Hatsan Mod 95 veya Önerebileceğiniz Tüfekler Hakkında

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhabalar.
    Uzun zamandır havalı tüfek almayı düşünüyorum elimden geldiğince araştırma yapıyorum.Sonuç olarak bütçe olarak Hatsan mod 95 e karar verdim gibi.Yanlız mod95 yaylı sistem olduğu ve vortex sistemi bulunmadığı için Fabrika ile konuşup Vortex taktırmak mantıklı mıdır ?.Ayrıca 1600-1900 Tl bandında önerebileceğiniz tüfek var mı.Cevaplar için şimdi den teşekkür ederim.

  • Mod 95 orta güçte bir ürün. İsabeti oldukça iyi. bu ürüne vortex taktırmak çok büyük bir avantaj sağlamaz. ben olsam biraz daha parak biriktirip ikinci el yabancı yaylı alırdım... Gamo, Crosman gibi

    Diana
    Weihrauch
    Crosman

    Hatsan
    Reximex

    Evanix

    KalibrGun
    Air Arms

    AirForce

    FX

    Zoraki

    Walther

    Daisy

    Beeman


  • Teşekkür ederim düşünceniz için.Fakat bütçem yok malesef. Vortex takılıyormuş yay yerine vortex tercih etmek daha mantıklı değil midir ?

  • Bence gereksiz olur. Şimdi neden vortex takılması gerek o sorun? İsabet için deseniz isabete katkısı muamma. Ben yayın bozulmasıyla falan uğraşamam sağlam bir şey gerek deseniz vortexler de bozuluyor. Hava kaçırıyor müdahele için de fabrika gerekiyor. Bozulmasa ee keçe için sökülmesi gerekecek yine. Hani yaylımı pcp’ye çevirecem deseniz anlarım etki verecek bir değişim. Ama yayı pistona çevirmek bence o kadar değecek bir olay değil.

  • Orta seviye tüfeklerde vortex in anlamı yok. Vortex hesapta sarsıntıyı azaltıyor dolaysıyla isabet artıyor. Ama orta sınıf tüfeklerde zaten sarsıntı çok az. Diana, Weihrauch gibi dünyaca ünlü tüfeklere bakın hepsi yaylı. Ama adamların bir sistemi var sarsıntıyı çok azaltıyor. Tamam Hatsan da da var adı SAS. Ama yabancılar kadar etkili çalışmıyor. Yaylı tüfeklerde avantaj yay kırıldığında değişimi çok kolay ve ucuz. Vortex daha pahalı. Yani Mod 95 i vortex e çevirmek gereksiz.

    Diana
    Weihrauch
    Crosman

    Hatsan
    Reximex

    Evanix

    KalibrGun
    Air Arms

    AirForce

    FX

    Zoraki

    Walther

    Daisy

    Beeman


  • Ben şeklinden ötürü ve gerek forumumuzun üyelerinden gerekse yurtdışındaki kullanıcılarından almış olduğu övgüden dolayı mod55s 4.5mm yi çok aradım sadece vortex olan modelini bulabildim. Aslında aklımda olan yaylı idi. Yaylı istememin sebebi yaylı bir havalı tüfeğe yıllardır aşina oluşumdan ötürü tamiri modifikasyonu ayarlanması benim için daha bilindik olmasıydı. Ancak bulamadım ve vortex olan modelini aldım. isabetine isabetli yay sesi yok. Ancak aynı silahın yaylısını kullanmadığım için karşılaştıramıyorum. Karşılaştırmayı da çok isterdim. Bu konuda bir çıkarım yapamıyorum.

    Şu varki vortex denilen şeyi incelediğimde bazı inceliklerini fark ettim. ilk önce yay gürültüsü yok ( atış anında baaiiiyyng sesi kurarken gıcırtı gibi) yay gürültüsü yok ama benim daha önce yaylı mod125 imde oldu onda da yoktu. Yani buda bir tercih sebebi olamaz gibi... en azından hatsan modelleri arasında. Tek gürültü piston çınlaması ama oda yaylı olanda da vortexli olanda da var. (mod125-mod55 öyle) benim tüfeğimde olan vortex pistonunun üzerinde içine hava basabilmek için hatsan pompa ucunun girebileceği bir prot var ve hava basıncını düşürebilmek içinde bir adet valf. Yani benim önceden yayı keserek biçerek yaptıklarımı bir adet pompa ve bir düz tornavida yardımı ile vortex piston üzerinde yapabiliyorsunuz. Yani bu kime pratik gelir kime gereksiz gelir tamamen göreceli. Yaylı tüfek kullanan birinin pcp tüfek pompasına sahil olması yada scuba tüp sahibi olması beklendik birşey değil. Kaldıki hatsana vortex tüfeğiniz gönderdiğinizde hatsan bu vortexsin hava basıncını kontrol edip basıncını tamamlıyor(siz istemeseniz bile...) ancak özel istek üzerine değil sadece kendi standart hava basıncını uyguluyor.(125bar) Yani benim kini şu bar yapın talebiniz kabul edilmiyor. Hava kaçırma arızası ise aslında pcp lerin tüplerinin hava kaçırma arızası ile aynı arıza zaman içinde basınç altındaki orinler eskiyor ve değişimi gerekiyor. (at44 ümde 4 yıllık kullanım sonunda başıma gelmişti 2 yılda bayide beklemiş. 6 yıl sonra kaçak yüzünden oringleri değiştirmiştim.)

    Sas sistemine gelince bence sas sistemi kesinlikle diana tüfeklerindeki gibi algılanmamalı. Hatsanın sas sistemi bence tüfeği korumak için icat edilmiş çalışan bir sarsıntı önleme sistemi. Dikkat edin tüfeği korumak için diyorum. Yani kundak çatlamasın kundak vidaları kırılmasın diye yapılmış bir sarsıntı önleme sistemi. Benim kendimce SAS ile ilgili çıkarımım budur.

    Quatro tetik olayına da değinmeden geçemeyeceğim. Çünkü Edge - strike -turca gibi modeller hariç hemen hepsinde bu tetik var ve bence çok güzel bir tetik sistemi onunda tek eksiği fabrikadan çıkarken kesinlikle ayarlanmadan çıkmış olması. Tüfek yanında gelen ayar yönergelerinin yetersiz hatta bazen hiç olmaması kullanıcı için berbat bir tetik anlamına geliyor. Ancak bilen biri tarafından ayarlandığında çok güzel bir tetik. Sadece 600gr gibi bir tetik yükü hayalınız olmasın yeter. ben min 900gr tetik yüküne indirebildim. (Bunun altına da iniyor ancak ne zaman ateş alacağı belirsiz çok tedirgin eden sakat bir şey oluyor.)


    Sonuç olarak tüfekten beklentimi fazlası ile karşılıyor. isabet! kesinlikle isabetli bir silah. şekli şemali zeten beni vuran şey o olmuştu. dengeli. Bu fiyata çok tüfek... mod95 de öyle bir tüfek.

    son olarak ,

    1-Hatsan' dan tüfek aldığınızda hiç bir derdi olmasa bile hemen fabrikaya gönderin. Bunu hesaba katın.

    2-Herhangi bir modifiye olmadan kutudan çıktığı gibi (1-nci maddeden sonra) isabetli silah üretiyor.

    HATSAN AT44-10 Tac. 0.22cal | Discovery Optics VT-R 4-16x40

    HATSAN Mod55s 0.177cal | Hawke Airmax 3-9x40 AMX + Protector Dampa

    Kral N-03 Carbin 0.22cal | Vector Optics 3-9x40

    Daisy Powerline 5501 0.177cal

    Akkar AŞ Kırma Namlu (Gamo Delta Cadet Kopyası) 0.177cal (ilk Tüfek)

  • 1-Hatsan' dan tüfek aldığınızda hiç bir derdi olmasa bile hemen fabrikaya gönderin

    öncelikle yukardaki yorum çok ilginç ama genellikle dediğiniz gibi olur. 2. olarak vortexin ayarlanabilir olduğunu öğrendiğim iyi oldu. mükemmel bir bilgi. son olarak bir konuda bilginize başvurmak istiyorum. vortex hava kaçırırsa oringi değiştirmek mümkün mü.?

    diana mod 48/52- 177

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen b ve s ().

  • Öncelikle 1. maddeyi anlamdım.Neden direkt fabrika göndermeliyim.

    2. olarak ise C.tesi günü bir kaç satış yapan iş yeri ile görüştüm ellerinde 1 adet mod 125 sniper vortex mevcut. Fiyatını sordum mod95 ile arasında 300 tl gibi bir fark var.
    Nasıl bir seçim yapmalıyım fikirlerini hangi yönde olur.

  • Öncelikle 1. maddeyi anlamdım.Neden direkt fabrika göndermeliyim.

    2. olarak ise C.tesi günü bir kaç satış yapan iş yeri ile görüştüm ellerinde 1 adet mod 125 sniper vortex mevcut. Fiyatını sordum mod95 ile arasında 300 tl gibi bir fark var.
    Nasıl bir seçim yapmalıyım fikirlerini hangi yönde olur.

    Kalite kontrol, tasarım, malzeme gibi konulardaki sıkıntılardan dolayı söylenmiştir diye düşünüyorum. Şu ana kadar sıfır 3 adet Hatsan tüfek elime geçti. İlki camo mod85’di sanırım. Silah bir geldi ki camosu çok kötü bir çözünürlükte, bağlantı yerleri falan hep çizik. Vidalar, nişangahta yine bir sürü işçilik hataları ve iade ettim. Sonra turcar. Bir geldi yine hoşuma gitmedi. Polimerin kalıp izleri, parçaların işçiliği falan. İki hafta sonra arkadaşıma baya bir zararına satıp kurtuldum. Sonra striker 1000s aldım. İşçilik çok güzeldi bu sefer. Yazılar, boya, vidalar, kundak hepsi de gayet tatmin edici seviyedeydi. Ama gelin görün ki bir hevesle onlarca km yol yapıp güzel bir manzara bulup arabadan silahı çıkardım. Namluyu aşağa eğdim ki o da ne kurulmuyor. Bir saat bir umutla kurmaya çalıştım. Vurdum, tıkırdattım, titrettim. Olmadı😂 Mecbur heves kursakta eve döndüm. En son aldığım kişiyle irtibat kurup değişim yaptıracakken silah bir anda kurulmaya başladı. O zamandan beri de kuruyor kendini şükür 😂 Ama ne yapacağı belli olmaz diye hep yanıma yedek silah alırım. He fiyatından dolayı göze batmayacak şeyler. Sonuçta ithalin onda bir fiyatına aldığımız aletler. Ucuz etin yahnisi mecbur.


    300 lira artık para değil. Eğer ağırlığına, sert kurumuna katlanırım derseniz olabilir. Ama yukardaki olaylardan dolayı alırken incelemenizi öneririm. Boya kalitesi, işçilik, yamukluk-eğiklik falan filan.

  • Öncelikle 1. maddeyi anlamdım.Neden direkt fabrika göndermeliyim.

    2. olarak ise C.tesi günü bir kaç satış yapan iş yeri ile görüştüm ellerinde 1 adet mod 125 sniper vortex mevcut. Fiyatını sordum mod95 ile arasında 300 tl gibi bir fark var.
    Nasıl bir seçim yapmalıyım fikirlerini hangi yönde olur.

    Sayın cahar 1nci madde ilgili cevap yazmis ve soyleyeceklerimi azimdan almiş. Yeni satın aldim kontrole yolluyorum deyin ve size garanti ederim hatsan tufegi bastan topluyor manşet conta vida ivir zivir ne varsa bakıyor. Gerek tr icin kalite kontol eksikleri gerekse rafta bekledigi surede olusan deformasyonları olsun siz fark etmeseniz bile hatsan bunların farkında. Bende bunları hep tecrübe ettim.


    Vortex olayına gelirsek bir pcp nın hava tüpünün oringleri nasıl değiştiriyorsa vortex te aynı şekilde yapılıyor. Pcp tüplerimin contalarını kendim değişirim. Vortex daha yeni henuz böyle bir sorun çıkarmadı içini açmadım ama onunda oringleri ileride elimden geçecek.inceledigim kadarı ile içi kesinlikle açılabiliyor. Gördün mü diye sorarsanız evet yurtdışı forumlarda epeyce kendi vortexinin oring lerini değiştirip tamir eden var. Inanın bunları bir keresinde telefonda denk geldiğim hatsan çalışanı bile bilmiyordu. O anda ilk şüphem acaba bize ithal ettikleri biseylerimi satıyorlar olmuştu. :) tabikide öyle değildir.... denk geldi işte...

    HATSAN AT44-10 Tac. 0.22cal | Discovery Optics VT-R 4-16x40

    HATSAN Mod55s 0.177cal | Hawke Airmax 3-9x40 AMX + Protector Dampa

    Kral N-03 Carbin 0.22cal | Vector Optics 3-9x40

    Daisy Powerline 5501 0.177cal

    Akkar AŞ Kırma Namlu (Gamo Delta Cadet Kopyası) 0.177cal (ilk Tüfek)

  • Öncelikle 1. maddeyi anlamdım.Neden direkt fabrika göndermeliyim.

    2. olarak ise C.tesi günü bir kaç satış yapan iş yeri ile görüştüm ellerinde 1 adet mod 125 sniper vortex mevcut. Fiyatını sordum mod95 ile arasında 300 tl gibi bir fark var.
    Nasıl bir seçim yapmalıyım fikirlerini hangi yönde olur.

    Bu ikisi bence cok farkli tufekler. Tarzları farklı kullanımları ve huyları farklı güçleri farklı ...inanın ben mod125 sniperi elden çıkartım. Havalı tüfeğimi elime alınca epey uzun zaman geçiririm ve mod125 bu uzun zaman için bana uymuyordu. Bana göre ağır. Ama kimisinin cüssesi olur hissetmez. Yanı bi elinize alın deneyin derim. Birde namludan kırmalı camiasının en güçlüsüdür. Bunun da dez avantajı kurma yükü ve taşıma yükü...

