Yurt dışından getirmek için Hangi dürbünü önerirsiniz

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bu işin benim gözümde en uygunu ve kalitelisi Nikko Stirling Diamond 10-50x60 Mil-Dot. Amerikada 700usd, İngiltere'de 550pound civarı fiyatla satılıyor.



    ancak burada şunu eklemek isterim. Bu dürbünlerin FT dürbünü olarak öne çıkmalarının nedeni 12ftlb silahlarda vuruş noktasının mesafeyle çok değişmesi nedeniyle doğru mesafe tahmini yapmana yardımcı olmaları ve optik kaliteleridir. yani 20yarda ile 23 yardada vuruş noktası farklı olduğundan doğru mesafe tahmini yapmak çok önem kazanıyor. Bizim silahlar güçlü olması nedeniyle atılan pellet daha az düşme yaptığından (55 yarda FTde en uzak hedefin mesafesi) bize şu anda o kadar kaliteli-pahalı dürbünler gerekmiyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • aşağıdaki dürbün opticwarehouse'da vergisi dergisi dahil 150 pound


    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/f393a67953c451492648f71239cdde6d.jpg]


    bu dürbünde hawke map pro serisi havalı tüfekler için çok ideal bir dürbünmüş...fiyatı 102 pound
     [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/12a81a94cc985801d99d05939303a31f.jpg]


    bir arkadaşım birkaç günlüğüne londra'ya gidip gelecekmiş. bu iki dürbünden birini, para bulursam ikisini birden arkadaşa aldırmayı düşünüyorum.Ft yarışması olsun günlük kullanım olsun bu dürbünlerin yeterli olacağını düşünüyorum.
    bu sebeple daha önce yaptığım ufak caplı araştırmamı sizinle paylaşayım dedim...
    arkadaş, bu tip ürünleri ingilterede ikinci el de bulabileceğini söyledi. birkaç hafta sonra gidecek bakalım neler olacak :rolleyes:

  • O kadar para vereceksen yani 700$ gibi al bundan birtane ömrünün sonuna kadar birdaha dürbün almazsın bana dadua edersin ;şrofls;. .Nikon Monarch 8-32x50ED SF yada Nikon Monarch 6-24x50SF

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • bu dürbünde hawke map pro serisi havalı tüfekler için çok ideal bir dürbünmüş...fiyatı 102 pound
     [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/12a81a94cc985801d99d05939303a31f.jpg]


    bir arkadaşım birkaç günlüğüne londra'ya gidip gelecekmiş. bu iki dürbünden birini, para bulursam ikisini birden arkadaşa aldırmayı düşünüyorum.


    Bu marka dürbünü bir süre HW97K üzerinde kullandım. Modeli aynı mı idi onu pek hatırlamıyorum ama objektif üzerindeki paralaks (mesafe) ayarını yaparken bilezik aşırı derecede zor dönüyordu. Hani neredeyse dürbün sanki tesbit ayakları içinde ekseni etrafında dönecekmiş gibime geliyordu.
    Yabancı forumlardan okuduğum kadarı ile bu "sıkı dönme", Hawke'lerin genel hastalığı imiş.
    Bilgine sunayım dedim.
    Sevgiler.

    S&W 686-6

  • ben kendi adıma sabit zoomlu dürbün tavsiye etmiyorum. o yüzden barska pek hoşuma gitmedi. diğerine gelincede linktekini görmedim ama Murat abinin dürbünü gerçekten harika sanırım oda 8x32-56 olmalı.


    Ama genede Göktuğ abinin tavsiyesini yabana atma derim.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • başta söylediğim gibi bu benim düşüncem katılmayanlar olabilir. Mesela benim dürbünüm maks 24 zoom ama ben 18 üzerini çok nadir kullanıyorum.


    zoom ne kadar çoğalırsa görüş açısıda o kadar azalıyor. Hedefi bulmak bile baya zaman alıyor. Uzak mesafelerde belki kullanışlı olabilir ama 20 m mesafedeki bir hedefe 40 büyütmeyle bakmak bana göre gereksiz. Gözün alışmasıda önemli tabi ben alışamadım , Mesela Erdem abi dürbününü hep maks zoomda kullanır, Ama hala sabit zoomlu bi dürbün almadı ;şrofls;. Bencce zoom un değiştirilebilir olması herzaman daha avantajlıdır.


