İyi bir nişancı olmak için

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba sizce iyici bir nişancı olmak için neler yapmak gerek ?

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • Bol bol atış.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Bana göre
    1.. Teorik olarak bilgilenmek
    2.. Bol pratik yapmak ama bilinçli bir şekilde


    Evvela fiziğinizi ayarlamanız lazım .Silahla olan bütünlüğünüzü, kaynak noktanızı ne bilim gözünüzün ayarını.neticede göz dediğimiz organ paralaxlı yakınlaştırmalı bir dürbünden bin kat daha karmaşık bir sistem mesela 20 metreye dikkatli baktıktan sonra bir 200 metrede bir noktaya bakarken bşir kaç saniye odaklanmasını beklemek gereki,yor.Sonra nne bilim dominant gözü tüfeği tutuş tetiği düşürüş nefes tutuş mesafe tahmini rüzgar tahmini bir çok etken
    Çok bilinmeyenli denklem.Çok pratik , çok bi,lgi mermi yolu fps hızları çekirdek ağırlığı hangi ağırlıkta hangi hızda pellet nekadar rüzgarda sapma yapar ne kadar düşme yapar.
    Sonra silah bilgisi lazım.Bir silahta atışı etkileyen faktörleri bilmek lazım, çekirdek ağırlığı tipi şekli, silahın gücü şusu busu
    En kısa yolu Airgunturku sıkı takip etmek lazım diye düşünüyorum

  • pratik yapmak atış pozisynu vede hatsan marka bir tüfek ;kihhik,

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • pratik yapmak atış pozisynu vede hatsan marka bir tüfek ;kihhik,


    bu işe de hatsanı karıştırdınız ya helal olsun ;kihhik,;kihhik,


    Arkadaşımız haklı. Hatsan ile pratik yapıp birşeyler vurmayı başarabilen kişi, iyi nişancı olmuş sayılır, diğer silahlarla her attığını vurur.

    • Official Post

    pratik yapmak atış pozisynu vede hatsan marka bir tüfek ;kihhik,


    Forumda her konuyu geyiğe almasak iyi olur.

  • Bence iyi bir nişancı olmanın tek yolu var buda atış yapmayı çok sevmek insan bir işi ne kadar çok severse o kadar başarılı olur. ;tacli#

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • bence; tepmesi çok olan,ağır bir tüfekle vede onunla atış pratiği yapmakla olunur.tepmeyen hafif bir tüfekle hedefi vurmak bana hiçbirşey ifade etmiyor,atari oyunu gibi geliyor.tabiki bu benim görüşüm herkes için aynı olmayabilir.

    optima 550

  • Atış yapmayı seviyorum


    > Nişancı olmak gerçekten zor uzun süre pratik yapmak lazım ne kadar çok döküman okursan oku pratik şart sanırım Torpedo 150 TH i alınca bayağa bir pratik lazım bu arada internetten bulduğum bir metni sizinle paylaşmak istedim


    NİŞANCILARDA BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER VE SEÇİM ESASLARI:


    Nişancıların eğitime alınmadan önce dikkatli bir elemeden geçirilmesi gerekir. Seçim aşamasında adayların mevcut kayıtlarından istifade edilerek keskin nişancı olabilmesi için gerekli potansiyel yeteneklere sahip olup olmadıklarına bakılmalıdır. Muharebede elinde bulunduran taraf için önemli bir kuvvet çarpanı olan keskin nişancıların seçimi büyük önem taşımaktadır. Nişancı seçimine esas teşkil eden temel hususlar aşağıda sıralanmıştır:


    a. Nişancılık: Keskin ve uzman nişancı adayları mükemmel seviyede nişancı olmalıdırlar. Adayın kendi kadro silahı ile ilgili yönergede yer alan atış görevlerinde üstün ve


    [size=2][/size]


    istikrarlı bir performans göstermesi gereklidir. Atış tekniği üzerine yazılmış bazı temel bilgileri okuyan herkesin keskin nişancı olacağını zannetmek iyimserlik olur. Keskin ve uzman nişancı olabilmek için nişancılığın bütününü kapsayan her hareketin tek tek öğrenilmesi, tavsiyelerin tatbik edilmesi gerekir. Bu da nişancının kendi üzerinde yapacağı sabırlı çalışmalar sayesinde mümkün olacaktır.


    b. Fiziksel yeterlilik: Nişancı; normal gelişmiş, kalıcı ve kronik hastalığı bulunmayan, zihnen ve bedenen atışa mani bir rahatsızlığı olmayan, refleksleri sağlam, fiziki kondisyonu yüksek, sabırlı, dayanıklı ve çalışkan personel arasından gönüllülük esas alınarak seçilmelidir.


    c. Görme Yeteneği: Nişancı için görme yeteneği hayati öneme sahiptir. Adayın her hangi bir görme bozukluğu ve renk körü olmaması gerekir. Eğitimlerde gözlük kullanan kişilerin de atışlarda başarılı oldukları görülebilir. Ama muharebe ortamında hasar gören bir gözlük sorun yaratacaktır. Kişinin hedefini etkisiz hale getirmesi için ilk önce hedefini tespit etmesi gerekir. Arazide parlayan bir gözlük camı da gizleme ve kamuflaj kurallarına aykırı olup nişancının yerinin belirlenmesine sebep olabilir.


    ç. Zihinsel Durum ve Duygusal Denge:


    (1) Hedefe atışı gerçekleştirirken atıcının birçok faktörü göz önünde bulundurması gerekir. Bunlar rüzgârın hızı, rüzgârın yönü, mesafe, hedefin hareketi, miraj, ışık, ısı durumu ve basınç gibi atışı önemli derecede etkileyen faktörlerdir. Taktik eğitim, mühimmat bilgisi, telsiz kullanımı, harita bilgisi, balistik hesaplamalar ve diğer teorik konuları en iyi şekilde kavrayabilecek ve arazi ortamında uygulanabilecek bir zekâ seviyesine sahip olması gerekmektedir.


    (2) Hızlı ve doğru değerlendirmeler ve zihinsel hesaplar yapma yeteneği,


    (3) Duygusal olarak dengeli bir kişisel hayat sürdürme yeteneği,


    (4) Baskı altında etkin olma yeteneği,


    (5) Tam olarak odaklanabilme yeteneği,


    (6) Yalnızlığa dayanabilme yeteneği,


    (7) Sabır, detaylara dikkat etme ve ciddiyet gibi karakter özelliklerine sahip olmalı.


    (8) Nişancının tetiği doğru yerde ve zamanda çekmesi çok önemlidir. Kendisine karşı yapılan fiilî bir taarruz karşısında düşmanını öldürebildiği gibi, kendisine tehdit olarak yönelmeyen ancak görevinin gerektirdiği seçilmiş düşmanı da soğukkanlılıkla, hiçbir kaygı ve vicdan azabı duymadan öldürebilmelidir.


    d. Alkol ve Tütün Mamulleri Gibi Belirli Kötü Kişisel Alışkanlıklara Sahip Olmamak: Bunların kullanımı, aday için bir dezavantajdır; bununla birlikte, bu kötü alışkanlıklar diskalifiye için tek başına neden teşkil edemezler.


    e. İnisiyatif Sahibi Olmak: Nişancının hedefe nasıl ulaşacağı, nasıl mevzileneceği, ne zaman ateş edeceği, ateş ettikten sonra tespit edilmeden nasıl sıyrılacağı, ters bir durum olduğunda doğru kararı vermesi inisiyatif sahibi olmasını gerektirir.


    f. Kararlılık:


    (1) Kararlılık; bir keskin ve uzman nişancı için olmazsa olmaz bir özelliktir. İyi bir atış için en iyi anı yakalayabilmek maksadıyla, dakikalar hatta saatler boyunca hedefine yoğunlaşabilmelidir.


    [size=2][/size]


    (2) İyi bir nişancı, bir an için hedefini yakalayıp doğru zamanda ateş edebilmelidir. Bunun için kısa bir süre hedef üzerinde kalabilmesi yeterli olacaktır.


    (3) Takım içinde görev yapan (toplu kullanım) bir uzman veya keskin nişancı, tüm ekip arkadaşları kendilerine tahsis edilen hedefleri yakalayıp atışa hazır olana kadar, hedefini kaçırmadan takip edebilmeli ve hedef üzerinde kalabilmelidir. Yanlış zamanda yapılacak bir atış veya isabetsiz bir atış görevin başarılmasını tehlikeye sokabilecektir.


    (4) Nişancı hedefini tespit ettiği andan itibaren, uygun atış zamanını yakalayabilmek maksadıyla hedef üzerinde uzun bir süre hedefini kaybetmeden kalabilmelidir. Bunu başarabilmek için; fizik gücü, yoğunlaşma, yetenek ve eğitime ihtiyaç duyulacaktır.


    (5) İyi bir nişancı bir sonraki atışa hazır olmak üzere tekrar aynı hedef üzerinde kalabilmelidir.

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • önce bir tüfeğe sahip olmak gerekir.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Tüfek wardı PMYO sınavına hazırlanacam diye sattım PMYO hüsran oldu 1.75 puanla Polislik gitti


    > Hobiye tekrar devam ediyim dedim daha önce Optima trio kullandım hatsandan memnunum bozulunca yaptırabiliyon en azından musteri hizmetleri fena deil Her ne parayı biriktiriyim hilal avdan Torpedo 150 TH alcaz hobiye devam )) kısıtlı imkanlarla

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • Az bekle hocam.Ben sana bir torpedo 155 vereceğim :)

    Hemen almıyacam biliyon abi )) son ihtimal 150 TH

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • bu akşam saat 20.30 civarında yanlış hatırlamıyorsam eğer,kanal 1 de çakal carlos un filmi var,ondan birşeyler kap dostum ;tufey#

  • pratik yapmak atış pozisynu vede hatsan marka bir tüfek ;kihhik,


    Hüseyin bu gidişle seni Hatsan a işe alacaklar gibime geliyor. ;rofl.;

  • yav arkadaşlar
    bilmiyorum farkındamısınız ama arkadaş güzel bir soru sormuş yahu hiç mi yönledirecek bir cevap gelmez anlamadım
    ne bilim yahu
    ben kendimi dağınık, özensiz, alaylı birlirim ama
    hiç yazmayın bari daha iyi

  • yok abi ben mesleğimden memnunum hatsanda çalışırsam kulak çınlamalarım durmaz gerçekten tepen bir tüfekle atış yapmak hakikaten zor ben o anlamda söylemiştim ama iyi bir kontrol yeteneği kazandırıyor benim düşüncem tabiki

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.