YATAGUN 80 fp

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • O zaman en uygun pelleti yatagun temin edecektir diye düşünüyorum.?


    Bayramdan sonra fortise başvurucam. Bi sorum daha olacak. Yeni tüfeğin fiyatı fx lerden çok yukarıda olursa aynı güce ulaşıcak FX modeli varmı acaba. aklımda seçenekler olsun diye soruyorum.

    • Official Post

    İlker, Yeni bir silah, dünyanın en üstün özelliklerini bir arada bulunduracak diye bir şey olmuyor,


    Yani isabeti, gücü, kaliteyi bir araya getiriyorsunuz, estetikde çok önemli, esetiğide mükemmel olsun derken doğal olarak Türk tüketicisinin eğilimlerine bakıyorsunuz, karşınıza klasik görünüm çıkıyor, bunuda yaptınız, bu sefer tüp kapasitesi karşınıza çıkıyor, işte bu noktada handikap başlıyor, tüp hacmi 500 - 700 cc lerde olsun dediğinizde estetik farklı bir konsepte gidiyor, FX Gladiator de olduğu gibi, Bu yüzden bizim tasarladığımız silahın öncelikleri sırasıyla :


    • 60 ila 80 fpe (footpound/Libre) enerji üretecek, 30 grains (2 gram) solid pellet (mermiyi) 1000 fps (feet per secont) ve üzeri atacak,
    • 60 santimlik 5,5mm LW namlu - 75 santimlik 5,56 LW namlu - 60 santimlik 6,35mm LW Namlu seçenekleri olacak,
    • 5,5 cal. için 30 grains solid pellet ve 5,56 cal için 30 grains solid pellet ithalatı ve sonrasında imalatı gerçekleşecek,
    • Tetik 3 kademeli hassas 5 gram - 900 gram arası ayarlı 1.sınıf kalite %100 kendi tasarımım olacak,
    • Maksimum 300 cc tüp hacimli olacak, isteğe bağlı regülatörlü olacak,
    • silahın mekaniğinde bu güne kadar hiçbir havalı silahta uygulanmamış, tüm çalışan parçalar 420 ve 430 kalite yüksek kromlu solid paslanmaz çelik kullanılıyor,
    • Silahta tüm mekanik parçalar 0.02 (binde 2) hassasiyette toleranslarla üretiliyor, bu sayede namlu başlangıcında yani pelletin namluya sürüldüğü kısımda O Ring kullanılmıyor, Bu sayede bu O Ring içinden geçen pellet etekleri deformasyonu ve O Ring eskidi - koptu - değiştir sıkıntıları sona eriyor,
    • Silahta 2 kademe güç ayar mandalı sayesinde 25 ila 40 fpe ile 60 fpe ila 100 fpe arası güçler elde edilecek,
    • Standart şarjörlerde kullanılabilecek maksimum 9mm mermi boyuna rağmen bu silahta 11mm boy'a kadar ve 14 mermi kapasiteli şarjör kullanılacak, Bu da bize bol seçenekli mermi kullanabilme avantajları sağlayacak,
    • Kundak Masif Ceviz ağacından, montekarlo ve ft dizaynlarda CNC tezgahlarda işlenecek, gravür işlemeleri olacak,
    • 5 yıl yada 500.000 atış parça ve servis garantili olacak, bunun anlamı ise silah arıza yapmayacak.


    Tüm bunların hayata geçmesi, maalesef Global krizinde etkisi ile biraz zaman alacak, Malum YataGun da yeni kuruldu, henüz emekleme devrelerinde bu finansal krizle karşılaştık, işimiz zor.


    FX lerin bu silahın gücüne modlanması olduçça zor, çünkü silahların mekanik tasarımları bir yere kadar müsade ediyor, örneğin, T12 de yaptığımız maksimum modifiyede 21grains pelleti 1050 fps hıza çıkarabildik, bundan daha fazlaya çıkılabilirmi derseniz, silahta radikal değişikliklere gitmeniz gerekirki, bunun yerine yeni silah üretmek çok daha sağlıklı olacaktır, 1200 HP lik motora sahip bir drag otomobilinden elde ettiğiniz sonuçları motor değişikliği yapmadan 4 silindir bir araçtan elde edemezsiniz, elde etsenizde sonuçlar tatminkar olmaz.


    Fiyat konusu halen net değil, ama yukarıda söylediğim gibi VIP kalite malzemelerle yüksek mühendislik çalışmaları ve binde toleranslarla üretilecek bir silah doğal olarak ucuza mal edilemez. Ama zaman içinde uygun fiyatlı ürünlerde mutlaka devreye girecek, amacımız bu silahta enleri yakalamak.

  • şimdiden hayırlı olsun. bu silahı yapınca hemen patentlerini almaya bakın sizi kopyalamak isteyen çok firma çıkacaktır.

  • O zaman tez bir zamanda t12 ile PCP dünyasına atılabilirim :)


    Yinede klasik görünümlü bir PCP ye çok fazla karşı koyabileceğimi sanmıyorum. Olsun T12 nin müşterisi hazır. Biricik eşim ;şrofls;.

  • Mustafa Amca tüfeğin özelliklerini okurken ağzım sulandı valla ;keyf;

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i

  • herkes gibi bende baştan beri konuyu ilgiyle takip ediyorum. sabırsızlanmamak elde değil. Mustafa bey ilk defa bu kadar maddeler halinde açıklayaıcı konuşmuş. sanırım sona az kaldı. herkese şimdiden hayırlı olsun. madein YATAGUN PCP. saygılarımla

  • Tüp hacmi keşke daka fazla olabilseydi.Ama bu sefer de estetik sorun oluyor diye belirtilmiş.Acaba gladiator deki gibi kundağın içine tüp koyulamazmı?

  • Tüp hacmi keşke daka fazla olabilseydi.Ama bu sefer de estetik sorun oluyor diye belirtilmiş.Acaba gladiator deki gibi kundağın içine tüp koyulamazmı?


    scuba tüpsüz zaten bu alet kullanılmaz. scuba tüpü olanlar içinse zaten bu tüp hacmi yeterli olur.

  • scuba tüpsüz zaten bu alet kullanılmaz. scuba tüpü olanlar içinse zaten bu tüp hacmi yeterli olur.


    Scuba aletindenden bahsetmiyorum zaten 1 dolumla çok atış yapmaktan bahsediyorum.Araziye cıktıgımızda bide scuba taşınmasın maksat.

  • ben en cok tufek pıyasaya cıktıgındakı forumdakı hareketı merak edıyorum bence yazılıp cızılenlerden tahrıbattan mesafeden gurupmanlardan okuyup yazmaya zaman bulamıyacagız ;tacli#

    STRIKKER WORTEX

  • oyyyiihh terledim valla :) merakla bekliyorum

    hamdım piştim yandım oldum.

  • :love: yunan mitolojisinde eros diye bir tanrıça vatdır bunun işi en garip anlarda milleti birbirine aşık etmektir biz de buna döndük bir afet - i derya cihan yandı bi güzellik attınız ortaya mustarfa bey uykularımız kaçar oldu aşktan hayali dolaşır oldu etrafımızda sürmenaj geçireceğiz yakında göster şu güzeli bize de vursun şarabın ateşi içimize yeter ( şarabın ateşi aşk ateşi temsilidir ) bu iş al pacinonun simone filmini hatırlattı tabi ki espri
    işin esprisi bir yana estetik kaygısı olmayanlar nasıl düzenlemeler yapabilir bu yeni cenk aleti üzerinde :love:
    agt






  • Mustafa bey selamlar ben kalıp ve cnc işleri ile uğraşıyorum , kafanızdaki proje gayet güzel , ama aklıma takılan bazı sorular var onları sormak istiyorum ,çalışma boşluğu olarak 0.02 (binde 2) demişsiniz 0.02 yüzde 2 oluyor 0.002 binde 2 oluyor , bir imla hatası olmuş belliki ama sonuçları önemli bir hata , yani eğer çalışma boşluğu 0.02 yada 0.002 olacaksa sürtünen aksamlar ısıl işlem görmemişlerse sürtünme yüzeylerinde kısa sürede sarma dediğimiz olay gerçekleşecektir , tabi siz ne tür bir sistem yapacaksınız bilmiyorum pcp lerin mekanik aksamları hakkındada fazla bilgim yok , sürtünen yüzeyler için ısıl işlem görmüş parçalar muhakkak gerekli .420-430 kalite malzemelerde sarmaya karşı dirençli olmaya bilirler dikkat etmek gerekli .Projenizde başarılar diliyorum umarım ve dilerim başarılı olursunuz ,esenlikler .

    • Official Post

    Sıfırda dalgınlık olmuş, kastım binde iki idi ve binde iki boşluklu çalışma yüzeyinde kastım pellet iyici milin karşı dişiye giriş boşluğudur, bu aralıkta sadece 2mm ilerleyecek ve bu boşluk bir anlamda kapanma olarak kabul edilecek, tabiki metallerin karşılıklı uyumları hesaba katılarak sertlikleri ve yüzey taşlamaları hesaba katılıyor.


    Bugün itibariyle solidworks2009 da tüm parçaların kundak dahil 3D katı modellemeleri bitti, şimdi işleme safhalarına geçilecek, siz CNC konusunda siparişe yönelik talaşlı imalat yapıyor ve müsaitsenizde sizinle görüşmek isteriz, sonuçta üretilecek parçaları profesyonel titizlikte üretim anlayışında üretecek tedarikçilere ihtiyacımız var. :)

  • Çalışmalarınızda başarılar dilerim, umarım bu güçte bir havalı silah üretip te fazla güçlü diye bürokratik engellere takılmazsınız, gerçi bizde pek anlamazlar güç işinden de, ihracatta sorun olabilir..

  • mustafa bey size şöyle bir soru sormak istiyorum. tasarımlar konusunda biraz beklememiz gerekiyor tamam peki bizimle maliyet analizlerinizi ve satış politikasını paylaşabilir misiniz bu konuda biraz bigilendirilebilirmiyiz


    sonsuz saygılarımızla agt

    • Official Post

    Bu projede amacımız maksimum kalite ve maksimum enerjiyi yakalamak ve bu ürüne yurt dışında pazar bulmak, fiyatlar konusunda şimdiden bir şeyler söylemek ancak farazi konuşmak olur, ama şu bilinmeliki bu ilk üretimin amacı kar elde etmek değil, Ülkemizde de kaliteli üretim ve yüksek mühendislik çalışmaları yapılabilirliğini ortaya koymak.