Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hoşgeldiniz arkadaşlar forum genel itibariyle sakin gitse de çoğu sorunun cevabı ansiklopedik bilgiler forumda hala mevcut. İletişim araçları da çeşitlendi tabi.

Hobiye dair aktif YouTube kanalıma beklerim.

https://youtube.com/@sametmercemek?si=SY0Ri_mz43AhubjA

Hoşbulduk kanala abone oldum hala en iyi kaynak durumunda bu site ben eski üyeliğimle giriş yapamadım ama yeniden bir üyelik ile ilerleyeceğim artık.

---
    Kral Arms Puncher Auto

• Forumlar bu hobinin en temel beslenme kaynaklarıydı arkadaşlar. Bugün bu hobiyi en ciddi şekilde sportif seviyede gerçekleştiren ekiplerin temeli bu forumlarda atıldı. Ne zaman ki forumlar terk edildi, suya yazı yazar gibi sosyal medyadan döndü muhabbetler, tecrübe aktarımı yavaşladı, sisteme yeni girenlerin yönlendirme şansı kalmadı. Örneğin UK, Kanada veya USA örneklerinde görüldüğü gibi forumlar hala çok yoğun şekilde kullanılıyor, yarışma organizasyonları bu ortamlarda planlanıyor. Forumu yeniden aktif hale getirmek bizim elimizde ama bunun için WhatsApp iletişiminden feragat edip daha mahrem bir iletişim şekliyle yetinmeyi bilmemiz gerekiyor.

• İyi günler Ben Ali.

İskenderun/Hatay'dan. 30 yıllık bir Hatsan havalı tüfeğim var. Eskiden çok kullanırdım (canlı her hangi bir hayvana karşı kesinlikle - arada bahçeye gelen domuzlar hariç :)

Yine bir arayış geldi. Bilgi edinmek için bakarken buldum burayı.

• Selamün aleyküm ben Konya' dan katılıyorum yeni üye oldum. Bir hevesle havalı silahları incelerken bu forma denk geldim. Merak ettiklerimi bulabilceğimi ve sorabileceğimi düşünerek üye oldum. İnşaallah hayırlı olur.

• Selamün aleyküm ben Konya' dan katılıyorum yeni üye oldum. Bir hevesle havalı silahları incelerken bu forma denk geldim. Merak ettiklerimi bulabilceğimi ve sorabileceğimi düşünerek üye oldum. İnşaallah hayırlı olur.

Hoş geldiniz,formda çok değerli hobiciler ile çok değerli bilgilere sahip olursunuz. Özelikle Samet Mercemek hocamı takip edip paylaşım yaptığı videolardan faydalanabilirsiniz. Keyifli hobiler. Attığı linkte youtube kanalı abone olursan değerli,sağlıkl ve bilinçli bir hobici olarak bilgilerede sahi olabilirsiniz. shooter54

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Blackmarried01 (31 Aralık 2025 22:31).

• Mustafa Bülent

İstanbul/ Tuzla

Kral Puncher BigHorn 6.35mm

Elektronik ve mekanik de ilgiliyim 3D ve PCB çizim, 3D baskı, vb. Yapabiliyorum temel yazılımda var zaten bu aralar pcp tüfeğim için bir lazer namlu hız ölçeri yapıyorum. Ayrıca birşeyleri kurcalamaya , modifiye etmeyi ,denemeler yapmak da hobi denebilecek seviyede sık yaptığım ve eylendiğim şeylerdir.

Zaten bu pcp ile de hoşuma gitmeyen ve değiştirmek istediğim şeyler var.

Tecrübe konusu da pcp de çok yeniyim sadece köye gittiğimde atmıştım yakın çevremde atış alanlarını bilmediğimden İstanbul'da şimdilik hiç atış yapmadım.

Babamdan kalma bir gamo kırmalı tüfek ile 9 yaşımdan beri atış yapıyorum ( bu gün itibariyle tüfek 33 yaşında )

• Hoş geldiniz,formda çok değerli hobiciler ile çok değerli bilgilere sahip olursunuz. Özelikle Samet Mercemek hocamı takip edip paylaşım yaptığı videolardan faydalanabilirsiniz. Keyifli hobiler. Attığı linkte youtube kanalı abone olursan değerli,sağlıkl ve bilinçli bir hobici olarak bilgilerede sahi olabilirsiniz. shooter54

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

İlginiz için teşekkürler

• Herkese selamlar, ben Furkan 24 yaşındayım, Kars merkezde ikâmet ediyorum. Havalı tüfeklere olan ilgim eskiye dayanmakta fakat yeni yeni bu sporu tanıyorum ve bir yıl önce almış olduğum Hatsan mod 85 sniper vortex tüfeğimle başladım. İlk başladığımda kılı kırk yararak tüfeği aldım. Kısa sürede tüfeğin çeşitli yerlerinde arızalar oluştu. Neyse ki önemli arızalar değildi servise gitti geldi birkaç kere. Yılmadım 😅 halen devam ediyorum ve tüfeğe çok alıştım. Çok hoşuma giden ve sabırla devam ettirdiğim bir spor. Değerli hobidaş dostlarla bir platformda bulunmak gerçekten çok güzel bir deneyim. Form havalı tüfek sporu için eski bir söyleyiş ile 😅 "ansiklopedi"gibi. Burda bulunan herkese teşekkür ederim. Sağlıkla kalın🌼

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen FurkanMT (15 Ocak 2026 22:35).