    Gerçi aramızda sabit zoomlu dürbün kullanan Muarat abi var onunda görüşlerini almak lazım.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Sabit zoom bir kaç sebepten dolayı ilginç geliyor.
    1) haraketli parça sayısı az
    2) daha az parca ve lens takımı bana daha aydınlık bir dürbün olacagını düşündürüyor.
    3) zoomlu dürbünler gerçekten çözüm mü onuda sorgulamak lazım diye dusunuyorum. zoom lu mil-dot dürbünde cok dikkatli çalışmalar yapmadan mesafe tahmini yapmak zor gibi geliyor bana. ve Şu an kullandigım durbunun zoom ayarı o kadar sıkı ki her seferinde durbun ayarını mı bozuyorum diye endişe ediyorum.
    4) birde sabit zoomun benim gibi bir acemi için atış istikrarı saglıyacagını duşunuyorum. Zoomlu dürbünde ister istemez oyna dur durumu oluyor.
    5) diger tipteki durbunlerim bulundugu için sabit zoomlu bir durbunle deneme yapmak iyi olur diye dusunuyorum.


    Ne dersiniz Denemeye deyermi

  • Bu marka dürbünü bir süre HW97K üzerinde kullandım. Modeli aynı mı idi onu pek hatırlamıyorum ama objektif üzerindeki paralaks (mesafe) ayarını yaparken bilezik aşırı derecede zor dönüyordu. Hani neredeyse dürbün sanki tesbit ayakları içinde ekseni etrafında dönecekmiş gibime geliyordu.
    Yabancı forumlardan okuduğum kadarı ile bu "sıkı dönme", Hawke'lerin genel hastalığı imiş.
    Bilgine sunayım dedim.
    Sevgiler.

    Polat abi yanlış hatırlamıyorsam bir buluşmada hw 97k'nizi hawke dürbünle kullanmıştım. ayrıca leapers dürbünüde sizin s410'da kullanmıştım.
    uyarınız için teşekkür ederim polat abi.
    şu anda kullandığım tasco varmint 6-24x42 işimi görüyor. ancak 18x büyütmeden sonra görüntü kalitesi oldukça düşüyor.mustafa abinin nikko stirling niteeater dürbününü birkaç kez sıfırlayıp kullanmıştım. benim işimi fazlasıyla görecek bir dürbün gibi göründü... bu sebeple ilk tercihim nikko stirling.

  • ... bu sebeple ilk tercihim nikko stirling.


    Bak bunda tamamen desteklerim seni. Benim 97K üzerinde en son bu dürbün vardı, hiçbir kusurunu görmedim. Herhalde yakın zamanda gelecektir.

    S&W 686-6

  • Nikko NightEater Platinum 8-32x60 kullanıyorum, yüksek zoom da sadece sabit bir uzaklıktan bakıldığında görüntü çıkıyor, bu atıcı için iyi fakat, o yeri bulana kadar zaman kaybı oluyor. O yüzden göz kısmına takılan lastik parçadan kullanmak lazım. Yanağı hep aynı uzaklıkta kaynak yapmak gerekiyor. Aslında 50m üzeri tam anlamıyla doğru mesafe tahmini için 32 den fazla zoom a ihtiyaç var, zoom mesafe ölçmeyi kolaylaştırıyor atışı değil. Eğer FT işini kuralına göre yapıcaksak (yani parallax ile metreyi tespit edip, holdover yapmadan klikleri kullanarak atışı yapıcaksak) 50 zoom lu bir model almanızı öneririm. Sabit zoom a gelince Kullandığım 35x56 sabit zoom Falcon Premier dürbün 'de mildot bulunmamaktadır. Zaten bulunsaydı da mil dot'un bir oranı olduğundan sanıyorum noktalarının arası çok açık olurdu? Kalite olarak Leupold ayarında olduğu söyleniyor. 1/8 moa Target dot koyu gölgelerde bazen kayboluyor, çok ince olduğundan bulmakta zorlanıyorum. Nikko Diamond 60mm ayarında mesafe tahmini yapabiliyor (sabit optiği sayesinde) Falcon'un sitesinde Premier serisinin T40 ve T50 modellerinden bahsediyor ama bir türlü çıkamadı. Çıksın hemen alacağım. Ayrıca bendeki Hawke Map Pro HD de parallaxın dönmesinde çok bir sıkılık yok, sıkı ama çok da değil, soğukta biraz daha zor dönüyor. Ama netlik aydınlık olarak çok başarılı.


