Rangefinder (Mesafe Ölçer)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • hedef atışlarında siz nasıl yapıyorsunuz Mustafa abi mildot falanmı kullanıyorsunuz tabi tecrübede mutlaka çok önemli faktör ?

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

    • Official Post

    Tabiki mildot,alışırsan çok pratik ve tabi mesafeyi çok iyi tahmin etmek zorundasın.

  • hedef atışlarında siz nasıl yapıyorsunuz Mustafa abi mildot falanmı kullanıyorsunuz tabi tecrübede mutlaka çok önemli faktör ?


    en güzeli şu şekilde yapılır, ben henüz yapamadım ama aktarmaya çalışayım. Namlunuzu güzelce temizleyeceksiniz.
    AO'lu kaliteli bir dürbününüz olacak, dürbününüzü belirli bir mesafede tam sıfırlayacaksınız. Dürbününüzün yatay ve düşey eksenleri, tüfeğinizinkiyle çakıştıracaksınız.
    Daha sonra dürbünün üstünde mesafe verileri var ancak ona inanmayıp, kendiniz ölçerek mesafeleri tekrar kendiniz yazacaksınız. mesela 10-20-25-30-35-40-45m leri ölçüp buralara netlik yapınca gerçek mesafeyi dürbün üzerindeki mesafe halkası üzerine yapıştıracağınız beyaz bir bant üzerine yazacaksınız.
    Kronometreniz olacak ve 2-3 cins pelletle hız ölçümlerini yapacaksınız, bunları kaydedip, örneğin chairgun programında bu pelletler ve çıkış hızları ile (orada dürbün sıfırlama mesafesi, dürbün ile namlu ekseni arasındaki mesafe vs. verilerde girilecek) daha önce belirlediğiniz 10-20-25-30-35-40-45 vs metrelerde ne kadar düşme yaptığını not alacaksınız. Daha sonra bu düşmelerin o mesafelerde belirli bir zoomda kaç mil-dot'a karşılık geldiğini not alacaksınız. Bu verileriniz sağlıklıysa:


    Atışa gittiğiniz zaman hedefi dürbünle netlediğinizde (kendi yazdığınız mesafelerden) gerçekten kaç metrede olduğunu belirlediniz, pelletiniz belirli, bu pelletin yol eğrisi belirlenmiş durumda:
    Hedefin o kadar üstüne atış yapacaksınız (veya dürbünün düşey ayarından o mesafedeki değer kadar vuruş noktasını yukarı alacaksınız), hazırlık kısmı zahmetli ve uzun vakit alıyor (o nedenle yapamadım hala), fakat daha sonra özellikle yarışmalarda büyük fayda sağlar.
    Mutlaka dürbününüz tam düşey-yatay konumdayken atış yapmalısınız, silahınızı eğik tutarak atış yapmak btün hesaplarınızı bozacaktır.


    Bu nedenledirki silahların hızlarının istikrarlı olması gerekiyor, hızdaki büyük dalgalanmalar uzun mesafe atışlarınızı başarısız kılar.


    Kabaca özetledim. umarım bir fikir verir.


    NOT: aynı silah-pellet ve dürbünle çok atış yaptığınızda ne mesafeye yaklaşık olarak ne kadar üste atış yapacağınız veya dürbünü kaç klik ayarlamanız gerektiği konusunda fikir edinmeye başlıyorsunuz.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • ellerine sağlık Erdem kardeşim kesinlikle aydınlatıcı oldu hele bir gelsin tüfekler e yapacaz artık

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • Mustafa Bey mildot ile ilgili değerli bilgiler vermiş ellerine sağlık kendisinin.


    Bence havalı tüfek hobisi için range finder fazla bir ekipman, sonuçta çok uzak menzili atışlarda pellerlerin üretim istikrarsızlığı, rüzgarın etkisi, tüfeklerin sürekli aynı namlu çıkış hızını vermemesi gibi unsurlarla, sapma payları hissedilir derecede ciddi.


    Bu gibi cihazlar, barutlu silahlarla uzun mesafe avlar veya uzun mesafe nişancılıkta daha gerekli olur benim görüşüme göre.


    Havalı silahlarda mildot sistemli bir dürbünle, mesafelere göre mildot atış tecrübeleri yapılıp, dürbüne ve tüfeğe alışıldıktan sonra tatmin edici atışlar yapılabileceğini düşünüyorum, bir range finder havalı silah atıcıları için çok lükse kaçan bir ekipman, tabiki bunlar benim görüşlerim

    Hatsan AT44WX-10 .22 + Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60 MD


    Pek yakında : Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD :love:


    Hatsan Mod 95 Sas 4.5 Cal + Gamo 3-9x40


    Diana Mod 26 4.5 Cal + Optima 1x40 RedDot


    FX Revolution .22 + Nikon Buckmaster 4.5-14x40 Mil Dot




    ankarateam.png

  • Mildot olayı kafam basmadı bir türlü sanırım yard mil olayı sürekli metre ve km cinsine dönüştürmeye çalışmamdan kaynaklanıyor :( Mustafa bey Mil dot olayı pratik bir yol yokmu ya kafa karıştırmayacak

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • Hocam naaptınız yaw 1 yıllık konuyu geri açmışsınız :D

    PCP: FX GLADIATOR .22cal + Gamo MD6-24x50 + Harris Bipod + Weihrauch Moderator
    Ateşli: SAFİR T14 CLASSIC S .410cal + Safir Laser Sight + Yakında: Bushnell 3-9x40 TriRail Red&GreenMD + Larue M16 RIS + Armed Forces Green Laser + QD CREE 1000lm Torch + M50 Bipod
    MultiPump: Daisy Powerline888 .177cal + Tasco 4x15
    Yaylı: Daisy 1938 .177cal
    CO2: Umarex Walther CP99 .177cal
    Kuru Sıkı: Voltran Blow Magnum Mod.2000 9mm
    [gallery]670[/gallery]ankarateam.png[gallery]671[/gallery] (UĞUR BAÇ)

  • yeni mesafe ölçerim ;tacli#
    10 ,25 ,50, 75, 100, 110, 115,120, 125, 130, 135, 140, 150, 160, 170 metre ye kadar,aslında tahmini 300 metrelik bir ip ama o nokta ya pelleti atacak tüfek elimde yok ;şrofls;.
    yukarıdaki belirtdiğim rakamları siyah bant ile sabitledim ipe,her yazılı kağıdın yanına bir 2 şişe dikeceğim,dürbün üst clik dersini çalışacağım bu mesafeler arasında ;tacli#


    yanlız bu işlemi tarla sahibi görmeden yapmam lazım ;şrofls;. adam bir bakmış tarlanın ortasında yabancı bir adam elinde iple tarlayı ölçüyor ;şrofls;.#hims ordan seslenir miş oğlum ibrammm tüfeği al gopda gel lan tarla elden gidiyor ;director; ;şrofls;.#hims;lol;


     [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081105/temp/nzyg55tx.jpg]


    ayın 24 üne gerçek range finder ım geliyor x;.z