İlginç bir soru "2"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

  • o formül yanlış o zaman, ben farklı ağılıkta ve aynı BC değerine sahip 2 pellet buldum, yazdım?
    neyse sonuçta aynı noktayı vurdukları konusunda genellikle hemfikiriz ;şrofls;.


    gazozlar baki ;şrofls;.;şrofls;.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • o formül yanlış o zaman, ben farklı ağılıkta ve aynı BC değerine sahip 2 pellet buldum, yazdım?
    neyse sonuçta aynı noktayı vurdukları konusunda genellikle hemfikiriz ;şrofls;.


    gazozlar baki ;şrofls;.;şrofls;.


    O zaman şekilleri/geometrileri arasında mutlaka bir fark vardır. O zaman "i" katsayısı farklı olacağından ağırlıkları değişik olsa bile BC'leri aynı olur.
    İlk buluşmada gazozumu isterim ;şrofls;.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • formülün doğru olduğunu kabul edersek, siz zaten kütlenin formül içinde yeralmadığını söylemişsiniz, ve "m" diye bir parametre yok formülde. Bu durumda hava sürtünmesinin etkisi uçan cismin şekline ve yüzey alanına bağlı olduğundan ağır pellete farklı bir etkisi olmaz. Bu nedenle ağır pellet mikron seviyesinde aşağı vuruş yapmaz, aynı yeri vurur. Chairgunda zaten sürtünmeyi ihmalde edebiliyorsunuz isterseniz, vede sonuç farketmiyor.


    Abi makina mühendisi bir arkadaştan kopya çektim itiraf ediyorum. ;(

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • güçlü bir pcp tüfek ile 50 metre nokta atışı yaparım,100 metre yi 2 ci atışımda çözerim ;tese;kkur





    ;d;;d;;d;;d;;d;

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • çalışa çalışa hepsi olur olmaz diye birşey yoktur,imkan kısıtlı ise o başka,onun da sınırlarını zorlamak lazımki bir üst çıta nın ardında sana daha keyif verebilecek işler çıksın,yukarıda 100 metreyi 2 ci atışımda çözerim demişim,ha bakarsınız ilk atışda saçma hedefde bi bakarsınız 3 atışda,bu işler çalışmak la oluyor,
    en güzel örnek airgunsniper ekibi çalışmalarından dolayı tüm ekibi kutluyorum ve yeni çalışmalarında başarılar diliyorum tüm ekibe ;d;

  • F=m.a bir cismin ivmesindeki değişiklik sabit kuvvette kütlesi ile ters orantılıdır (F kuvvet m kütle a ivme)


    Fk=K.A.v.v bir cisme etki eden hava sürtünme kuvveti cismin hareket yönündeki kesit alanı ile dogru orantılı ortamın sürtünme indeksi ile doğryu orantılı ve hızın karesi ile doğru orantılıdır. (Fk hava sürtünme kuvveti K hava sürtünme indeksi A hareket eden cismin havada haraket yönüne dik kesit alanı v cismin hızı)


    X= V.t bir cismin aldığı yol cismin hızı ve hareket süresince doğru orantıdadır.


    Vdelta = Vilk-a.t yavaşlayan bir cismin hızındaki değişim cismin ilk hızından cismin hareket süresi ile cismin yavaşlama ivmesi nin çarpmının çıkarılmasından elde edilir.


    Hd=1/2g.t.t düşen bir cismin düşme yüksekliği geçen zamanın karesi ile düz ve yerçekiminin ivmesi ile düz orantıdadır.(Hd düşen cismin düşüş yüksekliği. Not : cisim nekadar uzun süre havada durur ise okadar uzun süre düşer)


    Hareket eden bir pelet havada çapı boyunca bir kesit alanı oluşturur. Havada hareket ettigi müddetçe yavaşlar. Yavaşladığı müddetçe kendisine etki eden hava sürtünmesi değişir ( azalan yönde)


    Bu denklemleri bir araya getirirsek :


    X= (Vilk -(K.A.v.v/m).t).t şeklinde bir denklem olusur. Bu denklemde V=Vilk - K.A.v.v.t formülüde yerine konuldugunda 4. dereceden bir diferansiyel denklem oluşur.


    denklemde x mesafesi her iki pelet içinde sabittir. K hava sürtünmesi sabittir. Vilk sabittir.A kesit yüzeyi sabittir. Her iki pelet için değişen tek faktör kütledir.


