weihrauch HW97K ve hawke varmint II uyumluluğu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhabalar arkadaşlar ben onur.


    yatagun dan weihrauch HW97K .177 tüfeğimin siparişini vermiş bulunuyorum. haftaya elimde olacaktır bir terslik çıkmazsa.


    sayın mustafa beye de buradan, gösterdiği yakın ilgi ve alaka için teşekkürlerimi bildirmek isterim.


    sitede bilgi ve deneyimlerini paylaşarak bu silahı seçmemde bana yol gösteren herkese de teşekkürlerimi ayrıca sunarım..


    bu tüfekle kullanmak için bir de dürbüne ihtiyacım olacak elbet.. ben hawke nin varmint II modelini almayı düşünüyorum. ancak varmint II nin 4-16x44 modeli ile 6-24x44 modeli arasında kararsız kaldım.


    aslında 6-24x44 modeli benim için öncelikli ancak bu dürbünün 401 mm lik boyu ile HW97K nın pellet yükleme portunu kapama olasılığı beni düşündürüyor. bir yerlerden bulup tüfek üzerinde deneme olasılığım da yok.


    dolayısıyla sizlere sormak istiyorum, hawke varmint II 6-24x44, HW97K üzerine monte edilirse yükleme portunu örtüp tüfeğe pellet yüklemeyi zorlaştırabilir mi?


    diğer seçenek varmint II 4-16x44, bunun boyu 365 mm olarak verilmiş.


    http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/varmint2/index.htm


    yardımlarınız için teşekkürler


    onur

  • Arkadaşım merhabalar.
    Eski bir 97K kullanıcısı olarak seçimine tebrikler.
    Silahın üzerinde kullandığım ikinci dürbün Hawke idi. Yanılmıyorsam 4-16X44 tipi. Görüntüsü gayet nettir ancak paralaks ayarını yapan objektif bileziğini çevirmek bayağı zordur. Ne yaptıysam yumuşatamamıştım.
    Benim model pellet yatağını örtmüyordu. Dampa ayak üzerinde kullanmıştım. Tavsiyem senin de bu ayağı kullanman.
    Silahımın resimlerinden sakladığım 2 taneyi gönderiyorum. Duruşu hakkında fikir verebilir.
    Şimdiden güle güle kullan.



     [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/081130/temp/bnwge3m3.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/081130/temp/gkt9kkkk.jpg]

    S&W 686-6

  • tebrikler, çok güzel seçim. hw97k da 401mm boyu ile dürbün problem çıkartmaz, dampa ayak ile takıldığında.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Onur bey hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.Çok iyi bir seçim olmuş.En kısa zamanda arazide görüşmek umuduyla diyelim.Yatagun stoklarında varsa tüfek bir bilemediniz iki günde elinizde olacaktır.Tekrar hayırlı olsun. :)

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


    evet sayın "Yaşlı Kirpi", 4-16x44 modeli tüfeğin üzerine herhangi bir mahsur oluşturmadan oturmuş görünüyor. gönderdiğiniz fotograflar gayet açıklayıcı.


    sayın "RaptorX" bu dürbünün 6-24x44 modelinin herhangi bir mahsur oluşturmadan tüfeğe monte edilebileceğini söylemişsiniz.


    dürbünün her iki modelinin fotograflarını inceledim. 6-24x44 modelinin 4-16x44 modeline göre uzunluğu dürbünün ön tüpünün - objektif ile ortadaki ayar düğmeleri arasında kalan tüp - uzamasıyla oluşmuş gibi görünüyor.


    şu siteden fotolarını inceleyebilirsiniz : http://www.airsportdirect.com/acatalog/Varmint2.html


    sayın "Yaşlı Kirpi" nin yolladığı fotoğraflarda 4-16x44 modelinin yükleme portunun başlangıç noktasına yakınlığı 25 mm civarı görülüyor.


    bu durumda 4-16x44 modeline göre 35-36mm lik ön taraf ağırlıklı bir uzama ile 6-24x44 modeli, tüfeğin yükleme portuna biraz sarkabilir gibi görünüyor. ??


    daha önce bir tüfek üzerine dürbün monte etmedim. yani yukarıda bahsettiğim mevzûlar tamamen netten incelediğim fotoğraflardan edindiğim izlenimdir. sizler benden kat kat daha deneyimlisiniz. bir yanlışım varsa lütfen düzeltin.


    4-16x44 modeli sorunsuz oturacaktır ama gönül 6-24x44 modelinden yana işte.


    yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..


    onur

  • yeni silahınızı iyi günlerde zevkle kullanırsınız inşallah. dürbün seçiminde 6*24*44 bence gereksiz ağırlık olacaktır. silahınızın ağırlığı zaten fazla birde üstüne extra dürbün agırlığı binecek atış yapmak çok daha zor olacaktır. bence 4*16*44 yeterli gelir ve kesinlikle dampa ayak kullanmanızı tavsiye ederim sonra dürbünün artıkılı *çarpıkıl* oluyo tecrübe ile sabittir.

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

  • kemal bey, volkan bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.


    iki dürbün arasında 20gram lık ağırlık farkı var. 24x olan 569g. 16x olan 549g. çok bir fark sayılmaz.


    tüfek yatagun dan, yatagun dampa ayakla beraber gelecek. dürbünü bu ayağa monte edeceğim.


    kemal bey arazide görüşmek üzere..


    onur


  • 4-16x44 modeli sorunsuz oturacaktır ama gönül 6-24x44 modelinden yana işte.


    yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..


    onur



    İnsan önceleri "ne kadar fazla büyütürse o kadar iyidir" düşüncesine kapılıyor. Ancak bir süre kullandıktan sonra görülüyor ki genelde 12-16 büyütme arası kullanılıyor en uzak mesafe atışlarında bile. Her ne kadar fazla büyütme hedefi daha iyi gösteriyorsa da (benim düşünceme göre) hedefi çevresinden soyutluyor.
    Bende de halen 6-24 olmasına rağmen genelde 12'yi kullanıyorum. Büyütmeyi arttırdıkça bence hedef dürbünde daha "oynak" hale geliyor.
    Tercih sizlere kalmış. Eğer aradaki fiyat farkı kabul edebileceğiniz kadar ise 24 alın. Değil ise 16 bence sizi tatmin edecektir.

    S&W 686-6

  • polat amcama katılıyorum bendede 24 x yakınlaşmalı dürbün olmasına rağmen 9x yakınlaştırmalı dürbünü kullanıyorum çünkü gereksiz. en ufak bir örnek vereyim tüfeğiniz 25 mt ye sıfırlanmış ve siz 50 mt yada 75 mt ye atış yapmak istediniz 6xde yada 9x de atış yaptıgınız zaman en alt mildota vurdugunu görürsüzünüz ama aynı mesfeye 24 x zoomda atış yaptıgınızda saçmanın nereye vurdugunu dahi göremiyosunuz bu misal bir açıklama idi genelde ben bu sorundan dolayı ve paralaksın ön tarafta olmasının zor kullanılmasından dolayı sabit paralakslı 3-9x50 tasco dürbünümü kullanmayı tercih ediyorum ayrıca yetiyor. saygılar

  • Tüfeğiniz hayırlı olsun çok iyi bir seçim yapmışsınız.bende tüfeğimde yatagun dampayla önden paralakslı tasko 6-24x50 dürbün kullanıyorum uzunluğu 41 cm.dürbünü almadan önce bende sizin gibi bu kararsızlığı çok yaşadım ama kullandıktan sonra çokta bir engel teşkil etmediğini gördüm hemde mercek çapı 50mm.olmasına rağmen.sizin alacağınız 44 lük hiç sorun çıkartmaz gönül rahatlığıyla kullanırsınız ancak benimde tavsiyem 4-16x44 almanızdır fazlasıyla yetecektir bu size ama gönlüm 6-24 olanından yana dersenizde sonradan pişmanlık yaşamayın alabilirsiniz karar sizin kazasız belasız atışlar.


    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/081130/temp/kpopnswf.jpg]

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • teşekkürler sayın "dunwolf" iyi dilekleriniz için.


    gönderdiğiniz fotoğrafta dürbünün objektifi yükleme portu boyunca uzanıyor. bu pellet yüklerken hareketinizi kısıtlamıyor mu acaba?


    silah gerçekten çok hoş duruyor. sabırsızlık yaratıyor bende.


    herkese verdikleri bilgiler için çok teşekkürler. herkese "kazasız, isabetli atışlar.." diliyorum...


    onur

  • İlk kullandığım sıralarda bazen zorlanıyordum,zorlanmada değilde acemilik diyelim parmakların kabiliyetine bağlı :) zamanla ustalaşıyosun,senın alacağın dürbünün merceği benimkinden küçük olduğundan zaten bir problem çıkarmayacak rahat ol,tavsiyem yinede 4-16 dır sana,şimdiden hayırlı olsun..

