Selamünaleyküm hobidaşlar.diana 350 magnum premium 5.5mm tüfeğin atabileceği tahrib gücü yüksek olan pelletler nelerdir?değerli düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum
Diana 350 magnum premium
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ve aleyküm selam. JSB Diabola Exact Jumbo Heavy 18,13 Grain' le yol almanızı tavsiye ederim.
-
Teşekkürler denicem inş
-
Selamünaleyküm hobidaşlar.diana 350 magnum premium 5.5mm tüfeğin atabileceği tahrib gücü yüksek olan pelletler nelerdir?değerli düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum
Sıfır mı aldınız? Sıfır ürünü yok diye biliyorum eğer sıfır aldıysanız nereden aldınız? Bir arkadaşım için soruyorum.
-
Avdoğa bir aya kadar gelir demişti
-
merhaba değerli hobidaşlar, bende nasipse diana 350 magnum premium modelini almak istemekteyim. Kullanan arkadaşlara sormak istediğim bu tüfekle aşırı bir geri tepme varmı ? malum yay çok güçlü ayriyetten kurulum kolay mı? henüz 4,5 mi 5,5 mm karar veremedim hangisini önerirsiniz amacım iyi bir optikle 100 m civarı atış yapmak. şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
-
merhaba değerli hobidaşlar, bende nasipse diana 350 magnum premium modelini almak istemekteyim. Kullanan arkadaşlara sormak istediğim bu tüfekle aşırı bir geri tepme varmı ? malum yay çok güçlü ayriyetten kurulum kolay mı? henüz 4,5 mi 5,5 mm karar veremedim hangisini önerirsiniz amacım iyi bir optikle 100 m civarı atış yapmak. şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Merhabalar.Ben de almayı düşünüyorum. Aldıysanız deneyimlerinizi soracaktım.
-
Merhabalar.Ben de almayı düşünüyorum. Aldıysanız deneyimlerinizi soracaktım.
Şuan av doğa ya 5.5 mm olarak yeni geldi 22 bin tl gibi bir fiyat var , almak istiyorum bu tüfeği kullanlar geri tepmeden şikayet etmiş , nasıl bir geri tepme 12 cal yivsiz tüfeğe eşdeğer geri tepme mi ? tüfeği almış kullanmış kişiler bilgi verirse memnun oluruz.
-
Şuan av doğa ya 5.5 mm olarak yeni geldi 22 bin tl gibi bir fiyat var , almak istiyorum bu tüfeği kullanlar geri tepmeden şikayet etmiş , nasıl bir geri tepme 12 cal yivsiz tüfeğe eşdeğer geri tepme mi ? tüfeği almış kullanmış kişiler bilgi verirse memnun oluruz.
Ateşli tüfeklerde tepme büyük oranda tek yönlü (geriye). Üstelik ne düzeyde teperse tepsin barutun gücüne bağlı olarak tepmeyi hissettiğimizde mermi çoktan namludan çıkmış hatta belki de Hedefi bulmuş oluyor, yani isabete etkisi çok daha az.
Yaylı tüfekte ise kurulu olan yayın potansiyel enerjisi tetik düşürülüp kinetik enerjiye dönerken, yani yay boşalırken önce arkaya, ardından piston ön duvara çarptığında öne doğru teper, yani tüfek kırbaç gibi salınır. Bunun yanı sıra çarpma etkisiyle tüfekte her yönde bir titreşim oluşur. Yaylı tüfeklerin ateşli için üretilen dürbünleri dahi bozabilmesi, ayar tutmaması bu yüzden.
Yaylı tüfeklerde isabeti korumak adına yay gücü düşürüldüğü gibi, piston stork oranı yani pistonun transfer deliğine kadar olan mesafesi de kısa tutulur ki tepme minimum olsun. Ayrıca namlu kısa tutulur ki piston ön duvara çarpmadan pellet namluyu terk etsin gitsin. Pelletin namlu içinde geçirdiği zamana da lock time deniyor. Bu süre yaylı bir tüfekte ne kadar kısa olursa isabete etkisi o kadar olumlu olur.
Bu bahsettiğim hassasiyette üretilen yaylılara hw97k ve tx200 Carbine örnek verilebilir.
Şimdi gelelim Diana 350 magnum tüfeğe: Bu tüfek stork oranı ve piston çapı, webley patriot tan sonra yaylılar içinde en yüksek olanı. Ayrıca hatırı sayılır bir namlu boyuna sahip yani lock time hayli uzun. Her ne kadar gücüne oranla tok bir atış hissi olsa da epey tokatlıyor. Üzerine optik montajı yaparken mutlaka sportsmatch dm60 kullanılmalı,dürbün olarak 32 mercek çapını geçmemeli.