    Buradan bu 4. dereceden diferansiyel denklemi çözmeden F=m.a prensibinden yola çıkarak kütle arttığında sabit kuvvette ivme azalmaktadır dolayısı ile agır peletin yavaşlama ivmesi daha az olacak ve V=Vilk-a.t formülünden hız kaybı daha az olacak havada daha az süre yol alacak ve hedefe daha önce vuracak dolayısı ile Hd=1/2.g.t.t formülünde görüldüğü üzere uçuş süresi daha az olması sebebi ile havada daha az düşecek ve hafif peletten daha yukarıya isabet edecektir.


    FAKAT


    Fk=K.A.v.v olması sebebi ile ağır pelet havadaki hızı daha yüksek olmasından ötürü hava sürtünmesi daha çok etki edecek ve daha fazla yavaşlama ivmesi oluşturacaktır. Burada bir ikilem oluşmaktadır.
    Burada görecelik olarak hangi faktör daha etkilidir bunu kesin olarak diferansiyel hesabi ile çözüle bilir fakat 4 katmanlı diferansiyel denklem çözmek yerine limit hesabı işimizi kolaylaştırmaktadır.
    F=m.a formulü lineer bir formül olması sebebi ile ivmenin azalışı lineer olacaktır.


    Fk=K.A.v.v formülü exponansiyel bir formül olması sebebi ile kuvvetin ivme üzerindeki azalış etkisi dexponansiyel olacaktır.(not : fiziksel hız sınırları arasında mach5 ve ışık hızı gibi ulaşım üstü olan hızlar hariç)


    Bu nedenden ötürü kütlesel azalım hızsal güç azalımından daha fazla olacak ve dolayısı ile cismin değişken yavaşlama ivmesi ağır kütlede daha az olacaktır. Ağır pelet hava daha hızlı hareket edecek daha az uçuş süresi oluşturucak ve hedefe daha önce vurucak ve havada daha az düşecektir. Dolayısı ile hafif peletten daha yukarıyı vuracaktır.


    Chairgun ve benzeri programlar "balistik sabit" formülünü kullanarak çalışır. Bu terim 4 katlı diferansiyel denklem çözmek yerine uygulamalardan elde edilen yaklaşımlar kullanılarak oluşturulmus bir sabittir ve kesin sonuç oluşturmaz.


    Not : değisimler mikro düzeyde olacağından gözle görülen ölçümler kesin değildir.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Biz Türkler mümkünü ihmal eder imkansızı başarırız.
    ‘‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim.’’
    «Her kim atıcılığı öğre­nir de sonra terk ederse bizden değildir.»

  • Ağırlıkları farklı cisimlerin yere düşme hızları aynıdır evet ama burda namludan yüksek hızda çıkan pelletler söz konusu biz bu pelletleri elimize alıp yere bırakmıyoruz ki öyle yapsak dediğiniz gibi olur evet ama bunları belli bi güç uygulayıp fırlatıyoruz ve burada sadece yer çekimi değil sürtünme faktörü ortaya çıkıyor onun için güçsüz olan silah hafif pellet attığı için ve aynı kalibre sürtünmeden daha çok etkilenecek ve daha erken düşecek ..Ama güçlü ve ağır pelleti atan sürtünmeden daha az etkilenip enerjisini daha iyi koruyup daha geç düşücektir..Bence bu sorunun ceabı ağır pellet yukarı vurur..Şöylede bi örnek bi golf topu ve bi bilyem var ikisini aynı anda yerebırakıyorum ve aynı anda düşüyorlar burası tamam ama ben bunları alıp fırlatırsam ikisininde düşeceği mesafe çok farklı olur..

    Elimizle yere de bıraksak silah la da sıksak mermiler serbest düşüşe tabidir. Hızları aynı olursa vurdukları yer de aynı olur. Burda dikkat etmemiz gereken bir nokta da bc yani sürtünme değeridir. Her merminin ölçülmüş bc değeri var. Bunlar da aynıysa eğer ağırlığın sürtünme üzerinde de etkisi olmayacaktır. Ama bc değeri ile alakalı forumda başka bir konuda farklı pelletlerin bc değerinin aynı olamayacağı konusında bir konuşma vardı. Konu hakkında bilgim olmadığı için birşey diyemem.

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası


    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    6-9 litre 300 bar karbon tüp

    reximex rp 5.5

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot