PCP tüfek ile ilgili CİMER e yazdığım yazıya aldığım yanıt

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,

PCP tüfek aldığımı, hedef atıcılığı yapmak istediğimi, faturası yanımda olmak kaydıyla cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamak için nelere dikkat etmem gerektiğini içişleri bakanlığına sordum. On gün kadar sonra aşağıdaki şekilde yanıtlandı, bu yanıtın çıktısını alarak bunu da fatura gibi yanımda taşımayı planlıyorum. Olası bir ceza girişimi veya ceza durumu sonrasında itiraza referans göstermeyi hedefliyorum.

Cumhurbaşkanlığı iletişim merkez’e göndermiş olduğunuz müracaat metninde geçen konuyla ilgili olarak 2033/11 silah işlemleri genelgesinin genelgesinin spor ve nişan tüfekleri başlıklı 46. maddesinin spor ve nişan tüfek ve tabancaların edinimi, bulundurulması ve taşıması herhangi bir belgeye tabi olmadığı, 18 yaşından küçüklere satışı yapılamayacağı; park, meydan, cadde ve sokaklarda görünür bir şekilde taşınamayacağı belirtilerek bu hususlara aykırı hareket edildiğinin tespiti halinde kabahatler kanununa idari işlem uygulanır hükmü doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. bilgilerinize sunulur

• Resmi Gönderi

Merhaba,

PCP tüfek aldığımı, hedef atıcılığı yapmak istediğimi, faturası yanımda olmak kaydıyla cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamak için nelere dikkat etmem gerektiğini içişleri bakanlığına sordum. On gün kadar sonra aşağıdaki şekilde yanıtlandı, bu yanıtın çıktısını alarak bunu da fatura gibi yanımda taşımayı planlıyorum. Olası bir ceza girişimi veya ceza durumu sonrasında itiraza referans göstermeyi hedefliyorum.

Cumhurbaşkanlığı iletişim merkez’e göndermiş olduğunuz müracaat metninde geçen konuyla ilgili olarak 2033/11 silah işlemleri genelgesinin genelgesinin spor ve nişan tüfekleri başlıklı 46. maddesinin spor ve nişan tüfek ve tabancaların edinimi, bulundurulması ve taşıması herhangi bir belgeye tabi olmadığı, 18 yaşından küçüklere satışı yapılamayacağı; park, meydan, cadde ve sokaklarda görünür bir şekilde taşınamayacağı belirtilerek bu hususlara aykırı hareket edildiğinin tespiti halinde kabahatler kanununa idari işlem uygulanır hükmü doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. bilgilerinize sunulur

meskun mahal dışında av yapmadığınız ve kimseye zarar vermediğiniz sürece kimse size bir yaptırım da bulunamaz.

agt agtagt

• İçişleri konuyu asayiş yönünden ele almış. Aynı soruyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına da yöneltin.

Aslında niyetim sadece hedef atıcılığı. Bunun içinde dağ başına çıkmadan meskûn mahallin 300 500 metre dışındaki alanları değerlendirmek için yazmıştım. Avcılık ile ilgili bir arayışım yok.

Ama şunu bilmek isterim; mesela atıyorum apartman bahçesinde fare istilası var. Bunları itlaf etmek için tüfeği kullanmak suç mudur? Av yapmak yasak ama av hayvanları sınıflandırılmış mı ? (Şerçe, fare , karga gibi hayvanlar da aynı kapsamda mıdır ?)

• Aslında niyetim sadece hedef atıcılığı. Bunun içinde dağ başına çıkmadan meskûn mahallin 300 500 metre dışındaki alanları değerlendirmek için yazmıştım. Avcılık ile ilgili bir arayışım yok.

Ama şunu bilmek isterim; mesela atıyorum apartman bahçesinde fare istilası var. Bunları itlaf etmek için tüfeği kullanmak suç mudur? Av yapmak yasak ama av hayvanları sınıflandırılmış mı ? (Şerçe, fare , karga gibi hayvanlar da aynı kapsamda mıdır

Havalı tüfek her türlü canlı avında yasak kılınmış. Av yada öldürmek, bir şekilde aynı kapıya çıkıyor. Yakalanmadığınız sürece zararlı mücadelesinde kullanmanızda sorun yok, yakalanırsanız suç. Çekinmeniz gereken kurum şikayet olmadıkça Polis yada Jandarma değil, DKMP ( Doğa Koruma ve Milli Parklar ). DKMP için şikayet gerekmiyor, asli görevleri bu. Yaban hayatı koruma..

• Aslında niyetim sadece hedef atıcılığı. Bunun içinde dağ başına çıkmadan meskûn mahallin 300 500 metre dışındaki alanları değerlendirmek için yazmıştım. Avcılık ile ilgili bir arayışım yok.

Ama şunu bilmek isterim; mesela atıyorum apartman bahçesinde fare istilası var. Bunları itlaf etmek için tüfeği kullanmak suç mudur? Av yapmak yasak ama av hayvanları sınıflandırılmış mı ? (Şerçe, fare , karga gibi hayvanlar da aynı kapsamda mıdır ?)

Havalı tüfeklerle herhangi bir canlıyı öldürmek suçtur,haşere vs. farketmez . Yapan ya da yapmaya niyet eden kişi yakalanırsa veyahut şikayet edilirse cezai müeyyidesi olur.