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • Portun üzerini yarı yarıya kapatsa bile yüklemek çok zor olmuyor. O kadar çok endişelenmeyin.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • bence dürbünü büyük büyütmeli alın, isterseniz büyütmeyi kısıp kullanabilirsiniz. Ama uzak mesafe hedeflerinde (örneğin metal sincap'ın vuruş yeri) yüksek büyütmenin avantajını kullanabilirsiniz. belki 97k için 50m ye kadar 16x yeterli gelir ancak ilerde daha güçlü bir silah veya bir PCP alırsanız tekrar dürbün arayışına girmek zorunda kalmazsınız.
    Siz demişsiniz zaten büyüklüğü ve ağırlığı pek farketmiyor, 24x alın gerekmiyorsa kısar kullanırsınız.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Geçenlerde, hw 77'nin üzerine Tasco Varmint 6.24x42 dürbünümü taktım...birçok arkadaşın belirttiği gibi yükleme portunu yarıyarıya kapatıyordu kullandığım tek parça ayak oldukça alçak olduğundan paralax yüzüğü tüfeğin üstüne hafifce oturdu, bu sebeple pellet yüklemek sorun yarattı,ancak yüksek bir ayak kullanılırsa; hiç sıkıntı olmadan pellet yüklenebilir.burada kilit nokta dürbünün altından başparmağınızın geçebileceği büyüklükte boşluk yaratmak... bu sebeple dürbünün uzunluğu size sorun çıkarmayacaktır,24x mi 16x mi sorusuna gelince Erdem Abininde dediği gibi 24x yakınlaştırmalı bir dürbün almanızı tavsiye ederim. sebebi; 4.5mm bir hw 97knin çıkış hızı 900fps yay oturduktan sonra 870/850 fps ye oturduğunu var sayarsak 50 m de çok az düşme yapacaktır. tam destekli atış yapacağınızı var sayarak düşündüğümde 50 m'den 18x'ekadar yakınlaştırma kullanabilirsiniz.(büyük ihtimalle sıfırlama değiştirmeden) buda size daha hassas atış imkanı verecektir.grupman çalışmalarında kaliteli ve yüksek zoomlu dürbünün çok büyük artıları var. Ayrıca daha sonra pcpye geçmek istediğinizde tekrar bir dürbün arayışına girmemiş olacaksınız.

  • Polat abimin dediği gibi ilk başlarda ne kadar zoom o kdar iyi derdik ama öyle olmadığını sonrada anlıyoruz.
    Diana 460 için 4-16X50 tasko almıştım. Güzel genil görüntü felan ama bencede gereksiz. Şu anda 3-9X32 tasko kullanıyorum.
    Benim tavsiyem biraz farklı olacak. Yatagundan 3-12X44 bir gamo alıp keyfinize bakın. 97k'da çok fazla tepme yoktur. Gamo'nun tavsiye ettiğim modelide spring gun rated'dir.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • herkese bilgilerini, deneyimlerini ve de görüşlerini paylaştıkları için çok teşekkür ederim.


    dürbün siparişini verdim.. geriye beklemek kalıyor.


    arazide görüşmek dileği ile,.. kazasız. belasız ve isabetli atışlar..


    onur

  • Bu mesela fikir olsun, Yüksek ayak kullandıktan sonra bu şekilde bile yüklemek o kadar zor değildi. Bir CFX 'e taksan yükleyemezsin mesela.


    [Resim Engellendi: http://img214.imageshack.us/img214/8875/img0522yf6.jpg]

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • merhaba sayın "TheNightHawk".


    bu fotoğraflardaki dürbün nikko stirling yanılmıyorsam. modeli nedir acaba?


    bu fotoğraftaki gibi bir yavrucuk şu an ellerimde duruyor. müthiş bir his.:love: silah gerçekten çok güzel bir parça..


    dürbün olarak "hawke varmint II 6-24x44 AO" nun siparişini verdim. ikisi umarım iyi anlaşırlar..


    selamlar herkese


    onur