İlginç bir soru "2"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Yerden 2 metre yükseklikte 2 tane silahı aynı hedefe nişan alsak ve bu iki silahın kalibreleride aynı olsun, güçleri farklı olsun, güçlü olana 30 grains pellet yerleştirelim, güçsüz olana 10 grains pellet yerleştirelim, mermi dizaynlarıda aynı olsun, ama bu iki silah bu mermileri aynı namlu çıkış hızında göndersin,


    Soru : 50 metredeki hedefi 10 grains pellet 12 den vurduğunu var sayarsak, 30 grains olan pellet kaç mm alta vurur.

  • sorular zorlaşıyor gitgide. ^^

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • atıcı hatası olmassa oda 12 den vurur herhalde

  • mermi cıkıs hizlari ayni ise ayni noktadan vurmasi gerekmiyor mu bu mesafede?mesafe daha uzak olsaydi bence merminin agirligina göre agir olan daha once düser kanimca.ama sadece yorumdur bu saygilarimla.

  • atıcı hatası olmassa oda 12 den vurur herhalde


    bence de.keskin nişancıysa hiç affetmez.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    Peki düzeltiyorum, mesafe 100 metre olsun hesaplama kolaylığı sağlayalım.

  • durum yine aynı 12 den vurur ikiside

  • yani şimdi önümüzde namludan aynı hızla çıkan ve 100 metre ötedeki hedefe gidecek olan biri hafif diğeri daha ağır iki pellet mi var?

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • güçlü bir pcp tüfek ile 50 metre nokta atışı yaparım,100 metre yi 2 ci atışımda çözerim ;tese;kkur

  • eğer tahribat sorulsaydı palet ağırlıkları etki ederdi ama burada hedefe ne kadar aşagıda yukarıda yani hızıyla ilgili bir soru soruluyo namlu cıkış hıslarıda aynı olduguna göre iki saçmada aynı yere vuracaktır ama eger rüzgarsız bir ortam ise tabi ama tahribata gelince tabiki ağır olan palet şamarlayacaktır. buda benim yorumum daha iyisini üstadlar bilir. yanlışım varsa düzeltin

  • tabiki ağır pellet hızını daha iyi koruyup 10 grainlik pelletin daha üstünden vuracaktır... ;tese;kkur

    • Official Post

    Soruyu aslında yetersiz yazdığımı fark ettim, ama doğru cevap Meşedüzü ne ait,


    Burada vurgulamak istediğim yanılgı ise, ağır merminin erken düşeceği, biri 1 kilo diğeri 2 kilo olan metal gülleyi aynı mesafeden yere bıraktığımızda ikiside aynı sürede yere iner.

  • tamam da fizikte agır cisimler hızlarını daha uzun süre korurlar ve onları yavaslatmak ıcın veya durdurmak ıcın gereken guc daha fazladır.Mesela 4.5 cal 5.5 gore daha hızlı cıkar fakat ılerleyen mesafelerde 5.5 hızını daha ıyı koruyup 4.5 cal ı gecer bundakı en onemlı etkende bence agırlık dıye dusunuyorum...


    saygılarımla...

  • gazoz gazoz varmı abi kazandımmı gazozu ? ;dance;

    • Official Post

    tamam da fizikte agır cisimler hızlarını daha uzun süre korurlar ve onları yavaslatmak ıcın veya durdurmak ıcın gereken guc daha fazladır.Mesela 4.5 cal 5.5 gore daha hızlı cıkar fakat ılerleyen mesafelerde 5.5 hızını daha ıyı koruyup 4.5 cal ı gecer bundakı en onemlı etkende bence agırlık dıye dusunuyorum...


    saygılarımla...


    Haklısınız, ağır olan ataletinden dolayı enerjisini daha uzun süre korur ama bu onun erken düşmeyeceğini göstermez, konumuz iki farklı ağırlığın yer çekiminden etkilenmesi.


    Meşedüzü Gazoz tamam, ;d;

    • Official Post

    Şayet silahların güçleri aynı olsaydı ağır pellet alta vururdu, bunun nedeni namlu çıkış hızı hafif pelletin daha fazla olacağı için, hedefe daha kısa sürede ulaşacağı içindir, çünkü fizik kanununda ağırlıkları farklı cisimlerin yere düşme hızları aynıdır, hafif pelletin hedefe değdiği anki ağır pelletin yerden yüksekliği hafif pellet ile aynıdır.

  • Ağırlıkları farklı cisimlerin yere düşme hızları aynıdır evet ama burda namludan yüksek hızda çıkan pelletler söz konusu biz bu pelletleri elimize alıp yere bırakmıyoruz ki öyle yapsak dediğiniz gibi olur evet ama bunları belli bi güç uygulayıp fırlatıyoruz ve burada sadece yer çekimi değil sürtünme faktörü ortaya çıkıyor onun için güçsüz olan silah hafif pellet attığı için ve aynı kalibre sürtünmeden daha çok etkilenecek ve daha erken düşecek ..Ama güçlü ve ağır pelleti atan sürtünmeden daha az etkilenip enerjisini daha iyi koruyup daha geç düşücektir..Bence bu sorunun ceabı ağır pellet yukarı vurur..Şöylede bi örnek bi golf topu ve bi bilyem var ikisini aynı anda yerebırakıyorum ve aynı anda düşüyorlar burası tamam ama ben bunları alıp fırlatırsam ikisininde düşeceği mesafe çok farklı olur..