Ben iki ay kadar kullanıp satmıştım.
Bu arada tüfeğin Tom Gaylord tarafından tasarladığını belirtmekte fayda var. O zamanlar pcp teknolojisi henüz gelişmediğinden gücüne oranla isabetli bir tüfek yapmak istemişler.
Ne kadar da olsa güçlü ve tepesi yüksek magnum sınıf bir yaylı. Alışmak dilinden anlamak, sabır göstermek gerekiyor. Bir de bir dönem kronik bir durum olarak, transfer o ringi yuvası bir tık derin olduğundan minimal hava kaçakları grupmana etki ediyordu. Çözümü basit forumda var, olmadı ben de yardımcı olurum.
Almaya karar verirseniz eğer tüfeğin tasarımcısı Tom Gaylord'un geliştirdiği yaylı ile atış tekniği olan "Artillery Hold" u anlattığım videoyu da şuraya bırakayım.
Boş zaman bulunca yazdım da yazdım, biraz uzun oldu ama umarım fikir veren bir yazı olmuştur.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Bu denli güçlü bir yaylıya dürbün montajı düşünen arkadaşlar için:
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Piyasada dampa bulamayacağınız için yöneleceğiniz muhtemel iki alternatifi de bırakıyorum.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Ateşli tüfeklerde tepme büyük oranda tek yönlü (geriye). Üstelik ne düzeyde teperse tepsin barutun gücüne bağlı olarak tepmeyi hissettiğimizde mermi çoktan namludan çıkmış hatta belki de Hedefi bulmuş oluyor, yani isabete etkisi çok daha az.
Yaylı tüfekte ise kurulu olan yayın potansiyel enerjisi tetik düşürülüp kinetik enerjiye dönerken, yani yay boşalırken önce arkaya, ardından piston ön duvara çarptığında öne doğru teper, yani tüfek kırbaç gibi salınır. Bunun yanı sıra çarpma etkisiyle tüfekte her yönde bir titreşim oluşur. Yaylı tüfeklerin ateşli için üretilen dürbünleri dahi bozabilmesi, ayar tutmaması bu yüzden.
Yaylı tüfeklerde isabeti korumak adına yay gücü düşürüldüğü gibi, piston stork oranı yani pistonun transfer deliğine kadar olan mesafesi de kısa tutulur ki tepme minimum olsun. Ayrıca namlu kısa tutulur ki piston ön duvara çarpmadan pellet namluyu terk etsin gitsin. Pelletin namlu içinde geçirdiği zamana da lock time deniyor. Bu süre yaylı bir tüfekte ne kadar kısa olursa isabete etkisi o kadar olumlu olur.
Bu bahsettiğim hassasiyette üretilen yaylılara hw97k ve tx200 Carbine örnek verilebilir.
Şimdi gelelim Diana 350 magnum tüfeğe: Bu tüfek stork oranı ve piston çapı, webley patriot tan sonra yaylılar içinde en yüksek olanı. Ayrıca hatırı sayılır bir namlu boyuna sahip yani lock time hayli uzun. Her ne kadar gücüne oranla tok bir atış hissi olsa da epey tokatlıyor. Üzerine optik montajı yaparken mutlaka sportsmatch dm60 kullanılmalı,dürbün olarak 32 mercek çapını geçmemeli.
Üstadım , değerli bilgileriniz için teşekkür ederim , uzun zamandırdır güçlü ithal bir yaylı almak istiyordum. Gamo hunter 1250 , Diana mod 350, hw 90-95 başkada alternatif yok. Daha az güçlü Diana 34 classic alacaktım oda bitmiş hangi ara bitti onuda anlamadım , mod 460 üretimi durmuş , Diana mod 54 air ise gerçek anlamda desteksiz atış yapmak zor fiyat olarakta astronomik. Mod 350 görünüş olarakta çok estetik geldi bana
-
bende tüm bu yaylılar var(dı) Gamo Hunter 1250 Benjamin NPXL in neredeyse aynısı. Çok güçlü çok hantal öyle müthiş bir isabeti de yok. HW90-95 isabetli ama güçü tatmin etmedi. Diana Mod 350 çok güçlü isabeti de iyi. Ama dürbün dayanmıyor. Uzun namlu ve namludan kırma yüzünden sattım. Mod 48/52/54 yandan kurmalı olması çk hoşuma gitmedi. Sonunda alttan kurma Mod 460 (4.5mm) ve Mod 470 (5.5mm) e karar verdim. Yani bu iki tüfeği elimde tutmaya karar verdim. Güç isabet denge üst seviyede.