil parasını.. ;kffx;


    Playstation Portable 2000 - 3000 oyunları bulunur...(Yeni çıkanlar- çıkmışlar)

    • Official Post

    Nick name i görünce şaşırdım ve yahu bu Sertaç dedim, fotoğrafa baktım sensin 8o


    Hoşgeldin Sertaç, maşaallah 2 yıldır kayıpsın, nerelerdesin :wel:co:m

  • +1 Sertaç Hoşgeldin.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Hoşgeldin Sertaç özlettin kendini :wel:co:m

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • Eğer Klonlamadılarsa bu SERTAÇ !
    Hoş geldin Sertaç :) Yalnız sana kötü bir haberim var. Atış buluşmalarında elinden düşürmediğin benim diana54'ü sattım. Artık PCP kullanıyorum :)
    Görüşmek üzere.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.