Mod 125 th için çeşit çeşit pellet seçimi..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar aranızda yeniyim.Buradan da merhaba diyim herkese.. .
    Herneyse 2 haftadır araştırmalar sonucu bu hobiye yeni başladım.Ve pistonlu mod125 th aldım.(optima 550).Başlangıç için uygun seçim olduğunu düşünüyorum.
    Tüfekte 1250 fps ( 5.5 için 300m/s) hız olduğu söyleniyor.Güçlü bir tüfek ona göre istikrarlı bir pellet seçmeliyim.


    Şimdi buna uygun pellet arıyorum.Ve almışken bir kaç parça alıyım diyorum..
    -Kısa mesafe
    -Uzun mesafe
    -Delici etki( kısa mesafe için)
    -Ağır pellet vs. tarzı bir kaç parça pellet almak istiyorum.


    Seçtiğim bir kaç pellet var : crosman pointed(ucu sivri olarak bunu seçtim) , Crosman 5,5 mm Premier Paraşüt Pellet(hallow point), Gamo pro magnum(istikralı atış için kısa uzun mesafe), Gamo ts 18( ağır pellet uzak mesafe için kubbe tasarımı ) ,
    H&N Diabolo Baracuda 5.5 mm Airgun Pellets


    gamo pro hunter veya ucu düz match yarar mı bu saydıklarımın haricinde ? Ve gamo raptor diyorlar % 25 hızlı diyorlar bir işe yarıyor mu? Hafif olduğu için çok fazla sapıyor olsa gerek. Bunların haricinde önerebilceğiniz onu alma şunu al ben bunu bu tüfekte kullandım iyiydi dediğiniz pellet varsa önerilerinizi beklerim..


    Hiç bilmeyen biri olarak şimdilik bunları seçtim.Dandik ince memed attım memnun değilim.Tüfeğin layığını vermek istiyorum.


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • Prohunter sahte bir pellet, kalitesi de kötü tavsiye etmem. Match bu hızlarda atıldığında orta ve uzun mesafede çok istikrarsız gider. Gamo raptor çok hafif olduğundan hızlı giden ama istikrarsız giden bir pellet, ayrıca tüfeğinizde ses hızını da geçecektir. Pahlaı ve gereksiz diyebilirim. Memnun kalacağın pelletler sırasıyla şöyle


    FX 5.52 pellet
    Gamo Promagnum, Bulabilirsen Hunter
    Bulabilirsen Benjamin Crosman Premier
    H&N Barracuda Heavy, Diana Rastatt Barracuda (Hemen hemen aynı pellettir ağır ve etkili bir pellet)
    Crosman Pointed denemeye değer
    TS18 önce dene sonra devamını getir.


    Bence çok değişik çeşit pellet almadan önce her birinden birer kutu alıp, en isabetli istikrarlı pelleti devamlı olarak kullan , bu durumda H&N genelde en iyi pellet olacaktır ama pahalı kalacaktır. Devamlı pellet değiştirmezsen, devamlı dürbün sıfırlamak ve şuraya atarsam neresine düşer hesaplamalarını daha kolay yapma şansın olur. Genel kullanım için FX ve Gamo Promagnum işini rahatlıkla görecektir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Değerli yorumun için teşekkür ederim.Evet bu konuyu açar açmaz bütün pellet konularını okudum daha 5 dk. önce anca bitirebildim :)
    Gamo ' nun bütün pelletleri çapaklı ve eteği yamuk çıkıyormuş anladığım kadarıyla.Birde eğer o kalitede bir ürünse made in spain yazısını yapıştırmazlar.Anlamıyorum Tr de satılan Gamo pelletler gerçek mi değil mi..
    Nitekim okuduklarımdan sonra " gamo ts 18, pro hunter, pro magnum " serisinden soğudum.Alırken capaksız yağ gibi pellet isterim tabikide. Bu da sanırım crosman'de var.Ucu sivri dye tabir ettiğim crosman pointed'i listeye ekledim.Bunun haricinde bir tane iyi pellet ve bir tane de dandik ucuz pellet almalıyım.
    Her ne kadar kötü desemde hunter bulamadığım için dağa taşa sıkmak için pro magnum alıcağım.Fiyatta iyi çünkü.
    Bunun yanında bu tüfekle kullanabilceğim istikrarlı ve namluya uyumlu kaliteli pellet ne önerirsiniz ? Malum tek kaliteli kutu alıcam ve onu kullanıcam. Bu sizce crosman premier (hollow point) mi olmalı? yoksa var mı başka önerileriniz..
    Öncelikle bu tüfeği çeşitli kombinasyonlarda kullanan arkadaşları arıyorum.Her bir pelleti malesef deneyip alamam.Başlangıç için iyi 1 kutu alıcağımı belirtmiştim.Nasıl bir pellet seçmeliyim..


    Ayrıca incememed gibi pelletleri attım ama bu pellet tfekten sogutur beni hemen plastik bir şişeye döküp çöpcüye teslim ettim.Umarım gideceği yere doğaya karışmadan gidebilir..
    Herneyse hunter bulamam heralde.Ondan da herkes memnun çünkü.Onu esgeçtim.
    Benjamin dediğiniz siyah kutulu üstünde kırmızı benjamin yazan pellet mi ( kutu adeti 250)
    Teşekkürler

  • ben gamo match ı tavsiye ederim hem isabet hem tahribat açısından.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • birde ince memed attım dandik demişsin ama acaba tüfeğemi uyum sağlamadı yoksa fiyatından dolayı bir önyargımı oluştu? ben torun 4.5mm tüfeğim ile 50-60 metrede ağacı vuruyordum çok rahat. ağaçlarda 20-30 cm arası kalınlıkları. bence hiç olmazsa o dağa taşa atıcam dediğin pellet olarak bunu kullanabilirsin.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Herşeyden önce en iyisi isabetli pellettir.


    1) Fx diabolo 5.52 (yumuşak ve mükemmel isabetli) (namluya sürerken dolu dolu bir his veriyor)
    2)Gamo promagnum (fiyat/performans oranı çok çok iyi) (çapaksızını bulabilirsen atma da yanında yat)
    3)Crosman hollow point.(yumuşak doku üzerindeki tahribatı çok iyidir ayrıca dokuya hızlı girdiği için çıkan ''şlaaaapp'' sesi ve mini bir şok yaratmasına hastayım)
    4)Hn baracuda veya diana high power (muazzam şarap şişesi vs. kırıyor)

  • İncememed'i sevmemein nedeni ; hiç bir pellet birbirini tutmuyordu.Ya çapaklı çapaklı, ya eteği bozk, ya pellet namluya sığmıyor, ya sığıyor kıçı dışarda kalıyor kapanmıyor ; kapansada eziliyor..


    Çapaksız pro magnum evet tam bir f/p ürünü..


    Peki arkadaşlar mesela 40 metre mesafedeyiz.Şişeye sktık girdi çıktı ama şişeyi kırmadı.Bunun için pelletin yapısı ve sertliği nasıl olmalı ? Hangi pelletler buna örnektir.

  • kadir fazla kullanma kardeşim ince mehmedi bugün 20 25 atış yaptım namluya zor suruluyodu dedıgın gıbı arkası capaklı veya yamuk namludan her atıstan sonra duman cıkıyodu surtunme cok fazla yanmıs yag kokusu gelıyodu ve namluda sımdıden hafıf dız cızgıler olustu yıv sete zarar verebılır bende tuvalete doktum hepsını :D yarın senle beraber sipariş verelim. pazar gununede kısmetse guzel atıslar yaparız senle :D

    Hatsan optima 550 ;avci; agt

    Hatsan mod 135 QE vortex

    Swiss arms jericho 941

  • eet professional yardım şart help me pls :D yaw arkaları çapaklı ya aldım elıme bistüriyi attıgım mermılerın capagını duzelttım bı seye benzedi kadir:D pazar gunu test ederiz saglam mermileride aldıkmı ii bi sıfırlama yaparız ama ben gezin oldugu yeri hic begenmedim yukseklık ayarını yapıyorum neredeyse ayar yuzugu cıkacak plastık aksam oldugu ıcınde hafıf yamukluk var insallah abilerimize danısarak degistirecem gezinide

    Hatsan optima 550 ;avci; agt

    Hatsan mod 135 QE vortex

    Swiss arms jericho 941

  • engin ne sadist adamsın ya ne dokusu ne şlapı psikologa felan gitdinmi hiç gülmekden kırıldım arkadaş alem adamsın palet seçmene bayıldım vallla

  • her pellet her tüfekte aynı başarıyı sağlayamaz bunu unutma.Tüfeğinin en sevdiği pelletler sırasıyla promagnum,prohunter bu pelletlerden bolca alıyorsun.yatagundan alırsan kaçak göçek derdin olmaz.Bana yatagundan gelen pelletlerde çapak mapak yok süper sarıp sarmalayıp gönderiyorlar.uzun mesafe içinde elinde bulunsun diye ts 18.Yeni çıkan ts 22 de var fakat ben hiç denemedim.

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • Ben gamo pelletleri genelde açıp içine bakarak alıyorum, çok çapak varsa sahte olma ihtimali var. Bazen dediğiniz gibi harcıalem pellet olarak aldığımda pelletleri yıkıyorum kurutuyorum. Genelde çoğu çapağından ve tozundan arınıyor (kurşun tozundan, mümkün olduğu kadar teması azaltmak gerek) FX pellet 5.52 çapında olduğundan elle doldurulan tüfekte biraz zor girebilir, ben fx pelleti pcp tüfekte kullanıyorum, o yüzden yüklemede zorlanmıyorum. İlk başta dediğim gibi birer kutu alın deneyin seçimizi yapın ve devamlı o pelleti kullanın. Ben FX pellet ile iyi anlaşacağını sanıyorum. Fiyat pahalı gelebilir ama 500 lük kutu ve içinden çıkan pelletleri görünce farkı anlayacaksınız.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • mod 125 gibi tüfeğe fx pellet vermek abest olur.
    mod 125 fx pelleti haketmiyor bence ona ancak pro magnum prohunter ve crosman pointed gider

  • Ankara da ikamet eden abilerim dış kapıda 5 6 dükkanada baktım gamonun mermilerini bulamadım sizin bildiğiniz kaliteli pelletleride satan bi yer var mı ?

    Hatsan optima 550 ;avci; agt

    Hatsan mod 135 QE vortex

    Swiss arms jericho 941

  • ben bütün pelletlerimi yatagun'dan alıyorum, Dışkapı'ya gitmeyeli çok oldu.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ben en iyi atış istikrarını tüfekle beraber gelen hatsan diabolo 300 pointed pellet ile gördüm, promagnum ve ts18 ise hep sağa çekti,şu an rodaj süresi dolmadı bende gez göz arpacık takılıyorum, ;avci;
    50 mden 3 tane soda şisesini dizdim, pro magnumla 5 atış olmadı,ts 18 le 5 atış onda da tık yok,eyvah dedim benim namluda sakat çıktı galiba son olarakta tüfeği sıfırladığım hatsan pelletleri kullandım,birinci atış şişe patladı heralde şans dedim,2inci 3üncüde iki parça yani 3te 3 sonra derin bir oh çektim. ;keyf;
    Tüfeği 10 m.de sıfırlamıştım hatsan pelletle demek gez göz içinde her pellet için ayrı ayar gerekiyormuş,sonra ts 18 için ayar yapayım dedim ilk yaptıgım ayardan epey bir fazlaca gezi sola cektim nerdeyse sona dayandı ama yinede hatsanın pelleti gibi vurmuyo, :him:s
    Bu arada hava sıcaklıgı (hava soğukluğu desem daha doğru heralde)-15 c de atış yaptım acaba bunun bir etkisi olurmu sağa çekme için. :whistling:
    Hatsanın pelletleri sanki kul yapısı değil hiç çapak yok hepsi aynı ebatta çok rahat yuvaya oturuyor,hafif bir pellet uzak mesafade ne olur daha denemedim,hele karlar erisin hava ısınsın kadir bey gibi şişeleri dizecem 100 mye bakalım ne olcak,balkon şişe doldu hanım ne yapıcaz bunları diyor ;hirr; ,biraz daha dur diyorum, pro magnumu biraz ittirmek gerekiyor arkadan ts18 normal sıkılıkta oturuyor.Keşke hatsanın silahlarıda pelletleri gibi olsa fiyatıda fena değil 300 tanesi 10,5 tl olmadı sürekli bunu kullanacagız heralde :thumbup: uzak mesafede diğerlerinden verim alamassam.

    Beretta FS92 9mm parabellum 15+1
    Ata Pompalı 12 cal. 7+1
    SATILIK;avci;

  • takashi_tr sen o mesafeden -15 derecede atıpta vurduğu na dua et bence.Yaylılar kesinlikle soğuk hava harcı değil.Çok anormal güç düşüşü yaşanıyor.Bende evde 10 metrede yaptığı sıfırlama ayarından sonra ava çıkarken av tüfeğimin yanına havalımı da almıştım.arazide şov yapıcaz ya.Beni delirtti de delirtti.Eve geldim kaloriferin üzerine koydum baya bi ısındı kendine geldi bi atış yaptım arada baya bi fark var.Anlayacağın o isabet sorunu bence soğuk havadan

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • Zaten bende ne zaman çat diye ikiye ayrılcak diye bekliyorum, tüfeği aldı alalı daha doğru dürüst atış yapmadım kasımdan beri heryer kar buz,valla artık ne olursa olsun gönderirim fabrikaya hallederler garantisi var.Hava bügün biraz ısındı -5 ,-7 falan birazdan çıkıp ilk grupmanımı yapacam artık hep şişe patlat nereye kadar.

    Beretta FS92 9mm parabellum 15+1
    Ata Pompalı 12 cal. 7+1
    SATILIK;avci;