Yeni tüfeğim Hatsan Dominatör 200W Elite

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. 2 gün önce Yusuf bey den sipariş ettiğim yeni tüfeğim Hatsan Dominatör 200w Elite bugün elime ulaştı çok şükür ☺.Makina gerçekten çok hoş, çok beğendim,tabiki görsel ve işçilik olarak. Eski 4.5 luk tukam yanında oyuncak gibi kaldı resmen. Biraz ağır ama (4.5 kg+0.5 kg dürbün) bana sorun teşkil etmiyor. İnşallah haftasonu hava müsait olursa sıfırlama atışları yapmayı düşünüyorum.

    • Sizlerden ricam ; malumunuz tüfek vortex pistonlu ama dürbünü takıp takmamaya karar veremedim. Yaylı olsa rodajı tamamlayana kadar takılmaz öğrendiğim kadarıyla. Fakat vortex pistonlu sistemde buna gerek varmı bilmiyorum. Forumda aradım ama bulamadım. Tavsiye ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Hoşçakalın...

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen h-m-g ().

  • İyi akşamlar. Tüfeğiniz hayırlı olsun. Bence dürbün için dampa ayak alın derim öncelikle. Halen varsa yatagun marka alınabilir Yusuf beyden. Fiyat olarak diğer markalara göre uygundu diye hatırlıyorum. Bütçe uygunsa tabiki sport mach daha iyi olur. Ben yaylılarımda bile rodajı beklememiştim vede sorun yaşamamıştım.Vortex de hiç sorun olmaz bence. Dürbün sıfırlamasını yapmaya gitmeden önce ayna yöntemiyle ayar yapın derim. Forma aratırsanız detaylı anlatımı var. Ben çok faydasını görmüştüm bu yöntemin.

    Benjamin Titan Nitro 5,5mm/Hawke Vantage 3-9x40 AO Mildot

  • Merhabalar, verilen ayaklar benim tufekte rayda kayiyordu mumkunse tek parca ayak alin lastik yontemini uygulayin. Dizelleme zamaninda ben durbunle atis yaptim ilk 100 atistan sonra ayar bir daha tutmadi durbun pert oldu. Tufegin sarsintisina tepmesine gore degisir tabi optima 3-9x44e vardi on mercegi yuvasini yemis hareket ediyordu. Mumkunse dampa ayak yoksa tek parca + lastik. Vortex de olsa durbunu pert eder. Okuduklarima gore isabetli guzel bir tufekmis. Imla icin kusura bakmayin mobildeyim.

    Mod 125 Sniper Vortex 5.5


    VEFALI TÜRK GELDİ YİNE, SELAM TÜRK'ÜN BAYRAĞINA

  • Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun ve aramıza hoş geldiniz ,daha önce keyifle kullandığım bir tüfekti.Evet biraz ağırdır pek desteksiz atışa gelmez.Kurarken yanda ayı kilidi(tam olarak adını bilmemekle beraber) denen bir sistem vardır.Bu tüfek kurulu iken pellet yükleme esnasında kaza olmaması için düşünülmüş bir sistem ve oldukça başarılıydı.En çok pellet yükleme portu önündeki oringi koparırdı bende sanayiden yedek almıştım ve uzun süre kullandım Size tavsiyem bu yönde.Dürbün konusuna gelince arkadaşlar yardımcı olmuş .Bu arada tuka tüfeğiniz duruyormu?Duruyorsa resimlerini atabilirmisiniz.

    Niksan tacto sb ----- ------------5.5--4,5mm

    Huğlu Effecto pro---------------------------5.5mm

    Diana mod 46 c -----------------------------4,5mm
    Sheridan 342 Multipump(1978-1979 )- 5.0 mm
    Zoraki ultra hp 02 mod aşamasında---- 4.5mm
    Cybergun colt 1911 CO2------------------- 4.5 mm
    Umarex H&K Usp CO2 -------------------- 4.5 mm

    ASG cz75 CO2----------------------------4.5mm

  • Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ediyorum, hoşbulduk .Tuka tüfeğim duruyor hâlâ. Ama performansı epey düştü.bende dün akşam yayını ve piston keçesini değiştirmek için söktüm. Tekrar toplayınca atarım resmini İnşaallah...

  • Hayırlı olsun grupman tüfeği diyorlar yurt dışında buradakinden daha iyi bilinen ve yaygın bi tüfekmiş okuduklarıma göre. vortex de olsa bence dizelleme bitene kadar dürbün kullanmayın, sonrasında tek parça ayak ve lastik yöntemi iş görecektir. tabi mümkünse dampa ayak en iyisi

    Kahramanlar can verir, Yurdu yaşatmak için.

    • Sarsılmaz Kılınç 2000 Mega 9x19 mm
    • Hatsan Galatian 4 5.5mm
    • Zoraki HP 01-2 Light 4.5 mm + Stoeger 4x32 Compact Işıklı Dürbün + Wrangler Moderatör
    • Gamo PT-85 4.5 mm
    • EZ Archery 45 lb Makaralı Yay
  • evet size sonuna kadar hak veriyorum. Zira bugün dürbünü takıp (optima 12x44) iki parça ayakla neler olabileceğini bizzat gördüm. İlk atış 25 metrede tam isabet olurken, diğer atışlar gitgide sağa kaydı. Güya kutuya stoper de koymuş hatsan, ama dürbün onuda beraberinde götürdü .Ayaklar düzgün olsa tüfek on numara ama bu haliyle kullanılamaz. Vortex de olsa şimdilik belirgin bir tepme var.

  • evet size sonuna kadar hak veriyorum. Zira bugün dürbünü takıp (optima 12x44) iki parça ayakla neler olabileceğini bizzat gördüm. İlk atış 25 metrede tam isabet olurken, diğer atışlar gitgide sağa kaydı. Güya kutuya stoper de koymuş hatsan, ama dürbün onuda beraberinde götürdü .Ayaklar düzgün olsa tüfek on numara ama bu haliyle kullanılamaz. Vortex de olsa şimdilik belirgin bir tepme var.

    Benim anlamadığım konu Dürbün için stoper arka kısımda bu duruma göre arkaya doğru bir kuvvet uygulanıyor. Fakat Hatsan Protector yay kısmı neden öne gelecek şekilde monte ediliyor? Ağır çekimde baktığımda durum normal geri tepme eğilimi gösteren tüfekte dürbün öne doğru bir eğilim sergiliyor, e o zaman stoper niye arkada duramacak kadar darbe alıyor ?

    :thumbup: WEIHRAUCH HW 77

    :thumbup: Element helix 4-16x44 ffp apr-2d Optik

    :thumbup: Sportsmatch DM70 Dampa

  • Tetik, pistonu serbest bırakır bırakmaz, yayın ve pistonun güçlü bir ileri hareketi vardır ve bu, yayın ucunda sabit bir şekilde tetik muhafazasına karşı eşit ve zıt bir harekete neden olur. Bu, geri tepmeye neden olur. Bir yay tabancasına sert darbeye neden olan pistonun ani durmasıdır. Bu ani ileri kuvvet, silahın tüm hareketine neden olur ve dürbünün geriye doğru gitmek istemesine neden olur. Doğru atış yapmalarını zorlaştıran ve dürbünlere zarar veren, yaylı piston tabancasının ileri sarsıntısıdır.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Yukarıdaki videonun 2:30 da yay ve piston hareketlerini görebilirsiniz.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot