YATAGUN 80 fp

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Değerli kardeşim, İsveç li mühendisler bu silaları tasarlarken ince ince uğraşarak başarıyı yakalamışlar, bu silah kendisi gibi benzer güç ve kapasitelerdeki silahlarla mukayese edildiğinde regülatörsüz olarak 26 - 30 stabil atış yapabilen ülkemizdeki tek silah, gücü son derece yeterli, ilk kez pcp silah alacaksanız, bu silahı bu hali ile alıp kullanın, tanıyın, zaman içinde bunun gücünün daha fazla olması arzunuzun, bu modlamanın getireceği eksilere razı olmanız halinde yapalım.


    Bence orijinal hali ile kalması bu silahtan alacağınız keyifi artıracaktır.

  • merhaba mustafa bey pcp çalışmaları nasıl gidiyor nezaman görme şansımız olacak ve ön sipariş toplanacak mı? merakla bekliyorum inşallah daha çok beklemeyiz . Son olarak konu başlığı ile uygun değil ama nikko dürbünler ne zaman stoklara girecek.

  • Aklıma gelen herşey yapılmış yada söylenmiş oluyor ;( Bakalım yeni yumurtam yenicek gibi mi? ^^


    PCP lerde, çekiç yayının valfe vuruşunda, valfin bu gücü karşılaması sonucu hava tahliyesi sağlanıyor. Valfin çekice gösterdiği direnç tüp basıncıyla ilgili (belki bir karşı yay vardır) . Tüpün basıncı, her atışta sabit yönde değişim gösterdiğine göre; dürbün kliklerindeki sistemle, çekiç yayının bastığı yüzey yer değiştirirerek yay gücünü sabit yönde değiştirilse atış hızında bir stabilite sağlanamaz mı? :him:s

  • bir fotosunu forma koyarmısın abi çok merak ediyoruz ;director;

    Hw 97k

    • Official Post

    bir fotosunu forma koyarmısın abi çok merak ediyoruz ;director;


    Üzgünüm silah tamamlanıp üretim başlamadan fotoğraf vs.. yayınlamayı düşünmüyorum, maalesef bir bu sayfalarda ne yaparsan birileri mutlak kopyacılık yapıyor, şu silahı ithal ediyoruz dediğimizde de bizden pahalıya almalarına rağmen hemen ithaline girişiyorlar.
    Sizler forumda yeni olduğunuz için geçmişte yaşananlara şahit değilsiniz, umarım yanlış anlaşılmam. :)

  • Hayırlısıyla ne zaman bitecek ve görme şansımız olacak bu silahı? Türkiyede böyle bir silahın üretilecek olması ve herkesten önce Türk tüketicilerle buluşacak olması heyecan ve gurur verici. Çalışmalarınızda başarılar Allah yardımcınız olsun..

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

    • Official Post

    işin aslı acele etmiyoruz, herşey mükemmel olsun istiyoruz, şu an bir tarih vermek mümkün değil, en güzele ulaşmak yanında sizlerinde ulaşabilir fiyatlarla sahip olabilmeniz içinda zamanımız uzuyor.

  • Çoğu gitti azı kaldı deyip sabırla bekliyoruz. :rolleyes: İnşaallah en mükemmelini görebileceğiz. Umarım mustafa bey'in söylediği gibi herkesin ulaşabileceği düzeyde bir fiyata sahip olur. 8o

    • Official Post

    peki abi farklı kundak tipleri kullanacakmısınız


    Nasip olurda o günleri görürsek, farklı kundak seçenekleride olacak, Bu arada Silahta kullanılacak tüpler 300 bar kullanım basıncına sahip olacak ve silahta 195 bar'a ayarlanmış regülatör bulunacak, 300 bar kullanım basınçlı Scuba tüpleri satışa sunulacak, Zekeriyaköy civarında oldukça büyük bir açık poligon ve zaman içinde kapalısıda faaliyete geçecek ve burada scuba tüplere 300 bar hava basma hizmetide verilecek, yani silah 80fpe güçte yaklaşık 26 - 34 arası aynı güçte stabil atış yapmış olacak, böylelikle aynı güçlerde stabil atış yapabilmek için silahınızdaki basınç 195 bar'a düştüğünde yeniden hava basacaksınız, tabi silahta 2 kademeli güç ayarı olduğu içinde alt güçte yani 35 - 40 fpe güçlerde 60 - 80 civarı stabil atış yapılabilecek tabi tüpte 300 bar olması halinde.

  • 300 bar basınçlı tüpü bulduk diyelim Komprosör nerde, adamlar 200 ün üzerinde bile basamıyorlar belki 230..
    selamlar..

  • İstanbulda olanlar Mustafa beyin vereceği kompresör hizmetinden yararlanabilir ama başka türlü 300 bar basacak yeri bulmak güç olacak. 230a ikna edemedim ben dolumcuyu. 210 da durduruyorlar.
    O açık poligona gelmek ve silahı denemek için sabırsızlanıyorum. Üretim tamamlandığında hepimiz deneme amaçlı kullanabilecekmiyiz Mustafa bey?

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

    • Official Post

    Tabiki tanıtım buluşması düzenlenip 200 metre gurupları ve tahribat testlerini hepbirlikte yapacağız, ama ne zaman diye soracaklara yanıtım henüz zaman uzak.

    • Official Post

    300 bar basınçlı tüpü bulduk diyelim Komprosör nerde, adamlar 200 ün üzerinde bile basamıyorlar belki 230.. selamlar..

    Ankara Paintsaing daki kompresör 300 bar basabiliyor.

  • 300 bar olayı hayalleri kıracaktır.daystate'in 250 barı bile Türkiye için kullanışsız görünürken.


    hoş oda ulaşılmaz ama.


    saygılar

    FİLİNTALAR GRUBU
    AA S410 fac extra 5.5 mm + Hawke 8x32-56 30 mm,
    AA TX 200 5.5 mm hc +bushnell 4x12-40,
    Diana Mod 54 5.5 mm +bushnell 6x18-50,
    ve diğer yaylılar

    • Official Post

    300 bar olayı hayalleri kıracaktır.daystate'in 250 barı bile Türkiye için kullanışsız görünürken. hoş oda ulaşılmaz ama. saygılar

    300 bar olması 200 barla kullanılamayacağı anlamı taşımaz, 2 şey olur, birincisi regülatörsüz modelde üretilir, 80fpe ile, evanix gibi yüksekten başlayıp her atışta hız düşerek atışlar yapılır, ikincisi regülatör 140 bar'a ayarlı seçenek olur ve silah aynı stabilitede ama 80 yerine 65fpe ile atışlar yapar.

  • Ankara Paintsaing daki kompresör 300 bar basabiliyor.

    Haftasonu konuşmuştuk 230 da makina kendini durduruyor otomatik olarak diyordu.. Tabi bu bir güvenlik önlemi midir yoksa basabilceği max. bar bu kadar mıdır orasını bilemiyorum..

    • Official Post

    PaintBall oyunlarında kullanılan silahlarda CO2 yerine 850psi gibi basınçlara düşüren regülatörlü 300 bar kullanım basınçlı tüpler kullanılıyor, bu yüzden dedim paintsing deki kompresör 300 bar basıyordur diye, bizdede 300 bar kompresör var istenirse basıncı düşük barlara sınırlandırılabiliyor, onlarda ihtimalen hem kompresörün ömrü hemde risk alırız korkusu ile yada az elektrik harcamak için kısmış olabilirler.

  • 300 bar olması 200 barla kullanılamayacağı anlamı taşımaz, 2 şey olur, birincisi regülatörsüz modelde üretilir, 80fpe ile, evanix gibi yüksekten başlayıp her atışta hız düşerek atışlar yapılır, ikincisi regülatör 140 bar'a ayarlı seçenek olur ve silah aynı stabilitede ama 80 yerine 65fpe ile atışlar yapar.


    Regülator neden 195 ya da 140 barda devreden çıkar anlayamadım.Gazın tamamına yakının eşit miktarda kullanamıyormuyuz :him:s

    • Official Post

    Bu silahı tasarlayıp ayarlayana bağlı, yani siz silaha 200 bar basarsınız ve regülatörü 140 bar'a ayarlarsanız silahın tüpündeki basınçlı hava 140 bar'a düşünceye kadar hep namluya 140 bar basınçta hava salar ve böylelikle tüpdeki hava 140 bar'a düşünceye kadar hep aynı hızda atarsınız.