    HATSAN AT44-10 Tac. 0.22cal | Discovery Optics VT-R 4-16x40

    HATSAN Mod55s 0.177cal | Hawke Airmax 3-9x40 AMX + Protector Dampa

    Kral N-03 Carbin 0.22cal | Vector Optics 3-9x40

    Daisy Powerline 5501 0.177cal

    Akkar AŞ Kırma Namlu (Gamo Delta Cadet Kopyası) 0.177cal (ilk Tüfek)

  • Hocam kırma ve taşıma konusunda tereddüt etmiyorum. Benim için önemli nokta Güçlü olması,isabeti(titreşim vs)iyi olması ve fiyatı bütçeme uygun olması.Şimdi Araştırdığım kadarı ile mod 95 1800-1900 civarında.C.tesi günü bir av bayyinde buldum sıfır mod 125 sniper vortex 2100 dedi. Kararsız kaldım :D

  • aslına bakarsanız hatsan da ürünler şöyle gidiyor. Güçlü daha güçlü dahada güçlü ve en güçlü. Bu en güçlü de gerçekten en güçlü yeryüzünde bir üstü yok. Hatsan alıyorsanız güç konusunda şüpheniz olmasın. Adamların servisine yalvarsanız o vortex i 125bardan asagi ayarlamiyorlar. :D

    HATSAN AT44-10 Tac. 0.22cal | Discovery Optics VT-R 4-16x40

    HATSAN Mod55s 0.177cal | Hawke Airmax 3-9x40 AMX + Protector Dampa

    Kral N-03 Carbin 0.22cal | Vector Optics 3-9x40

    Daisy Powerline 5501 0.177cal

    Akkar AŞ Kırma Namlu (Gamo Delta Cadet Kopyası) 0.177cal (ilk Tüfek)

  • Ustad ben torpedo 155 kullandim, 125 ile esdeger olarak yorumlarim kurulumda kesinlikle guc gerektigi ve gereksiz guce sahip oldugu yonunde. Simdi mesele su ne sanirlirsa sanilsin genelde atis mesafesi 25 ila 100 metre arasinda degisiyor ki 100 metre bile iyimser rakam. Attigimiz sise, hedef kagidi, kutu vs bu anlamda mod 95 ile 125 arasinda emin ol inanilmaz farklar yasamazsin zira bunlar ateslide degil onemli olan isabetlilik. Uzun mesafe atacaksan iyi bir optik ister o zamanda hem maliyet hemde mod 125in ayar bozmasi ve mercek kirmasi meshur. Bak bisi soyleyeyim bende hatsan flash var namlu cikis hizi fx ile aynidir ama insanlar fx gibi markalari en cok isabetinden dolayi tercih ediyor. Sahsi fikrim mod 95 al, ustune optima 3-12*44 yada 2.5-10*50 koy bak keyfine

  • Sizin aradığınız fiyat aralığında şöyle piyasaya bir baktım da birde Hatsan Mod65 vortex var. mod95 ahşap kundaklı olduğu için bunu alternatif olarak size hatırlatmak istedim. Bu arada bu model numaralarına da çok takılmayın. Sanki bu numaralar yükseldikçe birşeyler yükseliyormuş gibi gelmesin.
    mesela

    mod 55s 4.5 iken mod60 aynı silahın 5.5 mm olanı (tr'de ikisinede mod55 diyip geçiyor av bayileri) mod70 de ise ahşap yerine plastik kundak var. bakın 70 e geçerken ucuzladı bile aslında aynı silah. mod85 sniper ise aynı ünitenin kısa namlulu ve moderatörlü olan modeli (keşke bunun ahşap kundaklısı olsaydı) gibi gibi.... yani o model numaraları sanki size bir otomobilin hız göstergesindeki sayılar gibi gelmesin. Öyle şeyler ifade etmiyorlar :) tabi 125 - 135 - 155 gibi kodları ayrı tutuyorum onlar en güçlü benim diyen modeller ve dürbün konusunda Demirtunccarcabuk' a katılıyorum. Üzerinde dürbün tutmak verim almak imkansız değil ama gerçekten zor.


    Sanırım güçlerini de tablo yaparsak şöyle bişey olucaktı.

    mod 55-60-65-70-85-90 yaylı 17-18 FPE vortex 15-16 FPE

    mod ..........................95 yaylı 20-22 FPE vortex 17-19 FPE

    mod ........................125 yaylı 28-29 FPE vortex 26-27 FPE

    HATSAN AT44-10 Tac. 0.22cal | Discovery Optics VT-R 4-16x40

    HATSAN Mod55s 0.177cal | Hawke Airmax 3-9x40 AMX + Protector Dampa

    Kral N-03 Carbin 0.22cal | Vector Optics 3-9x40

    Daisy Powerline 5501 0.177cal

    Akkar AŞ Kırma Namlu (Gamo Delta Cadet Kopyası) 0.177cal (ilk Tüfek)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen TakeDawn ().