Tabanca Seçiminde Sizce Hangi sistem olmalı ? "ANKET"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • CO2 yi sectım tek sebebı ard arda serii atıslar yapabılmesı...bunun verdıgı zevkı hıcbır ısabetlı atıs yada tahrıbatın fazla oldugu bır atıs veremez bence..ayrıca gercek sılah deılkı bu asırı bır guce ıhtıyac olsn.benım dusuncelerım bu dogrultuda

    ....::: sNoPy :::....
    [b][i]BeReTTa M92 FS 4.5 mm ( .177 cal )..............................................
    EsEr 2002 EXT. 5.5 mm ( .22 cal )...........................................
    EKoL ES 55 Siyah CO2 4.5 mm ( .177 cal ) ......................
    EKoL ES 66 Saten CO2 4.5 mm ( .177 cal ) ..............
    [Resim Engellendi: http://img221.imageshack.us/img221/1038/9tmu7p.png]

  • yayli kesinlikle tercihim degil, grupman calismak icin ya pnomatik olacak yada istikrarli bir co2 li silah. tabii ki co2 yi sarjorlu olabilmelerinden dolayi tercih ederim.

  • Ben CO2 diyorum.Tüp masrafı felan tabii ki ön planda ancak seri atış zevki için bence değer.. :thumbup:

  • ben tercihimi co2 den yana kullandım güzel bir tabancayla keyfine doyum olmuyor.
    mustafa abi dün forumda gezerken "ben tüpü silahın içinde bırakıyorum silaha zararı olmaz hatta daha iyi korur" diye yazdığını okumuştum şimdi bulamadım benim bildiğim contaya zararı mı ne oluyordu fakat uzun zaman kullanılmayıncada conta kuruyormuydu neydi.
    abi bir aydınlatsan bizi.

    • Official Post

    ben tercihimi co2 den yana kullandım güzel bir tabancayla keyfine doyum olmuyor.
    mustafa abi dün forumda gezerken "ben tüpü silahın içinde bırakıyorum silaha zararı olmaz hatta daha iyi korur" diye yazdığını okumuştum şimdi bulamadım benim bildiğim contaya zararı mı ne oluyordu fakat uzun zaman kullanılmayıncada conta kuruyormuydu neydi.
    abi bir aydınlatsan bizi.


    Hakan, şayet silahı 6 - 8 ay yada 1 - 2 yıl kullanmayacaksak tüpün baskı yaptığı conta vs.. leri sentetik gres ile yağlarız ve bırakırız, ama bugün silahı kullandım 3 - 5 gün sonra yine kullanacağım belkide o takdirde tüpü sökmenin ve gazı sokağa atmanın anlamı yok, benim S&W 10" 6,35 2 yıldır üzerinde 12g tüpü takılı durur, haftada 1 yada 2 defa kkulllandığım olur, hep elimin alltında, tüpüde bittikçe yenisini takarım.


    Gazsız dorması sistem içine nem girebileceği için zararlı olabilecektir, bu yüzden basınç altında olması daha sağlıklıdır, aynı pcp lerde olduğu gibi, bakın FX ler olsun AA S410 lar olsun, hepside yurtdışından üzerlerinde 130 ila 150 bar basınçta hava ile geldiler ve bu şekilde muhafaza ediyoruz, üretici bize silahları basınçlı hava ile saklamamızı öneriyor.

  • abi benim ev nemli bencede en mantıklısı tüpü silaha takılı saklamak. conta mevzusu zaten zor birşey değil.

  • ben cp88 de tup u hic ustunde birakmadim daha once conta mevzusundan. zaten atisa basladimmi tup bitene kadar atiyorum, ama tup bittikten sonra fazla sikmadan bos tupu takili birakmakda nem almamasi acisindan faydali olur galiba.

  • bu hobiye co2 ile başladım seri atış zevkli ama yaylı ve pistonlu sistemleri de merak ediyorum o yüzden yaylı derim ;d;

    bsa side wheel focus 8x32-44
    özel yapım 36 ga tek kırma
    whalter falcon hunter edition(tasko3x9)
    crosman 2240
    daisy powerline 5170(red laser)
    ekol s 66 saten
    delta bolt action 36 ga
    safir t 14 yeni versiyon

  • tabancalardan yüksek tahribat ve yüksek performanslı atışlar beklenmez.. tabancalar kısa mesafeden kağıt atışları içindir.. bu yüzden co2 peş peşe seri atışlar sağlar bir kağıt hedefi vurcam diye eziyet çektirmez

