EN HIZLI SABOT FİŞEK WİNCHESTER XP3

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • http://s7b.directupload.net/images/090125/fuk42bzi.jpg





    Distance (yds)
    Velocity (fps)
    Energy (ft.lbs.)
    Trajectory (in.)


    Muzzle
    2100
    2937
    -


    25
    -
    -
    -0.2


    50
    1898
    2398
    0.5


    75
    -
    -
    0.6


    100
    1708
    1944
    0


    125
    1619
    1746
    -1.3


    150
    -
    -
    -3.5


    175
    -
    -
    -6.5



    200



    sanırım şu anki sobotların en iyisi. keşke yivli namlumuz olsaydı.


    -
    -
    moderatör notu:yazınızı düzelttim.forumda küçük harflerle yazıyoruz.

    • Official Post

    Hayır bununla av yasak sadece insan vurabilirsin ;kihhik,


    Tabiki serbest, üstelik yurdumuzda satılıyor bu mermi, özellikle Domuzda son derece etkili.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • merminin tam hız kazandıktan sonra yiw ve sete girmesi teknik olarak mantıklı gelmiyor bana.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Size bu fişeklerle ilgili bir yazı okutmak istiyorum. Ansam Selçuk Karaköye ait bir yazı.
    " Açıkcası dostlar bu kurşun işi çok yazıldı çizildi.Fakat hala av bayiilerinde Copper solid..Buckhammer yada Barnes Sabotları görünce ürkmüyor değilim.. Birde Remington Core lokt yada Winchester supreme gold yada platinium olduğunu memlekte hiç düşünemiyorum..Mazallah diyorum ki şöyledir..Bu mühümmatlar ilk bakışda 100 mtrede 30-06 yivli ile aynı görünsede 30-30 yivli ile balistikleri aynıdır.Yivli şok tüpü ile dahi atılamazlar.. Bu ürünlerin Distribitörleri Müşteriye bu ürünleri düz namlu ile atıcaksa vermiyor.. Fakat yurdumun bayiisi çok rahatlıkla hatta Ayı vurur abi bu diyerek gönül rahatlığıyla satabiliyor.
    Sabot mühümmatların hepsi yivli namlu yada yiwli şok tüp ile atılacak şekilde dizayn edilmiştir..Bu kurşunları düz namluyla kullanmak silaha olduğu kadar atıcıyada tehlike arz ederââ⬦.ee diyebilirsiniz biz atıyoruz bişey olmuyor..ok olmuyor.. Peki bende size şöyle derim o zaman düz namlu ile sabot atmak hiçbir şey ifade etmez Sabotun namlu içinde yada namlu ucundan itibaren dönerek çıkması lazım bunu yapanda namlu içindeki yada ucundaki yivler.Kısacası atıyorum bişey olmuyoyu bir kerena bırakalım derim..Bugün olmadı peki yarın Bu ürünü üretenden daha çok bilmeyelim lütfen.
    Dünya Kuantum fiziği üstüne kuruludur..Derki ..Dönerek giden cisim kuvvet kaybetmez.. Tepkiye uğradığında çok büyük etki yaratır.Silahlarda yivin mantığı budur..Kısaca görünen ve görünmeyen balistikden söz edebilirizââ⬦Bir foster ile sabot arasındaki etteki tahribat arasında çok hemde çok büyük farklar var.dakikada 50-100 bin arası sabotlara uygun namlu ile tur atırabiliyorsunuz büyüzdende 100 mt. Ve üstünde etkisi..durduruculuğu çok fazla oluyor.Ayrıa grupmandada çok fark ediyor Normal foster a gelirsek genelde düz namlu ile kullanılırlar . namlu içinde dönmezler Namlu dışına çıktıkdan sonrada sanıldığı gibi çok fazla tur atmazlar..Bu yüzden fosterlar genelde yumuşak malzemeden yapılır ki ..ava vurduğunda ezilsin ve enerji ortaya çıksın.


    Bu yazı bizim sıradan 12 numara tüfekler için yazılmış bir yazı...


    şöleki...12 numara tüfeklerde dünyada üretilen tam yivli namlular mevcut..yine 12 numara av fişeği atıyorlar..içlerinde yatakdan namlu ucuna kadar 8 yiv 8 set barındırıyorlar..kılıflı sert mühümmatları atıyorsunuz..normal av kurşunu attığınızda yivlerden kurşunu temizliyemiyorsunuz...
    Bu sabotlar sadece bu tür namlular ile atmak için çıkarılmışdır..200 mt.de avı ölü geçirecek güçteler..


    Malesef 2004 yılında bu namlular yasaklandı Türkiyede o yıla kadar serbestti...


    Ayrıca tüm silah firmalarının 5 ila 10 cm uzunluklarında yivli şoklarıda mevcut...yine aynı mühümmatları atmak için...Ayrıca yivli şoklarla atacağımız saçmalar çok fazla dağılırlar buna paradox etkisi deriz...Çulluk avı için idealdir...


    Yine 2004 yılına kadar Türkiyede bir çok s.pozenin alt namluları paradoxdu...Çulluk avı için ya tam yiv setli yada beretta srde olduğu gibi alt gözün çıkışdan 10 cm si yivli idi..."


    Bence herşeyi anlatmış üstad.Saygılarımla

  • ben de bir yerden yasak olduğunu duymuştum da o yüzden sordum aslında
    ek olarak yaban tv de görmüştüm adamın çifte tüfeği var iki namlunun altında da yivli namlu vardı. yani 2 kaval 1 yivli namlu vardı
    o da yasak sanırım... bunu kullanan da doktor ali bükrev


    yanlışım varsa düzeltin

  • O çiftenin altında yivli namlu olan tüfekler drilling diye geçiyo. Bende Yaban tv de Dr Ali' de görmüştüm o silahı. Namlunun altında komple yivli namlu var ve yivli fişek atıyo. MKE de buna benzer bi tane 308 lik yivli çifte vardı fiyatı 18.000 euro du.

  • O çiftenin altında yivli namlu olan tüfekler drilling diye geçiyo. Bende Yaban tv de Dr Ali' de görmüştüm o silahı. Namlunun altında komple yivli namlu var ve yivli fişek atıyo. MKE de buna benzer bi tane 308 lik yivli çifte vardı fiyatı 18.000 euro du.


    18.000 euro oh ne güzel ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

  • bu fişeğin ülkemizde satışı yok. Ancak ülkemizde federal ve remingtoonun sabot modelleri mevcut. 2000 FPS ye kadar çıkıyor. bu da 610 m/s yapıyor. Remingtoon buckhummer için sadece yivli şok tüpü ile kullanılabilir. Bu tür ve benzerleri için riffled slug namlu şart. Zaten düz namlu ile atıldığında menzil konusunda hiç bir verim alınamıyor