ESER HAVALILAR

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • i

    tepmenin zamanla azalacağını söyleyebilirim yay gücünün etkisi belli kulanım süresi sonrasında azalacaktır azalmasıyla tepmede azalacaktır.. ( güç=yıkıcılık ) genelde bu tür tüfeklerde keçe deformasyonu biraz daha çabuk olur , vida gevşemesi namlu ağzındaki oringde yırtılma ve en son ve kötü senaryo yay kırılması gibi durumlar olabilir... bunlar bu tür tüfeklerde normal karsılanır ama yay kırılması olayı her zaman olan ve çok sık karşılaşılan bir durum değildir forumumuzda bu konularla ilgili profesyonel arkadaşlarımız abilerimiz defalarca yazdılar biraz göz gezdirmeni isterim .... tüfeğinin bakmını ne kadar doğru yaparsan o kadar uzun ömürlü kullanabilirsin ..


    [Resim Engellendi: http://i0904.hizliresim.com/2009/4/11/2043.jpg] ESER ES-2002


    üstad çok teşekkür ederim bilgin için....


    ya hedef problemi varya pazar ğünü sırf bunla ugraştım 20mt denemesi yaptım bir tanesi bile gelmedi gele gele 10 mt indirdim sonunda anladım mermi hedefe ğitmeden yere düşüyo yani tüfek bir tane mermiyi hedefe ğönderiyosa 3 tanesini saga sola veya namludan çıkarçıkmaz yere gönderiyo... anlamadım bir türlü tepmesi çok fazla ama mermiyi uzaga göndermiyo... ne yapıcam birde pallet 'den kaynaklanabilirmi benim kullandıgım mermi düz yani kenarlarınde yiv cizğileri yok tüfek ise tırtıklı namlusu.

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • arkadaşım pelletlerin kenarlarında yiv set izi olmaz.silahın çok tepiyor,saçma önüne düşüyorsa piston keçesi yatağından çıkmış olabilir.yada namlunun gövdeye kapandığı yerdeki contayı düşürmüş olabilirsin

    bursateam.png

  • arkadsım eser magnum var bende her iddaya girerim dürbünsüz rahat 125 m 150 metre ustanın elinde bir tenekeye iz bırakacak kadar güclüdür rahat ol zevkini cıkar güzel br dürbün ayarı ve daha bende beceremedim ayarı ama 125 metreden 10 kg lık yag tenekesinin önden delik actım arkadan iz yaptı cıkmadı tabiki 5 atısta tutturdum dürbünüm yetersiz ve ayrsız olmasından dolayı ;şrofls;. x;.z

    ;tufey# ESER MAGNUM 4.5 M 308m/s breaker 4x20m dürbün ;tufey#


    ;tufey# eser 92 4.5m 160m/s breaker 4x20 m dürbün ;tufey#

  • arkadaşım pelletlerin kenarlarında yiv set izi olmaz.silahın çok tepiyor,saçma önüne düşüyorsa piston keçesi yatağından çıkmış olabilir.yada namlunun gövdeye kapandığı yerdeki contayı düşürmüş olabilirsin


    üstad pallet yanındaki şerit çizgiler nedir peki benim kullandıgım düz pallet'di şekil yok çizgi yok. neyse senin dediğin olsun o dediklerinin tamiri nasıl olucak peki? ;avci;

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • bazı peletlerde imalatta kullanılan kalıplar izli yapılmıştır.bu izlerin atışa bir etkisi yoktur.kaliteli pellet veya kalitesiz pellet vardır.bunuda fiyatlarından az buçuk tahmin edebilirsin.sorunlara gelince bunlar benim tahminlerimdi mutlaka böyledir diyemem namluyu kırdığında namlu deliğinin etrafındaki oringi görürsün onu kontrol et.piston keçesini görebilmen için silahını sökmen gerekir.elin mekanik işlere yatkınsa sökerken dikkatli davranırsan seni fazla zorlamaz tetik tertibatını sökerken çıkan parçaların yerlerine dikkatet,silahın kuruluyken sökmeye kalkışma,kundak sökülüyken silahını kurmaya çalışma yayı toplamak alışkın olmıyan biri için tek başına zor olur bir arkadaşından yardım al.silahın garantisi devam ediyorsa servisede gönderebilirsin kolay gelsin.

    bursateam.png

  • abilerim bahsi geçen tüfek içindeki sorunlardan diilmiş sonunda anladım sorun pallet'den(mermi) şimdi tüfek mükemmel atıyo hiçbir attıgım hedefi şaşmıyo ben sizlerle paylaşıyom bahsi geçen mermileri yorumları ona göre yaparsınız.


    SORUNLU PALLET 1.RESİM
    [Resim Engellendi: http://img2.imageshack.us/img2/1008/sorunlupallet.th.jpg]
    SORUNLU PALLET 2.RESİM
    [Resim Engellendi: http://img2.imageshack.us/img2/336/sorunlupallet2.th.jpg]
    DEGİŞTİRDİĞİM YANİ YENİ ALDIGIM DÜZGÜN OLAN PALLET 1.RESİM
    [Resim Engellendi: http://img2.imageshack.us/img2/6936/dzgn1.th.jpg]
    DEGİŞTİRDİĞİM YANİ YENİ ALDIGIM DÜZGÜN OLAN PALLET 2.RESİM
    [Resim Engellendi: http://img2.imageshack.us/img2/5623/dzgn2.th.jpg]

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • bu arada arkadaşlar 7mt'den kalem pili vurabiliyorum isabet denemesi için iyi bir sonuçmu bu tüfekte

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • bu arada arkadaşlar 7mt'den kalem pili vurabiliyorum isabet denemesi için iyi bir sonuçmu bu tüfekte

    her atışta vurabiliyorsanız 7 değilde 10 mt olarak düşünürsek bence başarılı...

    --- Gamo Hunter 440(GRTIII altın tetik) 4.5mm ---


    ankara

  • arkadaşlar malumunuz geçen haftalarda es-2002 tüfeğimde bir pallet sorunu yaşamıştım bunu çözdüm tüfek yine adam akıllı durmadı. Geçen hafta cumartesi piknige ğittik tüfeği yanıma aldım 2-3 atış yaptım sonra bir baktım her atıştan sonra tüfek kırma yerinden tetiği her çektiğimde aşagıya dogru egiliyo namluyu tutan havanın çıktıgı yerin altındaki küçük mil ğibi bişi kırılmış ve oynuyor. buda tüfek atışlarının kısa düşmesine ve darbe yapmadan merminin sadece hedefe dokunup yere düşmesine yol aşıyor... sizce buna nasıl bişi uygulanır eski hatsan mod 70 de bir tane çıkıntı vardı kırma yeri ona kilitleniyodu bundaki ise çubuk nasıl çıkıcam işin içinden anlamadım? mod 70 deki sisteme uygulanırmı bu?

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • Ben anlattığınız yeri tam anlamadım ama babaeskideki av bayinde eserler var. Sohbet ederken birini servise gönderdik dedi. Müşteri 1 ay sonra tüfeği getirmiş. Kurma kolunun tutturulduğu pim kırılmış. git gel 10 ytl kargo parasına malolmuş.


    Bazı arkadaşlar belirtmişti bende şahit olduğum birşeyi yazayım. Namlu içi yağlıydı net görüntü yoktu ama yivler baklava desenindeydi ?

  • kullanan arkadaşlar bu tüfek 2,6 kg ağırlığında galiba atış sırasında kullanıcıyı yoruyormu çokmu ağır geliyor atarken bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.