    Düzenleme: Falcon artık Premier serisini üretmiyor, çok beklediğimiz T40 ve T50 de hiç üretilmeyecek sanırım.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776


  • tabiiki Nikko 8o hatta 2 tane getirtebilirsen birini hemen alırım g;$i

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • iki tane getirebilirim..


    Ama henuz tam bilmiyorum Amerikadan gumruk cıkısı yaparken gumrukteki amerikalı arkadaslar sorun cıkartır mı.


    Birde cok dusuk bir ihtimal ama T.C. grişinde sıkıntı yaşarmıyım. Aslında benle beraber gelecek amerikalı bir arkadaşım var acaba o dahamı rahat geçiririr.


    Birde şu atış uzmanı amerikalı arkadaşımızın emaile filan varmı. Amerikan pasaportlu birisi havalı tufek sokmak isterse T.C. ye ondan ögrenelim..


    Hayalde sınır olmazmış.

  • sayın guctony arkadaşım link vermiş olduğun sitede sabit zoomlu durbunlerden super sniper 10x42M olanı tavsiye ederim,ben onu kullanıyorum.durbunu abim getirdi amerikadan gumrukte herhangi bir sıkıntı yaşnmadı

  • Murat abi;
    bildiğin gibi bizim buralarda Ft yarışması falan zaten yok...sizin gibi 8 -10 kişi toplanabilsek kendi aramızda yarışmalar düzenlenebilir... ama daha buluşamadık bile u½%; bu sebeple 50 büyütmeli bir dürbün yerine maximum 36x büyütmeli dürbün kullanmayı düşünüyorum Ft yarışması olursa zaten tüfekler oldukça güçlü. idare ederiz bi şekilde.....


    yüksek zoomda paralaxın daha doğru çalıştığını gözlemlemiştim; örneğin 100 m den 8-10x bütüyme ile baktığımız bir objeye 18x baktığımızda paralax hatalarını net bir şekilde gözlemliyip dikkatlice tekrar paralax ayarladığımızda netliği yakalıyoruz zaten bunu yapamazsak vuruş noktası değişiyor.yanlış anlamadıysam sizde bu noktaya değiniyordunuz. yoksa bu dürbünde eye relief kaynak noktası falan doğru olmadan hiç mi görüntü alınmıyor !!??


    birde hedef atıcılığı için düşünürsek nikko target master modeli sizce nasıldır...önden paralaxlı bir dürbün.target dot diye bi reticle ye sahip
     [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/1e3d3e390e6376109b83832acb474842.jpg]

  • Doğru anladın, eye relief noktasının dışında yüksek zoom da görüntü alamazsın. Nikko Targetmaster benim de ilgimi çekti fakat Opticswarehouse'a sorduğumda ellerinde yeşil taretlilerden olmadığını ? söyledi. Falcon'un reticle da Target Dot, reticle çok ince tam adı üstünde kıl gibi :) son buluşmada dürbünün içinden çekilmiş bir resim var. Bence genel kullanım için Nikko NightEater serisi yeterli. 8-32 büyütme de güzel, extended mildot olması da güzel. Ama 60mm objektife uygun ayak bulmakta zorlanabilirsin, bunu göz ardı etme.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Bende bu dürbün mevzundan pek anlamamakla birlikte sabit zoom diyorum. En son buluşmada benim dürbünün zoomu 10 da sıkışmıştı, sonra gevşedi, dünde 16 da kaldı, zoom halkası boşa dönüyo. Kafayı yiyecem. X( En azından sabit zoomda böylebir problem olmaz.

  • Bende bu dürbün mevzundan pek anlamamakla birlikte sabit zoom diyorum. En son buluşmada benim dürbünün zoomu 10 da sıkışmıştı, sonra gevşedi, dünde 16 da kaldı, zoom halkası boşa dönüyo. Kafayı yiyecem. X( En azından sabit zoomda böylebir problem olmaz.


    arkadaşım zoom çemberinin vidası işlevini tam yapmıyordur,söküp kontrol ettinmi?o vida nın uc kısmı sen çevirdikçe içerdeki çemberin dönmesini sağlar,sorun burda,
    uzak mesafe atışlarında sabit zoom u tavsiye etmem bende,