tabanca ile yaban domuzu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba,


    Sitenize yeni üye oldum. 90'lı yıllarda Car&Men dergisinde av ve silah konulu yazılar yazardım. Beş yıldır okçuluk ile ilgileniyorum. Merak edenler için, bizim de www.kemankes.com adresli bir sitemiz var.


    Uzun bir aradan sonra, Hatsan 125, .22 ile lar ile yine tüfekler dünyasına döndüm. Silahın performansı hakkında bilgi edinirim düşüncesiyle, sitenize üye oldum.


    Ok ve yay ile yaan domuzu avı deneyen biri olarak, alternatif silahlar ile avcılık konusunu sistemli olarak araştırıyorum. Fotoğrafta merakınızı celbeden noktaları izninizle açıklayayım. ABD'nde av sezonu, farklı silahlar için ayrı dönemlere bölünmüştür. Böylece avcılar, farklı silahlar kullanarak senenin daha uzun bir dönemini avlanarak geçirebilmekte, buna rağmen -kurallar uymakta da titiz davrandıkları için- gereksiz hayvan telefatı olmamaktadır. Av sezonunda yay, ağızdan dolma silahlar, yivli tüfekler ve tabancalar için ayrı dönemler vardır. Bazı meraklılar ise, sadece ilgi alanlarına giren silah ile avlanmaktadırlar.


    Yaban domuzu avında .44 Magnum, .451 Casull Magnum gibi çok yüksek enerjili fişekler kullanılmaktadır. Bir çok firma, çekirdeği kontrollü genişleyen ("controlled expansion" veya "mushrooming" denir) özel dolular üretmektedir. Bu kadar yüksek enerjili çaplar genellikle toplu tabanca çaplarıdır.


    Domuzun kısa menzilli silahlarla avı, yaklaşma (spot and stalk) veya bekleme yöntemleri ile yapılır. Yaban domuzuna genellikle kısa ve orta mesafelerden atış yapıldığından, tabancanın isabetliliği (çoğu zaman dürbün de takıyorlar) yeterli olmaktadır. Domuzun ölümcül yara alacağı bölge, ön ayağının hemen arkasında, vücudunun yerden yüksekliğinin alt 1/3 kısmındadır. Buradaki 20-25 cm çapındaki bölgeye isabetli bir atış, domuzu öldürür.


    Çok uzatmadan, ABD'deki yaban domuzları hakkında kısa bir bilgi geçeyim: Amerikalıların "feral hog" dedikleri domuzlar, ilk İspanyol kâşiflerle bu kıtaya gelen evcil domuzların vahşileşmiş olanlarını torunları. BU kıtadaki çoğu domuz feral hog. Bizim ülkemizdekiler "Avrupa-Asya" türü domuzlar. Aralarındaki en önemli fark, 3-4 yaşını geçen erkeklerde bu öldürücü bölgeyi koruyan kıkırdak levhanın feral hoglarda ya olmaması ya da daha ince olması. Bizdekilerde bu levha daha kalın ve .308 Winchester gibi çaplarla bile bazen geçilemiyor. Yivsiz namludan atılan tek kurşunlarda, 12'lik tüfek minimum kabul ediliyor ve atış mesafesi/çapına çok dikkat ediliyor.


    Normalde yaban domuzları, vücutlarındaki parazitler ve yüksek cinsel aktiviteleri sebebiyle çok fazla kilo almayan hayvanlar. Çiftlik hayvanları parazitlere karşı aşılandıklarından ve kısırlaştırıldıklarından ete gidiyorlar. ABD'de profesyonel avlanma imkanı sağlayan av çiftlikleri (hunting range) olduğından, buradaki hayvanlar genellikle feral hog ve aşılı. Tabi doğada, bir hastalık veya travma sebebiyle testisleri zarar gören domuzlar da bu kadar irileşebiliyor, ama bu çok ender.


    Umarım yararlı olabilmişimdir.

    • Official Post

    Murat bey paylaşım çok güzel,çok teşekkürler,


    Bu arada Foruma hoşgeldiniz,zenginlik getirdiniz,

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • bilgilendirmeniz için teşekkürler sitenizi epey bir zaman dan beridir biliyordum.
    aramızda sizin gibi arkadaşları görmekten gerçekten mutluluk duyarız

  • Çok teşekkür ederim. Hoşbulduk. Ben de burada olduğum için memnunum.


    Bu arada, yukarıdaki mesajımda av çiftliğinin İngilizce karşılığını yanlış yazmışım. "Hunting ranch" olacak. Bu vesile ile düzelteyim.

  • çok güzel bi site ..

    Sevmek güzel meslek ,


    Can dayanıyor dayanmasınada ,


    Yürek gitti gidecek ...
    cukurovateam.png


    Güzel olan sevgili değildir , sevgili olan güzeldir ...

  • Öncelikle hoşgeldiniz... Okçuluğu İstanbulda nerede ve kiminle yaptığınızı merak ettim, sakıncası yoksa tabii...


    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Hosgeldiniz. Alternatif silahlarla ve avı zorlastırarak yapılan avlara bende çok sıcak bakıyorum. Tabıkı benım tek sartım hayvanın yaralı gıtmemesı ve uzun süre acı çekmemesidir.

  • Ellerinize sağlık, çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Bir seferinde domuz avına gittik Rize de. Elimde bir otomatik tüfek var, ikincil silah olarak ise S&W 686 4" tabanca taşıyordum. Ne yalan söyleyeyim, o tüfeğe hiç güvenmiyordum, ama cahil cesareti 357 fişekler içimi ısıtıyordu :) Allaha şükür herhangi bir arıza çıkmadan avı tamamladık.
    Saygılar.