  • Yaylı tabancalar oldukça yoruyor ve sesi de çok fazla. Hani browning 800 mag. var bende ve evde kesinlikle atış yapamıyorum. Bekliyoruz hava biraz güzel olsunda bahçede atış yapalım diye :D . Hani amaç kağıt hedef vurmaksa co2 en mantıklısı ama yok nerdeyse tüfek gibi güçlü atsın diyorsanız da tüfek gibi dış ortamda kullanmaya razı olacaksınız demektir :D

  • Benim icin tabancada onemli olan ilk sey isabettir.Pelet atan co2 tabancalar diorum cunku Tabancalarla genel olarak hedeflenen amac kagit hedeflere atis yapmak oldugu icin etkili guce gerek olmadigini dusunuyorum. Bir tane mermiyi atmak icin yayi kurmak yada pompalamak gercekten cok zahmetli bence sonucta co2lerle en az 40 etkili atis yapilabiliyor.

    TANFOGLIO WITNESS 1911 .177 4.5mm

    :thumbup:


    Ekol Compact mod 92 9mm kuru sıkı

  • Ben de CO2 tüpü kullanan tabanca kullanıyorum. Gerçek tabanca ebatlarında ve seri atış kabiliyetleri olduğu için CO2 tüpü kullananları seçtim. Keyifli mi derseniz, keyifli. Ancak diğer türleri kullanmadığım için onlar hakkında birşey söylemem ve kıyaslama yapmam çok doğru olmaz. Pompalı pnömatik tabancaların nasıl olduğunu merak etmiyor değilim. Bununla birlikte bir doldur bir at işi gözüme çok hoş görünmediği için pnömatikleri deneyip denememe konusunda kararsızım...Saygılar...

  • pompalı pnömatik sistem nedeni sarsıntısız isabetli atış ek masraf yok zoraki hp 01 - 01 ultra , hw 45 gibi şahaserlerin kullandığı sistem tabanca için diğer sistemlere kıyasla oldukça fazla güç üretmekte ve içersinde yay olmadığı için sarsıntısız..

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • co2 tabancalar zevkli ama masraflı oyumu pnomatik tabancalardan yana kullandım

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • ilk sayfada mesajım var co2 sistemi tercih etmişim. Yahu ne içiyomuşum :D Zoraki hp 01 den başka kuş tanımam artık :)

  • Stres için kola kutusu delmek ve hele hele peş peşe atış için co2 iyi oluyor.


    Pnomatik (ZORAKİ) isabet ve tahribat konusunda süper.. (tek geçerim ve tercihimde bu silah)

    Türk'ün Kızıl Elma'sı "BİRLİK" ola ki, Türk yurduna "DİRLİK" gele..

  • aslına bakarsanız co2 seçmemin en büyük sebebi ateşli silahlara olan hayranlığımı şehir hayatında yaşayan biri olarak bastırmak evin içinde 15-20 mt. den bi f92 ile ateş edip kutu patlatamayacağıma göre bunu en sessiz ve zararsız bir şekilde bastırmak adına co2 gsg92 aldım e tutup sokaklarda sağa sola ateş etme yaşında değilim bu replika da benim hevesimi şimdilik kırıyor ve bu konuda gayet başarılı

  • geçmiş yıllarda co2 li toplu tabanca kullanmıştım crosman markaydı galiba hem isabetsiz bir okadarda güçsüz boncuk tabancası hissi veriyordu bir tüp ancak harcadım Pompalı Pnömatiği tercih ediyorum örnek zoraki hiç bakım gerektirmeden yüzlerce atış yapabiliyorsun gücü sabit tepme sıfır, yok gresi bitti veya co2 bitti gibi bir sıkıntısı yok hem pellet atıyor hemde güçlü ve isabetli tek sıkıntısı co2li tabancalara göre kaba olması.
    tip ve güç olarak hw45 de tercih edebilirim fiyatının uçuk olması ve yaylı olması beni düşündürüyor yaylı tüfeklerden acaip soğumuş durumdayım bu aralar. :rolleyes:

    Zoraki HP 01 Ultra 5.5mm + leapers 3-9*32 aoe :thumbup: :thumbup: :thumbup:


    beretta stoeger x20 suppressor combo 5.5 mm + tasco 6-24*50


    hatsan mod 125 4,5 ve 5,5


    webley raider single shot 5,5mm


    Reddot 4x32 (Kırmızı-yeşil) stoeger dürbün


    kral süper poze 66cm tek tetik enjektörlü


    sarsılmaz süper poze 71cm namlu çift tetik
    [Resim Engellendi: http://t1310.hizliresim.com/1g/f/tjlbk.jpg]